Team 6 kwam namens Kampenion als eerste dit seizoen in actie. Op verzoek van tegenstander DTV '84 2 werd een andere datum (dan vrijdag 22 september) gezocht en gevonden in vrijdag 8 september. De Dalfsenaren zijn samen met Vined 1 titelkandidaat in de poule, terwijl Kampenion 6 als outsider moet worden beschouwd. Team 6 bleef prima overeind in die wedstrijd.

Kampenion 6 - DTV '84 2

Ondanks het verzetten van de wedstrijd moest team 6 met een invaller aantreden. Vooraf was al bekend dat Simon van der Woude de eerste twee speelrondes vanwege een blessure niet in actie kon komen en daarnaast was Jelmer van der Veen ook niet beschikbaar. Robin Makkink - vorig seizoen nog 4e klas spelend - en Gerard Palland waren dat wel en zij kregen in Jomar Schilder (team 8) een invaller die in ieder geval al ritme had. DTV '84 2 verscheen met Dionne Damman, Debbie Matenaar en Robin Agteres.

Het werd een spannende wedstrijd waarin team 6 vanaf het begin 'die Nase vorn hatte'. Na het dubbel stond het op een 3 - 1 voorsprong en na het dubbel vergrootte Robin die voorsprong zelfs tot 4 - 1. De gasten gaven zich echter niet gewonnen en bleven knokken voor een beter resultaat. De Kampenaren gingen echter ook voor ieder punt en wisten die drie punten voorsprong t/m de 9e partij te consolideren: 6 - 3. In de laatste partij van de avond wist Debbie de schade nog enigszins binnen de perken te houden door Gerard te verslaan.

Niettemin is een 6 - 4 zege op titelkandidaat DTV '84 2 een prima resultaat, zeker als je bedenkt dat team 6 - met alle respect voor Jomar - met een invaller speelde. Mogelijk - ik ben er niet bij geweest - hadden de gasten minder ritme dan de Kampenaren. Het zou kunnen. Maar ook het voorbereiden op een competitie hoort er in mijn ogen bij. 

Grote man aan Kamper kant was Robin die op dit niveau debuteerde. Hij liet zien het niveau meer dan prima aan te kunnen. Natuurlijk, hij won twee van zijn drie partijen heel nipt - en had die ook kunnen verliezen - maar ik doel vooral op het niveau. Gerard was sterk in de eerste partij, tegen Dionne maar moest daarna zijn meerdere erkennen in zowel Robin Agteres als Debbie. Jomar kwam ook goed mee qua niveau. Hij pakte tegen Dionne keurig een partij mee en speelde ook goed in de beide andere partijen. Het dubbel Gerard / Robin leverde - ook al nipt - het belangrijke zesde punt op. Al met al is een 6 - 4 zege op DTV '84 2 een prima resultaat.

Komende vrijdag gaat team 6 op bezoek bij TT Zwolle 8.

Het volledige programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 12 september:

Kampenion 7 - TT Zwolle 10

Kampenion 11 - Smash '70 10

Vrijdag 15 september:

Kampenion 2 - Blauw-Wit 2

Torenstad 2 - Kampenion 4

Kampenion 5 - TT Zwolle 5

TT Zwolle 8 - Kampenion 6

Kampenion 8 - Harderwijk 3

Kampenion 9 - Wijhe 1

Kampenion 10 - TT Zwolle 11

TT Zwolle 15 - Kampenion 12

Zaterdag 16 september:

US 1 - Kampenion 1

DTV '84 1 - Kampenion 3

 

Ik hoop mij komend weekend weer te melden. Omdat ik dit seizoen zelf voor Dronten speel, zie ik dus hoegenaamd geen wedstrijden van de seniorenteams van Kampenion en moet ik de informatie van de wedstrijdformulieren halen. Ik neem mij dan ook voor om de verslagen wat korter te houden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wss Kampenion