FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 24 stonden in het bekertoernooi de 1/8 finales op het programma. Kampenion 1 moest het daarin opnemen tegen Heino 2 dat Kampenion 2 nipt achter zich wist te houden in de poule. Hier volgt een verslag.

Kampenion 1 - Heino 2

Na een urenlange vergadering bracht team 1 Jordy ten Have, Nick Kuipers, Wil Tillema en Bertin Bos achter de tafel. De ook aanwezige Ivan Hollander en Danny Visscher ‘beperkten’ zich tot de administratie en het aanmoedigen van de medespelers.

Heino 2 verscheen met de twee youngsters Tijmen Prins en Stan Holsappel - het jonge Nederlandse neefje van unser Sebastian Holzapfel - Marnick Krisman en Erik Kieftenbeld.
Stan en Tijmen slaan een heel aardig balletje maar hebben een lage rating, wat hen heel lastig te verslaan maakt. Zij beginnen tegen spelers uit de 1e klasse en hoger meestal met een voorsprong van 5 tot 7 - 0 aan iedere game en het valt niet mee om zo’n achterstand tijdig weg te werken. Dat zou vanavond ook blijken.

Na de eerste vier enkelpartijen stond het 2 - 2. Jordy en Nick versloegen keurig hun tegenstanders Marnick en Erik in vier games. Maar Wim en Bertin moesten hun jonge tegenstanders Tijmen en Stan feliciteren.

De tweede serie van vier enkelpartijen gaf eenzelfde scoreverloop te zien. Jordy en Nick wisten hun partijen tegen respectievelijk Erik en Marnick weer te winnen, maar Wim en Bertin ondervonden opnieuw dat Tijmen en Stan heel lastig zijn te verslaan. Beiden wisten het dan ook niet te redden. En zo stond het dan ook weer gelijk: 4 - 4.

Inmiddels was wel duidelijk geworden dat de backhand van Tijmen en Stan de mindere kant van beiden was. Dit knoopten Bertin en Wim dan ook in hun oren toen zij tegen hen mochten dubbelen. Zij moesten iedere game met een achterstand van 0 - 6 beginnen, maar wisten die toch wel overtuigend weg te werken in ‘gewoon’ in drie games te winnen. Heel netjes.

Op de tafel ernaast namen Jordy en Nick het op tegen Erik en Marnick. Hier stond het telkens 0 - 3. Ook hier wisten Jordy en Nick die (kleinere) achterstand vrij snel weg te werken en de partij ‘in straight games’ te winnen. Team 1 stond daarmee op een 6 - 4 voorsprong.

In de eerste twee enkelpartijen na het dubbel gebeurde dan toch wat onmogelijk leek. Jordy wist heel knap Stan te verslaan en ook nog eens in drie games. En dat na iedere game met 0 - 7 te zijn begonnen. Nick kwam op de tafel ernaast tegen Tijmen ook heel ver, maar in de beslissende game wist Tijmen zijn 0 - 5 voorsprong dan toch nog te verzilveren. Zo bleef de voorsprong van 2 punten gehandhaafd: 7 - 5.

Bertin en Wim wisten beiden hun volgende enkelpartij te winnen. Wim versloeg Erik in vier games, terwijl Bertin ‘in straight games’ te sterk was voor Marnick in de enige partij van de avond die telkens op 0 - 0 begon. Zo stond team 1 op een 9 - 5 voorsprong en had het nog 1 puntje nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Dat ene puntje kwam er al snel. Jordy wist namelijk heel knap Tijmen in vier games te verslaan. Ook nu werkte hij telkens een 0 - 7 achterstand weg om vervolgens te zegevieren. Een heel knappe prestatie. Op de tafel ernaast kwam Nick opnieuw heel ver tegen Stan. Maar ook nu moest hij toezien dat zijn jeugdige tegenstander de beslissende 5e game naar zich toetrok. De stand kwam daarmee op 10 - 6.

In goed overleg werd besloten om de twee resterende partijen ook nog uit te spelen. Wim versloeg daarin Marnick in vier games, terwijl Bertin in vijf games verloor van Erik. De eindstand kwam daarmee op 11 - 7.

Een goede prestatie van team 1. Op papier leek de opstelling van Heino 2 wellicht niet zo sterk - het speelde immers zonder de 1e klassers Larry Chimazie en Thom van den Eijkel - maar in de praktijk bleken de youngsters Stan en Tijmen heel moeilijk te verslaan. Het feit dat Bertin en Wim hen in het dubbel wisten te verslaan en de knappe zeges van Jordy op beiden, deden de balans uiteindelijk in het voordeel van team 1 doorslaan.

Scores:
Jordy 4, Nick 2, Wim 2, Bertin 1 en dubbel 2

Team 1 moet het in de kwartfinale opnemen tegen De Trefhoek 1 uit Almelo dat tegenstander Zwolle 2 in Zwollywood versloeg. Die wedstrijd wordt in Almelo gespeeld en dat wordt dus een eindje rijden.

Volgend weekend hoop ik van die wedstrijd weer verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar