FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de tweede competitieronde kwamen elf van de twaalf seniorenteams in actie. Team 6 was deze week vrij, het speelde de wedstrijd tegen DTV ’84 2 van deze speelronde al op vrijdag 8 september jl. Met vijf zeges, drie puntendelingen en drie nederlagen was de balans positief. Team 1 bood FTTC 1 in de 2e divisie prima partij en kwam in twee partijen uit geslagen positie terug. Team 2 won in de Hoofdklasse ruim van Swift (D) 1 in Deventer en promovendus team 3 is ook na twee wedstrijden in de Hoofdklasse nog ongeslagen na de nipte zege op het bezoekende DTS 1. ik neem de wedstrijden met je door.

 

2e divisie: Kampenion 1 - FTTC 1

Team 1 startte het avontuur in de 2e divisie vorige week met een ‘acceptabele’ 7 - 3 nederlaag bij titelkandidaat US 1 in Amsterdam. Acceptabel, want het snoepte niet alleen 3 punten mee, het vertoonde spel en het behaalde niveau stemden tot enige tevredenheid. Zaterdagmiddag ontving team 1 FTTC 1 uit Franeker.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier bonden de sportieve strijd aan met Frans van den Berg, Arnold Terpstra en David Dijkhoff.

De zes maakten er een boeiend ‘gevecht’ van. Na het dubbel stonden de gasten op een 1 - 3 voorsprong, maar de verschillen waren minimaal. Ivan wist een 2 - 1 voorsprong tegen de ervaren en lepe Frans niet te verzilveren. Frans, die over een sterke backhand opening beschikt, sleepte de partij er nog uit. Gert-Jan kwam tegen de ook al ervaren Arnold heel knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2. Arnold schakelde in de beslissende game echter een tandje bij en dat was GJ te machtig. Ton, die ‘altijd lekker speelt’ tegen David, wist zijn tegenstander ook ditmaal behoorlijk in toom te houden. Een gevarieerde service, een sterk geslagen eerste bal en een goed backhand blok bleken voldoende voor de 3 - 1 winst.
In het dubbel toonden Gert-Jan en Ivan opnieuw aan een sterk duo te vormen. Zij dwongen de ervaren Arnold en Frans tot het uiterste. De Kampenaren namen een 2 - 1 voorsprong, maar daarna lieten de gasten hun beste spel zien en wonnen zij de 4e en 5e game nog overtuigend. Toch kunnen GJ en Ivan terugkijken op een goede partij.

Na het dubbel nam Gert-Jan het op tegen Frans. Ook dit werd een mooie partij. Na vier games stond het 2 - 2 en opnieuw leek de Friese speler in de beslissende game orde op zaken te stellen. Frans gaf GJ met sterk en leep spel het nakijken en had op een gegeven moment bij 4 - 10 meer dan een handvol matchpoints. GJ kwam punt voor punt terug en wist zelfs heel knap langszij te komen: 10 - 10. Een prima serviceontvangst vormde de aanzet tot de 11 - 10 voorsprong waarna hij op eigen service de partij alsnog naar zich wist toe te trekken en voor een bonuspunt zorgde gezien de tussenstand in de beslissende game. Ivan bracht zijn team vervolgens weer langszij via een 3 - 0 zege op David. In de 1e game speelde Ivan vrijwel foutloos en was David volmaakt kansloos. Daarna waren de verschillen kleiner, maar was het Ivan die tweemaal met nipt verschil wist te winnen. Ton was daarna in de 1e game kansloos tegen Arnold die o.a. over een heel sterke service beschikt. Daarna wist Ton wel beter in het spoor van Arnold te blijven, maar wist hij daar niet uit te treden. Arnold won verdiend ‘in straight games’: 3 - 4.

Het bonuspunt van Gert-Jan tegen Frans had het nodige van - de schouder van - GJ geëist. Teveel zelfs. Gert-Jan kon zijn forehand niet voluit slaan en het moge duidelijk zijn dat van grote invloed was. De normaal zo sterke en gevaarlijke forehand van GJ was nu ‘gemuilkorfd’. Op ongeveer halve kracht wist hij het David niet moeilijk genoeg te maken. Hij verloor dan ook in drie games waarvan overigens twee met nipt verschil. Het tegen Frans behaalde bonuspunt moest hij tegen David dus weer ‘inleveren’. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een 100% fitte GJ tenminste 60% kans op winst had gehad. Maar goed, ‘als’ telt niet in sport en dat is terecht. Ton moest daarna zijn meerdere erkennen in de lepe Frans. De 1e game wist Ton nog goed partij te bieden, maar daarna was Frans een maatje te groot. In de laatste partij van de middag - alhoewel, het was inmiddels avond - zorgden Ivan en Arnold voor spektakel. Ook Ivan had ‘even’ nodig om de service van Arnold te lezen. Mede dankzij die sterke service won Arnold eerst de 1e en daarna ook de 2e game. Daarna wist Ivan heel knap zijn niveau nog wat te verhogen. Hij speelde met meer risico en kreeg langzaam maar zeker ook wat meer vat op de service van Arnold. Ivan won de 3e game overtuigend en wist de 4e game er met 11 - 9 uit te slepen. In de 5e game zagen we wat we al eerder hadden gezien in de wedstrijd: de speler van FTTC 1 schakelde een tandje bij waarop de Kamper speler het antwoord schuldig moest blijven. Arnold liep zelfs uit naar een 1 - 8 voorsprong. Ivan pepte zichzelf nog eens op en wist punt voor punt terug te komen. Na 8 - 10 werd het toch nog heel knap 10 - 10. Het was uiteindelijk Ivan die na 13 - 11 de gelukkigste van de twee was. Zo pakte hij voor team 1 toch nog een mooi bonuspunt na een geweldige inhaalrace.

Team 1 verloor dus met 4 - 6 van FTTC 1. Het liet opnieuw zien qua niveau aardig tot goed te kunnen meekomen in de 2e divisie en dat is een prettige constatering. Gert-Jan en Ivan boekten ieder een zege op een wijze die je niet vaak ziet. En langs de kant waren wij er nu zelfs tweemaal getuige van tijdens één en dezelfde wedstrijd. Beiden kwamen uit geslagen positie terug. Wel was het jammer dat Gert-Jan niet schadevrij uit die partij kwam waardoor hij zijn laatste partij niet voluit kon gaan. Al met al geeft de 4 - 6 uitslag de krachtsverhouding wel vrij goed weer. Vijf vijfpitters werden er gespeeld en drie daarvan gingen met ruim verschil in de beslissende game naar de gasten. Team 1 won twee vijfpitters met nipt verschil in die beslissende 5e game. En ik vermoed dat Frans en Arnold nog wel eens terugdenken aan hun 5e game tegen respectievelijk Gert-Jan en Ivan.

Scores:
Ivan 2, Gert-Jan 1 en Ton 1

Komende zaterdag speelt team 1 opnieuw thuis. Dan komt medepromovendus GTTC Groningen 1 op bezoek met o.a. oud Kampenionner Hugo Beute in de gelederen.

 

Hoofdklasse: Swift (D) 1 - Kampenion 2

Team 2 startte de competitie vorige week met een ‘regelmatige’ 7 - 3 zege op Blauw-Wit 2 uit Almelo. Wim Tillema viel toen in voor Jordy ten Have die op ‘warmtestage’ in Bulgarije was. Deze week speelde team 2 op zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij Swift (D) 1 in Deventer. Opnieuw was Wim Tillema (team 3) als invaller van de partij; nu viel hij in voor ‘maatje’ Thomas Niemeijer die met jeugdteam in Veenendaal tegen SKF 1 speelde. Jordy ten Have en Robin Lieftink waren de andere spelers. Ook Swift (D) 1 trad met een invaller aan in de persoon van Karin Willemsen (team 2), dit aan de zijde van Wouter Rusman en Lars van der Zanden.

Team 2 kwam prima uit de startblokken. Wim, die na zijn drie zeges van de avond ervoor tegen DTS 1 (zie hierna) kennelijk blaakte van het zelfvertrouwen, beet het spits af en versloeg keurig Lars in vier games. Jordy gaf tegenstander Wouter geen kans en won overtuigend ‘in straight games’. Robin moest tegen Karin weliswaar een game afstaan, maar ik denk niet dat hij daar minder om heeft geslapen na de 3 - 1 zege. In het dubbel kwamen Jordy en Robin tegen Lars en Wouter keurig van een 2 - 1 achterstand terug tot 2 - 2 en namen in de beslissende 5e game afstand. Zo stond het 0 - 4.

Na het dubbel kwam Swift (D) 1 terug tot 2 - 4. Wim noest zijn meerdere erkennen in Wouter en verloor in drie games. Robin nam tegen Lars een 0 - 2 voorsprong en leek op weg naar 1 - 5. Lars kwam echter knap terug tot 2 - 2 en was in de beslissende game na 13 - 11 de gelukkigste van de twee. Wat tafeltennis betreft uiteraard. Jordy bracht het verschil weer op 3 punten via een overtuigende driegames zege op Karin.

Ook de drie resterende partijen gingen naar team 2. Robin versloeg Wouter in drie games waarvan twee met nipt verschil. Wim had het twee games lastig tegen Karin, maar wist bij een 1 - 1 tussenstand daarna door te drukken en met 1 - 3 te winnen. Jordy moest daarna vol aan de bak - en dat werd waarachtig ook eens tijd - tegen Lars. Om en om wonnen beiden een game en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Die won Jordy weer met 8 - 11.

Team 2 boekte al met al een keurige 2 - 8 zege op Swift (D) 1. Het staat na twee wedstrijden al op 15 punten. Weliswaar moeten de beide tegenstanders niet ‘tot de hoogste categorie’ worden gerekend, maar toch. Het is in ieder geval een prima start van het seizoen en dat nadat het tweemaal met een invaller moest aantreden. Maar wat een weelde en wat wat heerlijk dat je dan een beroep kunt doen op Wim Tillema die ‘gewoon’ drie van zijn zes partijen wint. MOTM was echter Jordy die - vrijwel ongetraind - ongeslagen bleef.

Scores:
Jordy 3, Robin L 2, Wim 2 en dubbel 1

Op vrijdag 29 september ontvangt team 2 een tegenstander ‘van een wat zwaarder kaliber’: Entac 2 uit Enschede.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - DTS 1

Promovendus team 3 ging de competitie vorige week goed van start met een gelijkspel bij DTV ’84 1, de nummer twee van het afgelopen seizoen. Vrijdagavond kwam DTS 1 uit Enschedé op bezoek. En dat is één van de teams die team 3 onder zich moet zien te houden wil het zich handhaven in de Hoofdklasse. Bijzonder was het dat dit de enige wedstrijd op vrijdagavond in de zaal was. De drie andere voor die avond gespeelde wedstrijden waren namelijk al op een eerder moment afgewerkt. Gelukkig was er nog een enkeling om ‘vrij’ te spelen.

Bas de Vries, Gerben Wolterink en Wim Tillema namen het op tegen Franck van Hout, Desney Mansveld en Pepijn Buijnink.

Het werd een spannende wedstrijd waarin Wim uiteindelijk de doorslaggevende factor bleek. De vele uurtjes in de zaal de afgelopen weken betaalden zich uit. Voorlopig kent hij geen aanpassingsproblemen in de Hoofdklasse en dat is een prettige constatering. Wim bleef vrijdagavond overtuigend ongeslagen. Bas wist daar twee punten aan toe te voegen. Alleen tegen de jonge Pepijn moest hij zich gewonnen geven. Gerben kwam tot één zege. Tegen diezelfde Pepijn wist hij een handvol matchpoints niet te benutten, mede omdat Pepijn toen zijn beste tafeltennis speelde. Het dubbel ging in vier games naar de gasten.

Niettemin is de 6 - 4 zege opnieuw een keurig resultaat. Als promovendus ben je meer dan tevreden als je net boven de rode streep weet te blijven. Voorlopig doet team 3 meer dan dat al zijn de verschillen in de poule heel klein. Achteraf gezien was het zelfs de ‘grote’ winnaar van het weekend, omdat het als enige tot winst kwam. De beide andere wedstrijden in de poule eindigden namelijk onbeslist.

Scores:
Wim 3, Bas 2 en Gerben 1

Op zaterdag 30 september gaat team 3 in Wierden op bezoek bij Effekt ’74 1.

 

1e klasse: Kampenion 4 - Dronten ’74 1

Team 4 boekte vorige week een regelmatige 3 - 7 zege op Torenstad 2. Na een moeizame start wisten de spelers zich in het vervolg van de wedstrijd te herpakken. Donderdagavond al ontving team 4 de buren van Dronten ’74 1. Op verzoek van de gasten werd de wedstrijd verzet van de vrijdag- naar de donderdagavond.

Hans de Vries, Sebastian Holzapfel en Jackie van der Meulen bonden de sportieve strijd aan met Onno Huisman, Julian van Egmond en Veronica van Eeden.

Het werd een ietwat vreemde wedstrijd. Wat te zeggen van een scoreverloop van 3 - 0, 3 - 2, 4 - 5 en uiteindelijk 5 - 5? Of dit te maken had met de komst van de dit seizoen voor Dronten spelende ondergetekende - het stond toen 3 - 0 voor team 4 - zullen we nooit weten. Maar opvallend was het wel.

Aan Kamper kant bleef Hans keurig ongeslagen. Opvallend was het dat hij relatief eenvoudig de sterke Onno de baas bleef, maar dat hij tot het uiterste moest gaan om Julian te verslaan en zo de puntendeling veilig te stellen. Sebastian en Jackie wisten daar ’slechts’ één puntje aan toe te voegen, mede door het sterke spel van de tegenstanders. Drie partijen werden nipt in vijven beslist en twee daarvan gingen naar de gasten. Al met al had er één puntje meer ingezeten, maar uiteindelijk mogen de spelers niet eens ontevreden zijn met de puntendeling gelet op de zwaar bevochten zege van Hans in de laatste partij op Julian.

Scores:
Hans 3, Jackie 1 en Sebastian 1

As. vrijdag gaat team 4 op bezoek bij Heino 2.

 

1e klasse: Olst 1 - Kampenion 5

Team 5 verloor de openingswedstrijd nipt met 4 - 6 van TT Zwolle 5. Het was ‘ons aller’ Ralph Trip die het team op de been hield met drie zeges. Afgelopen donderdagavond ging het op bezoek bij Olst 1, een sterke promovendus.

Team 5 had personele problemen, want Bertin Bos was niet beschikbaar. Datzelfde gold voor reserve Ralph Trip en dus moest een invaller worden gezocht. Kennelijk werd niet heel veel moeite gedaan om een (vrij) sterke invaller - bij voorkeur uit team 6 - te vinden, want men kwam uit bij … Roelard Bos (team 9), de jongere broer van Bertin. Daarbij wil ik uiteraard niets afdoen aan de kwaliteiten van Roelard, maar waarom niet wat meer moeite gedaan? Dick Hoekman en Nick Kuipers waren ook van de partij. Tegenstanders waren Javier Buiza, A. de Jong en Idse de Jong.

Tot en met het dubbel ging het gelijk op en daarna kwam team 5 zelfs nog op voorsprong. Toen was de Kamper koek echter op, want de resterende vijf partijen gingen naar Olst. Dick en Nick wisten alleen A. de Jong te verslaan en pakten samen ook het dubbel tegen Buiza en A. de Jong. De waarheid gebiedt te zeggen dat er donderdagavond ook niet meer inzat. Er werd slechts één vijfpitter gespeeld - al in de eerste partij - maar Dick wist een knap ‘verkregen’ 1 - 2 voorsprong tegen Buiza niet te verzilveren. Integendeel, Buiza won de 4e en 5e game met ruim verschil. Zoals mocht worden verwacht, kwam Roelard niet in de buurt van een zege.

Scores:
Dick 1, Nick 1 en dubbel 1; Roelard 0

Komende vrijdag ontvangt team 5 koploper Swift (D) 2.

 

3e klasse: Zwartsluis 1 - Kampenion 7

Team 7 startte het seizoen vorige week goed met een 8 - 2 zege op TT Zwolle 10. Afgelopen maandag al ging het op bezoek bij Zwartsluis 1 dat in de openingswedstrijd met 3 - 7 bij Heino 7 won.

Omdat Sietse Wagteveld via een zonvakantie een ‘warming-up’ deed voor de resterende wedstrijden, moest een invaller worden gezocht. Die werd al snel gevonden in de persoon van Arnold Hubach (team 8). Harm Bosman en Theo Hogenhorst waren de andere spelers. Roel Santbergen, Jan Booij en Albert Mooiweer waren de tegenstanders.

De start was voor de Kampenaren, want de eerste drie enkelpartijen leverden winst op. Het dubbel ging in vijven naar de gastheren waardoor het 1 - 3 stond. Na het dubbel wisten Arnold en Theo de lijn van voor het dubbel door te trekken, al had Arnold daarvoor wel tweemaal een 5e game voor nodig. Maar goed, dat weet niemand na een week nog. Harm kreeg wat last van zijn knie en was daardoor niet helemaal 100%. Hij verloor mede daardoor zijn twee resterende partijen.

Toch is een 3 - 7 zege op dit Zwartsluis 1 een keurig resultaat. Daar mogen de Kampenaren tevreden mee zijn. Die tevredenheid werd enkele dagen later vast nog groter toen bekend werd dat titelkandidaat Harderwijk 2 met 6 - 4 had verloren van … TT Zwolle 10. Zo kreeg de 8 - 2 zege van vorige week op de Zwollenaren met terugwerkende kracht nog wat meer glans.

Scores:
Arnold 3, Theo 3 en Harm 1

Team 7 speelt volgende week opnieuw een uitwedstrijd; het gaat op vrijdag 29 september op bezoek bij Heino 7.

 

3e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 8

Team 8 begon de competitie vorige week ‘niet verkeerd’ met een 7 - 3 zege op Harderwijk 3. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 9. De spelers van beide teams kwamen het afgelopen seizoen - net als die van Bosman/Wezep 3 - nog in de 2e klasse uit.

Omdat Jomar Schilder sukkelt met een enkelblessure - twee wedstrijden in een weekend zijn teveel - en Guido Wessels (ook al) een zonvakantie had geboekt, moest een invaller worden gezocht. Die werd gevonden in de persoon van … (jawel) Roelard Bos. Roelard is daarmee na de tweede competitierondes al driemaal (!) ingevallen. Arnold Hubach en Simone Lieftink streden aan de zijde van Roelard. Tegenstanders waren Djengis van Nek, Heiko Schoonhoven en Mike Hensing.

Waar team 8 vorig seizoen nog tweemaal ruim en kansloos verloor van de Zwollenaren, daar bood het vrijdagavond beter partij. Dat was overigens voornamelijk te danken aan invaller Roelard die sterk op dreef was. Na het dubbel stond het 2 - 2 en ook daarna bleef het spannend. Beide teams speelden ‘haasje over’, want via 2 - 3, 4 - 3 en 4 - 5 werd het uiteindelijk 5 - 5. Roelard bleef heel knap ongeslagen, mede omdat hij er twee vijfpitters wist uit te slepen. Arnold won een partij in vieren en verloor juist twee spannende vijfpitters. Zo dicht lag het bij elkaar en zo kan het lopen. Simone had in haar eerste twee partijen geen winstkansen, maar wist haar laatste partij wel keurig te winnen en zo ook een bijdrage te leveren aan de puntendeling.
Al met al is een 5 - 5 uitslag tegen dit TT Zwolle 9 een keurig resultaat, zeker gelet op de ontmoetingen en ‘zeperds’ in het afgelopen seizoen.

Scores:
Roelard 3, Arnold 1 en Simone 1

Op vrijdag 29 september ontvangt team 8 titelkandidaat Bosman/Wezep 3.

 

3e klasse: Smash ’70 8 - Kampenion 9

Promovendus team 9 ging de competitie vorige week keurig van start met een 6 - 4 zege op Wijhe 1. Afgelopen dinsdag ging het op bezoek bij Smash ’70 8. Het team had forse personele problemen. Roelard Bos en Martijn Haanappel waren al niet beschikbaar en op de valreep moest Bertin Oving verstek laten gaan wegens familieomstandigheden. Dat betekende dat naast Gerard Regterschot (team 10) nog een tweede invaller moest worden gevonden en die werd uiteindelijk gevonden in de persoon van Henny Boxman (team 11). Mattias Beimers was de enig beschikbare speler van team 9. De tegenstanders waren Elian Kers, Sander van Sas en Karen Talaljan.

Je hebt soms van die avonden ….. De krachtsverschillen waren niet heel groot - slechts drie partijen werden ‘in straight games’ beslist - maar toch ging punt na punt naar Smash ’70 8. Sterker nog, team 9 wist zelfs geen enkele partij te winnen. De 10 - 0 nederlaag was duidelijk geflatteerd, want vijfmaal kwam het tot een vijfpitter en in alle gevallen was een Hattemer speler de uiteindelijke winnaar. Een 8 - 2 of 7 - 3 eindstand was wat rechtvaardiger geweest, maar in tafeltennis krijg je niet altijd wat je verdient. ‘De ene 10 - 0 is de andere niet’ moeten de spelers van team 9 maar denken.

De spelers moeten dan ook niet in de war raken van deze ‘zeperd’. Volgende week liggen er weer nieuwe kansen.

Scores:
Gerard R 0, Henny 0 en Mattias 0

Op vrijdag 29 september ontvangt team 9 Heino 6.

 

4e klasse: Batfighters 2 - Kampenion 10

Team 10 - het team van de debutanten, herintreders en (voormalige) reserves - leed vorige week een ruime 2 - 8 nederlaag tegen TT Zwolle 11. Dan treft het niet direct als je op vrijdag 22 september in de tweede wedstrijd op bezoek moet bij Batfighters 2 dat vorige week met maximale cijfers van Wham 2 won. Verder had team 10 ook nog eens personele problemen, want slechts twee van de - op papier - vijf spelers waren beschikbaar: Rick Bolks en Benjamin Wichers. Gelukkig doe je op Alice Ringenier (team 12) vrijwel nooit tevergeefs een beroep om in te vallen en zo ook nu. Piet Tadema, Heinz Klein en Aart Ruijter waren de tegenstanders.

Om direct de deur van de sportzaal van Batfighters maar binnen te vallen: team 10 & friends speelde een goede wedstrijd. De eerste drie enkelpartijen leverden alle winst op. Het dubbel was voor Benjamin en Rick nog even wennen en dat ging dan ook in vier games verloren. Rick raakte daar echter (terecht) niet van in de war en was in de partij erna in drie games te sterk voor Heinz. Alice (1 - 3 tegen Piet) en Benjamin (0 - 3 tegen Aart) moesten daarna hun tegenstander feliciteren waardoor Batfighters 2 terugkwam tot 3 - 4.

Team 10 pakte de draad daarna gelukkig weer keurig op. Eerst was Alice ‘in straight games’ te sterk voor Heinz, waarna Rick ook zijn derde partij - die tegen Aart - wist te winnen. De laatste partij van de avond was de spannendste. Benjamin en Piet lieten in de eerste vier games de volgende cijfers op het wedstrijdformulier verschijnen: 8 - 11, 11 - 7, 12 - 10 en 11 - 13. En of het nog niet genoeg was moest er ook nog een verlenging aan te pas komen. Net voordat de mensen aan de kant ‘aan stafballen begonnen te denken’ was het toch nog Benjamin die de game - en daarmee de partij - met 10 - 12 wist te winnen.

Zo behaalde team 10 een even verrassende als keurige 3 - 7 zege op Batfighters 2. Grote man aan Kamper kant was Rick die knap ongeslagen bleef. Rick heeft vroeger in de jeugd bij Flits in Zwolle gespeeld en haalde eind vorig jaar - inmiddels in Kampen wonend - het batje uit de mottenballen. Aanwezig op het Scholierentoernooi werd hij acuut besmet met het beruchte TT-virus. Teamgenoot Benjamin werd enkele maanden eerder lid en speelt dit seizoen voor het eerst competitie. Hij is eerder jeugdlid bij Kampenion geweest, maar speelde toen geen competitie. Beiden trainen wekelijks op de maandagavond. Rick speelt daarnaast op de dinsdagavond regelmatig tegen 4e, 3e en 2e klassers en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Op de valreep werd hij aan het team toegevoegd en ik denk dat zowel het team als Rick daar geen spijt van zullen hebben! Overigens, ook de twee zeges van Benjamin - en uiteraard van Alice als invalster - mogen er zijn.

Scores:
Rick 3, Alice 2 en Benjamin 2

As. vrijdagavond ontvangt team 10 de buren van Bosman/Wezep 4.

 

5e klasse: TTV Nevanco Hasselt - Kampenion 11

Team 11 kon zich vorige week geen betere seizoensstart wensen dan de 10 - 0 zege op Smash ’70 10. Donderdagavond ging het op bezoek bij TTV Nevanco 1 in Hasselt. Marco Ilbrink, Jeroen Heldoorn en Henny Boxman bonden de sportieve strijd aan met Gerrit Michel, Henk Veldhuijsen en Jan Schelhaas. Gerard Wessels verbleef op hoogtestage in Spanje om meer zuurstof te kunnen opnemen en daar in het verdere verloop van de competitie zijn voordeel mee te kunnen doen.

Na het dubbel stond team 11 op een 1 - 3 voorsprong. Marco was kansloos in de openingspartij tegen Gerrit, maar daarna boekten Jeroen (tegen Henk) en Henny (tegen Jan) eenvoudige zeges. Jeroen en Marco bleken in het dubbel ook te sterk voor Gerrit en Henk.

Na het dubbel trok team 11 de goede lijn door al kwam een aantal zeges wel wat moeizamer tot stand. De drie partijen na het dubbel leverden alle winst op. Marco versloeg Henk, Henny maakte - teruggekomen van een 2 - 0 achterstand - tegen Gerrit in de 5e game het verschil en Jeroen was Jan in vier games de baas. Van de laatste drie partijen wist team 11 er nog twee te winnen. Henny boekte tegen Henk zijn derde zege van de avond en Marco was in vijf games net wat gelukkiger dan Jan na 10 - 12 in de beslissende 5e game. In de laatste partij van de avond moest Jeroen tegenstander en kopman Gerrit na drie games feliciteren. De 1e en 2e game gingen met het kleinst mogelijke verschil verloren waarna Gerrit in de 3e game wat meer afstand wist te nemen.

Niettemin boekte team 11 een keurige en ruime 2 - 8 zege op TTV Nevanco 1. Het neemt daarmee iets meer afstand van de achtervolgende teams. Grote man aan Kamper(zeedijker) kant was ‘good old’ Henny Boxman. Na het stoppen van Arie Hup is Henny nu de oudste competitie spelende Kampenionner. Chapeau!

Scores:
Henny 3, Jeroen 2, Marco 2 en dubbel 1

Op vrijdag 29 september gaat team 11 op bezoek bij Harderwijk 5.

 

5e klasse: Kampenion 12 - Bosman/Wezep 5

Team 12 boekte vorige week vrijdag een nipte 4 - 6 zege bij TT Zwolle 15. Het had die zege vooral te danken aan - jawel, daar is ie weer - Henny Boxman die in twee weken ook al weer tweemaal is ingevallen en tweemaal in het eigen team heeft gespeeld. Afgelopen dinsdagavond ontving team 12 Bosman/Wezep 4. In verband met de bruiloft van Richard Hertsenberg en Mellanie Boom op vrijdag 22 september - veel geluk en zegen bruidspaar !!! - was zo ongeveer de hele vereniging Bosman Wezep uitgenodigd. In goed overleg werd de wedstrijd daarom verplaatst naar de dinsdagavond.

Alice Ringenier, Jentine Sikkema en Anne van der Haar namen het op tegen André Plette (de vader van), Hans van de Schootbrugge (de broer van) en Andriaan Vandermeer.

Na het dubbel stonden de gasten op een 1 - 3 voorsprong. André was in drie games te sterk voor Alice, Jentine had onvoldoende kijk op de lastige service van Hans en Anne versloeg Adriaan in vier games. In het dubbel maakten Jentine en Anne enerzijds en André en Hans anderzijds er een spannende partij van. De verschillen waren dus klein, maar de gasten wonnen wel in vier games.

Na het dubbel werd de wedstrijd spannender zonder dat de partijen zelf spannend waren. André versloeg Jentine in vier games, terwijl Alice (tegen Adriaan) en Anne (tegen Hans) driegames zeges boekten, al waren de verschillen in de games tussen Anne en Hans miniem. Van de laatste drie partijen wist team 12 er nog twee te winnen. Eerst bleek Jentine aanvallend duidelijk te sterk voor Adriaan; ‘alles is voor Bassie’ moet Jentine hebben gedacht. Daarna won André tegen Anne het onderonsje van de deze avond nog ongeslagen spelers. André kwam eigenlijk niet in de problemen en ik vermoed dat de nederlagen van André dit seizoen op één hand te tellen zijn. En dan mag die hand als gevolg van een roekeloze oudejaarsavond nog een paar vingers missen ook. In de laatste partij van de avond zorgden Alice en Hans voor de spannendste partij. Alice nam een 2 - 0 voorsprong, maar zag Hans terugkomen tot 2 - 2. De beslissende game kon beide kanten opvallen, maar deed dat na enig aarzelen naar de kant van Alice: 11 - 9. Er zijn in de wereld al enkele muren gevallen, maar Kampenion 12 heeft haar muur nog! Hans ondervond dat en kreeg meer ballen terug dan hem lief was.

Beide teams deelden dus de punten: 5 - 5. Ik denk dat de Kampenaren en de dame uit Zuidbroek (Gr.) daar het meest tevreden mee mogen zijn.

Scores:
Alice 2, Anne 2 en Jentine 1

Op dinsdag 26 september gaat team 12 op bezoek bij stadgenoot ’s-Heerenbroek 3. Een ding is op voorhand al zeker: de punten blijven in Kampen.

 

Over het algemeen vrij goede resultaten voor de seniorentams van Kampenion, uiteraard met een enkele ‘negatieve uitschieter’. Na de eerste twee speelrondes kunnen we constateren dat vrijwel alle teams redelijk tot goed aan de competitie zijn begonnen.

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 26 september:
’s-Heerenbroek 3 - Kampenion 12

Donderdag 28 september:
Vined 1 - Kampenion 6

Vrijdag 29 september:
Kampenion 2 - Entac 2
Heino 2 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Swift (D) 2
Heino 7 - Kampenion 7
Kampenion 8 - Bosman/Wezep 3
Kampenion 9 - Heino 6
Kampenion 10 - Bosman/Wezep 4
Harderwijk 5 - Kampenion 11

Zaterdag 30 september:
Kampenion 1 - GTTC Groningen 1
Effekt ’74 1 - Kampenion 3

Van deze wedstrijden hoop ik volgend weekend weer verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar