FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 39 kwamen alle seniorenteams in actie. Het werd een wat moeizame week voor de seniorenteams, mede doordat een aantal teams de koploper of een andere sterke tegenstander trof. De balans was (dus) negatief met vier zeges, twee puntendelingen en zes nederlagen. Maar gezien de tegenstand(ers) moeten we ons niet blind staren op die balans. Team 1 verloor zaterdagmiddag met 3 - 7 van GTTC Groningen 1. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

2e divisie: Kampenion 1 - GTTC Groningen 1

Team 1 doet het tot nu toe redelijk tot goed in de 2e divisie. Weliswaar kwam het (nog) niet tot winst, maar de resultaten vielen zeker niet tegen met een 7 - 3 nederlaag bij US 1 en een nipte 4 - 6 nederlaag thuis tegen FTTC 1. Dat het met de Kamper mentaliteit wel goed zit, bewezen Ivan Hollander en Gert-Jan de Lange vorige week toen beiden eenmaal uit geslagen positie terugkwamen en de partij nog wisten te winnen.

Deze zaterdagmiddag kwam met GTTC Groningen 1 de eerste - en enige - bekende tegenstander op bezoek. Beide teams troffen elkaar ook in de najaarscompetitie 2016 in de 3e divisie. Gert-Jan de Lange, Ivan Hollander en Ton Ringenier namen het op tegen Jeroen Hendriks, Hugo Beute en invaller Erik Mulder (team 4). Oud Kampenionner Hugo was daarmee weer eens terug op het oude nest.

Wat te zeggen van de wedstrijd? Ik vind dat eerlijk gezegd wat moeilijk ditmaal. Achteraf overheerst bij mij - en ook bij anderen - het gevoel dat er meer in had gezeten dan de 3 - 7 nederlaag. Natuurlijk, de Groningers speelden met een invaller. Dat is waar en dat moet ik ook in de overweging meenemen, maar toch.
De Kamper spelers boden de Groningers prima tegenstand en dat zag je ook in de gamestanden terug. Met uitzondering van het dubbel eigenlijk - toen Gert-Jan en Ivan duidelijk in vier games klop kregen van de zeer sterk spelende Hugo en Jeroen - ging er geen game met ruim verschil naar de gasten. Toch bleven zowel kopman Jeroen als Hugo ongeslagen.

Beide teams wonnen twee van de vier vijfpitters. Gert-Jan had winstkansen tegen Jeroen en Ton - in de 4e game - tegen Hugo, maar zij wisten die helaas niet te benutten waardoor de tegenstander ontsnapte. Daartegenover staat dat zowel Ton als Gert-Jan tegen invaller Erik pas in de 5e game afstand wisten te nemen. Ivan had duidelijk minder moeite met deze tegenstander, maar kwam weer niet tot gamewinst tegen Hugo en Jeroen.
Al met al een ietwat vreemde wedstrijd.

Laat ik afsluiten met de conclusie dat de nederlaag van team 1 één puntje te hoog uitviel, een conclusie waar Hugo zich na afloop in kon vinden!

Scores:
Gert-Jan 1, Ivan 1 en Ton 1

Door de (te) ruime nederlaag is de veilige 4e plaats wat verder uit zicht geraakt. Maar ik denk niet dat de Kamper heren daar heel veel mee bezig zijn. Voor het seizoen was immers al duidelijk dat handhaving een heel zware opdracht zou zijn.

Team 1 speelt as. zaterdag in Leiden tegen Scylla 3, oftewel de nummer 5 gaat op bezoek bij de nummer 6.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - Entac 2

Team 2 begon het seizoen met twee nette overwinningen - 7 - 3 en 8 - 2 - op teams die naar (mijn) verwachting bij de onderste drie eindigen: Blauw-Wit 2 en Swift (D) 1. Het ontmoet in de resterende drie partijen sterkere tegenstanders. Afgelopen vrijdagavond te beginnen met Entac 2.

Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink moesten het opnemen tegen Freek Borgman, Arjan Schotmeijer en Steven Gies. Arjan speelde het afgelopen seizoen nog 2e divisie landelijk in Entac 1. Entac 2 is ‘traditiegetrouw’ een lastige tegenstander voor Kampenion en dus ook voor team 2.

Na het dubbel stond team 2 niettemin op een keurige 3 - 1 voorsprong. Jordy versloeg Freek netjes in vier games. De laatste keer dat beiden elkaar ontmoetten - in de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen - bleef Freek in Kampen ongeslagen. Ditmaal was Jordy de betere. Thomas had de ondankbare taak tegen kopman Arjan te moeten starten. Bij vlagen kwam Thomas prima mee, maar als het erop aan kwam, schakelde Arjan tenminste één tandje bij waarna Thomas met de mond vol tanden stond. Arjan won in vier games. Robin nam het vervolgens op tegen Steven, ook dat is een speler die in de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen zowel Jordy als Robin de baas was. Robin was dus gewaarschuwd en dat betekende dat hij voor twee telde. Hij won ‘in straight games’, zij het dat de verschillen klein waren.
In het dubbel namen Jordy en Thomas het op tegen Arjan en Freek. Het was voor het eerst dat Jordy en Thomas samen dubbelden en ik denk niet voor het laatst. De twee boekten een even verrassende als fraaie viergames zege op de gasten. Waar het dubbel bij team 2 tot dit seizoen (te) vaak verlies opleverde, daar lijken de speltypes van de huidige spelers meer mogelijkheden te bieden. En dat is een prettige constatering, omdat het dubbel een belangrijk punt vormt.

Na het dubbel bleven met name Jordy en Robin prima presteren. Thomas had kennelijk niet helemaal zijn avond. Hij verloor namelijk in vier games van eerst Freek en vervolgens Steven. Maar dat kan natuurlijk ook aan het niveau en spel van de tegenstanders liggen. Thomas moet dit seizoen de gelegenheid krijgen om te ‘acclimatiseren’ in de Hoofdklasse. En geloof me, dan staat hij er volgend seizoen. Robin verloor eerst vrij kansloos van de sterke Arjan, maar pakte in zijn laatste partij een belangrijk punt tegen Freek; Robin won in vier games. En dan Jordy. Tegen Steven kwam hij geen moment in de problemen. Hij won overtuigend ‘in straight games’. In de laatste partij van de avond zorgden Jordy en tegenstander Arjan voor een heuse finale. Beiden waren deze avond nog ongeslagen. Jordy liet weer eens zien dat hij - mits fris ‘in de kop’ - met de besten meekan. Jordy is een (type) speler die graag heeft dat zijn tegenstander komt, zodat hij met veel snelheid kan counteren. Arjan was dan ook een prettige tegenstander voor Jordy. Hij bood Arjan niet alleen prima partij, maar wist hem zelfs in drie games te verslaan. Het feit dat twee games met nipt verschil in de verlenging naar Jordy gingen, doet uiteraard aan die zege niets af. Een prachtige overwinning.

Team 2 won de eerste ontmoeting met een sterke(re) tegenstander dus met 6 - 4. Jammer was het dat Thomas in het enkelspel niet voor een puntje wist te zorgen, anders was de zege hoger uitgevallen. Maar zoals aangegeven, krijgt hij dit seizoen de gelegenheid om te wennen aan - het niveau van - de Hoofdklasse. Het is zaak om wat afstand te doen van het jeugdspeltype - elke bal aanvallen en bij voorkeur in één hoog tempo - en met iets meer overleg en variatie de aanval te zoeken. Maar dat komt wel goed. Dit seizoen is De Toekomst 2 te sterk en omdat team 2 op zijn beurt geen (degradatie)spoken ziet, kunnen de heren vrijuit spelen. Volgend seizoen liggen er meer kansen. Overbodig te melden dat Jordy vrijdagavond MOTM was met zijn drie keurige zeges.

Scores:
Jordy 3, Robin 2 en dubbel 1; Thomas 0

Team 2 ontvangt komende vrijdag DE titelkandidaat in de poule: De Toekomst 2.

 

Hoofdklasse: Effekt ’74 1 - Kampenion 3

Team 3 is als promovendus goed van start gegaan in de Hoofdklasse. In de openingswedstrijd werd DTV ’84 1 - de nummer 2 van afgelopen seizoen - op een gelijkspel gehouden en vorige week versloeg het DTS 1 - een team dat het onder zich ‘moet’ houden - met 6 - 4. Deze zaterdag ging het op bezoek bij het sterke Effekt ’74 1 in Wierden.

Het kostte de nodige moeite om drie spelers achter de tafel te krijgen, maar uiteindelijk lukte dat dan toch. Wim Tillema, Bas de Vries en Gertjan Wessels moesten het voor team 3 doen. Gert-Jan Arends, Ramon Henning en Lars Hubbelmeijer waren de tegenstanders.

Na het dubbel was de wedstrijd nog in balans. Wim versloeg in de openingspartij heel knap Gert-Jan in vier games en zette zijn team daarmee op voorsprong. Bas had daarna niet veel kans tegen de sterke Ramon; hij slaagde er zelfs niet in om een game mee te snoepen. Gertjan bleek daarna in drie games te sterk voor de jonge Lars waardoor team 3 weer op voorsprong stond.
In het dubbel waren Bas en Wim kansloos tegen Gert-Jan en Ramon die eenvoudig ‘in straight games’ wonnen.

Na het dubbel etaleerde Wim opnieuw zijn prima vorm. Hij debuteert dit seizoen in de Hoofdklasse, maar dat is hem niet aan te zien. In een heel spannende partij tegen Ramon moest een 5e game de beslissing brengen na 11 - 8, 8 - 11, 11 - 7 en 7 - 11. Qua score was de partij volmaakt in evenwicht. Ook de beslissende game was spannend. Wat heet. Natuurlijk ‘gingen de heren verlengen’ en net - daar is ie weer - toen men rekening begon te houden met strafballen, wist Wim de partij er op de wenkbrauwen uit te slepen: 16 - 18. Heel knap! Tafeltennis kent in individuele partijen nu eenmaal geen gelijke spelen. Maar als daar één partij voor in aanmerking zou komen, dan was het deze. De bijna naamgenoten Gertjan en Gert-Jan namen het daarna tegen elkaar op. Ook dit was een bij vlagen spannende partij. Bij een 2 - 1 voorsprong in games voor de Wierdense Gert-Jan kwam de 4e game maar niet tot een einde. Waar hebben we dat eerder gelezen? Het was uiteindelijk de Wierdense Gert-Jan die de game - en daarmee de partij - naar zich toetrok na 20 - 18 (!). Bas moest zich daarna tegen Lars in vier games gewonnen geven. Hij kwam nog wel terug tot 1 - 1, maar wist helaas niet door te drukken. Zo stond het 4 - 3 voor Effekt ’74 1.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog slechts één te winnen. Gertjan moest zijn meerdere erkennen in de sterke Ramon die vrij eenvoudig in drie games won. Wim nam tegen Lars vrij snel een 0 - 2 voorsprong en er leek - ondanks het regenachtige weer - geen vultje aan de lucht. Lars vocht zich echter knap terug in de partij en won de 3e en de 4e game. In de beslissende game stond Wim er gelukkig weer. Hoewel het niet zo eenvoudig ging als in de eerste twee games, trok hij de beslissende game met 8 - 11 naar zich toe waardoor hij deze middag heel knap ongeslagen bleef! Chapeau! In de laatste partij van de middag was Bas volmaakt kansloos tegen Gert-Jan. Waar Gert-Jan tot driemaal 11 kwam, kwam Bas niet verder dan eenmaal 11. Sorry Bas!

Team 3 leed dus een ‘acceptabele’ 6 - 4 nederlaag bij het sterke Effekt ’74 1. En als ik het wedstrijdformulier in de TTapp zo bekijk, is dit ook een maximaal resultaat. Team 3 won - met dank aan MOTM Wim - de beide vijfpitters met nipt verschil. Respect voor deze Wim die voorlopig kwam, zag en overwon in de Hoofdklasse. En nu maar hopen dat hij na deze lofuitingen niet gaat zweven, want dat speelt zo lastig!

Scores:
Wim 3 en Gertjan 1; Bas 0

Team 3 gaat op vrijdag 5 oktober op bezoek bij de buren van TT Zwolle 2. Beide teams staan na drie wedstrijden op 15 punten.

 

1e klasse: Heino 2 - Kampenion 4

Team 4 liet een regelmatige 3 - 7 zege op Torenstad 2 in de openingswedstrijd volgen door een puntendeling met de buren van Dronten ’74 1. Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij Heino 2.

Sebastian Holzapfel, Hans de Vries en Danny Bruins troffen Gert Machiels, Henk Kuiper en Larry Chimezie aan de andere kant van de tafel.

Ik vermoed dat Dafne Schippers jaloers zou zijn op de start van team 4. Na vier partijen stond het op een 0 - 4 voorsprong en had het slechts één game ‘gemorst’. Sebastian was in vier games te sterk voor routinier Gert, Hans hoefde geen game af te staan tegen Henk en Danny won ook al ‘in straight games’ van Larry.
In het dubbel bracht team 4 Danny en Sebastian achter de tafel en dat ging bepaald niet verkeerd. Zij wonnen de 1e en 2e game overtuigend en ruim van Henk en Larry en sleepten de 3e er met 12 - 14 uit.

Na het dubbel kwam er wat meer evenwicht. Eerst moest Sebastian tot het uiterste gaan om Henk te verslaan. Hij kwam met 2 - 1 in games achter, maar Sebastian is geboren in Duitsland. Nou dan weet je het wel. Hij won de 4e en 5e game met 7 - 11. Danny was vervolgens heel keurig in drie games te sterk voor Gert, oftewel David tegen Goliath: 3 - 0. Alleen deed Danny het niet met een slinger, maar met een batje. Hans ondervond daarna de kracht van Larry die heel dwingend en met veel risico speelt. Als je dat spel niet kunt ontregelen of niet in staat bent om eerder het initiatief te pakken, heb je een harde noot te kraken. Helaas voor team 4 was het Hans die kraakte en brak. Hans verloor ‘in straight games’ waarvan tweemaal met 15 - 13 (!)

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 4. Eerst was Danny in vier games te sterk voor Henk. Vorig seizoen speelde hij zijn eerste seizoen in de 1e klasse en bleek hij - na een vrij korte gewenningsperiode - goed te kunnen meekomen. Dit seizoen staat Danny er vrijwel vanaf het begin. Sebastian herhaalde tegen Larry zijn kunststukje van zijn partij tegen Henk. Hij kwam opnieuw met 2 - 1 achter en de gamestanden 11 - 4, 5 - 11 en 11 - 4 deden niet vermoeden dat Sebastian de partij nog zou weten te winnen. Aber das deutsches Blut das durch seine Venen strömt … ‘Jetzt geht’s los’ moet hij hebben gedacht. Hij won de 4e game met 5 - 11 en sleepte de beslissende game er ‘auf Metalität’ uit. Heel netjes. In de laatste partij van de avond troffen de meest ervaren spelers van beide teams elkaar: Hans en Gert. Zij maakten er een heel spannende partij van. Na 11 - 9, 8 - 11, 9 - 11 en 11 - 9 moest een 5e game de beslissing brengen. Het was uiteindelijk Gert die deze met 11 - 8 naar zich toetrok.

Maar het zal duidelijk zijn dat team 4 dik tevreden was na de 2 - 8 zege op Heino 2. Goed om te zien is het dat Danny en Sebastian er staan als kopman Hans (qua resultaat) een wat mindere dag heeft. Dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Niettemin blijft buurman TT Zwolle 4 de voornaamste titelkandidaat in de poule.

Scores:
Danny 3, Sebastian 3, Hans 1 en dubbel 1

Team 4 gaat op vrijdag 6 oktober in Hattem op bezoek bij Smash ’70 2.

 

1e klasse: Kampenion 5 - Swift (D) 2

Team 5 is nog niet op het gewenste (vereiste) niveau om het seizoen in de 1e klasse zonder ‘kopzorgen’ door te komen. Het verloor tweemaal (4 - 6 en 3 - 7) en als je dan nagaat dat reserve Ralph bij de eerste nederlaag drie punten bijdroeg, dan word je er niet geruster op. En ja, dan ontving het afgelopen vrijdagavond ook nog eens koploper Swift (D) 2 uit Deventer. Ga er maar aanstaan!

Nick Kuipers, Bertin Bos en Dick Hoekman moesten het voor team 5 doen. De tegenstander hadden kennelijk personele problemen, want het verscheen met twee jonge invallers: Luuk Hijenga (team 4, 2e klasse) en Jeffrey Scheres (team 3, 2e klasse). Alleen Oscar Westers was namens het eigen team van de partij. Dat moest toch mogelijkheden bieden, zou je denken.

Niettemin stond het na het dubbel 2 - 2. Nick had geen enkele moeite met invaller Luuk en won zeer overtuigend in drie games. Bertin had zijn handen meer dan vol aan de andere invaller: Jeffrey. Hij kwam met 1 - 2 achter, knokte zich terug tot 2 - 2 en was in de beslissende game de gelukkigste van de twee na 12 - 10. Dick kwam daarna tegen Oscar knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2, maar zag de tegenstander in de beslissende game dan toch nog het verschil maken.
In het dubbel zorgden de vier hoofdrolspelers voor de derde vijfpitter op rij. Dick en Nick en de invallers Jeffrey en Luuk maakten er een spannende partij van die - toch wel verrassend - door de Deventer youngsters werd gewonnen met 9 - 11 in de 5e game.

Na het dubbel demarreerden de gasten doodleuk naar 2 - 4. Bertin verloor na een spannende partij in vier games van Luuk. Bertin had minder ritme dan zijn tegenstander en dat betaalde zich uit. Voor Luuk dan. Nick ‘schopte’ het - net als Dick - tegen Oscar keurig tot een 5e game, maar ook nu wist Oscar in de beslissende game afstand te nemen. Dick bracht zijn team wat dichterbij door een zwaar bevochten zege op Jeffrey. Bij een 2 - 1 voorsprong in games voor Dick pakte Jeffrey de 4e game met liefst 2 - 11, maar in de beslissende game was Dick gelukkig weer bij de les.

De laatste drie partijen gingen alle in drie games en team 5 wist er daar twee van te winnen. Eerst was Bertin kansloos tegen Oscar die heel eenvoudig won. Daarna rekende Dick ook al ‘in straight games’ af met Luuk, waarna Nick de puntendeling veilig stelde door in drieën Jeffrey te verslaan.

Op zich is een puntendeling tegen de koploper uiteraard ‘geen gek’ resultaat, maar als je bedenkt dat Swift (D) 2 met twee spelers uit de 2e klasse aantrad, dan moet de conclusie opnieuw luiden dat team 5 punten ‘heeft laten liggen’. Het is te hopen dat team 5 de punten die het in de eerste drie wedstrijden heeft laten liggen, niet tekort komt als ‘straks’ de eindbalans wordt opgemaakt.

Scores:
Dick, 2, Nick 2 en Bertin 1

Op vrijdag 6 oktober ontvangt team 5 Smash ’70 3.

 

2e klasse: Vined 1 - Kampenion 6

Team 6 is de competitie redelijk begonnen met twee nipte zeges, respectievelijk op titelkandidaat DTV ’84 2 en TT Zwolle 8. Afgelopen donderdagavond ging het in Heerde op bezoek bij koploper Vined 1. Robin Makkink, Gerard Palland en Jelmer van der Veen namen het op tegen Hans Speek, Eric van Leeuwen en Harm Rekers.

Team 6 kwam prima uit de startblokken, want na het dubbel stond het op een keurige 1 – 3 voorsprong. Robin was in drie games net wat doortastender dan Hans en datzelfde kan van Gerard worden geschreven in de eerste twee games tegen Eric. Toen die beide nipt winst opleverden, wist Gerard in de 3e game het verschil te maken. Jelmer en Harm maakten er een boeiende partij van. Jelmer kwam achter met 2 – 1, maar won de 4e game met ruim verschil. Helaas wist hij die lijn niet door te trekken, want de 5e game ging ruim naar Harm.
In het dubbel versloegen Gerard en Robin keurig Eric en Hans in vier games waarmee zij opnieuw een belangrijk punt pakten.

Na het dubbel kantelde de partij echter. De drie partijen na het dubbel gingen alle naar Vined 1. Het topspinspelletje van Eric was Robin te machtig – hij verloor in vier games – en Jelmer wist tegen Hans opnieuw de goede lijn niet door te trekken. Na een 1 – 2 voorsprong in games nam Hans de regie over en won hij tweemaal met ruim verschil. Gerard kwam tegen Harm nog wel van een 2 – 1 achterstand terug tot 2 – 2, maar ook hij moest Harm in de beslissende game ‘laten gaan’. Van de laatste drie partijen wist team 6 er nog slechts één te winnen. Jelmer moest ook zijn meerdere erkennen in Eric die in vier games won. Robin was tegen Harm de gelukkigste van de twee; hij kwam met 2 – 1 in games achter, maar won de 4e en 5e game met 9 – 11. Gerard kwam tegen Hans met 2 – 0 achter, maar kwam knap terug tot 2 – 2 na ruime winst in de 3e en 4e game. Helaas wist ook hij die lijn niet door te trekken en moest hij toezien hoe Hans de game – en daarmee de partij – er met 11 – 9 uitsleepte.

Team 6 leed dus een 6 – 4 nederlaag bij de koploper. Het verloor vier van de vijf vijfpitters, maar in drie gevallen met ruim verschil in de beslissende game. De spelers lieten te vaak na om in die beslissende game het goede spel van de game ervoor door te trekken. Dat is zonde.

Scores:
Robin 2, Gerard 1 en dubbel 1; Jelmer 0

Team 6 gaat op vrijdag 6 oktober op bezoek bij Hoonhorst 1.

 

3e klasse: Heino 7 - Kampenion 7

Team 7 is de competitie prima gestart met een 8 - 2 zege op TT Zwolle 10 en een 3 - 7 zege bij Zwartsluis 1. Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij Heino 7 dat vooraf 7 punten minder had verzameld. Team 7 kende echter personele problemen, want Harm Bosman tobde met knieproblemen. Omdat de teams 8, 9 en 10 alle thuis speelden en zelf al de grootste moeite hadden om compleet aan te treden, klopte team 7 - via ondergetekende - aan bij team 11. En ja hoor, Alice wilde wel weer invallen. Theo Hogenhorst en Sietse Wagteveld (net terug van vakantie) waren de andere spelers die het moesten doen. Tegenstander Heino 7 deed het met Remko Dam, Laurens Mulder en Pieter Naterop.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Sietse won ‘op het tandvlees’ van Remko. Via 1 - 0, 1 - 2 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen en daarin toonde Sietse zich de betere: 5 - 11. Alice bood vervolgens Laurens dapper en prima partij, maar verloor helaas na vier spannende games. Theo dacht tegen Pieter mogelijk dat hij de buit bij een 0 - 2 voorsprong al binnen had, maar Pieter hielp hem wreed uit de droom: 2 - 2. Gelukkig werd het voor Theo geen nachtmerrie, want in de beslissende game maakte hij toch nog het verschil: 3 - 11.
In het dubbel moesten Sietse en Theo - beiden hadden samen nog niet eerder gedubbeld - duidelijk nog aan elkaar wennen. Automatismen ontbraken - vanaf de zijkant oordelende - en Laurens en Remco profiteerden daar dankbaar van. Zij wonnen ‘in straight games’.

Drie partijen later stond het 4 - 3 voor de gastheren. Sietse verloor in vier games van Laurens, waarna Theo een heel eenvoudige zege boekte op Remko. Alice had vervolgens geen antwoord op het spel van Pieter en verloor kansloos.

Van de laatste drie partijen wist team 7 er nog twee te winnen waardoor het de ongeslagen status handhaafde. De partij tussen Theo en Laurens kende eenzelfde scenario als die tussen Theo en Pieter. Ook nu nam Theo een 0 - 2 voorsprong waarna de Heinose speler - ditmaal Laurens - zich terug knokte tot 2 - 2. In de beslissende game liet Theo zijn tegenstander echter weer kansloos: 4 - 11. Mogelijk dat hij waar voor zijn contributie wil … Sietse kwam daarna tegen Pieter op een 1 - 0 achterstand in games, maar hij pakte het daarna prima op. Hij won drie games op rij. In de laatste partij van de avond moest Alice haar meerdere erkennen in Remko die ‘in straight games’ won. Maar Alice heeft zich deze avond dapper verweerd en … een boete voor team 7 voorkomen.

Grote man aan Kamper kant was Theo die ongeslagen bleef, ‘al had hij daar wat (te) veel games voor nodig’. Omdat het team met een invaller moest aantreden en ook omdat Sietse twee weken niet heeft kunnen spelen vanwege vakantie in warmere oorden, zal team 7 ongetwijfeld tevreden zijn met de puntendeling.

Scores:
Theo 3 en Sietse 2; Alice 0

Team 7 speelt as. dinsdag thuis tegen Wijhe 2.

 

3e klasse: Kampenion 8 - Bosman/Wezep 3

Team 8 is de competitie goed gestart met een 7 - 3 zege op Harderwijk 3 en een puntendeling met TT Zwolle 9. Afgelopen vrijdagavond kwam met Bosman/Wezep 3 DE titelkandidaat op bezoek.

Omdat Jomar Schilder nog steeds kampt met een enkelblessure - twee competitiewedstrijden in een weekend zijn teveel en dit weekend één zelfs al - en Guido Wessels ‘op trainingsstage was in Zuid Spanje, moest opnieuw een beroep op een invaller worden gedaan. En opnieuw was Roelard Bos (team 9) bereid het team uit de brand te helpen, aan de zijde van Arnold Hubach en Simone Lieftink. De Wezepers verschenen met Bert van Weeghel, Gert-Jan Doorneweerd en Jan Hertsenberg.

Om direct maar weer met de deur de sporthal binnen te vallen - je weet inmiddels dat ik daar wel van houd - meld ik dat het een ongelooflijk spannende en lange wedstrijd is geworden. Ik kreeg om 21.23 uur (!) een appje van Arnold met de mededeling dat de derde enkelpartij juist was afgelopen. Alle partijen gingen over de volle vijf games en twee daarvan leverden winst op voor de Kampenaren. Roelard versloeg Gert-Jan en Simone won van Jan. Daarvoor verloor Arnold de openingspartij van Bert. Het dubbel ging ‘een stuk sneller’: Simone en Arnold - die steeds beter op elkaar ingespeeld raken - verloren in ‘slechts’ vier games van Bert en Gert-Jan, maar wel na 12 - 14, 11 - 9, 7 - 11 en 17 - 19. Zo was de stand in evenwicht: 2 - 2.

Drie partijen - en weer twee vijfpitters verder - stond het 3 - 4. Roelard verloor in vier games van Bert, terwijl Arnold in een zeer spannende vijfpitter net wat gelukkiger was dan Jan: 12 - 10 in de 5e game. Daarna nam Simone tegen Gert-Jan keurig een 2 - 0 voorsprong in games, maar die wist op het nippertje de 3e game eruit te slepen waarna hij een gewonnen partij speelde. Hij kwam niet meer in de problemen.

De laatste drie partijen gingen alle - en daarvan opnieuw tweemaal in vijven - naar de gasten. Eerst kwam Roelard sneu weg tegen Jan na 9 - 11 in de 5e game. Simone was hierna kansloos tegen Bert die eenvoudig in drieën won. In de laatste partij van de avond - het was overigens inmiddels nacht - sloten Arnold en Gert-Jan in stijl af. Je raadt het al: er stond weer een vijfpitter op het menu. Arnold kwam keurig van een 1 - 2 achterstand terug tot 2 - 2, maar zag Gert-Jan in de beslissende game met 8 - 11 zegevieren.

Team 8 leed vrijdagavond een geflatteerde 3 - 7 nederlaag tegen titelkandidaat Bosman/Wezep 3. Het is een compliment waard dat het deze tegenstander zo sterk partij heeft geboden. Maar complimenten leveren helaas weinig punten op. Opvallend is het dat beide teams het afgelopen seizoen in Wezep een soortgelijke wedstrijd tegen elkaar speelden. Toen won Wezep met 8 - 2 en ook toen werden zeven vijfpitters gespeeld.

Scores:
Arnold 1, Roelard 1 en Simone 1

Team 8 speelt komende vrijdag thuis tegen Dronten ’74 2.

 

3e klasse: Kampenion 9 - Heino 6

Team 9 ging de competitie goed van start met een 6 - 4 zege op Wijhe 1. In de tweede wedstrijd liep het echter - door personele problemen - tegen een 10 - 0 zeperd aan bij Smash ’70 8. Afgelopen vrijdagavond kwam Heino 6 op bezoek.

Opnieuw had team 9 personele problemen, want van de vier spelers waren alleen Roelard Bos en Martijn Haanappel beschikbaar. Omdat ik deze avond in Dronten was, weet ik ook niet of nog is geprobeerd om bij team 10 een speler bereid te vinden om twee wedstrijden ‘tegelijk’ te spelen. Feit is echter dat team 9 met twee spelers heeft gespeeld, terwijl Roelard dus wel twee wedstrijden heeft gespeeld omdat hij ook inviel bij team 8.
Tegenstanders waren Francis van der Kamp, Natascha Godeschalk en Stef Veldman.

Het werd een teleurstellende avond voor team 9. Van de zeven gespeelde wedstrijden gingen er drie in vijven naar de bezoekers. Martijn verloor twee van zijn drie partijen in vijf games, zij het dat die 5e game in beide gevallen ruim naar de tegenstander. Spannender was het in het dubbel, want hier verloren Martijn en Roelard met 10 - 12 in de 5e game van Francis en Stef. Heel sneu.

Omdat Roelard zijn drie enkelpartijen wel won - waarvan ook eenmaal met ruim verschil in een 5e game - werd de uitslag in die zeven partijen dus 3 - 4. Heino 6 kreeg echter drie gratis punten in de schoot geworpen en die aanvaardde het dankbaar! Het won daardoor (geflatteerd) ruim met 3 - 7.

Scores:
Roelard 3; Martijn 0

Het is te hopen dat team 9 is het vervolg van dit seizoen gevrijwaard blijft van (onoplosbare) personele problemen. Het staat namelijk inmiddels op de laatste plaats, terwijl ik ervan overtuigd ben dat het ‘probleemloos’ bij de eerste drie moet kunnen spelen als het compleet is.

Team 9 ontvangt volgende week vrijdag DTV ’84 3.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Bosman/Wezep 4

Team 10 herstelde zich vorige week - met een invaller spelend - prima van de ruime 2 - 8 nederlaag in de openingswedstrijd tegen TT Zwolle 11; het won won met 3 - 7 bij Batfighters 2. Vrijdagavond ontving het de buren van Bosman/Wezep 4.

Met Gert Lok, Robbert Dalsem en Rick Bolks was team 10 compleet. De gasten verschenen met Stefan Boer, Gertjan van Diepen en (broer) Henk van Diepen.

Na het dubbel stond team 10 op een keurige 3 - 1 voorsprong. Gert kwam tegen Stefan heel knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2. De beslissende game was spannend en het was uiteindelijk Gert die met 13 - 11 de gelukkigste was. Dat dit een belangrijke zege voor Gert was, zou later deze avond nog duidelijk worden. Robbert heeft een paar weken niet gespeeld en ik vermoed dat dit er mede de oorzaak van was dat hij een vrij kansloze 0 - 3 nederlaag leed tegen Gertjan. Rick trok tegen Henk de goede lijn van vorige week door. Hij won keurig in vier games. In het dubbel maakten Gert, Rick, Gertjan en Henk er een spannende partij van. De 1e game was voor de Kampenaren en de 2e voor de gasten. Daarna bleef het spannend, maar het waren uiteindelijk Gert en Rick die tweemaal met 14 - 12 wonnen.

Drie partijen later waren de gasten een puntje dichterbij gekropen. Robbert verloor ook zijn tweede partij, die tegen Stefan, zonder een game te pakken. Gert had vertrouwen gekregen uit de overwinning in zijn eerste partij en tegenstander Henk ondervond dat. In de 1e en vooral de 2e game ging het nog ietwat moeizaam, maar daarna was Gert helemaal los: 11 - 1. Rick had het vervolgens - net als Robbert - lastig tegen Gertjan. In een heel close partij verloor Rick uiteindelijk in vier games na 12 - 10, 9 - 11, 10 - 12 en 9 - 11. Ook dat is tafeltennis. Zo stond het 4 - 3.

De spelers van team 10 bewaarden het beste voor het laatst, want de drie resterende partijen leverden alle winst op. Eerst pakte Robbert toch nog een puntje mee door Henk in drie nipte games te verslaan. Daarna had Rick opvallend weinig moeite om de jonge Stefan te verslaan. En in de laatste partij van de avond plaatste Gert de kers op de taart. In een spannende partij versloeg hij Gertjan in vier games. Tot vrijdagavond had Gert moeite met het spelen van competitietafeltennis. Hij was veel teveel met de punten bezig en te weinig met het spelletje. Toevallig had ik het daar afgelopen dinsdagavond uitgebreid met Gert over. Afgelopen vrijdagavond bleef hij heel knap ongeslagen. Hopelijk is hij nu bevrijd.

MOTM was vrijdagavond zonder twijfel dus Gert die zijn drie partijen won. Chapeau!

Scores:
Gert 3, Rick 2, Robbert 1 en dubbel 1

Op vrijdag 6 oktober speelt team 10 opnieuw thuis. Het ontvangt dan koploper Heino 8 dat 4 punten meer verzameld heeft.

 

5e klasse: Harderwijk 5 - Kampenion 11

Team 11 is na de degradatie uit de 4e klasse niet bij de pakken neer gaan zitten. Integendeel, het hield voorlopig huis in de eerste twee wedstrijden in de 5e klasse op een wijze die doet denken aan de beelden na een tropische orkaan. Het won met 10 - 0 (thuis tegen Smash ’70 10 en 8 - 2 uit bij Nevanco in Hasselt). Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij Harderwijk 5.

Jeroen Heldoorn, Marco Ilbrink en Henny Boxman - aanvoerder Gerard Wessels was ook al op trainingsstage in Zuid Spanje - namen het op tegen Paul Geurtsen, Jolanda van Schie en Paul Verburgt. Vanwege de twee spelers met de voornaam Paul noem ik hen hierna maar bij de achternaam.

Na het dubbel stond team 11 op een comfortabele 0 - 4 voorsprong. Jeroen herstelde zich tegen Geurtsen prima van de verloren 1e game en won daarna drie games op rij overtuigend. De spannendste partij van de avond was - naar later bleek - die tussen Marco en Jolanda. Bij een 2 - 2 tussenstand in games moest een 5e game de beslissing brengen en die ging uiteindelijk met 13 - 15 naar Marco. Henny had daarna weinig moeite om tegenstander Verburgt te verslaan.
In het dubbel toonden Jeroen en Marco zich in iedere game net wat sterker dan hun tegenstanders en dus was een 0 - 3 zege een logische uitslag.

Na het dubbel zijn de Kamp(zeedijk)er spelers eigenlijk niet meer in de problemen geweest. Partij na partij leverde winst op en meestal overtuigend. Inderdaad, alle partijen gingen dan ook naar team 11. Sneu was het dat Jolanda haar laatste partij (die tegen Henny) aan zich voorbij moest laten gaan vanwege familieomstandigheden. Sterkte Jolanda!

Voor de tweede maal in drie wedstrijden behaalde team 11 dus een maximale zege. Na drie wedstrijden is al duidelijk dat team 11 DE titelkandidaat is in deze poule en dat GTC 3 het enige team is dat roet in het (kampioens)eten kan gooien.

Scores:
Jeroen 3, Marco 3, Henny 2 (uit 2) en dubbel 1

Op dinsdag 3 oktober ontvangt team 11 GTC 3 uit Genemuiden, oftewel de nummer 1 tegen de nummer 2. Het verschil tussen beide teams bedraagt vooraf 8 punten.

 

5e klasse: ’s-Heerenbroek 3 - Kampenion 12

Team 12 is de competitie redelijk gestart met een nipte zege en een puntendeling. Afgelopen dinsdag ging het op bezoek bij stadgenoot ’s-Heerenbroek 3. Nadat eerder al Alies Hendriks weer met gezondheidsproblemen kampte - en het maar de vraag is of zij dit seizoen nog in actie kan komen - daar kreeg ik op de wedstrijddag in de loop van de morgen bericht van Anne van der Haar dat hij onderweg was naar het ziekenhuis in Groningen vanwege een netvliesloslating. Heel vervelend. Uiteraard in de eerste plaats voor Anne, maar vervolgens ook voor het team. Omdat Jentine Sikkema vanwege ‘leukere redenen’ in (de provincie) Groningen verblijft, moest ter elfder ure nog wat worden geregeld. Gelukkig kon en wilde reserve Rense wel spelen, maar hij kwam wel later en ging dus op eigen gelegenheid naar ’s-Heerenbroek. Jantiene Knijnenberg en Alice Ringenier gingen gezamenlijk die kant op.
Tegenstanders waren Jan de Leeuw, Ben van der Kolk en Marlies van Assen.

Het werd een moeizame avond voor de ‘stadsen’. Na het dubbel stond het 3 - 1 voor de Broekers en op die score viel niets af te dingen. Jantiene en Alice waren kansloos tegen respectievelijk Jan en Ben. Rense moest er tegen Marlies even inkomen en wist een 2 - 0 achterstand in games alsnog om te buigen in een 2 - 3 zege.
In het dubbel verloren Alice en Jantiene in vieren van Ben en Jan.

Na het dubbel ging het aanvankelijk niet veel beter. Jantiene verloor in drieën van Ben waarna Rense en Alice - tegen respectievelijk Jan en Marlies - wat terugdeden en de tussenstand op 4 - 3 brachten.

Van de laatste drie partijen wist team 12 er nog slechts één te winnen. Rense moest ook al zijn meerdere erkennen in Ben, terwijl Jantiene in haar partij tegen Marlies in het zicht van de haven strandde en alsnog met 11 - 9 in de 5e game schipbreuk leed. In de laatste partij gaf Alice de score nog een wat draaglijker aanzien door Marlies in vier games te verslaan.

Team 12 verloor de wedstrijd dus met 6 - 4. Er had hooguit één puntje meer ingezeten.

Scores:
Alice 2 en Rense 2; Jantiene 0

Volgende week speelt team 12 opnieuw uit. Het gaat dan op vrijdag op bezoek bij Smash-In 3.

Een pittige derde speelronde dus in week 39. Een aantal teams trof (zeer) sterke tegenstanders en dat zag je terug in de resultaten. Wat dat betreft moeten we ook niet in de war raken van de negatieve balans. Kale cijfers zeggen immers niet alles. Het gaat om de strijd die is geleverd en het niveau dat is gehaald. Daarbij wil ik nog eenmaal de wedstrijd tussen Kampenion 8 en Bosman/Wezep 3 als voorbeeld aanhalen: met 3 - 7 verliezen na zeven vijfpitters. De gasten overwogen na het dubbelspel even of zij iemand naar Wezep zouden sturen om nachtkleding, tandenborstel en tandpasta op te halen.

Het programma voor volgende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 3 oktober:
Kampenion 7 - Wijhe 2
Kampenion 11 - GTC 3

Vrijdag 6 oktober:
Kampenion 2 - De Toekomst 2
TT Zwolle 2 - Kampenion 3
Smash ’70 2 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Smash ’70 3
Hoonhorst 1 - Kampenion 6
Kampenion 8 - Dronten ’74 2
Kampenion 9 - DTV ’84 3
Kampenion 10 - Heino 8
Smash-In 3 - Kampenion 12

Zaterdag 7 oktober:
Scylla 3 - Kampenion 1

Van deze twaalf wedstrijden hoop ik volgend weekend weer verslag te doen.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar