FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de competitie zijn we al weer aanbeland bij speelronde 4. Wat gaat dat toch telkens hard. Opnieuw kwamen alle twaalf seniorenteams in actie. De balans was weer eens positief met zeven zeges, één puntendeling en vier nederlagen. Voor wat dat waard is uiteraard. Wat vermeldenswaard is, is dat team 1 in Leiden bij Scylla 3 de eerste zege in de 2e divisie behaalde. Team 2 daarentegen verloor in eigen huis de topper tegen koploper De Toekomst 2. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

2e divisie: Scylla 3 - Kampenion 1

Team 1 houdt zich tot nu toe redelijk staande in de 2e divisie. Weliswaar werd driemaal verloren, maar de drie Musketiers zijn nog geen eenmaal de zaal uitgeslagen. Het team vindt zichzelf terug op een ‘logische’ 5e plaats. Afgelopen zaterdag toog het team - met chauffeur Harm Bosman - naar (sleutelstad) Leiden om aldaar aan te treden tegen Scylla 3 dat laatste stond. Zouden de Kampenaren de sleutel naar de eerste zege weten te vinden?

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier moesten zien af te rekenen met Robbert van Dijk, Marie Depuydt en Esmee van Marwijk. Dat is - met alle respect - niet de sterkste formatie die Scylla 3 op de been kan brengen.

Na het dubbel stond team 1 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij verloor Ivan met 3 - 1 van Robbert. De cijfers 11 - 8, 11 - 8, 6 - 11 en 12 - 10 doen vermoeden dat er ietsje meer inzat. Gert-Jan trok de stand weer gelijk via een zege op verdedigster Marie na 9 - 11, 4 - 11 en 9 - 11. Marie speelt ook eredivisie bij de dames van Scylla. Ton zette zijn team voor het eerst op voorsprong via een vrij eenvoudige zege op Esmee. De 1e game ging nog moeizaam, maar daarna maakte Ton het verschil: 11 - 13, 6 - 11 en 3 - 11.
In het dubbel kwamen Gert-Jan en Ivan met 2 - 0 achter tegen Esmee en Robbert en niets leek erop dat dat de Kampenaren de partij nog zouden weten te kantelen. Zij sleepten echter eerst de 3e game op het tandvlees eruit en vervolgens ook de 4e. Op het tandvlees dat er nog over was tenminste. Zij hadden daarbij een aantal matchpoints ‘overleefd’. In de 5e game ging het pas echt lopen bij Gert-Jan en Ivan en toen namen zij ook afstand: 11 - 7, 11 - 3, 10 - 12, 11 - 13 en 4 - 11.

Helaas wisten de Kampenaren die goede lijn niet door te trekken. Integendeel, want drie partijen later stond het ‘zomaar’ 4 - 3 voor Scylla 3. Eerst verloor Ivan in vier games van Marie. In de 1e game leek het daar nog niet op, maar daarna verloor Ivan driemaal met klein verschil: 6 - 11, 11 - 9, 11 - 9 en 11 - 8. Ook Ton en tegenstander Robbert hielden elkaar vrijwel in evenwicht, maar zoals bekend kent tafeltennis geen puntendelingen in individuele partijen. Uiteindelijk moest Ton zijn tegenstander feliciteren na 10 - 12, 12 - 10, 12 - 10 en 11 - 8. Ook Gert-Jan en Esmee bleken aan elkaar gewaagd. GJ begon goed aan de partij en won de 1e game ruim. De 2e en 3e game gingen echter met nipt verschil naar Esmee. In de 4e game was GJ ‘los’ en hij won die ruim. Helaas wist hij die lijn niet door te trekken, want de 5e game ging weer naar Esmee: 6 - 11, 11 - 9, 11 - 9, 5 - 11 en 11 - 8. Zo verloor GJ de partij, terwijl hij meer punten maakte. Maar ook dat is tafeltennis.

Gelukkig wisten de heren de negatieve spiraal nog om te buigen. Eerst was het Ton die verdedigster Marie wist te verslaan in een partij waarin het krachtsverschil niet heel groot was. Ton won in vier games: 10 - 12, 5 - 11, 13 - 11 en 8 - 11. Ivan boekte daarna een regelmatige zege op Esmee en plaatste zichzelf daarmee ook op het wedstrijdformulier: 7 - 11, 6 - 11, 11 - 8 en 8 - 11. In de laatste partij was het de beurt aan Gert-Jan en Robbert. Zoals vaker in de wedstrijd tussen beide teams waren de verschillen klein. Maar het was toch Gert-Jan die de partij naar zich wist toe te trekken en zijn team daarmee de eerste zege in de 3e divisie bezorgde na 9 - 11, 8 - 11, 13 - 11 en 8 - 11.

Team 1 vond uiteindelijk dan toch de sleutel die naar de eerste zege Leide - ik realiseer me dat dit taalkundig onjuist is, maar ik vond het wel leuk staan - in de 2e divisie. Het was een wedstrijd met meerdere gezichten. De eerste partij ging naar Scylla, vervolgens drie partijen naar Kampenion, daarna drie partijen naar Scylla waarna de laatste drie partijen weer naar Kampenion gingen. Al met al waren de Kampenaren wel tevreden met het resultaat.

Scores:
Gert-Jan 2, Ton 2, Ivan 1 en dubbel 1

Team 1 blijft na de nipte zege vijfde en het liep slechts één puntje in op GTTC Groningen 1 dat in de hoofdstad heel knap tot een puntendeling kwam met US 1.

Op zaterdag 28 oktober komt team 1 pas weer in actie, zo is mij inmiddels duidelijk geworden. Het gaat dan in Hoorn op bezoek bij het sterke Disnierats 2, terwijl GTTC 1 Scylla 3 ontvangt.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - De Toekomst 2

Team 2 presteert dit seizoen goed in de Hoofdklasse. Het vindt zichzelf na drie wedstrijden terug op plaats 2, achter De Toekomst 2 uit Lochem. Dat team is voor het seizoen nog versterkt en zou in de 3e divisie een prima figuur slaan. We waren dan ook benieuwd hoeveel punten team 2 zou weten te pakken.

Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Robin Lieftink namen het op tegen Rutger Carelse, Erik Ernst en Kim Hergelink.

De gasten toonden inderdaad aan HET te kloppen team te zijn. Erik was voor ieder een forse maat te groot. De Kampenaren wisten het hem alle slechts één game lastig te maken. Maar hij zette toen even aan en het verschil was gemaakt. Uiteraard geen schande om van deze sterke speler te verliezen die zich in de 2e divisie nog wel staande kan houden.

De punten moesten dus tegen Rutger en Kim worden gehaald. Thomas bood Rutger prima partij en was drie games gelijkwaardig. Helaas stond Rutger toen wel met 1 - 2 voor waardoor hij in de 4e game gemakkelijker ging spelen en wat meer afstand nam. Jordy had opvallend weinig moeite met diezelfde Rutger. Hij won twee games met ruim verschil en wist de 2e er met 15 - 13 uit te slepen; heel belangrijk uiteraard. Want 2 - 0 of 1 - 1 is een heel verschil. Robin speelde een heel lange partij tegen Rutger. Hij kwam met 0 - 1 en 1 - 2 achter, maar wist knap langszij te komen en vervolgens ook de beslissende game te winnen.

Tegen Kim leefde Robin een primeur. Hij had nog nooit van haar gewonnen, maar speelde nu zo vast en slim dat Kim met heel veel risico moest spelen om er voorbij te komen. Dat bleek vrijdagavond teveel gevraagd. Robin won in vier games. Thomas had het heel lastig tegen de heel direct spelende Kim. Hij kreeg nauwelijks tijd om zijn slagen (af) te maken. Zo snel was de bal al weer terug. Kim won in vier games. Jordy beleefde tegen Kim ook een primeur, maar dat was er één waar je als speler niet op zit te wachten. Hij verloor namelijk voor het eerst van haar. Jordy werd in de verdrukking gedrongen. Gewoonlijk vindt hij dat niet erg, want dan kan hij counteren. Maar dat zat er vrijdagavond niet in. Hij speelde wat te passief en vond zijn slagen niet. Kim won dan ook in vier games. Team 2 verloor uiteindelijk met 3 - 7 en op die uitslag valt weinig af te dingen.

Scores:
Robin 2 en Jordy 1; Thomas 0

Ondanks de nederlaag blijft team 2 ruim tweede. De heren kunnen dan ook vrijuit ballen dit seizoen - De Toekomst 2 is de zekere kampioen - en daarmee de basis leggen voor volgend seizoen.

Op vrijdag 13 oktober gaat team 2 op bezoek bij TT Zwolle 3.

 

Hoofdklasse: TT Zwolle 2 - Kampenion 3

Ook team 3 draait alleraardigst mee in de Hoofdklasse. Het heeft in drie wedstrijden 15 punten bijeen geslagen tegen niet de minste tegenstanders. Maar uiteraard wordt de eindstand niet na drie wedstrijden opgemaakt. Afgelopen vrijdag ging team 3 op bezoek bij de buren van TT Zwolle 2.

Wim Tillema, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels namen het op tegen Hilko Appels, Annewyke Appels en Martijn Achterberg.

Na het dubbel stond team 3 op een 3 - 1 achterstand. Wim versloeg in de openingspartij Hilko ‘in straight games’ waarbij de verschillen klein waren. Gerben moest daarna zijn meerdere erkennen in (zus) Annewyke die completer is en aanvallend goed doorkwam. Gertjan en Martijn ontliepen elkaar weinig qua sterkte. Gertjan nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar zag Martijn terugkomen tot 2 - 2. De beslissende game was de spannendste en uiteindelijk kwam Gertjan sneu weg na 12 - 10.
In het dubbel waren Gerben en Gertjan kansloos tegen Annewyke en Hilko. Broer en zus Appels stonden geen game af.

Ook Wim ondervond daarna de kracht van Annewyke. Waar zij in het verleden nog wel eens kwetsbaar bleek als het even niet liep, daar was zij nu onverstoorbaar en gaf zij Wim geen kans ook maar een game te winnen. Gertjan bracht zijn team ietsje dichterbij door Hilko toch wel overtuigend in vier games te verslaan. Gerben kwam tegen Martijn telkens van een achterstand in games terug, maar verloor de beslissende game - net als Gertjan - met 12 - 10 en dus kwam ook hij sneu weg. Zo stond het 5 - 2 voor de Zwollenaren.

Annewyke bracht die voorsprong zelfs op 6 - 2 via - opnieuw - een eenvoudige zege. Ditmaal toonde zij zich een maatje te groot voor Gertjan. Gelukkig bleven de heren van team 3 knokken voor een beter resultaat. Eerst boekte Wim een even keurige als nuttige driegames zege op Martijn. De verschillen waren niet heel groot, maar toch was het Wim die iedere game net wat doortastender was. In de laatste partij van de avond toonde Gerben zich in vier games te sterk voor Hilko.

Team 3 leed dus een ‘acceptabele’ 6 - 4 nederlaag bij TT Zwolle 2. Er had een puntje meer in gezeten, maar zowel Gerben als Gertjan verloren tegen Martijn een vijfpitter met 12 - 10 in de beslissende game.

Scores:
Wim 2, Gerben 1 en Gertjan 1

Het is spannend in de poule van team 3, want de verschillen zijn nog vrij klein. Alleen DTS 1 staat wat ‘los’, maar wel aan de verkeerde kant van de stand.

Op vrijdag 13 oktober ontvangt team 3 titelkandidaat Blauw-Wit 1.

 

1e klasse: Smash ’70 2 - Kampenion 4

Team 4 is ‘lekker bezig’ in de 1e klasse. Na drie wedstrijden is het de voornaamste belager van titelkandidaat TT Zwolle 4, zij het dat de achterstand op de Zwollenaren 4 punten bedraagt. Afgelopen vrijdag ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 2.

Dan treft het natuurlijk niet als Danny Bruins en Jackie van der Meulen (ziek) niet beschikbaar zijn. Omdat ook de teams 5 en 6 moeite hadden om drie spelers achter de tafel te krijgen, moest het een beroep doen op team 7. Daar werd Sietse Wagteveld bereid gevonden om het team te completeren tot een drietal. Sebastian Holzapfel en Hans de Vries waren de beide anderen die het moesten doen. Tegenstanders waren Martin de Roos, Tom Sellies en (invaller) Ronald van Unen (team 4, maar vorig seizoen nog 1e klasse).

Het werd een moeizame avond voor team 4, maar dat is ook niet zo gek. Na het dubbel stond het op een 3 - 1 achterstand. In de openingspartij had Hans vaak zijn handen vol aan tegenstander Martin, maar hij won uiteindelijk wel ‘in straight games’. Sebastian speelde een wisselvallige partij tegen Tom die met lange noppen speelt. In een partij die qua scores het spiegelbeeld vormde van de openingspartij verloor Sebastian uiteindelijk in drie games. Sietse kwam tegen Ronald - in de partij tussen de beide invallers - wel steeds beter in zijn spel, maar verloor uiteindelijk toch ‘gewoon’ in drie games. Maar gezien het recente verleden van beide spelers - Ronald speelde kort geleden nog Promotieklasse, terwijl Sietse het afgelopen seizoen als invaller met competitie spelen is begonnen - mocht ook niet meer worden verwacht.
In het dubbel wisten Hans en Sebastian tegen Martin en Tom een 1 - 2 voorsprong helaas net niet te verzilveren. De 4e game ging met 12 - 10 naar de gastheren die vervolgens ook de beslissende game wonnen.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Hans had één game nodig om het materiaal en spel van Tom te lezen, maar daarna toonde hij zich net wat beter dan zijn tegenstander en won hij in vier games. Sietse pakte tegen Martin keurig een game mee en verloor de partij in vier games. Sebastian kwam tegen Ronald nog wel knap van een 2 - 1 achterstand terug, maar zag Ronald in de beslissende game met 11 - 8 winnen.

In de achtste partij was Sietse kansloos tegen Tom waardoor het 6 - 2 werd. Hans en Ronald waren daarna vier games aan elkaar gewaagd, maar gelukkig voor Hans - en team 4 - wist Hans daarna door te drukken en het verschil te maken: 3 - 11. In de laatste partij van de avond nam Martin tegen Sebastian een 2 - 0 voorsprong in games. Der Sebastian gaf zich echter niet gewonnen, hij won de 3e game en sleepte de 4e game er met 10 - 12 uit. In de beslissende game toonde hij zich net wat doortastender: 8 - 11.

Team 4 hield met 6 - 4 de schade dus nog enigszins beperkt. Zeker gezien de 6 - 2 tussenstand. Het verschil zat em o.a. in het niveau van de invaller. Waar de Hattemers met Ronald een speler met Promotieklasse-ervaring konden opstellen, moest team 4 aantreden met een 3e klasser die eigenlijk juist aan zijn eerste seizoen begonnen is. Uiteraard bedoel ik dat niet lullig voor Sietse. Integendeel! Want hoeveel spelers kunnen zeggen dat zij in de 3e klasse debuteren? Team 4 en ondergetekende waren ook blij dat Sietse wilde invallen en er daarmee voor zorgde dat team 3 met drie spelers achter de tafel kwam en dus een boete voorkwam.

Scores:
Hans 3 en Sebastian 1; Sietse 0

Team 4 blijft ondanks de nipte nederlaag wel tweede, maar het zag TT Zwolle 4 wel drie punten uitlopen.

Volgende week vrijdag 13 oktober komt datzelfde TT Zwolle 4 naar Kampen.

 

1e klasse: Kampenion 5 - Smash ’70 3

Team 5 presteert dit seizoen nog wat beneden de maat. Het profiteerde vorige week half van het feit dat titelkandidaat Swift (D) 2 met twee invallers verscheen. In drie wedstrijden sloeg het 12 punten bij elkaar en dat is wat te weinig. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst Smash ’70 2 op bezoek. Die laatste plaats is overigens wat misleidend, want dat team kent wel degelijk sterke spelers.

Bertin Bos, Dick Hoekman en Nick Kuipers bonden de sportieve strijd aan met Jan Jaap Beekhuis, Ivo Tijssen en Bert Mensink.

In de openingspartij nam Bertin het op tegen Jan Jaap. Beide spelers mag je als ‘hardhitters’ omschrijven. Na een close partij met het nodige spierballentafeltennis won Jan Jaap uiteindelijk na vier games met minimaal verschil. Dick was daarna in vier games te sterk voor Ivo die vaak ver van de tafel speelt. Met de nodige ’stopvolley’s’ wist Dick de partij uiteindelijk in vier games te beslechten. Nick en Bert gingen daarna voor een spannende partij zonder dat de games spannend waren. Over en weer wonnen beide spelers een game te beginnen met Nick. De beslissende game was wel bloedstollend spannend en het was het uiteindelijk Nick die na 15 - 13 de gelukkigste van de twee was.
In het dubbel namen Bertin en Nick het op tegen Ivo en Jan Jaap. Lange tijd was er nauwelijks krachtsverschil te bespeuren. Toch wisten Bertin en Nick zowel de 1e als de 2e game in de verlenging te winnen. Daarna gingen Ivo en Jan Jaap wat forceren en dat pakte voor hen verkeerd uit.

Na het dubbel demarreerde team 4 naar 6 - 1. Dick verloor tegen Jan Jaap de 1e game in de verlenging, maar won daarna driemaal met 11 - 8. Bertin was de 1e game kansloos tegen Bert, maar ging daarna beter spelen en won knap drie games op rij. Nick en Ivo maakten er vervolgens een wisselvallige partij van. Wat te zeggen van de gamestanden 11 - 4, 7 - 11, 5 - 11 en 11 - 2? In de beslissende game wist Nick de goede lijn van de 4e game aardig door te trekken: 11 - 6.

In de achtste partij moest Dick nipt zijn meerdere erkennen in Bert die ‘in straight games’ won, waarvan twee met miniem verschil. Nick toonde zich daarna tegen Jan Jaap de completere van de twee en degene die met meer overleg aanvalt. Hij won vrij eenvoudig in drie games. In de laatste partij van de avond kwam Bertin tegen Ivo knap van een 0 - 2 achterstand in games terug. Ook in de beslissende game leek hij lange tijd op weg om ook die op zijn naam te schrijven, maar de inkt raakte helaas op in het zicht van de haven waardoor Ivo nog wist te ontsnappen.

Niettemin is de 7 - 3 zege op dit Smash ’70 3 een prima resultaat. MOTM was Nick die knap ongeslagen bleef.

Scores:
Nick 3, Dick 2, Bertin 1 en dubbel 1

Team 5 gaat op vrijdag 13 oktober op bezoek bij Wijk 16 1 in Deventer.

 

2e klasse: Hoonhorst 1 - Kampenion 6

Team 6 presteert vrij redelijk tot nu toe. Het won tweemaal met 6 - 4 en het verloor vorige week met diezelfde cijfers bij koploper Vined 1. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Hoonhorst 1.

Omdat Jelmer van der Veen niet beschikbaar was, zag Simon van der Woude zich gedwongen - eerder dan gewenst en gepland - zijn rentree te maken. Dit aan de zijde van Robin Makkink en Gerard Palland. André-Jan Oldenkamp, Brenda de Vries en Jeroen Delhaas waren de tegenstanders.

De Kampenaren schoten als een komeet uit de startblokken. Na het dubbel stond het 0 - 4 en had het slechts twee games hoeven af te staan. Robin boekte in de openingspartij een keurige viergames zege op André-Jan. Kennelijk had hij diens service aardig onder controle en toonde hij zich de meer completere speler van de twee. Gerard verloor daarna de 1e game van Brenda, maar won vervolgens drie games op rij waarbij de verschillen overigens klein waren. Simon trof in Jeroen een ideale tegenstander om zijn rentree te maken. Jeroen is - met alle respect - eigenlijk een 3e klasser ‘die omhoog gevallen is’ en die bovendien een positieve spelopvatting heeft. Simon won na driemaal 8 - 11.
In het dubbel boekten Gerard en Robin een regelmatige 0 - 3 zege op Brenda en Jeroen. De verschillen waren niet groot, maar het bleek voldoende.

Drie partijen later stond het zelfs 0 - 7. Robin had ‘even’ nodig om vat te krijgen op het spel van Brenda die een 2 - 0 voorsprong in games nam. Daarna ging het langzaam maar zeker beter en won Robin knap drie games op rij. Vervolgens was het de beurt aan Simon en André-Jan. Kennelijk was Simon na zijn eerste partij behoorlijk ‘ingespeeld’, want hij versloeg AJ heel knap ‘in straight games’ en met exact dezelfde cijfers als tegen Jeroen. Gerard versloeg daarna Jeroen overtuigend in drie games. Hij kwam geen moment in de problemen.

Het venijn - voor zover je daarvan kunt spreken - zat voor team 6 in de staart. Eerst moest Simon zich tegen Brenda na vier games gewonnen geven. Brenda is voor een Simon in goede doen al een taaie tegenstander, laat staan voor een Simon die terugkomt van een blessure. Maar ik denk dat hij tevreden is met de twee behaalde punten. Robin had het daarna verrassend lastig tegen Jeroen. Uiteindelijk gaf het bredere slagenarsenaal van Robin de doorslag, maar de verschillen qua scores waren klein. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Gerard en André-Jan. Beiden zorgen meestal voor fraaie partijen en zo ook nu. AJ nam een 2 - 0 voorsprong in games, maar Gerard counterde naar 2 - 2. Ook de beslissende game was spannend. Uiteindelijk bleek AJ de gelukkigste van de twee na 12 - 10.

Niettemin vermoed ik dat team 6 dik tevreden was met de 2 - 8 zege. Gezien de (vervroegde) rentree van Simon en de aanwezigheid van André-Jan en Brenda bij de tegenstanders. MOTM was vrijdagavond Robin die keurig ongeslagen bleef.

Scores:
Robin 3, Gerard P 2, Simon 2 en dubbel 1

Team 6 ontvangt volgende week vrijdag Smash ’70 6.

 

3e klasse: Kampenion 7 - Wijhe 2

Team 7 draait ‘niet verkeerd’ tot nu toe. Weliswaar moest het vorige week Heino 7 een puntendeling ‘toestaan’, maar dat kwam mede doordat het met een invaller uit de 5e klasse aantrad. Bovendien was Sietse ‘koud terug’ van een warme vakantie. Niettemin is het nog steeds - zij het nu met Harderwijk 2 gedeeld - koploper in de poule.

Afgelopen dinsdag ontving het Wijhe 2. Opvallend was het dat beide teams personele problemen hadden en met een invaller moesten aantreden. Maar waar team 7 die invaller (Guido Wessels, team 8) uit een ander 3e klasteam kon halen, daar had Wijhe 2 die luxe niet. Invaller Gerrit Oosterink (team 3) speelt dit seizoen namelijk 5e klasse.
Guido Wessels, Theo Hogenhorst en Sietse Wagteveld namen het op tegen Caeser Abdulwahed, Riki Klein Woolthuis en Gerrit Oosterink.

Na het dubbel stond team 7 op een comfortabele 4 - 0 voorsprong, maar daar mocht met name kopman Theo de handen mee dichtknijpen. Hij kwam tegen Riki met 0 - 1 en 1 - 2 achter te staan in games. Pas toen hij tactisch anders - lees: slimmer - ging spelen, won hij de 4e en 5e game alsnog met ruim verschil. Guido (van Caeser) en Sietse (van Gerrit) wonnen hun partijen wat eenvoudiger; beiden hadden vier games nodig.
In het dubbel bracht team 7 Guido en Sietse achter de tafel. Dat was een kleine gok, want beiden ‘kenden elkaar alleen van gezicht’. Riki en Caeser waren de tegenstanders. De gok pakte verrassend goed uit, want de Kampenaren stonden in totaal slechts 9 punten af. Tip: ga samen eens naar een casino!

Na het dubbel bleef het crescendo gaan met team 7. Theo speelde tegen Caeser vanaf het begin tactisch een stuk slimmer dan in zijn eerste partij en dat betaalde zich uit. Hij kwam geen moment in de problemen en won driemaal met ruim verschil. Guido had het tegen Gerrit niet gemakkelijk, maar had teveel in huis - en gelukkig ook meegenomen - en won ‘in straight games’. Sietse moest de 1e game nog aan Riki laten, maar had daarna beter het oog in het spel van de tegenstander. Hij won daarna dan ook drie games op rij.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 7. Het scoreverloop was vrijwel identiek aan die van de eerste drie partijen. Theo moest tegen Gerrit - toch wel verrassend - de 1e game aan de tegenstander laten, maar daarna kwam hij niet meer in de problemen. Sietse had het daarna lastig tegen Caeser en aan het eind van de 4e game ook met zichzelf. Bij een 2 - 1 voorsprong in games serveerde hij tweemaal verkeerd bij een 9 - 9 stand waarna hij nog met 9 - 11 verloor. Gelukkig stond hij er in de beslissende game weer en won hij die - met overtuigend actief spel - met ruim verschil. In de laatste partij van de avond bleek Guido een maatje te groot voor Riki die alleen in de 2e game prima partij wist te geven.

Team 7 won de wedstrijd dus met maximale cijfers: 10 - 0. Het liep daarmee overigens niet uit op concurrent Harderwijk 2, want dat team kopieerde de uitslag in de wedstrijd tegen Heino 7.

Scores:
Guido 3, Sietse 3, Theo 3 en dubbel 1

Komende dinsdag speelt team 7 weer thuis. Het ontvangt dan concurrent Harderwijk 2. Dat wordt vast een stukje spannender!

 

3e klasse: Kampenion 8 - Dronten ’74 2

Team 8 kwam driemaal in actie en driemaal behaalde het een meer dan acceptabel niveau. Helaas werd het daarvoor in de wedstrijd van vorige week tegen titelkandidaat Bosman/Wezep 3 niet beloond. Het verloor met 3 - 7 na zeven gespeelde vijfpitters. Afgelopen vrijdag kwam Dronten ’74 2 op bezoek dat na drie wedstrijden één puntje meer had verzameld, maar ook een wat eenvoudiger programma had afgewerkt.

Arnold Hubach, Guido Wessels en Simone Lieftink namen het op tegen Peter Mourits, Gerard Soede en Jan Ringenier. Een bijzondere wedstrijd dus. Want speelde Kampenaar en Kampenionner Jan vanavond nu een uitwedstrijd of zijn enige thuiswedstrijd van het seizoen? Zoals bekend helpt Jan de Drontenaren een seizoen ‘uit de brand’ met als doelstelling om het team in de 3e klasse te houden.

Om direct maar weer met de deur de sporthal binnen te vallen: team 8 toonde zich te sterk voor Dronten ’74 2. Na het dubbel stond het al 4 - 0. Arnold had een game nodig om te wennen aan het spel en korte noppen van Peter, maar daarna ging hij erop en erover en won hij in vier games. Simone had niet veel moeite met Gerard en won overtuigend in drie games. Datzelfde kan van Guido worden gezegd in zijn partij tegen Jan. Alleen in de 3e game wist Jan in de buurt te blijven, maar Guido hield de deur dicht.
In het dubbel versloegen Simone en Guido de tegenstanders Gerard en Peter in vier games.

Na het dubbel wist Dronten ’74 2 wat terug te doen. Eerst had Simone tegen Peter de zege in de tas, maar zij vergat de rits dicht te doen. Peter overleefde enkele matchpoints in de 5e game en sloeg daarna zelf toe op zijn eerste matchpoint: 10 - 12. Daarna had Arnold moeite met de service van Jan die het spel van Arnold ook goed wist te ontregelen. Jan won verrassend eenvoudig in drie games. Guido versloeg daarna Gerard in drie games waardoor de tussenstand 5 - 2 was.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 8. Eerst liet Simone Jan twee games kansloos, maar in de 3e en 4e game waren de rollen omgedraaid. Een goede start van Simone in de beslissende game bracht haar in een zetel en zij won die dan ook weer overtuigend en dus verdiend. Guido - die afgelopen dinsdag ritme had opgedaan bij team 7 - was deze avond prima op dreef. Ook tegen Peter hoefde hij geen game af te staan en boekte hij een eenvoudige zege. In de laatste partij van de avond was Arnold tenminste een maatje te groot voor Gerard. Hij won eenvoudig ‘in straight games’.

Team 8 boekte een ruime - maar verdiende - 8 - 2 zege op Dronten ’74 2 en het werkt zich daarmee op naar een fraaie 2e plaats. Overigens op ruime afstand van koploper Bosman/Wezep 3. Dat dan weer wel. MOTM was vrijdagavond Guido die - zoals ‘gezegd’ - geen game afstond.

Scores:
Guido 3, Arnold 2, Simone 2 en dubbel 1

Team 8 gaat as. vrijdag in Nunspeet op bezoek bij nummer laatst NTC Leogang 4.

 

3e klasse: Kampenion 9 - DTV ’84 3

Team 9 heeft dit seizoen helaas forse personele problemen. Mede daardoor presteert het beneden (mijn) verwachting en staat het zelfs laatste na drie wedstrijden. En dat terwijl het de openingswedstrijd nog keurig wist te winnen. Afgelopen vrijdag kwam het sterke DTV ’84 3 op bezoek.

Roelard Bos, Martijn Haanappel en Bertil Oving moesten het opnemen tegen Jery Wormmeester, Jos van der Vegt en Nadine Zwakenberg.

In de eerste drie enkelpartijen waren de Kampenaren vrijwel kansloos. Roelard verloor ‘dik’ van Jery, Martijn bood Jos prima tegenstand maar verloor in drie nipte games en datzelfde deed Bertil tegen Nadine.
In het dubbel leek dit patroon zich voort te zetten, want Bertil en Roelard verloren de 1e game van Jery en Jos. Daarna ging het echter lopen bij Bertil en Roelard en wonnen zij drie games op rij waarmee zij ‘de hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier wisten te halen.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Ook Martijn was kansloos tegen Jery die eenvoudig in drie games won. Roelard zorgde daarna voor de eerste zege in het enkelspel door Nadine in drie games te verslaan. Bertil moest daarna zijn meerdere erkennen in Jos. De 1e game verloor hij nipt, maar helaas ging het daarna niet beter maar juist wat minder.

De laatste drie partijen gingen helaas ook alle naar de gasten. Martijn nam tegen Nadine nog wel keurig een 2 - 0 voorsprong in games, maar daarna nam Nadine de regie over en won zij drie games op rij met ruim verschil. Bertil (tegen Jery) en Roelard (tegen Jos) waren vervolgens vrijwel kansloos.

Team 9 leed dus een ruime 2 - 8 nederlaag, maar toch is op die uitslag niets af te dingen. Geluk bij een ongeluk is dat de beide concurrenten van team 9 met dezelfde cijfers verloren waardoor de verschillen onderin ongewijzigd blijven. Toch wordt het onderhand wel zaak dat team 9 punten gaat pakken.

Scores:
Roelard 1; Bertil 0 en Martijn 0

Team 9 speelt komende vrijdag de uitwedstrijd bij koploper Smash-In 1 in Ens.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Heino 8

Team 10 herstelde zich de afgelopen weken knap van de ruime 2 - 8 nederlaag in de openingswedstrijd tegen TT Zwolle 11. Het won de tweede en derde wedstrijd met de cijfers 7 - 3. Afgelopen vrijdag ontving het met koploper Heino 8 een zware tegenstander.

Gert Lok, Rick Bolks en Gerard Regterschot namen het op tegen Martin Weustink, Hennie Bruggeman en Arend Hofmeijer.

Beide teams maakten er een mooie en spannende wedstrijd van. In de openingspartij nam Rick het op tegen kopman Martin die nog een 100% score had. Rick kwam telkens knap terug van een 0 - 1 en 1 - 2 achterstand en wist in de beslissende game het verschil te maken. Een fraaie zege van Rick die steeds beter gaat spelen. Gerard kwam tegen Hennie ook knap terug in de partij. Hij poetste een 0 - 2 achterstand in games weg, maar kon helaas niet voorkomen dat Hennie de 5e game won. Gert was daarna in vier games te sterk voor Arend, op papier de minst sterke speler aan Heinose kant.
In het dubbel moesten Gerard en Rick zich in vier games gewonnen geven tegen Hennie en Martin. Zo stond het 2 - 2.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Gerard was bijna twee games gelijkwaardig aan Martin, maar daarna maakte die het verschil. Gerard verloor in vier games. Rick won daarna heel eenvoudig van Arend die in totaal nog niet tot 11 punten kwam. Gert was vervolgens twee games kansloos tegen Hennie. Daarna ging het wel wat beter, maar Hennie ontsnapte in de 3e game met 10 - 12.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er knap twee te winnen. Eerst wist Gerard dan eindelijk eens een vijfpitter te winnen. Tegen Arend kwam hij met 0 - 1 en 1 - 2 achter. In de 4e game overleefde hij matchpoint waarna hij de game er nog met 16 - 14 wist uit te slepen. Ook de beslissende game was spannend en ook nu was het Gerard die met nipt verschil won: 11 - 9. Gert moest daarna zijn meerdere erkennen in kopman Martin die in vier games won. In de laatste partij van de avond onderstreepte Rick zijn groeiende en goede vorm door Hennie verrassend eenvoudig ‘in straight games’ te verslaan.

Zo hield team 10 koploper Heino 8 keurig op een gelijkspel. MOTM was uiteraard Rick die heel knap ongeslagen bleef en steeds beter gaat spelen. Zijn goede techniek vormt daarbij de basis. Verder is niet alleen zijn opening goed, maar ook zijn tweede bal. En dat is op dit niveau vaak voldoende.

Scores:
Rick 3, Gerard R 1 en Gert 1

Team 10 speelt op woensdag 11 oktober in Nieuwleusen tegen rode lantaarndrager Wham 2.

 

5e klasse: Kampenion 11 - GTC 3

Team 11 is bezig om met zevenmijlslaarzen terug te keren naar de 4e klasse. Het enige team dat team 11 pootje lijkt te kunnen lichten, is GTC 3 uit Genemuiden. En dat team kwam afgelopen dinsdag naar Kampen.

Gerard Wessels, Henny Boxman en Jeroen Heldoorn moesten het voor team 11 doen. Hans Hilberts, Heinz Verspey en Arno Hofland waren de tegenstanders.

Het is even wennen, maar team 11 stond dit seizoen na het dubbel voor het eerst niet op voorsprong: 2 - 2. En op die stand viel ook niets af te dingen. In de openingspartij was kopman Hans een maatje te groot voor Gerard. Wat die ook probeerde, de ballen bleven hem om de oren en andere lichaamsdelen vliegen. Hij verloor in drieën. Henny bleek in zijn partij tegen Heinz de taaiste van de twee. Henny bracht zoveel ballen terug dat Heinz vaak degene was die de fout maakte. Henny won in vier games. Jeroen bleek op zijn beurt een maatje te groot voor Arno. Hij won met vrijwel dezelfde cijfers als waarmee Gerard van Hans verloor.
In het dubbel wonnen buurman & buurman (Gerard en Jeroen) nog wel de 1e game, maar daarna schreven Hans en Heinz de 2e game met ruim verschil op hun naam. Daarna was er evenwicht, maar waren het niet B&B, maar H&H die de 3e en 4e game met nipt verschil wonnen.

Henny nam na het dubbel tegen Hans heel knap een 2 - 1 voorsprong in games. Maar daarna ging Hans slimmer en (dus) beter spelen en kwam hij niet meer in de problemen. Hij won de 4e en 5e game met ruim verschil. Gerard en Arno maakten er een spannende partij van. Om en om wonnen beiden een game, te beginnen met Gerard. Volgens Bartjens was Gerard dus weer aan de beurt en dat klopte inderdaad. Jeroen was ook in zijn tweede partij tegen Heinz sterk op dreef. Hij won driemaal met ruim verschil.

Van de laatste drie partijen wist team 11 er nog twee te winnen. Eerst was Henny in drie games te sterk voor Arno. In de 1e en 3e game waren de verschillen klein, maar was het geduld van Henny groot. Ook Jeroen ondervond daarna de kracht van kopman Hans. Opvallend was het dat Hans met exact dezelfde van Jeroen won als Henny in de partij ervoor van Arno: 11 - 9, 11 - 4 en 11 - 9. In de laatste partij van de avond toonde Gerard zich in vier games te sterk voor Heinz. Gerard speelt te vaak - heel sociaal - een open spelletje waar de tegenstander soms wel raad mee weet. Gelukkig pakte Gerard de tips goed op en speelde hij het daarna slimmer uit.

Team 11 won de ontmoeting met nummer 2 GTC 3 dus met 6 - 4. Het vergrootte de voorsprong daarmee van 8 tot 10 punten. Ik verwacht niet dat het die voorsprong in de resterende zes wedstrijden prijs geeft.

Scores:
Gerard W 2, Henny 2 en Jeroen 2

Team 11 speelt as. dinsdag de thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 16.

 

5e klasse: Smash-In 3 - Kampenion 12

Team 12 heeft dit seizoen al tweemaal personele problemen gehad. Eenmaal konden die worden opgelost via reserve Rense Beimers en eenmaal via Henny Boxman (team 11). Feit is nu eenmaal dat Alies Hendriks voorlopig vanwege gezondheidsproblemen uit de running is. En datzelfde geldt - zij het wellicht minder langdurig - voor Anne van der Haar. Voeg daaraan toe dat Jantiene Knijnenberg vanwege werk niet vaak kan spelen en dat Jentine Sikkema in het hoge noorden woont, dan mag duidelijk zijn dat het wekelijks puzzelen is. Afgelopen vrijdag had team 12 opnieuw een invaller nodig en bleek Henny Boxman voor de tweede maal het ontbrekende puzzelstukje, dit aan de zijde van Alice Ringenier en Jentine Sikkema.
Tegenstanders waren André de Gorter, Taeke van der Meulen en Henda Boerman die vroeger nog bij Kampenion damescompetitie heeft gespeeld.

Team 12 kwam keurig uit de startblokken, want de eerste drie enkelpartijen leverden winst op. Alice was in drie games de betere van André waarna dochter Jentine in vier games te sterk was voor Taeke. Henny kwam daarna tegen Henda heel knap van een 2 - 0 achterstand in games tot 2 - 2. In de beslissende game was het heel spannend. Uiteindelijk was het de taaie Henny die na 10 - 12 won. Ik stel voor dat we hem liefkozend ‘taaipop’ noemen.
In het dubbel verloren Alice en Jentine in vijf games van Henda en Taeke. Zij wisten helaas een 1 - 2 voorsprong in games niet te verzilveren.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Alice versloeg Taeke met opvallend gemak in drie games waarna Henny ook geen game hoefde af te staan tegen André. Jentine had daarna geen kans tegen Henda en verloor ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen wist team 12 er nog slechts één te winnen. Henny was voor die ene zege verantwoordelijk. Hij moest de 1e game nog aan Taeke laten, maar won daarna driemaal met ruim verschil. Alice had daarna ook al weinig kans tegen de sterke Henda die opnieuw geen game afstond. In de laatste partij van de avond kwam Jentine wat tekort tegen André die ook al ‘in straight games’ won.

Toch is team 12 niet ontevreden met de nipte 4 - 6 zege op Smash-In 3. Invaller Henny had uiteraard met drie zeges een heel groot aandeel in die zege en was MOTM.

Scores:
Henny 3, Alice 1 en Jentine 1

Op vrijdag 13 oktober ontvangt team 12 Zwartsluis 4.

Komende week staat speelronde 5 op het programma en dan zit de eerste helft van de competitie er al weer op. Een mooi moment om dan een tussenbalans op te maken.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 10 oktober:
Kampenion 7 - Harderwijk 2
Kampenion 11 - TT Zwolle 16

Woensdag 11 oktober:
Wham 2 - Kampenion 10

Vrijdag 13 oktober:
TT Zwolle 3 - Kampenion 2
Kampenion 3 - Blauw-Wit 1
Kampenion 4 - TT Zwolle 4
Wijk 16 1 - Kampenion 5
Kampenion 6 - Smash ’70 6
NTC Leogang 4 - Kampenion 8
Smash-In 1 - Kampenion 9
Kampenion 12 - Zwartsluis 4

Komend weekend hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar