FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Afgelopen week zijn de indelingen van jeugd- en seniorencompetitie in de afdeling Oost bekendgemaakt. Kampenion gaat met 12 teams - 1 meer dan het afgelopen seizoen - de seniorenteams de competitie in. Zoals je inmiddels van mij gewend bent, vermeld ik die indelingen, geef ik voorafgaand aan de competitie een vooruitblik en ontbreken ook de onvermijdelijke prognoses niet. In het afgelopen seizoen promoveerden drie teams (1, 3 en 9) naar een hogere en degradeerden ook drie teams (7, 10 en 11) naar een lagere klasse.

 

Team 1             Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier
2e divisie         Disnierats 2, FTTC 1, GTTC Groningen 1, Kampenion 1, Scylla 3 en US 1

Je hebt het in de afgelopen voorjaarscompetitie kunnen volgen: team 1 kende een fabelachtig goed seizoen. Daar waar het eigenlijk officieel was gedegradeerd naar de Hoofdklasse, daar mocht het één van de opengevallen plaatsen in de 3e divisie innemen en … won het vervolgens alle 10 wedstrijden! Een sprookje, maar wel een sprookje dat waar gebeurd is. Natuurlijk genoten de drie Musketiers, de begeleiding en de trainers nog even na, maar langzaam maar zeker ging de knop om en startte de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De één (Ivan) deed dat door een periode afstand te nemen, de beide anderen (Gert-Jan en Ton) bleven regelmatig een balletje slaan. Ivan heeft het ook nodig om even afstand te nemen, maar zijn basisniveau is dusdanig hoog dat hij snel weer op zijn niveau zit. Team 1 gaat in ongewijzigde samenstelling de competitie in. ‘Reserve’ Harmen Kramer is nog te druk met gezin en werk om een nuttige bijdrage te kunnen leveren. Misschien zien we hem in de nabije toekomst nog eens achter de tafeltennistafel terug.

Wat te zeggen van het nieuwe seizoen? Welnu, dat seizoen is een beetje te vergelijken met dat van de najaarscompetitie 2016. Toen debuteerde team 2 in de 3e divisie en was alles nieuw. Nu debuteert het in de 2e divisie, hoewel het op landelijk niveau spelen uiteraard niet nieuw meer is.

US 1 (Amsterdam) is het te kloppen team in de poule. Dat team degradeerde het afgelopen seizoen als nummer 4 uit de 1e divisie met liefst 49 punten! Disnierats 2 (Hoorn) en Scyllan 3 (Leiden) kunnen wellicht nog een beetje in de buurt blijven. Beide teams eindigden als 2e in een poule van de 2e divisie. FTTC 1 (Franeker) is 3e geworden in een andere poule. Naast Kampenion 1 is er nog een promovendus in de poule: GTTC Groningen 1. Dat is een ‘oude bekende’, want de Groningers - met o.a. oud Kampenionner Hugo Beute - waren tegenstander in de najaarscompetitie 2016.

Het zal niet heel verrassend zijn als ik hier vermeld dat team 1 een zwaar seizoen tegemoet gaat. Natuurlijk, Gert-Jan, Ivan en Ton hebben in twee seizoenen 3e divisie veel geleerd en zijn betere spelers geworden dan zij waren toen zij in de voorjaarscompetitie 2016 de titel behaalden in de Hoofdklasse in afdeling Oost. Maar op voorhand acht ik hen niet in staat om twee teams achter zich te houden. Daarvoor zijn de tegenstanders naar verwachting te sterk. Nee, daarmee bedoel ik niet dat zij zich gewillig naar de slachtbank laten leiden. De drie Musketiers treden dit nieuwe avontuur onbevangen tegemoet en hopen opnieuw veel te leren. Daarmee kunnen zij dan erna weer hun voordeel doen. Positief is in ieder geval dat zij de zekerheid hebben dat het team in de voorjaarscompetitie 2018 tenminste op het niveau 3e divisie speelt.

Team 1 begint de competitie op zaterdag 16 september as. met een uitwedstrijd bij DE titelkandidaat: US 1 in Amsterdam. Je kunt de competitie gemakkelijker beginnen.

Mijn prognose voor team 1 luidt: een 6e plaats.

 

Team 2             Jordy ten Have, Robin Lieftink en Thomas Niemeijer
Hoofdklasse     Blauw-Wit 2, De Toekomst 2, Entac 2, Kampenion 2, Swift (D) 1 en TT Zwolle 3

Voor team 2 was de voorjaarscompetitie 2017 eigenlijk een seizoen zonder hoogtepunten. De prestaties sprongen net wat minder in het oog dan het seizoen ervoor. Het is overigens ook geen moment in de problemen geweest - mede door het teleurstellende seizoen van Emmeloord 1 - en daarom zal dat seizoen niet lang in de herinnering blijven hangen.

Bij team 2 heeft aanstormend talent Thomas Niemeijer de plaats ingenomen van Gertjan Wessels. Waar Gertjan - begrijpelijk - andere prioriteiten heeft dan tafeltennis, daar traint Thomas tweemaal per week en speelt hij ook nog eens jeugdcompetitie in team 1 in Landelijk A. In een jaar tijd heeft hij zijn niveau fors weten te verhogen en klopte hij daarmee nadrukkelijk op de deur van team 2. De Technische Commissie heeft gemeend hem te moeten belonen en die deur naar team 2 te moeten openen. Jordy ten Have en Robin Lieftink zijn de andere spelers van team 2.

De spelers van team 2 zullen zich geen illusies maken over het kampioenschap. Daarvoor komt namelijk maar één team in aanmerking: De Toekomst 2 uit Lochem. Dat team moest het afgelopen seizoen de titel - op een haar na - aan onze bevriende buurman Bosman/Wezep 1 laten en het heeft zich ook nog eens fors versterkt. Ik durf te stellen dat dat team zich dit seizoen fluitend zou handhaven in de 3e divisie. Ik vermoed dat team 2 met Entac 2 gaat uitmaken wie als 2e en 3e eindigen. Blauw-Wit 2, Swift (D) 1 en TT Zwolle 3 schat ik iets minder hoog in en één van die teams degradeert vermoedelijk.

Nu team 1 een vaste bespeler van de landelijke competitie lijkt te zijn geworden, wordt het zaak dat team 2 langzaam maar zeker ook op de deur van die landelijke competitie gaat kloppen. Wellicht dat de voorjaarscompetitie 2018 - als normaal gesproken Blauw-Wit 1 en De Toekomst 2 de afdelingscompetitie hebben verlaten - daartoe de eerste kansen biedt. Aan het eind van het seizoen promoveren namelijk de beide poulewinnaars naar de landelijke competitie. Dan heeft ook Thomas al een seizoen ervaring in de Hoofdklasse.

Team 2 begint op vrijdag 15 september as. met een thuiswedstrijd tegen Blauw-Wit 2.

Mijn prognose voor team 2 luidt: een 3e plaats.

 

Team 3             Wim Tillema, Bas de Vries, Gertjan Wessels en Gerben Wolterink
Hoofdklasse     Blauw-Wit 1, DTS 1, DTV ’84 1, Effekt ’74 1, Kampenion 3 en TT Zwolle 2

Net als team 1 verbaasde team 3 afgelopen seizoen ‘vriend en vijand’ door heel knap de titel in de Promotieklasse te pakken nadat het het seizoen ervoor officieel was gedegradeerd. Het kan verkeren. Zo heeft Kampenion komend seizoen dus twee teams in de Hoofdklasse. Wat een weelde! Zoals hiervoor al aangegeven, neemt Gertjan Wessels hier de plaats in van de ‘weggepromoveerde’ Thomas Niemeijer. Gertjan heeft dus al enige ervaring op dit niveau en datzelfde geldt - zij het al wat langer geleden - voor Bas de Vries en Gerben Wolterink. Wim Tillema heeft nog geen ervaring in de Hoofdklasse, maar ik ben ervan overtuigd dat hij na een periode van gewenning (ook) goed moet kunnen meekomen.

Blauw-Wit 1 is in deze poule titelkandidaat nummer 1. In tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen hebben de Almeloërs aangegeven ditmaal wel te willen promoveren. En ik zie eigenlijk geen team dat voldoende sterk is om Blauw-Wit 1 daarvan te weerhouden. DTV ’84 1 en Effekt ’74 1 zijn de voornaamste gegadigden voor de plaatsen 2 en 3. Daarachter wordt het spannend. Ik vind team 3 op papier niet (veel) onder doen voor DTS 1 en TT Zwolle 2. Een van deze drie teams zal aan het eind van het seizoen een stapje terug moeten doen. Voor team 3 is het zaak dat de spelers - met name Bas, Gerben en Gertjan - enig ritme hebben voordat het seizoen begint. Als zij dat ritme pas gedurende het seizoen moeten opdoen, dan vrees ik dat team 3 te laat in vorm is. Dus heren, een gewaarschuwd mens telt voor twee !!! En driemaal twee is zes.

Team 3 begint op zaterdag 16 september met een uitwedstrijd bij DTV ’84 1. Dat is toch wel een bijzondere wedstrijd, want Bas en tegenstander Rik zijn jarenlang teamgenoten geweest bij Smash-In 1 in Ens. En ook Gerben en Rik kennen elkaar nog uit de tijd van het twaalfjarig bestand in de 80-jarige oorlog.

Mijn prognose voor team 3 luidt: een 5e plaats.

 

Team 4             Danny Bruins, Sebastian Holzapfel, Jackie van der Meulen en Hans de Vries
1e klasse          Dronten ’74 1, Heino 2, Kampenion 4, Smash ’70 2, Torenstad 2 en TT Zwolle 4

Team 4 eindigde het afgelopen seizoen in de 1e klasse op een keurige 3e plaats. Al snel was duidelijk dat Smash 2000 1 te sterk was voor de andere teams. Team 3 eindigde tussen de twee Enschedése teams Entac 3 en DTS 2 dus als 3e. Het degradatiespook werd in Kampen niet gesignaleerd.

Komend seizoen blijft team 4 (gelukkig) dichter bij huis. Moest het vorig seizoen driemaal naar Twente, ditmaal is Zutphen (Torenstad 2) het verst. Goede berichten dus voor de chauffeurs en het milieu. Maar hoe zijn die berichten voor team 4 qua mogelijkheden? Ik vind die wat lastig in te schatten. TT Zwolle 4 is in mijn ogen titelkandidaat. Het krijgt daarbij concurrentie van Heino 2 en team 4. Torenstad 2 is in mijn ogen de voornaamste degradatiekandidaat. Dronten ’74 1 en Smash ’70 2 gaan met elkaar de strijd aan om de tweede degradatieplaats te ontlopen.

Team 4 begint het seizoen op vrijdag 15 september met een uitwedstrijd bij Torenstad 2. Het is zaak om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen en met een - liefst ruime - zege de ene Hanzestad (Zutphen) te verlaten voor de andere (Kampen).

Mijn prognose voor team 4 luidt: een 2e plaats.

 

Team 5             Bertin Bos, Dick Hoekman, Nick Kuipers en Ralph Trip
1e klasse          Kampenion 5, Olst 1, Smash ’70 3, Swift (D) 2, TT Zwolle 5 en Wijk 16 1

Team 5 kende het afgelopen seizoen in de 1e klasse een prima eerste competitiehelft, maar het maakte zichzelf vervolgens nog knap lastig. Uiteindelijk bleef het 3 puntjes boven de ‘rode streep’ waardoor het ook dit seizoen weer in de 1e klasse mag uitkomen. En dat in ongewijzigde samenstelling.

Ook team 5 blijft vrij dicht bij huis komend seizoen. Het mag tweemaal naar Deventer en dat zijn de verste uitwedstrijden van het seizoen. Net als bij team 4 vind ik het lastig om de kansen in te schatten voor team 5. De poule kent met Olst 1 en Smash ’70 3 sterke promovendi die - zo verwacht ik - bepaald geen slecht figuur slaan in de 1e klasse. Verder verwacht ik dat er niet direct een team bovenuit steekt in deze poule. Swift (D) 2, Wijk 16 1 en team 5 zijn het afgelopen seizoen alle als 3e of als 4e geëindigd en die teams zijn niet of nauwelijks gewijzigd. TT Zwolle 5 is een combinatie van TT Zwolle 5 en 6 van het afgelopen seizoen. Zwolle 5 eindigde toen als 3e en Zwolle 6 als 5e. Het zou mij dan ook niet verbazen als Olst 1 - met de sterke Javier Buiza en Idse de Jong - zich direct als titelkandidaat nummer één opwerpt.

Ik durf mij - gelet op het vorenstaande - niet uit te laten over welke teams in aanmerking voor de degradatieplaatsen zouden komen. Daarvoor liggen de teams te dicht bij elkaar. Het kan wel eens een heel spannende competitie worden.

Team 5 begint de competitie op vrijdag 15 september met een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 5.

Mijn prognose voor team 5 luidt: een 4e plaats.

 

Team 6             Robin Makkink, Gerard Palland, Jelmer van der Veen en Simon van der Woude
2e klasse          DTV ’84 2, Hoonhorst 1, Kampenion 6, Smash ’70 5, TT Zwolle 8 en Vined 1

Vorig seizoen wist team 6 Smash ’70 5 en NTC Leogang 1 behoorlijk lang bij te houden om hen aan het eind van het seizoen toch te moeten laten gaan. Het eindigde dus op een ‘logische’ 3e plaats. Dit seizoen is team 6 nogal gewijzigd. Hans van de Berg en Jan Ringenier zijn ‘verdwenen’. Hans speelt komend seizoen geen competitie en Jan doet op eigen verzoek een stapje terug. En omdat Dronten ’74 2 komend seizoen personele problemen heeft, helpt hij dat team ‘uit de brand’. Robin Makkink neemt hun plaatsen in. Hij maakte vorig seizoen zijn rentree na zes jaren niet te hebben gespeeld. Hij speelde in de najaarscompetitie 2010 voor het laatst in de Hoofdklasse bij de jeugd. Robin is (gezond) fanatiek, traint weer en heeft de draad eigenlijk probleemloos weer opgepakt. Het afgelopen seizoen verloor hij 1 potje in de 4e klasse. Nu mag hij het laten zien in de 2e klasse.

Als ik de indeling zo bekijk, dan zou komend seizoen wel eens veel kunnen lijken op het afgelopen seizoen. Met DTV ’84 2 en Vined 1 dan in de rol van Smash ’70 5 en NTC Leogang 1 van vorig seizoen. Smash ’70 5 - een ‘oude bekende’ - en TT Zwolle 8 zijn gepromoveerd uit de 3e klasse. Deze beide teams gaan met Hoonhorst 1 uitmaken welke twee teams degraderen. Team 6 eindigt bij de bovenste drie.

Team 6 begint de competitie op vrijdag 15 september met een uitwedstrijd bij TT Zwolle 8.

Mijn prognose voor team 6 luidt: een 3e plaats.

 

Team 7             Harm Bosman, Theo Hogenhorst en Arie Hup
3e klasse          Harderwijk 2, Heino 7, Kampenion 7, TT Zwolle 10, Wijhe 2 en Zwartluis 1

De spelers van team 7 kunnen tevreden zijn: het team is ingedeeld in een poule met allemaal teams uit de voormalige regio Zwolle. Geen reizen naar Emst of Apeldoorn dit seizoen dus. Harderwijk en Wijhe zijn het verst.

Team 7 komt met Wijhe 2 en Zwartsluis 1 enkele ‘oude bekenden’ tegen. Altijd leuk. Harderwijk 2 is in mijn ogen het te kloppen team dit seizoen. Dat team is titelkandidaat nummer 1. Team 7 moet zich - mits de krasse knarren fit blijven - probleemloos bij de eerste drie kunnen spelen. Gelukkig kan het voor een invaller een beroep doen op de teams 8 en 9 die ook 3e klasse spelen, een voordeel van het feit dat Kampenion veel teams telt.

Ik vind het moeilijk om aan te geven welke teams tegen degradatie moeten strijden. Heino 7 en TT Zwolle 10 zijn gepromoveerd uit de 4e klasse, maar beide teams beschikken over één of twee routiniers die je om een boodschap kunt sturen in de supermarkt die 3e klasse heet.

Team 7 begint de competitie op dinsdag 12 september met een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 10.

Mijn prognose voor team 7 luidt: een 3e plaats.

 

Team 8             Arnold Hubach, Simone Lieftink, Jomar Schilder en Guido Wessels
3e klasse         Bosman/Wezep 3, Dronten ’74 2, Harderwijk 3, Kampenion 8, NTC Leogang 4 en TT Zwolle 9

Team 8 is weer terug in de 3e klasse. Een jaar terug behaalde het heel knap - en eigenlijk onverwacht - de titel in de 3e klasse, maar vorig seizoen kwam het als team 7 in de 2e klasse tekort. Jomar Schilder en Guido Wessels begonnen sterk, maar vielen (fors) terug. Arnold en Simone begonnen juist matig, maar hadden een betere tweede competitiehelft.

Dit seizoen mogen de vier - reserve Roelard Bos speelt dit seizoen in team 9 - laten zien dat die degradatie een ongelukje was. Maar dat zal niet meevallen. De poule waarin team 8 uitkomt, is namelijk ‘belachelijk sterk’. De poule telt namelijk liefst drie degradanten uit de 2e klasse. Naast team 8 zelf zijn dat Bosman/Wezep 3 en (eigenlijk ook) TT Zwolle 9. Het TT Zwolle 9 is vrijwel het TT Zwolle 8 van afgelopen seizoen dat zich als nummer 4 wist te handhaven in de 2e klasse. Raar maar waar!

Bosman/Wezep 3 en TT Zwolle 9 strijden vermoedelijk om de titel. Ik verwacht dat NTC Leogang 4 de grootste kandidaat is voor plaats 6. Dat betekent dat Dronten ’74 2, Harderwijk 3 en team 8 gaan uitmaken wie als 3e, 4e en 5e eindigen. Dat kon wel eens een spannende strijd worden. Saillant detail daarbij is dus dat - zoals hiervoor al aangegeven - Kampenionner Jan Ringenier komend seizoen voor Dronten 74 2 uitkomt.

Team 8 begint de competitie op vrijdag 15 september met een thuiswedstrijd tegen Harderwijk 3. Direct een belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

Mijn prognose voor team 8 luidt: een 3e plaats.

 

Team 9             Matias Beimers, Roelard Bos, Martijn Haanappel en Bertil Oving
3e klasse          DTV ’84 3, Heino 6, Kampenion 9, Smash ’70 8, Smash-In 1 en Wijhe 1

Team 9 is het derde 3e klasteam namens Kampenion. Dat team behaalde het afgelopen seizoen de titel in een poule van de 4e klasse. Het team is wel gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Kopman Robin Makkink is (naar team 6) weggepromoveerd, Robbert Dalsem blijft 4e klasse spelen in team 10 en youngster Bert Beks geeft komend seizoen voorrang aan de studie in het examenjaar en richt zich alleen op de jeugdcompetitie. Hun plaatsen worden ingenomen door Roelard Bos die vorig seizoen reserve stond bij team 7 (het huidige team 8) en Bertil Oving die jaren bij Be Quick ’62 en TT Zwolle heeft gespeeld. Bertil heeft in de najaarscompetitie 2010 nog twee wedstrijden gespeeld, heeft het batje toen aan de wilgen gehangen en is gaan zaalvoetballen. Via Gerben Wolterink - hun zonen voetbalden bij elkaar in het team - werd Bertil toch weer met het beruchte TT-virus besmet en vandaar dat hij komend seizoen zijn rentree maakt. En bij Kampenion dus; Bertil woont al jaren in Kampen. Omdat zijn niveau lastig in te schatten was, is hij vooreerst in een 3e klasteam geplaatst. Niet uit te sluiten valt dat dit voor korte duur zal zijn als Bertil weer wat ritme heeft opgedaan.

Zo op het eerste gezicht komt team 9 in een leuke poule uit. Er is geen team dat er duidelijk met kop en schouders bovenuit steekt, maar een echt ‘zwakke broeder’ zie ik ook niet direct. Ik verwacht dat DTV ’84 3 en Smash-In 1 - beide teams lijken er wat sterker op te zijn geworden - de grootste kandidaten voor de plaatsen 1 en 2 zijn. Daarachter strijden de andere vier teams om degradatie te ontlopen. Wat de positie van team 9 wordt, is afhankelijk van de vraag hoe Martijn en Mattias het oppakken in de - voor hen nieuwe - 3e klasse en hoe snel Bertil zijn ritme (her)vindt. Van Roelard weet ik dat hij de 3e klasse meer dan goed aankan.

Team 9 begint de competitie op vrijdag 15 september as. met een thuiswedstrijd tegen Wijhe 1.

Mijn prognose voor team 9 luidt: een 4e plaats.

 

Team 10           Robbert Dalsem, Gert Lok, Gerard Regterschot en Benjamin Wichers
4e klasse          Batfighters 2, Bosman/Wezep 4, Heino 8, Kampenion 10, TT Zwolle 11 en Wham 2

Team 10 is een nieuw geformeerd team dat bestaat uit nieuwelingen, (voormalige) herintreders en spelers die het afgelopen seizoen reserve stonden. In eerste instantie telde het team nog een vijfde speler, maar die is helaas afgehaakt. Helaas, want de spoeling is nu met vier spelers - waaronder Gerard en Gert die niet vaak in actie kunnen komen - aan de dunne kant. Toch hebben we ervoor gekozen om dit team niet terug te trekken, omdat Kampenion ook nog een 11de en 12de team telt - beide teams speelden vorig seizoen nog in de 4e klasse - van waaruit kan worden ingevallen.

Het team is in een leuke poule ingedeeld. Als ik het wel heb, zijn Bosman/Wezep 4 en Heino 8 gedegradeerd uit de 3e klasse. En datzelfde geldt deels voor TT Zwolle 11. Beide eerstgenoemde teams gaan volgens mij uitmaken wie kampioen wordt. Team 10 gaat de strijd aan met Batfighters 2, TT Zwolle 11 en Wham 2 om degradatie te ontlopen.

Team 10 begint de competitie op vrijdag 15 september as. met een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 11.

Mijn prognose voor team 10 luidt: een 4e plaats.

 

Team 11           Henny Boxman, Jeroen Heldoorn. Marco Ilbrink en Gerard Wessels
5e klasse          GTC 3, Harderwijk 5, Kampenion 11, Nevanco 1, Smash ’70 10 en TT Zwolle 16

Na 224 seizoenen (als o.a. team 10) in de 4e klasse te hebben gespeeld, komt team 11 komend seizoen in de 5e klasse uit. Had het seizoenen lang een abonnement op de - net aan - ‘veilige’ 5e plaats, vorig seizoen eindigde het als laatste omdat het de laatste wedstrijd met ruime cijfers verloor van nummer voorlaatst Wijhe 3. Overigens zou een 5e plaats vorig seizoen ook niet voldoende zijn geweest voor handhaving.

Het team gaat ongewijzigd de competitie in en het blijft heerlijk in de buurt. Harderwijk is een eindje fietsen, maar Genemuiden, Hasselt, Zwolle en Hattem dat is op één nazomeravond te doen.

Als degradant moet team 11 natuurlijk bovenin kunnen meedoen. Waarschijnlijk met Harderwijk 5 en wellicht GTC 3, ook degradanten. We gaan het zien.

Team 11 begint de competitie op dinsdag 12 september as. met een thuiswedstrijd tegen Smash ’70 10.

Mijn prognose voor team 11 luidt: een 2e plaats.

 

Team 12 Rense Beimers, Anne van der Haar, Alies Hendriks, Jantiene Knijnenberg, Alice Ringenier en Jentine Sikkema
5e klasse ’s-Heerenbroek 3, Bosman/Wezep 5, Kampenion 12, Smash-In 3, TT Zwolle 15 en Zwartsluis 3

Ook team 12 degradeerde het afgelopen seizoen (als team 11) van de 4e naar de 5e klasse. Het eindigde als voorlaatste en die plaats bekende degradatie. Om meer poules in de 6e klasse te creëren om zodoende een bredere basis voor de piramide te maken, was er een versterkte degradatie in de 3e, 4e en 5e klasse in het afgelopen seizoen.

Net als team 11 blijft ook team 12 ‘lekker in de buurt’, want ook van Ens, Zwartsluis, ’s-Heerenbroek, Zwolle, Wezep is een mooi fietstochtje te maken. Het team gaat op papier vrijwel ongewijzigd de competitie in. Alleen Gerard Regterschot staat dit seizoen bij team 10. Verder is het nog afwachten hoe vaak Alies Hendriks kan meedoen na haar fysieke problemen in het afgelopen seizoen.

’s-Heerenbroek 3 was de sterke kampioen in de 6e klasse en de overige tegenstanders speelden het afgelopen seizoen geen hoofdrol in de 5e klasse. Kortom, team 12 moet in staat worden geacht bovenin mee te doen zonder dat het direct de grote favoriet is voor de titel. Belangrijke vraag daarbij is in hoeverre Alies weer voldoende hersteld is om een aantal wedstrijden mee te doen. Anne van der Haar is vrijwel zeker één van de sterkste spelers in de poule als zijn schouders tenminste sterk genoeg zijn om de zware last (die ik hem nu opleg) te dragen! Jantiene Knijnenberg, Alice Ringenier en Jentine Sikkema moeten hun partijtjes kunnen meepakken. Rense Beimers is reserve.

Team 12 begint de competitie op vrijdag 15 september met een uitwedstrijd bij TT Zwolle 15.

Mijn prognose voor team 12 luidt: een 2e plaats.

 

Zo dat was mijn eerste bijdrage voor de najaarscompetitie 2017. Het ligt in mijn bedoeling om wekelijks weer verslagen te maken van de verrichtingen van de seniorenteams, ook al speel ik zelf komend seizoen dus in Dronten. Natuurlijk is dat een handicap, omdat ik de verslagen dan aan de hand van de wedstrijdformulieren moet maken. Maar misschien is dat wel een mooie stimulans om die verslagen wat korter te houden. :) Langzaam maar zeker starten de spelers weer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het wordt drukker op de twee vrijspeelmomenten in de week en binnenkort starten de trainingen weer. Op zaterdag 2 september doet een groot aantal spelers mee aan de Open Kampioenschappen van Avereest, wat ook een prima voorbereiding is op het nieuwe seizoen. Tot binnenkort!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris SENIOREN
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar