FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Elf van de twaalf seniorenteams kwamen deze week in actie. Vijfmaal kwam het tot een Zwolle - Kampen ontmoeting; driemaal in Zwolle en tweemaal in Kampen. De uitslag houd ik nog even onder de pet. Alleen team 9 had geen competitieverplichtingen, omdat het de wedstrijd bij Wijhe 1 van deze week vorige week al had afgewerkt. De resultaten mochten er deze week zijn met 7x winst en 4x verlies. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

2e divisie: Kampenion 1 - US 1

Team 1 behaalde in de eerste competitiehelft 18 punten uit vijf wedstrijden. Bijna 4 punten per wedstrijd dus. Zelf vind ik dat een keurige prestatie. De Kampenaren spelen pas hun derde seizoen op landelijk niveau en dit seizoen dus in de 2e divisie. De heren worden zeker niet weggeslagen en komen qua niveau en tempo goed mee. Het belangrijkste wat ontbreekt, is eigenlijk ervaring, routine op dit (landelijke) niveau. Dat kun je nergens kopen of online bestellen. Daarvoor moet je meters maken en daar zijn Gert-Jan, Ivan en Ton mee bezig.

Afgelopen zaterdag kwam US 1 uit Amsterdam op bezoek. Dat team had ik vooraf ingeschaald als titelkandidaat nummer 1, vooral omdat het het afgelopen seizoen met bijna 50 punten was gedegradeerd uit de 1e divisie. Maar voorlopig moet het zijn meerdere erkennen in Disnierats 2 uit Hoorn. Niettemin beschikken de Amsterdammers over een heel sterk team.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier bonden de sportieve strijd aan met Angelo Antonietti, Dylan Kret en Jean Paul Montanus. De Amsterdammers hadden kopman Tycho Dekkers dus thuisgelaten.

Eigenlijk bevestigde de wedstrijd opnieuw wat ik in de inleiding schreef: de Kampenaren boden meer dan prima partij en lieten de gasten hard werken voor de punten. De duur van de wedstrijd onderstreept dat ook. Even na tweeën werd begonnen en het was al ruim na half zeven toen de laatste partij begon.

Na het dubbel stond het 1 - 3 voor de gasten. De eerste drie enkelpartijen gingen alle over de volle vijf games. Ivan herstelde zich tegen Angelo prima van een minder sterke 1e game en nam een 2 - 1 voorsprong. Daarna ging het alsnog mis. Angelo speelde heel direct en slim. Mede daardoor kon Ivan steeds minder vaak doorkomen en werd zijn foutenpercentage hoger. Angelo won de 4e en 5e game dan ook met ruim verschil.
Gert-Jan en Dylan maakten er daarna een boeiende vijfpitter van. Ook GJ nam een 2 - 1 voorsprong, maar Dylan won de 4e en 5e game met tweemaal 8 - 11. De verschillen waren niet groot en zoals je wel vaker ziet, gaat zo’n close partij dan net wat vaker naar het sterkere team.
Ton, die afgelopen donderdag in het huwelijk was getreden met zijn Jantiene, nam daarna tegen de sterke Jean Paul heel knap een 2 - 0 voorsprong na twee nipt gewonnen games. JP kwam daarna ijzersterk terug. Hij won de 3e game met ruim verschil en sleepte de 4e game er nipt uit. Wie dacht dat JP nu wel zou doordrukken, kwam bedrogen uit. Ton stond er weer en stond de hele game op voorsprong. Uiteindelijk was hij het dan ook die de game - en daarmee de partij - op zijn naam schreef. Een knappe zege voor Ton.
In het dubbel moesten Gert-Jan en Ivan in vier games hun meerderen erkennen in Dylan en Jean Paul, maar dat is geen schande.

Na het dubbel was het de beurt aan Gert-Jan en Angelo. Laatstgenoemde speelde - hij toonde dat tegen Ivan al aan - sterker dan tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam toen hij nog duidelijk ritme miste. Er was weinig krachtsverschil te bespeuren tussen beiden. Angelo nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar Gert-Jan wist in de 4e game te ontsnappen na 12 - 10. In de beslissende game toonde GJ zich net wat sterker.
Ivan moest het toen opnemen tegen Jean Paul. In de 1e game had Ivan geen vat op - vooral - de sterke forehand van JP. Daarna was er balans tussen beiden. Helaas resulteerde dat niet in gamewinst voor Ivan die dus ‘in straight games’ verloor.
Ton won vervolgens tegen Dylan de 1e game, maar had toen al wel de nodige meters moeten maken. Dylan speelde slim en wist prima uit te buiten dat Ton wat (te) ver van tafel speelde. Op een gegeven moment kon Ton het niet meer belopen en speelde Dylan een gewonnen wedstrijd. Hij won drie games op rij waarvan twee met ruim verschil. Zo stond het dus 2 - 5 voor US 1.

In de achtste partij ondervond ook Gert-Jan de kracht van Jean Paul. JP is een zogenaamde paralympische tafeltennisser die regelmatig op hoog niveau traint. Je kunt hem dus wel om een boodschap sturen. GJ, die toch over een prima voetenwerk beschikt, kwam af en toe zelfs te laat om zijn slagen te kunnen maken. JP bleef GJ in drie games de baas.
Vervolgens was het de beurt aan Ton en Angelo. Dit was weer een spannende partij. In Amsterdam had Ton (te) veel moeite met de heel direct spelende Angelo. Dat ging ditmaal beter. Na 0 - 1, 2 - 1 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. En in die game zagen we iets wat we dit seizoen al tweemaal eerder hebben gezien. Net als Ivan en Gert-Jan in de wedstrijd tegen FTTC 1 kwam Ton ditmaal van een ‘onmogelijke’ 2 - 8 achterstand terug. Punt voor punt kwam hij dichterbij om uit te komen op 10 - 10. Opnieuw kreeg Angelo een matchpoint, maar ook die werkte Ton weg om uiteindelijk nog met 13 - 11 te winnen. Heel knap!
In de laatste partij van de wedstrijd - het was inmiddels ruim na zessen - nam Ivan het op tegen Dylan. In de 1e game liep het niet bij Ivan en dat wist Dylan slim uit te buiten. De 2e game speelde Ivan een stuk beter en hij leek die dan ook ruim binnen te halen. Dylan kwam echter nog sterk terug en ontsnapte na 10 - 12. Toen het in het begin van de 3e game - net als in de 1e game - niet liep bij Ivan, geloofde hij het wel en speelde Dylan een gewonnen wedstrijd.

Opnieuw drie punten dus voor team 1 tegen US 1. En ook nu boden de Kampenaren prima tegenstand. Jammer was het dat Ivan ditmaal zijn dag niet had. Anders had er vast nog een puntje meer ingezeten. Ton pakte daarentegen een bonuspunt tegen de sterke Jean Paul. De - op het oog - eenvoudige zeges van JP en Ivan en Gert-Jan geven de overwinning van Ton op diezelfde JP nog iets meer glans. Mogelijk dat het in die partij juist een voordeel was dat Ton wat verder van de tafel speelt dan Ivan en Gert-Jan doen. JP had duidelijk meer moeite met de tragere top-/zijspin ballen van Ton dan met de snelle en vlakkere slagen van Ivan en Gert-Jan. Zo zie je maar weer. Er is niet (altijd) één juiste tactiek.

Scores:
Ton 2 en Gert-Jan 1; Ivan 0 en dubbel 0

Komende zaterdag gaat team 1 in Franeker op bezoek bij FTTC 1.

 

Hoofdklasse: Blauw-Wit 2 - Kampenion 2

In een seizoen waarin het voor team 2 nog niet ‘hoeft’ te gebeuren - het Lochemse De Toekomst 2 is namelijk duidelijk te sterk - draait het ‘lekker’ bovenin mee. Met de buren van TT Zwolle 3 en ook nog Entac 2 gaat het uitmaken wie aan het eind van het seizoen beslag mag leggen op de titel ‘best of the rest’. Afgelopen vrijdag ging het in Almelo op bezoek bij Blauw-Wit 2, een team dat het dit seizoen moeilijk heeft en dat alleen Swift (D) 1 uit Deventer nog onder zich heeft.

Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink namen het op tegen Robert Kole, Linsey Preuter en Ronnie Gierveld.

Team 2 had de reis naar Almelo prima verwerkt, want na het dubbel stond het op een 0 - 4 voorsprong. Jordy versloeg Robert in een spannende driepitter. De verschillen waren klein, maar het was telkens Jordy die de game naar zich toetrok. Thomas nam daarna keurig een 0 - 2 voorsprong tegen Linsey, maar hij kwam vervolgens toch nog in de problemen. Linsey won de 3e en 4e game. In de beslissende game stond Thomas er weer en hij won die overtuigend. Robin boekte daarna een keurige viergames zege op Ronnie, die kennelijk niet meer het niveau heeft van enkele jaren geleden. Het niet (meer) trainen zal daar ongetwijfeld debet aan zijn. Daarentegen ontwikkelt Robin zich nog steeds.
In het dubbel boekten Jordy en Thomas een nette 1 - 3 zege op Robert en Ronnie.

Net als Thomas had ook Jordy het lastig tegen Linsey. Maar waar Thomas in de beslissende game afstand wist te nemen, daar zag Jordy zijn tegenstander juist het verschil maken. Robin nam daarna snel een 0 - 2 voorsprong tegen Robert. Laatstgenoemde knokte zich echter knap terug in de partij en won de 3e en 4e game met nipt verschil. De beslissende game leek veel op de beide voorgaande, maar met één - niet onbelangrijk - verschil: nu was het Robin die met nipt verschil won. Hij kwam daarbij overigens uit geslagen positie terug. Thomas en Ronnie ‘schopten’ het vervolgens ook al tot een 5e game. En ook hier was het de Kamper speler die de beslissende game met nipt verschil wist te winnen. Zo stond het dus 1 - 6.

Robin bleef vrijdagavond ook in zijn derde partij ongeslagen. Hij moest tegen Linsey de 1e game nog aan de tegenstander laten, maar won er daarna drie op rij. Steady Robin is bezig aan een sterk seizoen en hij weet zichzelf nog steeds te ontwikkelen. Dat is een prettige constatering naar de toekomst (kleine letter) toe. Jordy en Ronnie waren weer verantwoordelijk voor een spannende partij. En inderdaad die liep weer uit op een beslissende game. En net als eerder die avond was het de Kamper speler die met klein verschil won. In de laatste partij van de avond waren Thomas en Robert drie games aan elkaar gewaagd. Het stond toen echter wel 2 - 1 voor Robert. Of Thomas in de 4e game wat ging forceren of dat Robert de juiste tactiek had gevonden, weet ik niet maar feit was dat die met ruime cijfers naar Robert ging.

Toch zullen de Kampenaren meer dan tevreden zijn geweest met de ruime 2 - 8 zege in Almelo. Ruime Kamper zeges in Almelo zijn namelijk spaarzaam. Team 2 won vier van de vijf vijfpitters en drie daarvan met nipt verschil in de beslissende game. Dat zie je vaker terug in wedstrijden tussen teams die bovenin en onderin bivakkeren. Grote man aan Kamper kant - letterlijk en figuurlijk - was Robin die knap ongeslagen bleef. Verder is het goed om te zien dat team 2 steeds vaker het (belangrijke) dubbel weet te winnen. Investeren in de toekomst zullen we maar zeggen!

Scores:
Robin 3, Jordy 2, Thomas 2 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 2 nummer laatst Swift (D) 1.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - DTV ’84 1

Team 3 presteert dit seizoen als debutant in de Hoofdklasse naar de mogelijkheden. En misschien nog wel ietsje meer dan dat. Halverwege de competitie staat het vijfde en heeft het een voorsprong van 6 punten op nummer laatst DTS 1 opgebouwd. Omdat de ‘oostelijke’ teams in de 3e divisie landelijk (vrij) goed presteren, daalt er aan het eind van het seizoen uit de Hoofdklasse slechts één team af naar de Promotieklasse. Het is dus zaak om de afstand naar DTS (tenminste) in stand te houden.

Afgelopen vrijdagavond kwam DTV ’84 1 op bezoek, een team dat dit seizoen ietwat tegenvallend presteert als je nagaat dat het het afgelopen seizoen - met dank aan Blauw-Wit 1 - in de (verloren) finale tegen Bosman/Wezep 1 stond. Gerben Wolterink, Bas de Vries en Gertjan Wessels namen het op tegen Janjaap Schipper, Yoran Tonnema en Rik Weijs.

Na het dubbel stond team 3 op een 1 - 3 achterstand. Gerben bood de sterke Janjaap goed partij, maar kon niet voorkomen dat JJ ‘gewoon’ in drie games won. Bas en Yoran bleken aan elkaar gewaagd en dus moest er een 5e game aan te pas komen om een winnaar ‘aan te wijzen’. Die winnaar werd Yoran na 8 - 11. Gertjan deed vervolgens namens team 3 wat terug door Rik in drie games te verslaan. Vanaf de zijkant lijkt het spelletje van Gertjan niet moeilijk te bespelen. Achter de tafel blijkt dat vaak lastiger.
In het dubbel verloren Gerben en Gertjan in drie games van Janjaap en Yoran.

Na het dubbel ondervond ook Bas de kracht van Janjaap. In de 1e en 2e game had hij geen grip op het spel en materiaal van JJ. In de 3e game zat hij er dichtbij, maar was het toch JJ die met nipt verschil won. Daarna was het de beurt aan Gerben en Rik, twee spelers die niet alleen tegen maar ook met elkaar (bij Kampenion) hebben gespeeld. Gerben won de 1e game, maar Rik counterde naar 1 - 2. De 4e game bleek cruciaal en die ging met 13 - 11 naar Gerben waarna hij in de beslissende game wat meer afstand wist te nemen. Marathon- en triatlonman Gertjan trad hierna aan tegen Yoran. Aan de 1e game leek maar geen eind te willen komen. Pas bij 16 - 15 wist Gertjan het winnende punt te scoren. In de 2e game won hij met ruime cijfers, maar de 3e game leek weer wat meer op de 1e. De score liep niet zo hoog op als in de 1e, maar ging met 12 - 10 net in de verlenging. Zo stond het 3 - 4.

Daarna was het de beurt aan Bas en Rick, jarenlang teamgenoten bij Smash-In 1 in Ens. In Dalfsen moest Bas nog in drie games zijn meerdere erkennen in Rik, maar ditmaal was het Bas die ‘in straight games’ won, al had het ook heel anders kunnen lopen. Bas won de 1e game met de cijfers 17 - 15. Daarna ging Bas wat gemakkelijker spelen en kwam hij niet meer in de problemen. Gertjan was daarna volmaakt kansloos tegen Janjaap. Gertjan is niet het type speler dat blind aanvalt, maar heeft aan de andere kant ook niet de ‘wapens’ om het spel en materiaal van JJ succesvol te bestrijden. JJ won dan ook met ruime cijfers. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan de lange mannen - zonder baarden overigens - om de wedstrijd af te ronden. In een wisselvallige partij was het uiteindelijk Yoran die de beslissende 5e game met ruim verschil wist te winnen waarmee hij zijn team toch nog de winst bezorgde.

Team 3 verloor dus met 4 - 6 van DTV ’84 1. Toch kon het vrede hebben met die uitslag. Het stond immers halverwege 1 - 4 en bovendien speelde het zonder kopman Wim Tillema. Toen nadien bekend werd dat nummer laatst DTS 1 met maximale cijfers had verloren bij koploper Blauw-wit 1 in Almelo, werd die tevredenheid vast nog wat groter. Bovendien leed ook TT Zwolle 2 een maximale nederlaag bij Effekt ’74 1. De Zwollenaren ‘presteerden’ het om met slechts twee spelers - waarvan één ook nog eens een invaller uit de 1e klasse was - af te reizen naar Wierden. Dan hebben we het over de vereniging met het grootste aantal seniorenteams in de afdeling Oost …

Scores:
Gertjan 2, Bas 1 en Gerben 1; dubbel 0

Komende vrijdag staat voor team 3 normaal gesproken de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma: het gaat dan in Enschedé op bezoek bij nummer laatst DTS 1. De voorsprong van de Kampenaren bedraagt vooraf 10 punten. Als dat na de wedstrijd (tenminste) nog het geval is, eindigen de Enschede-ers vrijwel zeker op de laatste plaats.

 

1e klasse: Kampenion 4 - Torenstad 2

Team 4 was aan een ‘aardig’ seizoen bezig, maar het verloor de laatste twee wedstrijden van respectievelijk de nummers 2 en 1: Smash ’70 2 en TT Zwolle 4. Omdat de nummers 4 en 5 - Dronten ’74 1 en Heino 2 - punten begonnen te pakken, is het toch nog oppassen geblazen voor team 4. De rode streep kwam namelijk dichterbij. Niet dat ik verwacht dat team 4 degradeert, maar het is wel zaak om ‘het lot niet te tarten’. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst Torenstad 2 op bezoek. Een mooie gelegenheid om ‘uit de slof te schieten’, zou je denken.

Danny Bruins, Hans de Vries en Sebastian Holzapfel namen het op tegen Henk Sloot, Jos Lieftink en Edwin Bouwman.

De Kampenaren kwamen duidelijk beter uit de startblokken dan bij de eerste onderlinge ontmoeting in Zutphen. Kwam team 4 toen met 2 - 0 achter (om de wedstrijd alsnog met 3 - 7 te winnen), ditmaal duurde het een fors aantal partijen voordat Torenstad 2 het eerste en - naar later bleek - het enige punt wist te pakken.
Danny Bruins speelde zijn drie partijen kort achter elkaar, omdat hij nog andere - prettige - verplichtingen had. Moeder Mona hield haar 50ste verjaardag. Proficiat Mona! Danny won zijn drie partijen, al moest hij er tegen Edwin heel diep voor gaan. Gelukkig is hij niet al te groot! Tegen Edwin kwam hij van een 1 - 2 achterstand terug om de 4e en 5e game alsnog ruim te winnen.

Hans won zijn partijen tegen Jos en Henk beide met 3 - 0 zonder dat de verschillen overigens groot waren. Ook Hans had het heel lastig tegen Edwin. Hij kwam nog wel op een 2 - 0 voorsprong, maar zag Edwin daarna toch nog de regie overnemen en drie games op rij winnen.

Sebastian vindt steeds beter zijn ritme in de 1e klasse. Nu de materiaalproblemen van het vorig seizoen tot het verleden behoren, kan hij zich puur op het spelletje richten. En dat is te zien. Sebastian won zijn drie partijen ‘in straight games’. Nee, het waren zeker geen walk-overs maar hij deed het toch maar. Ook tegen de sterke Edwin.

Team 4 deed dus wat het ‘moest’ doen. Ruim winnen: 9 - 1. Op die uitslag valt ook weinig af te dingen; beide teams wonnen een vijfpitter met ruim verschil in de beslissende game. Het is prettig om te constateren dat het team in de breedte sterker is geworden ten opzichte van het vorig seizoen. Was toen Hans de duidelijke kopman en was er een gaatje naar de overige spelers. Dit seizoen presteren Danny en Sebastian minstens zo goed als Hans. Alleen Jackie blijft wat achter.
Door de ruime zege heeft team 4 zich weer wat meer lucht verschaft. Het heeft wat meer afstand genomen van de nummers 4 en 5, respectievelijk Dronten ’74 1 en Heino 2.

Scores:
Danny 3, Sebastian 3, Hans 2 en dubbel 1

Komende vrijdag gaat team 4 op bezoek bij Dronten ’74 1. Het is zaak om de tegenstander dan op afstand te houden.

 

1e klasse: TT Zwolle 5 - Kampenion 5

Team 5 heeft zich de laatste weken goed hersteld van de ‘matige’ seizoensstart. Mede door het pittige progamma verloor het in de eerste drie wedstrijden tweemaal en kwam het eenmaal tot een puntendeling. Daarbij speelde het gebrek aan ritme bij Bertin Bos ook een rol. Daarna won het gelukkig de wedstrijden 4 en 5 waardoor het een geruststellende voorsprong heeft genomen op Smash ’70 3 en Wijk 16 1, respectievelijk de nummer 5 en 6.

Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 5 waarvan het in de openingswedstrijd met 4 - 6 had verloren. Bertin Bos, Nick Kuipers en Dick Hoekman moesten zien af te rekenen met Wessel Kamer, invaller Arjan Bakker (team 6) en Sake Elfring.

Na het dubbel stonden de Kampenaren op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij was Bertin in drie games te sterk voor Wessel. Cruciaal was hier de 12 - 14 zege in de 2e game. Nick volgde dit goede voorbeeld en boekte een overtuigende zege op Arjan. Ook Nick stond geen game af. Dick won vervolgens tegen Sake nog wel overtuigend de 1e game, maar moest daarna toestaan dat die daarna de regie overnam. Dick kwam niet meer in de buurt van gamewinst en zag Sake verdiend zegevieren.
In het dubbel maakten Bertin en Nick enerzijds en Sake en Wessel anderzijds er een spannende partij van. Het werd dan wel geen vijfpitter, maar de cijfers 12 - 10, 9 - 11, 8 - 11 en 11 - 13 tonen aan dat Bertin en Nick de zege bepaald niet cadeau kregen. Maar zij wonnen wel.

Drie partijen later waren de Zwollenaren een puntje dichterbij gekropen. Bertin moest in drie games zijn meerdere erkennen in Arjan. Beiden slaan vlak en zouden zich dan ook prima redden in een zaal met een speelhoogte van 2 meter. Arjan was vrijdagavond de betere van de twee. Dick plaatste zichzelf hierna ook op het wedstrijdformulier via een 1 - 3 zege op Wessel. Dick verloor de 1e game nipt, maar won daarna drie games op rij met ruim verschil. Nick vond daarna niet het antwoord op het spel van Sake. Sake was Nick dan ook in drie games de baas.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. Eerst verloor bolle Dick kansloos van vlakke Arjan. Nee, ik heb het hier niet over het postuur van Dick en ook niet over het karakter van Arjan. Ik doel op de bolle spin van Dick en het vlakke spel van Arjan. Het vlakke spel won duidelijk ditmaal. Bertin boekte vervolgens een keurige 1 - 3 zege op de sterke en aanvallend ingestelde de Sake. Zo zie je maar weer dat tafeltennis geen wiskunde is. In de laatste partij van de avond boekte Nick een kinderlijk eenvoudige driegames zege op Wessel. Het was kennelijk niet de avond van de vaak sterk acterende Wessel.

Team 5 nam dus met dezelfde cijfers revanche voor de 4 - 6 nederlaag in eigen huis. Het neemt daarmee verder afstand van de plaatsen 5 en 6 en staat zelfs nog wat ruimer derde. Dat is netjes.

Scores:
Bertin 2, Nick 2, Dick 1 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 5 koploper Olst 1.

 

2e klasse: Kampenion 6 - TT Zwolle 8

Team 6 is opnieuw bezig aan een steady seizoen. Al seizoenen lang blijft het uit de directe buurt van de titelstrijd en de degradatiestrijd. De plaatsen 4 en 3 waren dan ook telkens het eindstation. Dit seizoen is dat niet of nauwelijks anders, al lonkt ditmaal wel plaats 2. De 1e plaats lijkt dit seizoen (nog) onhaalbaar. Maar het team maakt nog wel steeds progressie. Zeker als in ogenschouw wordt genomen dat het team met blessureproblemen kampte en kampt. Eerst was Simon van der Woude de klos en nu lijkt Jelmer van der Veen aan de beurt. Dat heeft toch wel een paar puntjes gekost. De waarheid gebiedt echter te ‘zeggen’ dat ook een fit team 6 koploper Vined 1 boven zich had moeten dulden.

Afgelopen vrijdag ontving team 6 TT Zwolle 8 dat laatste staat. De heenwedstrijd leverde ’slechts’ een 4 - 6 overwinning op en de Kampenaren gingen ditmaal dan ook voor een ruime(re) zege. Gerard Palland, Simon van der Woude en Robin Makkink moesten het weer voor team 6 doen. Bas Willemse, Richard van der Sligte en Erwin Bakker waren de tegenstanders.

In de openingspartij waren Gerard en Bas twee games aan elkaar gewaagd. Daarna - het stond toen 1 - 1 - toonde Gerard zich de betere van de twee. Hij kwam niet meer in de problemen. Simon moest tegen Richard ook even zoeken. Maar toen hij het gevonden had, ging het snel. Hij won overtuigend in drie games. Robin moest tegen Erwin ook even zoeken, maar hij heeft het tot op de dag van vandaag niet gevonden. Het eigen spel spelen - waar op zich weinig mis mee is - leidde niet tot succes. Erwin won enigszins verrassend ‘in straight games’.
In het dubbel - het wordt eentonig - was het voor Gerard en Robin ook even zoeken, want zij moesten de 1e game aan Bas en Erwin laten. Daarna ging het crescendo met de Kampenaren, want zij wonnen drie games op rij en vaak overtuigend. Zo stond het 3 - 1.

Na het dubbel was er niet veel krachtsverschil te bespeuren in de partij tussen Simon en Bas. Niettemin won Simon de partij zonder een game te hoeven af te staan. Gerard had het vervolgens vooral in de 1e game lastig tegen Erwin - nee, ik ga niet weer over zoeken beginnen - maar daarna was hij heer en meester en won hij alsnog eenvoudig. Robin plaatste zichzelf hierna ook op het wedstrijdformulier. Tegen Richard won hij eenvoudig de 1e game, maar daarna ging het wat moeizamer. Toch bleef Robin zonder gameverlies.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 6. Simon had - net als Robin - de grootste moeite om Erwin op afstand te houden. Na 0 - 1, 2 - 1 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Die beslissende game was spannend, maar ging uiteindelijk met 11 - 9 naar Simon. Robin was hierna in de 1e game volmaakt kansloos tegen Bas: 2 - 11. Gek genoeg kwam hij daarna geen moment meer in de problemen getuige de cijfers 11 - 6, 11 - 6 en 11 - 4. Goed gecoacht wellicht? In de laatste partij van de avond boekte Gerard een regelmatige 3 - 0 zege op Richard die nimmer in de buurt van gamewinst kwam.

Zo boekte team 6 dan inderdaad de gewenste ruime zege: 9 - 1. Natuurlijk, het was tegen de nummer laatst, maar toch. Ik ben ervan overtuigd dat team 6 binnenkort op de deur van de 1e klasse klopt, mits het gevrijwaard blijft van blessures e.d.

Scores:
Gerard P 3, Simon 3, Robin 2 en dubbel 1

Komende week komt team 6 niet in actie. Het speelde de wedstrijd tegen DTV ’84 2 al op 20 oktober jl. Beide teams moeten afwachten welke score koploper Vined 1 neerzet tegen ….. TT Zwolle 8.

 

3e klasse: TT Zwolle 10 - Kampenion 7

Team 7 was vier wedstrijden gelijkwaardig aan DE titelkandidaat Harderwijk 2. In de onderlinge ontmoeting echter moest het buigen voor de Harderwijkers. Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij TT Zwolle 10. De eerste ontmoeting eindigde in een geflatteerde 8 - 2 zege voor de Kampenaren.

Bij team 7 was kopman Theo Hogenhorst niet beschikbaar. In de persoon van Mattias Beimers werd een invaller gevonden, aan de zijde van Harm Bosman en Sietse Wagteveld. Rienk Taborsky, Ton Harbrink en Bram Visscher waren de tegenstanders.

Na het dubbel stond team 7 op een 3 - 1 achterstand. Alle vier partijen gingen over vier games. Harm verloor van Rienk, Sietse won van Ton en Mattias verloor van Bram. In het dubbel waren Harm en Sietse drie games gelijkwaardig aan de youngsters Bram en Rienk, maar daarna zagen de tegenstanders daarna (verder) afstand nemen.

Drie partijen later was team 7 een puntje dichterbij gekropen. Harm won in een ‘haasje-over’ partij van Ton na 1 - 0, 1 - 2, en 2 - 2. Mattias had weinig kans tegen Rienk, waarna Sietse tegen Bram de 1e game nog nipt aan de tegenstander moest laten maar daarna duidelijk de betere van de twee was en drie games op rij won.

Helaas was daarmee ook het Kamper kruit verschoten. Mattias verloor ook zijn derde partij, die tegen Ton. Harm was daarna bijna gelijkwaardig aan Bram, maar hij verloor wel in drie games. In de laatste partij van de avond hielden Sietse en Rienk elkaar twee games vrijwel in evenwicht, maar daarna wist Rienk afstand te nemen en in vier games te winnen.

Zo leed team 7 een 7 - 3 nederlaag in Zwolle en daar valt niets op af te dingen. Het buigt feitelijk voor de tweede maal het hoofd voor Harderwijk 2 dat met 1 - 9 bij Wijhe 2 won. De titelstrijd lijkt nu al haar ‘Vorentscheidung’ te hebben gekregen. Sterker nog, team 7 ziet de nummers 3 en 4 dichterbij komen. Gelukkig is de afstand naar de degradatieplaatsen nog groot.

Scores:
Sietse 2 en Harm 1; Mattias 0 en dubbel 0

As. dinsdag ontvangt team 7 Zwartsluis 1 dat - net als TT Zwolle 10 - 4 punten minder heeft dan de Kampenaren.

 

3e klasse: Harderwijk 3 - Kampenion 8

Team 8 is bezig aan een goed seizoen. Als je in een heel zware poule - drie teams speelden het afgelopen seizoen nog in de 2e klasse - halverwege tweede staat, dan kan ik niet anders ‘zeggen’. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Harderwijk 3 dat vijfde staat en Dronten ’74 2 in de tweede competitiehelft moet zien te achterhalen, wil het degradatie voorkomen.

Arnold Hubach, Simone Lieftink en Guido Wessels namen het op tegen Edwin van den Elsen, Joep van den Berg en Wouter Bunschoten.

Helaas heb ik van de wedstrijd geen wedstrijdbriefje gezien en werd de score ook niet in de TTapp bijgehouden. Ik moet het dus met de overige informatie doen.

De eerste drie enkelpartijen leverden winst op voor team 8. Arnold was te sterk voor kopman Edwin, Simone versloeg Joep en Guido won van Wouter. Het dubbel ging echter naar Harderwijk 3.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Arnold won van Joep, maar Guido (tegen Edwin) en Simone (tegen Wouter) liepen tegen een nederlaag aan waardoor de wedstrijd spannender was dan het de Kampenaren lief was.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Guido versloeg Joep en Arnold bleef ook in zijn derde wedstrijd - die tegen Wouter - ongeslagen. In de laatste partij van de avond moest Simone haar meerere erkennen in Edwin.

Team 8 boekte dus een nipte 4 - 6 overwinning op Harderwijk 3. Grote man aan Kamper kant was Arnold die keurig ongeslagen bleef. Door de nipte zege behoudt team 8 zijn tweede plaats, maar ziet het koploper Bosman/Wezep 3 verder weglopen.

Scores:
Arnold 3, Guido 2 en Simone 1

As. vrijdag ontvangt team 8 buurman TT Zwolle 9 met als inzet de titel ‘the best of the rest’.

 

4e klasse: TT Zwolle 11 - Kampenion 10

Team 10 speelt in ‘de poule des doods’. Dat mag je toch wel concluderen als halverwege het seizoen het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 5 slechts 5 punten bedraagt. Een van die vijf teams wordt kampioen en een van die vijf teams degradeert officieel. Een leuke, maar gevaarlijke poule dus. Afgelopen vrijdag ging team 10 op bezoek bij TT Zwolle 11, een van de twee koplopers. Rick Bolks, Gert Lok en Benjamin Wichers namen het op tegen Essam Sakhel, Eddy Huberts en Patrick Aarendonk. Rick was daarmee terug in de (verbouwde) accommodatie waar hij vroeger jeugdcompetitie speelde. Hij kwam in zijn jongere jaren voor Flits uit.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor team 10 dat brutaal een ruime voorsprong nam in de provinciehoofdstad. De tweede helft was echter voor de gastheren. Sterker nog, zij stonden geen punt meer af. Zo verloor team 10 na een 1 - 4 voorsprong uiteindelijk alsnog met 6 - 4. En dat is zuur, zeker in een poule waarin ieder punt belangrijk is.

Rick pakte overtuigend 2 winstpartijen en verloor zijn laatste (marathon)partij nipt van Patrick na 13 - 11, 11 - 9, 11 - 13, 10 - 12 en 16 - 14. Gert snoepte een puntje mee tegen Eddy en Benjamin bleef helaas zonder zege. Het vierde punt pakten Gert en Rick in het dubbelspel waarin zij te sterk bleken voor Essam en Patrick.

De verschillen blijven klein in de poule. Ook de andere koploper Heino 8 verloor namelijk (met 7 - 3 bij Bosman/Wezep 4). Batfighters 2 is de nieuwe koploper en de voorsprong op de nummers 4 en 5 - Kampenion 10 en Bosman/Wezep 4 - bedraagt slechts 6 punten. Ieder team met uitzondering van Wham 2 kan van elkaar winnen. Wat een gekke, spannende poule!

Scores:
Rick 2, Gert 1 en dubbel 1; Benjamin 0

As. vrijdag komt met Batfighters 2 de nieuwe koploper naar Kampen.

 

5e klasse: Smash ’70 10 - Kampenion 11

Team 11 is dit seizoen tot dusver een maatje te groot voor de andere teams in de poule. Halverwege het seizoen bedroeg de voorsprong op nummer 2 GTC 3 dan ook al 12 punten. Er moeten dan ook wel heel gekke dingen gebeuren, wil team 11 niet terugkeren naar de 4e klasse. Afgelopen dinsdagavond gingen de Kampenaren op bezoek bij Smash ’70 10. Henny Boxman, Jeroen Heldoorn en Gerard Wessels namen het op tegen Ronald Samson, Samantha van den Bosch en Frank Dekker.

Na het dubbel stond team 11 op een 1 - 3 voorsprong. Henny was in drie games te sterk voor Ronald. In de 1e game wist Ronald nog prima partij te geven, maar daarna werd het verschil groter. Jeroen had daarna zijn handen meer dan vol aan de tengere Samantha. Na 11 - 6, 6 - 11, 10 - 12 en 11 - 6 moest een 5e game de beslissing brengen en die ging nipt naar Samantha: 11 - 9. Gerard had het vervolgens lastig tegen Frank, maar uiteindelijk toonde hij zich na vier games net wat sterker.
In het dubbel bracht team 11 ditmaal Henny en Jeroen achter de tafel. Tegenstanders waren Frank en Ronald. In de 1e game ging het nog wat moeizaam (11 - 13), maar daarna toonden Henny en Jeroen niet alleen aan meer tafeltenniservaring te hebben, zij wisten dat ook uit te buiten.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Henny en Samantha waren drie games lang gelijkwaardig aan elkaar, maar het was Henny die toen op een 1 - 2 voorsprong stond. Mogelijk dat Samantha daarna wat ging forceren en dat is nu net wat je niet tegen Henny moet doen. De 4e game ging dan ook met ruime cijfers naar Henny. Gerard moest in zijn 1e game tegen Ronald even zoeken (10 - 12), maar daarna ging het snel en nam Gerard duidelijk afstand. Jeroen nam het daarna op tegen Frank. De 1e en 2e game gingen met nipt verschil naar Jeroen, maar Frank pakte de 3e en 4e game op dezelfde wijze. In de beslissende game wist Jeroen dan eindelijk afstand te nemen.

In de achtste partij moest Gerard zijn meerdere erkennen in youngster Samantha. Gerard kwam nimmer in de buurt van gamewinst en de Hattemse won dan ook verdiend. Henny sleepte tegen Frank eerste de 1e en vervolgens de 2e game er op het tandvlees uit (9 - 11 en 11 - 13). Of Frank toen ook wat is gaan forceren, weet ik niet. Wel constateer ik aan de hand van het wedstrijdformulier dat Henny de 3e game met ruime cijfers won. Jeroen en Ronald maakten er tenslotte een ‘knotsgekke’ partij van. Ronald pakte een 2 - 0 voorsprong na 14 - 12 en 13 - 11. Jeroen counterde keurig naar 4 - 11 en 9 - 11. In de beslissende game wist Jeroen die lijn keurig door te trekken waardoor hij met 6 - 11 won.

Team 11 boekte dus opnieuw een ruime zege: 2 - 8. De tegenstanders boden prima partij - met jongedame Samantha voorop - maar meestal sleepten de Kampenaren de games en / of partijen eruit. Dat is het verschil tussen een team dat bovenin en een team dat onderin bivakkeert. Koploper team 11 zag achtervolger GTC 3 1 puntje inlopen na de 9 - 1 zege op rodelantaarndrager TT Zwolle 16.

Scores:
Henny 3, Gerard W 2, Jeroen 2 en dubbel 1

Komende dinsdag ontvangt team 11 Nevanco 1 uit Hasselt.

 

5e klasse: Kampenion 12 - TT Zwolle 15

Team 12 is bezig aan een moeizaam seizoen. Dan heb ik het nog niet eens over de resultaten, maar vooral over de gezondheidsproblemen van Alies Hendriks en Anne van der Haar. Inmiddels is duidelijk geworden dat beiden dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. Dat is in de eerste plaats heel teleurstellend voor henzelf. Beiden slaan namelijk met veel plezier een balletje, maar dat zit er helaas voorlopig niet in. En natuurlijk is het ook vervelend voor het team. Beiden zijn namelijk ook nog eens de twee sterkste spelers van het team.

Omdat ook Jantiene Knijnenberg - eh pardon, sinds afgelopen donderdag Jantiene Ringenier - en Rense Beimers niet beschikbaar waren, moest opnieuw een beroep op team 11 worden gedaan voor een invaller. Het was opnieuw Henny Boxman die op zijn manier zijn ‘ja-woord’ gaf. Dit aan de zijde van Jentine Sikkema en Alice Ringenier. Tegenstanden waren invaller Robbert Rossieau (team 16), Petra Hegeman en Thimo Beuzel.

Omdat Jentine haar wedstrijden wat sneller achter elkaar speelde, heeft het niet zoveel zin om de volgorde van het wedstrijdformulier aan te houden. Ik neem daarom de spelers een voor een maar even apart.

Jentine verloor in de openingspartij in drie spannende games van Robbert waarvan twee in de verlenging. In haar tweede partij won zij tegen Thimo de 1e game, maar daarna ging het alsnog mis en verloor zij - jawel - drie games op rij met slechts 2 punten verschil en opnieuw tweemaal in de verlenging. Heel zuur. Tegen Petra ging het gelukkig beter en wist zij toch nog een puntje mee te pakken door Petra in drie games te verslaan.

Henny verloor in zijn eerste partij juist verrassend van diezelfde Petra. Verrassend omdat Henny een speltype heeft waarop een speler als Petra zich gemakkelijk verslaat. Maar niet vrijdagavond; zij won knap in vijf games na met 1 - 2 te hebben achter gestaan. In zijn tweede partij herstelde Henny zich door Robbert in drie games te verslaan. De verschillen waren weliswaar niet groot, maar daar heeft Henny vast geen boterham minder om gegeten. Tegen Thimo ‘morste’ Henny weliswaar een game, maar hij won er drie en droeg dus met twee zeges bij aan het resultaat van team 12.

Alice was in haar eerste partij tegen Thimo drie games tenminste gelijkwaardig aan haar tegenstander. Daarna wist Thimo door te drukken en toch nog eenvoudig te winnen. In haar tweede partij tegen Petra deed zij (wel) wat je ook van Henny zou verwachten: Petra de fouten laten maken. Ditmaal ‘werkte Petra wel mee’ en was het Alice die eenvoudig won. In haar laatste partij tegen Robbert maakte Alice haar naam als ‘diesel’ weer waar. Robbert dacht in de 4e game de buit bijna binnen te hebben, maar Alice sleepte die er nog met 12 - 10 uit waarna zij de beslissende game niet meer in de problemen kwam.

In het dubbel versloegen Alice en Henny Petra en Thimo in vier games. De 1e game ging nog naar de gasten, maar daarna ging het steeds beter lopen bij Alice en Henny en wonnen zij drie games op rij.

Zo versloeg team 12 - met invaller Henny - dit seizoen voor de tweede maal TT Zwolle 15 met de cijfers 6 - 4. Het verdedigt in de resterende vier wedstrijden als nummer 4 een voorsprong van 7 punten op stadgenoot ’s-Heerenbroek 3. Dat zal niet gemakkelijk zijn gezien de personele problemen en het feit dat Henny zijn maximale aantal van vijf invalbeurten in drie verschillende teams al heeft bereikt. Aan de andere kant mag het blij zijn dat het die 7 punten voorsprong heeft. Bovendien staan ook de nummers 2 en 3 nog in de buurt.

Scores:
Alice 2, Henny 2, Jentine 1 en dubbel 1

Komende vrijdag gaat team 12 op bezoek bij Bosman/Wezep 5.

 

Aardige resultaten dus in week 44. O ja, ik was je het totaalresultaat van de Zwolle - Kampen ontmoeting nog verschuldigd. Het is 3 - 2 voor Kampenion geworden na zeges van de teams 5, 6 en 12 en nederlagen van de teams 7 en 10. Waarvan akte!

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 7 november:
Kampenion 7 - Zwartsluis 1
Kampenion 11 - Nevanco 1

Vrijdag 10 november:
Kampenion 2 - Swift (D) 1
DTS 1 - Kampenion 3
Dronten ’74 1 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Olst 1
Kampenion 8 - TT Zwolle 9
Kampenion 9 - Smash ’70 8
Kampenion 10 - Batfighters 2
Bosman/Wezep 5 - Kampenion 12

Zaterdag 11 november:
FTTC 1 - Kampenion 1

Ik hoop mij komend weekend weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar