Deze week was er geen regulier competitieprogramma vanwege de Tafeltennis Masters die dit weekend worden gehouden. Sommige verenigingen en teams gebruiken een dergelijke week om een wedstrijd in te halen of vooruit te spelen. Kampenion 6 is één van die teams. Het ging vrijdagavond naar Dalfsen om daar voor de tweede maal dit seizoen ‘de batjes te kruisen’ met DTV ’84 2. Hier volgt een verslag.

 

2e klasse: DTV ’84 2 - Kampenion 6

Team 6 draait - mede door blessure- en andere perikelen - een ietwat wisselvallig seizoen. Het is zeker niet slecht wat de heren laten zien, maar het team komt net wat tekort om zich in de titelstrijd te mengen. Iets wat mogelijk wel was gelukt zonder ‘die perikelen’. Afgelopen vrijdagavond ging het in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 2. Dat team schatte ik voor het seizoen in als titelkandidaat nummer 1 met Vined 1 als goede (en nipte) tweede. Maar ook DTV ’84 2 weet slechts bij vlagen echt te overtuigen en moet halverwege het seizoen zijn meerdere erkennen in Vined 1.

Voor de wedstrijd was de stand bovenin als volgt:
Vined 1          5 - 38
DTV ’84 2        5 - 33
Kampenion 6      5 - 29

Ik kan mij zo voorstellen dat ook ‘vanuit Heerde’ - geen van de spelers van Vined 1 woont overigens in Heerde - de uitslag met belangstelling werd tegemoet gezien.

Namens team 6 moesten Simon van der Woude, Robin Makkink en Gerard Palland het doen. De tegenstanders waren Robin Agteres, Dionne Damman en Cees Lindenburg. Om verwarring te voorkomen noem ik Robin Agteres en Robin Makkink hierna bij de achternaam.

Team 6 liep vanaf het begin achter de feiten aan. Simon kwam in een mooie partij net tekort om de sterke Agteres te verslaan. Hij ‘schopte’ het knap tot een beslissende 5e game, maar zag die met 11 - 7 naar Agteres gaan. Makkink ondervond vervolgens dat de ene wedstrijd (in Kampen) de andere (in Dalfsen) niet is. Tegen de altijd zeer direct spelende Dionne had hij het heel lastig. Zo lastig dat hij in vier games verloor. Gerard en Cees maakten er ook een spannende partij van. Ook nu moest een 5e game de beslissing brengen en hier was het Gerard die deze met 7 - 11 won en zijn team daarmee op het wedstrijdformulier zette.
In het dubbel namen Gerard en Makkink het op tegen Cees en Agteres. Waar de Kampenaren tot dusver al hun dubbelpartijen wisten te winnen, daar moesten zij nu hun meerderen erkennen in de tegenstanders. Maar die speelden in 1824 dan ook al samen hun eerste dubbelpartij. Cees en Agteres wonnen in vier games. Zo stond het dus 3 - 1 voor DTV ’84 2.

Na het dubbel was het de beurt aan Simon en Dionne. Het wordt eentonig, maar ook dit werd een spannende partij. En - jawel - bij een 2 - 2 tussenstand volgde weer een beslissende 5e game. Daarin toonde Simon zich duidelijk de betere: 5 - 11. Ook Gerard en Agteres (zucht) hadden het maximale aantal games nodig om een winnaar ‘te kunnen aanwijzen’. De beslissende game was ook de spannendste van de vijf. Na enig aarzelen viel die uiteindelijk in het voordeel van Gerard uit: 11 - 13. Makkink was daarna vrijwel kansloos tegen Cees. Ik ben er niet bij geweest, maar ik kan mij zo voorstellen dat hij het vooral moeilijk had met de service van Cees en diens eerste bal. Cees won in ieder geval ‘in straight games’ waardoor het 4 - 3 stond voor DTV ’84 2.

In de achtste partij had Gerard het vooral in het begin lastig tegen Dionne. Toen hij echter de 1e game met klein verschil naar zich toetrok, ging hij steeds gemakkelijker spelen en kwam hij niet meer in de problemen. Simon had daarna verrassend weinig moeite met tegenstander Cees. Uiteraard heb ik het dan gewoon het tafeltennis. Simon verloor weliswaar een game nipt, maar won er drie met ruim verschil. Hij zette zijn team daarmee voor het eerst op voorsprong: 4 - 5. In de laatste partij was het de beurt aan de naamgenoten: Robin Makkink en Robin Agteres. Beiden sloten de wedstrijd in stijl af. Inderdaad met een vijfpitter. Agteres nam een 2 - 1 voorsprong, maar Makkink counterde overtuigend naar 2 - 2. De beslissende game was weer spannend. Het was uiteindelijk Makkink die de gelukkigste van de twee was en met 11 - 13 won.

Zo won team 6 de wedstrijd met 4 - 6 na vrijwel de hele wedstrijd achter te hebben gestaan. Het behaalde daarmee ook een vrijwel maximaal resultaat, want het won vier van de vijf vijfpitters. En twee daarvan met nipt verschil. Grote man aan Kamper kant was ‘good old’ Gerard die heel knap ongeslagen bleef. Toegegeven, hij had er ook één of twee kunnen verliezen. Maar dat is tafeltennis. Zo bleef Makkink in Kampen heel, heel nipt ongeslagen, waar Gerard twee partijen verloor. Vrijdagavond was dat precies andersom. Zoiets kan gebeuren als de verschillen klein zijn.

De uitslag is ongetwijfeld met instemming begroet in Heerde en omstreken. Het moet nu wel heel raar lopen wil Vined 1 nog naast de titel grijpen. Het kan zelfs nog wel wat lijden.

Scores:
Gerard 3, Simon 2 en Robin 1

Komende week is er vanwege de herfstvakantie ook geen volledig competitieprogramma. Wel komt team 1 dan in actie, net als team 9. Team 1 gaat zaterdag 28 oktober op bezoek bij koploper Disnierats 2 in het mooie Hoorn, terwijl team 9 maandagavond 23 oktober al op bezoek gaat bij Wijhe 1. Op verzoek van team 9 is die wedstrijd een week naar voren gehaald.

Het programma voor komende week:
Maandag 23 oktober:
Wijhe 1 - Kampenion 9

Zaterdag 28 oktober:
Disnierats 2 - Kampenion 1

Ik hoop mij volgend weekend weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion