FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De reguliere seniorencompetitie lag de afgelopen week vanwege de herfstvakantie nog stil in de afdeling Oost. Team 9 maakte van de gelegenheid gebruik om de uitwedstrijd tegen Wijhe 1 een weekje eerder te spelen. De landelijke competitie kende wel een volledig programma en dus kwam ook team 1 in actie. Het ging zaterdag op bezoek bij koploper Disnierats 2 in Hoorn. Ik neem beide wedstrijden met je door.

 

2e divisie: Disnierats 2 - Kampenion 1

Team 1 presteert naar behoren in de 2e divisie. Als je als debutant na vier wedstrijden een gemiddelde van 4 punten hebt gescoord, dan moet je tevreden zijn. Het feit dat je daarmee 5e staat en dus een degradatieplaats bezet, doet daar niets aan af. Afgelopen zaterdag ging team 1 in Hoorn op bezoek bij koploper Disnierats 2. Het was zaak weer een aantal punten mee te sprokkelen.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier namen het op tegen Jens Wiersma, Marco van Elferen en Melanie Bierdrager. De tegenstanders hadden stuk voor stuk een (duidelijk) hogere ELO-rating dan de Kampenaren en ook daarom mocht niet worden verwacht dat team 1 veel punten zou meenemen uit Hoorn.

Omdat niet de volgorde van het wedstrijdformulier werd gevolgd - tegenstander Jens had kennelijk nog andere verplichtingen - heeft het niet zoveel zin om de wedstrijd chronologisch te beschrijven. Ik volsta dan ook met een paar items / conclusies.

Opnieuw boden Ivan, Gert-Jan en Ton een sterke tegenstander goed partij. Het werd dan ook zeker geen walk-over voor Disnierats 2. Ivan en Gert-Jan wisten beiden overtuigend tegenstander Jens te verslaan, terwijl Ton - die dit seizoen vanwege prettige aanstaande familieomstandigheden vaak hooguit 1x per week kan trainen - nipt in vijven van hem verloor. Tegen Marco en Melanie viel minder eer te behalen, ook al werden de Kampenaren ook hier niet van tafel geslagen. Alleen in het dubbel hadden Gert-Jan en Ivan ditmaal geen kans. Team 1 verloor uiteindelijk met 8 - 2, maar dat is geen schande.

Het strijden en zwoegen leverde team 1 weliswaar niet meer dan 2 punten op, maar we moeten dit seizoen maar niet teveel kijken naar de resultaten. En met resultaten bedoel ik dan de einduitslagen. Als we naar de gamestanden en de geboden tegenstand kijken, dan mag de conclusie luiden dat team 1 bepaald geen slecht figuur slaat in de 2e divisie. En dat is wat mij betreft de grootste winst. Immers, hoe lang is het nog maar geleden dat team 1 officieel degradeerde uit de 3e divisie? Juist: de najaarscompetitie 2016; een jaar dus. Gert-Jan, Ivan en Ton nemen deze 2e divisie-ervaring mooi mee in hun rugzakje en hopen daar de komende seizoenen de vruchten van te plukken.

Scores:
Gert-Jan 1 en Ivan 1; Ton 0

De stand halverwege:
Disnierats 2         5 - 34
US 1                 5 - 30
FTTC 1               5 - 28
GTTC Groningen 1     5 - 28
Kampenion 1          5 - 18
Scylla 3             5 - 12

De achterstand op de ‘veilige’ 4e plaats bedraagt halverwege al 10 punten. De kansen op handhaving zijn dan ook heel klein. Maar het zou al knap zijn als team 1 de 5e plaats zou weten vast te houden. Nee, dit is geen ‘Calimerogedrag’. Dit is een reële conclusie op basis van de inschatting van de eigen (on)mogelijkheden en de sterkte van de andere teams in de poule.

Komende zaterdag ontvangt team 1 het sterke US 1 dat tweede staat. Dit is dan de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft.

 

3e klasse: Wijhe 1 - Kampenion 9

Team 9 zit in de hoek waar de klappen vallen. Na vijf wedstrijden staat het - mede vanwege personele problemen - laatste met slechts 11 punten uit vijf wedstrijden. Dat is te weinig om aanspraak te kunnen maken op handhaving. Nu stond voor maandag 30 oktober de uitwedstrijd tegen Wijhe 1 gepland, maar op die datum kon team 9 slechts over één speler beschikken. Daarom werd contact met de tegenstander opgenomen met het verzoek of de wedstrijd eerder kon worden gespeeld en dat kon: maandag 23 oktober.

Ook deze maandag was team 9 niet compleet, maar er waren in ieder geval twee spelers beschikbaar: Mattias Beimers en Roelard Bos. In de persoon van Rick Bolks werd een sterke invaller gevonden uit team 10 dat 4e klasse speelt. José Eijkelkamp, Benny Mulder en Syp de Jong waren de tegenstanders.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond het 2 - 2. Vervolgens ‘demarreerde’ team 9 naar 2 - 4, maar toch moest het de tegenstander uiteindelijk een puntendeling toestaan: 5 - 5.

De eerlijkheid gebiedt te ‘zeggen’ dat Wijhe 1gewonnen vijfpitters. En de derde pakten Mattias en Roelard samen in het dubbel tegen José en Syp na 11 - 2, 15 - 13, 18 - 20, 10 - 12 en 9 - 11. Hoezo spannend?

Roelard bleef ongeslagen, zij het dus niet zonder moeite. Rick pakte een puntje mee en was tegen Syp dichtbij een tweede. Mattias kwam niet in de buurt van een zege. Ik vermoed dat de 3e klasse voor hem net wat te hoog is. Omdat dit ook voor Martijn Haanappel geldt en Bertil Oving nog ver van zijn ‘oude niveau’ verwijderd is, is team 9 TE afhankelijk van Roelard. En hoewel die prima presteert, kan hij in zijn eentje het team uiteraard niet in veilige haven loodsen. Hij is dan wel lang, maar zijn schouders zijn niet breed (genoeg). Ik vrees dat het voor team 9 dan ook een heel zware opgave wordt om het vege lijf nog te redden. Maar toegegeven, er zijn gekkere dingen gebeurd.

Scores:
Roelard 3, Rick 1 en dubbel 1; Mattias 0

Team 9 komt komende week dus niet in actie.

Alle competities zijn halverwege en sommige teams (6 en 9) hebben zelfs al een wedstrijd meer gespeeld. Omdat ik enkele weken geleden de tussenbalans al heb opgemaakt, ga ik daar nu verder niet meer op in. Alleen voor team 1 heb ik een uitzondering gemaakt, omdat ik dit team toen buiten beschouwing heb gelaten. Dat speelde immers afgelopen week pas zijn vijfde wedstrijd.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 31 oktober:
Smash ’70 10 - Kampenion 11

Vrijdag 3 november:
Blauw-Wit 2 - Kampenion 2
Kampenion 3 - DTV ’84 1
Kampenion 4 - Torenstad 2
TT Zwolle 5 - Kampenion 5
Kampenion 6 - TT Zwolle 8
TT Zwolle 10 - Kampenion 7
Harderwijk 3 - Kampenion 8
TT Zwolle 11 - Kampenion 10
Kampenion 12 - TT Zwolle 15

Zaterdag 4 november:
Kampenion 1 - US 1

Ik hoop mij volgend weekend weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar