FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 25 stonden in het Bekertoernooi de kwartfinales op het programma. Team 1 moest het daarin opnemen tegen De Trefhoek 1 in Almelo. Die tegenstander bleek in de afgelopen jaren enkele malen een ‘sta in de weg’ voor Kampenion 2. De verwachting was mede daarom dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Dat viel in de praktijk echter nogal mee. Hier volgt een verslag.

 

De Trefhoek 1 - Kampenion 1

In deze fase van de (beker)competitie - we schrijven inmiddels bijna eind juni - is het vaak puzzelen wie van de spelers beschikbaar zijn. Weekendjes weg, (mini)vakanties en werk zijn namelijk geen zeldzaamheid in deze periode. Gelukkig wist team 1 vier spelers achter de tafel te brengen met Ivan Hollander, Danny Visscher, Jordy ten Have en Wim Tillema. Tegenstander De Trefhoek 1 deed het met Raoul Reink, Rob Kienhuis, Menno Littel en Marinus Moelard.

Zoals in de inleiding al aangegeven, werd een moeilijke wedstrijd verwacht. De Trefhoek 1 had namelijk in de afgelopen jaren tweemaal Kampenion ‘uit de beker geknikkerd’. Bovendien speelde het met drie materiaalspelers - tweemaal lange noppen en eenmaal anti topspin - en over het algemeen hebben Kampenioners het niet zo op materiaalspelers, al is dat de laatste jaren wel behoorlijk verbeterd.

De Kampenaren bleken de reis naar Almelo goed te hebben verteerd, want na de eerste vier enkelpartijen stond het op een 0 - 4 voorsprong. Dafne Schippers zou zeer tevreden met zo’n start zijn. Jordy had tegen Raoul - de enige tegenstander met ‘normaal’ materiaal - heel weinig moeite om telkens een 3 - 0 achterstand weg te werken. Hij won heel eenvoudig in drieën. Op de tafel ernaast had Wim meer moeite om de lastig te bespelen Rob te verslaan. De wedstrijd begon niet alleen ‘gewoon met 0 - 0’, maar Rob speelt met lange noppen en valt daar ook regelmatig mee aan. Wim moest even zoeken, maar daarna ging het beter en wist hij Rob na vier nipte games te verslaan.
Ivan versloeg daarna Menno ook al in vier games. Net als Jordy moest Ivan telkens een 3 - 0 achterstand zien weg te werken en dat lukte - op één game na dus - prima. Danny ging op de tafel ernaast heel voortvarend van start tegen Marinus. Dat ging kennelijk wat ten koste van de concentratie, want in de 2e en (vooral) de 3e game ging het duidelijk moeizamer. Niettemin stond Danny na drie games op een 1 - 2 voorsprong waarna hij in de 4e game weer afstand wist te nemen.

In de tweede serie enkelpartijen hoefde team 1 slechts één puntje af te staan. Wim boekte tegen Raoul een heel eenvoudige zege. De partij begon ‘gewoon met 0 - 0’ en Wim gunde zijn tegenstander in totaal slechts 10 punten. Op de tafel ernaast had Jordy het duidelijk lastiger tegen Rob. In de 1e game slaagde Jordy er nog nipt in om een 3 - 0 achterstand weg te werken, maar daarna nam Rob de regie over om de partij vervolgens toch nog overtuigend in vier games te winnen. Daarna nam Danny het op tegen Menno die met anti topspin speelt. Danny begon telkens met een 0 - 2 voorsprong en dat bleek achteraf net voldoende om Menno in drie games de baas te blijven. Alleen in de 2e game ging het eenvoudig. Op de tafel ernaast moest Ivan de 1e game nog aan Marinus laten, maar daarna wist hij de 4 - 0 achterstand wel weg te werken en in vier nipte games te winnen. Zo stond team 1 op een keurige 1 - 7 voorsprong.

Het was toen de beurt aan de beide dubbels. Jordy en Wim leken bij een 0 - 2 achterstand in games tegen Rob en Raoul langzaam maar zeker wat beter op elkaar ingespeeld; beiden moesten telkens een 0 - 2 achterstand zien weg te werken. Toch leverde de beslissende 5e game weer een vraagteken op; R&R wonnen met 11 - 8. Op de tafel ernaast stonden Danny en Ivan tegen Menno en Marinus voor dezelfde opdracht: (eerst) een achterstand van 0 - 2 zien weg te werken. De Kampenaren slaagden daar (nipt) in en wonnen na drie spannende games. De tussenstand was nu 2 - 8 en dat betekende dat team 1 nog 2 puntjes nodig had om zich te plaatsen voor de halve finales.

Die twee punten kwamen er al snel, want zowel Danny als Ivan wisten hun partij na de dubbels ‘in straight games’ te winnen. Danny was - mede geholpen door een 0 - 2 voorsprong in iedere game - te sterk voor Raoul en Ivan wist tegen Rob telkens bijtijds een 0 - 4 achterstand weg te werken om driemaal met nipt verschil te winnen. Heel knap. Zo brachten Danny en Ivan de stand op 2 - 10 waardoor team 1 niet meer was te achterhalen door tegenstander De Trefhoek 1.

Een heel knappe prestatie van Danny, Ivan, Jordy en Wim. Als je tegen dit De Trefhoek 1 - met een aantal lastig te bespelen tegenstanders - ‘slechts’ 12 partijen nodig hebt om als winnaar de arena te mogen verlaten, dan kan ik niet anders ‘zeggen’.

Scores:
Danny 3 (uit 3), Ivan 3 (uit 3), Wim 2 (uit 2), Jordy 1 (uit 2) en dubbel 2

Vooraf was al bekend dat de winnaar van de wedstrijd het in de halve finale zou moeten opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd DTS 1 - Blauw-Wit 1. Die wedstrijd eindigde in een 6 - 10 zege voor Blauw-Wit en dus mag team komende week opnieuw naar Almelo afreizen om het daar op te nemen tegen Blauw-Wit 1. De andere halve finale gaat as. dinsdag tussen Smash ’70 1 en Bosman/Wezep 1. Ook de wedstrijd tussen Blauw-Wit 1 en Kampenion 1 staat officieel gepland voor de dinsdagavond, maar er is contact tussen beide verenigingen / teams om de wedstrijd op de vrijdagavond te spelen. Dat is wel zo prettig als je vanuit Kampen naar Almelo moet en weer terug uiteraard. Vanuit Blauw-Wit wordt getracht om het huren van de zaal te verplaatsen van de dinsdag- naar de vrijdagavond. Begin komende week volgt daarover duidelijkheid. Wordt vervolgd.

Komend weekend hoop ik weer verslag te doen van de halve finale tussen Blauw-Wit 1 en Kampenion 1.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar