FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle twaalf seniorenteams kwamen deze week in actie. Enkele zijn verwikkeld in een strijd bovenin en andere juist in een strijd onderin. En dat in een fase waarin de competities hun finales ingaan. De resultaten van week 46 geven weinig vertrouwen voor de resterende twee wedstrijden, want liefst 9x werd verloren en slechts 3x konden de felicitaties in ontvangst worden genomen. Het is te hopen dat de teams de komende twee weken beter voor de dag weten te komen. Ik neem de wedstrijden weer met je door en vermeld vanaf vandaag ook de tussentanden, zodat je mijn verhaal beter kunt ’plaatsen’.

 

3e divisie: GTTC Groningen 1 - Kampenion 1

Team 1 staat na zeven wedstrijden 5e met 24 punten. Ik vind dat de spelers - het team debuteert in de 2e divisie - daar tevreden over mogen zijn. Afgelopen zaterdag ging het op bezoek bij GTTC Groningen 1 dat slechts één plaatsje hoger staat, maar al wel 12 punten meer had verzameld. De Groningers zijn dan ook bezig aan een sterk seizoen. Mede daarom mocht niet worden verwacht dat de Kampenaren wel even een hap uit die achterstand zouden nemen.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier namen het op tegen Jeroen Hendriks, (oud Kampenionner) Hugo Beute en Wiljon Meints. Gert-Jan was gelukkig weer vrij aardig hersteld na deze week een aantal dagen ziek te zijn geweest.

Na het dubbel stond het gelijk: 2 - 2. Ivan moest zijn meerdere erkennen in de sterke kopman Jeroen. Hij verloor ‘in straight games’. Gert-Jan en Hugo maakten er een lange partij van. Na 0 - 1, 2 - 1 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Die ging helaas met 11 - 8 naar Hugo. Niettemin was GJ ditmaal dichterbij winst dan in de vorige ontmoetingen met Hugo. Ook Ton en Wiljan hadden vijf games nodig voordat de winnaar bekend was. Hier was het scoreverloop juist andersom: 1 - 0, 1 - 2 en 2 - 2. Ook de beslissende game ging naar Kampenion, zij het nipt: 10 - 12. Eerlijk gezegd bevalt mij dit scoreverloop beter.
In het dubbel namen Gert-Jan en Ivan het op tegen Hugo en Jeroen. Ging het dubbel in Kampen - met dezelfde hoofdrolspelers - nog overtuigend naar GTTC, ditmaal wonnen Gert-Jan en Ivan ‘in straight games’. De verschillen waren niet groot, maar daar maalde aan Kamper kant niemand om.

Na het dubbel ‘demarreerde’ GTTC naar 5 - 2. Ivan moest zijn meerdere erkennen in Hugo. Twee seizoenen geleden in de 3e divisie geleden was Ivan Hugo nog tweemaal de baas. Dit seizoen is het andersom. Ton speelde daarna tegen kopman Jeroen een sterke partij, maar verzuimde in de 2e game gamepunten te verzilveren. Hij beloonde zichzelf daarmee niet. Bovendien is het een verschil of je op 1 - 1 staat of op een 2 - 0 achterstand. De 3e game ging ook nipt naar Jeroen. Gert-Jan was vervolgens verrassend kansloos van Wiljon. Hij verloor driemaal met ruime cijfers. Ik vermoed dat GJ zelf hier meer van had verwacht.

In de achtste partij moest Ton het opnemen tegen Hugo. In Kampen liet Ton Hugo in de 4e game ontsnappen waarna die in de beslissende game het verschil wist te maken. Ditmaal liet Ton het niet zover komen. Met sterk spel won hij nu in drie games en boekte hij zijn eerste zege op oud Kampenionner Hugo in een officiële wedstrijd. Ivan en Wiljon waren vervolgens aan elkaar gewaagd in hun onderlinge partij. Helaas voor Ivan en team 1 wist Wiljon bij een 1 - 1 tussenstand in games langzaam maar zeker wat afstand te nemen. In de laatste partij van de wedstrijd was het de beurt aan Gert-Jan en Jeroen. GJ speelde een sterke wedstrijd en nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong. Helaas ging de 4e game weer naar Jeroen waardoor een 5e game de beslissing moest brengen. En dat in de wetenschap dat GJ deze week ziek was geweest: hoe langer de partij zou duren, des te groter de kans dat hij conditioneel in de problemen zou komen. GJ bleef er in ieder geval vol voor gaan, maar kwam helaas net tekort: 11 - 8. Zonde!

Team 1 verloor dus met 7 - 3 van GTTC Groningen 1. Er had maximaal 1 puntje meer in gezeten en dus is er niet zoveel af te dingen op die uitslag. Van de drie spannende vijfpitters werd er één gewonnen. Opvallend was verder dat liefst zes partijen al na drie games beslist waren. Dat hebben we dit seizoen nog niet zo vaak gezien. Vier daarvan gingen overigens naar de tegenstander. De Groningers vergrootten de voorsprong op de Kampenaren met die zege tot 16 punten. Volgende week valt het doek normaal gesproken voor team 1. Maar daar hoeven we niet te dramatisch over te doen. De degradatie kondigde zich immers al een tijdje aan. Team 1 heeft in ieder geval nog twee (leuke) thuiswedstrijden in de 2e divisie voor de boeg.

Scores:
Ton 2 en dubbel 1; Gert-Jan 0 en Ivan 0

De stand na 8 wedstrijden:
US 1                8 - 53
Disnierats 2        8 - 52
FTTC 1              8 - 47
GTTC Groningen 1    8 - 43
Kampenion 1         8 - 27
Scylla 3            8 - 18

Komende zaterdag ontvangt team 1 nummer laatst Scylla 3.

 

Hoofdklasse: Entac 2 - Kampenion 2

Team 2 staat vrij vast op de 2e plaats, maar het heeft nog wel een lastig programma. Afgelopen vrijdagavond ging het in Enschedé op bezoek bij Entac 2 dat dit seizoen wat tegenvallend presteert. De oorzaak daarvan ligt mede in het feit dat René Ticheler nog niet in actie is gekomen. Dit alles neemt niet weg dat ‘Entac 2 uit’ gewoon een lastige wedstrijd is. Zeker voor teams van Kampenion.

Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Robin Lieftink moesten zien af te rekenen met Freek Borgman, René Ticheler (jawel) en invaller Nasso Selman (team 4).

Na het dubbel stond het 2 - 2. Jordy was tegen Freek de gelukkigste van de twee na een 10 - 12 zege in de beslissende game. Thomas verloor in vijven van René. Thomas kwam nog wel van een 2 - 0 achterstand terug, maar zag Rene in de 5e game wat afstand nemen. Robin had vervolgens weinig moeite om invaller Nasso te verslaan.
In het dubbel leden Jordy en Thomas een kansloze nederlaag tegen Freek en René.

Drie partijen later stond het 4 - 3. René kende kennelijk weinig aanpassingsproblemen, want na Thomas moest ook Jordy hem feliciteren. Dit na een 3 - 1 nederlaag. Robin won hierna tegen Freek de 1e game met heel ruime cijfers, maar helaas vormde dat niet de opmaat naar een eenvoudige zege. Freek herstelde zich en won drie games op rij waarvan twee met nipt verschil. Thomas nam daarna tegen invaller Nasso heel eenvoudig een 0 - 2 voorsprong in games. Mogelijk dat hij zich daarmee zelf in slaap heeft gesust, want Nasso won verrassend eerst de 3e en vervolgens de 4e game en ook nog eens met ruim verschil. Gelukkig spoten Jordy en Robin daarna een volle bidon water leeg in het gezicht van Thomas, waarna hij zichzelf in de beslissende game weer bij elkaar raapte. Hij won die game met 7 - 11.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog slechts één te winnen. In de achtste partij nam Robin het op tegen René. Zij kwamen tot vier games waarin zij evenveel punten pakten. Maar René won drie games en Robin één. En dat telt. Jordy had daarna tegen invaller Nasso weinig moeite om zijn team ietsje dichterbij te brengen. Hij won simpel ‘in straight games’. In de laatste partij van de avond was het nog de beurt aan Thomas en Freek. Via 0 - 1, 2 - 1 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Helaas voor Thomas en team 2 ging die met ruim verschil naar Freek.

Team 2 verloor dus met 6 - 4 bij het traditioneel in eigen huis lastig te bespelen Entac 2. En dan speelden de gastheren ook nog eens met een invaller. Een compleet Entac 2 is dan ook een behoorlijke kluif en dus een zware concurrent voor Kampenion 2 in een eventueel volgend seizoen.

Scores:
Jordy 2, Robin 1 en Thomas 1; dubbel 0

De stand na 8 wedstrijden:
De Toekomst 2       8 - 67
Kampenion 2         8 - 49
TT Zwolle 3         8 - 38
ENTAC 2             8 - 36
Swift (D) 1         8 - 27
Blauw-Wit 2         8 - 23

Komende zaterdag speelt team 2 opnieuw uit. Het gaat dan op bezoek bij koploper De Toekomst 2. Dat team heeft dan aan 2 punten voldoende om de (verwachte) titel veilig te stellen.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - Effekt ’74 1

Team 3 heeft zich vorige week - op een andere locatie in Enschedé - vrijwel in veiligheid gespeeld via een 2 - 8 zege op DTS 1. Dat is een keurige prestatie als promovendus. Ook team 3 heeft echter nog wel een lastig programma, want het ontmoet o.a. de beide titelkandidaten nog: Blauw-Wit 1 en Effekt ’74 1. Maar het speelt natuurlijk wel wat prettiger als je je geen zorgen hoeft te maken over handhaving. Afgelopen vrijdagavond kwam Effekt ’74 1 uit Wierden op bezoek. De heenwedstrijd in Wierden eindigde in een nipte 6 - 4 nederlaag.

Gerben Wolterink, Wim Tillema en Gertjan Wessels namen het op tegen Ramon Henning, Gert-Jan Arends en Peter Waenink.

Na het dubbel stond team 3 op een 1 - 3 achterstand. In de openingspartij nam Gerben keurig een 2 - 0 voorsprong tegen kopman Ramon. Maar die liet vervolgens zijn beste tafeltennis zien en kwam snel terug tot 2 - 2. De beslissende game was weer spannender. Het was uiteindelijk Ramon die met 8 - 11 won. Wim wist het Gert-Jan opnieuw lastig te maken en in de eerste vier games waren beiden aan elkaar gewaagd. Bij een 2 - 2 tussenstand in games wist Gert-Jan in de beslissende game dan toch nog afstand te nemen. Gertjan bracht zijn team terug in de wedstrijd via een keurige 3 - 0 zege op Peter.
In het dubbel bracht team 3 Gerben en Gertjan achter de tafel. Tegenstanders waren Gert-Jan en Ramon. De 1e game ging nog verrassend ruim naar G&G (niet te verwarren met Geer en Goor), maar daarna namen de gasten de regie over en wonnen zij drie games op rij met ruim verschil.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Eerst was Wim kansloos tegen de sterke Ramon. Met een overtuigende 0 - 3 zege nam ook hij revanche voor de eerder in Wierden verloren partij. Gerben moest toen aantreden tegen Peter. Het had er alle schijn van dat de Kampenaren tegen hem de punten moesten pakken. En na Gertjan slaagde ook Gerben daarin. Hij won de 1e game ruim, maar daarna was de partij meer in balans. Gerben bleek daarna de gelukkigste van de twee, want hij won de 2e en 3e game in de verlenging. Gertjan zorgde vervolgens voor een bonuspuntje door bijna naamgenoot Gert-Jan te verslaan. Gertjan was in de 1e game kansloos, maar herstelde zich daarna en won drie games op rij met nipt verschil. Een knappe zege van Gertjan.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog één te winnen. En dat gebeurde direct al in de achtste partij. Ook Wim wist Peter ‘in straight games’ te verslaan. Hij zette zichzelf daarmee op het wedstrijdformulier en bracht en passant zijn team zomaar naast Effekt ’74 1. Gertjan was hierna tegen de sterke Ramon in de 1e game dichtbij winst, maar Ramon wist te ontsnappen: 10 - 12. Daarna ging het snel en bleek Ramon duidelijk te sterk. In de laatste partij van de avond zorgden Gerben en Gert-Jan voor een passende afsluiting. Na 12 - 10, 6 - 11, 10 - 12 en 11 - 7 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin was helaas Gert-Jan na 9 - 11 de gelukkigste van de twee wat tafeltennis betreft.

Niettemin zullen de Kampenaren niet ontevreden zijn met de 4 - 6 nederlaag tegen Effekt ’74 1. Kopman Wim was - zo gaf hij zelf aan - niet in goede doen. Teamgenoot Gertjan won echter keurig twee partijen en allen wonnen van Peter. Er had zelfs nog een puntje meer in gezeten want twee vijfpitters gingen nipt verloren in de beslissende game.

Scores:
Gertjan 2, Gerben 1 en Wim 1; dubbel 0

De stand na 8 wedstrijden:
Blauw-Wit 1         8 - 56
Effekt '74 1        8 - 51
DTV '84 1           8 - 39
Kampenion 3         8 - 38
TT Zwolle 2         8 - 34
DTS 1               8 - 22

Komende vrijdag ontvangt team 3 de buren van TT Zwolle 2.

 

1e klasse: Kampenion 4 - Heino 2

Team 4 bewees zichzelf vorige week een slechte dienst door met 8 - 2 te verliezen van het overigens sterk spelende Dronten ’74 1. Het moet daardoor toch nog oppassen, want datzelfde Dronten ’74 1 en ook Heino 2 staan nu dichter in de buurt. Het op plaats 5 staande Heino 2 was afgelopen vrijdag in Kampen de tegenstander van team 4. Overbodig te melden dat dit voor beide teams een heel belangrijke wedstrijd was. De uitwedstrijd leverde destijds een heel ruime 2 - 8 zege op voor team 4. Dat is een prettige wetenschap zou je denken.

Hans de Vries, Sebastian Holzapfel en Jackie van der Meulen moesten het doen tegen Larry Chimezie, Henk Kuiper en Harry Bottenberg. Laatstgenoemde is overigens bij Kampenion met tafeltennis begonnen en is later naar Heino verhuist.

Na het dubbel was de stand nog in evenwicht. In de openingspartij was Hans in een wisselvallige partij in vier games te sterk voor Larry. Laatstgenoemde speelt heel actief en met veel snelheid. En daar houdt Hans - die graag countert - wel van. Sebastian moest daarna enigszins verrassend in drie games zijn meerdere erkennen in Henk. En op die zege valt helemaal niets af te dingen. Jackie was daarna drie games gelijkwaardig aan Harry, maar het stond toen wel 1 - 2. In de 4e game wist Harry het verschil te maken.
In het dubbel boekten Jackie en Sebastian een keurige 3 - 0 zege op Henk en Larry.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Sebastian kwam nauwelijks in zijn spel tegen Larry. In tegenstelling tot Hans wil Sebastian graag het spel maken, maar daar kwam hij tegen Larry niet of nauwelijks aan toe. Larry overpowerde hem. Hans nam het toen op tegen Harry. Ook Harry neemt graag - meestal via een lastige service - het initiatief en dat heeft Hans dus graag. Hoewel het niet altijd gemakkelijk ging, won Hans opnieuw in vier games. Jackie leek tegen Henk op winst af te stevenen na 11 - 9, 13 - 15 en 12 - 10. Daarna haperde Jackies motor echter en pakte Henk de 4e game met ruim verschil. In de beslissende game wist Jackie dit helaas niet meer om te buigen: 8 - 11.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog slechts één te winnen. Sebastian verloor ‘in straight games’ van Harry. De verschillen waren klein, maar toch. Jackie won hierna tegen Larry vrij overtuigend de 1e game, maar Larry wist de 2e er met nipt verschil uit te slepen. De 3e ging met ruime cijfers naar Larry, waarna hij in de 4e game de gelukkigste bleek na 10 - 12. In de laatste partij van de avond zorgde Hans - bij een 3 - 6 tussenstand - voor een belangrijk punt via opnieuw een viergames zege, ditmaal op Henk. Hij hield daarmee de schade nog enigszins binnen de perken.

Team 4 verloor dus met 4 - 6 van concurrent Heino 2. Het bewees zichzelf daarmee een slechte dienst, want het vindt Dronten ’74 1 en tegenstander Heino 2 nu in de onmiddellijke nabijheid terug in de stand. Omdat Dronten ’74 1 nummer laatst Torenstad 2 nog treft, lijken Kampenion 4 en Heino 2 te gaan uitmaken wie als nummer voorlaatst eindigt. Het programma van team 4 oogt op papier ietsje zwaarder. De voorsprong van team 4 op Heino 2 bedraagt nog 3 punten en ook het onderlinge resultaat is in Kampens voordeel. Dat dan weer wel. Dat worden nog twee spannende weken. En daar zag het enkele weken geleden niet naar uit.

Scores:
Hans 3 en dubbel 1; Jackie 0 en Sebastian 0

De stand na 8 wedstrijden:
TT Zwolle 4         8 - 63
Smash '70 (H) 2     8 - 44
Kampenion 4         8 - 42
Dronten '74 1       8 - 41
Heino 2             8 - 39
Torenstad 2         8 - 11

Komende vrijdag ontvangt team 4 Smash ’70 2 dat 2e staat en overigens slechts 2 punten meer heeft verzameld dan team 4. Heino 2 ontvangt dan koploper TT Zwolle 4 dat nog 1 puntje nodig heeft om de titel veilig te stellen. In de laatste wedstrijd gaat team 4 op bezoek bij de Zwollenaren, terwijl Heino 1 Dronten ’74 1 ontvangt.

 

1e klasse: Swift (D) 2 - Kampenion 5

Team 5 verloor vorige week ook met de cijfers 8 - 2, maar dat was van de ongenaakbare koploper Olst 1. Toch is de situatie van team 5 nog steeds vrij rooskleurig. Afgelopen vrijdag ging team 5 in Deventer op bezoek bij Swift (D) 2 dat vorige week de stadsderby tegen Wijk 16 1 verrassend met - jawel - 8 - 2 verloor.

Bij team 5 was Nick Kuipers verhinderd en hij werd vervangen door Ralph Trip. Hij streed aan de zijde van Bertin Bos en Dick Hoekman. Tegenstanders waren Leon Suijs, Karin Willemsen en Oscar Westers.

Na het dubbel stond team 5 op een 3 - 1 achterstand. Ralph boekte in de openingspartij een keurige zege op de sterke Leon Sluijs die een handvol jaren geleden nog voor Entac uitkwam en regelmatig Promotieklasse speelde. Maar dat heeft Ralph natuurlijk ook gedaan. In een boeiende partij wist Ralph in de beslissende game afstand te nemen. Bertin won daarna tegen Karin nog wel de 1e game, maar die nam vervolgens de regie over en won drie games op rij. Dick speelde vervolgens een sterke partij tegen Oscar. Beiden bleken aan elkaar gewaagd en dat toonde de gamestanden ook aan: 10 - 12, 10 - 12, 11 - 8 en 15 - 13. Dick wist in die 4e game een matchpunt niet te verzilveren. Dat werd hem uiteindelijk noodlottig, want in de beslissende game wist Oscar wat afstand te nemen: 11 - 6.
In het dubbel moesten Bertin en Ralph hun meerderen erkennen in Karin en Leon; zij verloren in drie games.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Ralph moest tegen de geroutineerde Karin de 1e en 2e game aan de tegenstander laten, maar wist zich daarna terug te knokken in de partij. Hij won de 3e en 4e game vrij overtuigend en wist die lijn door te trekken naar de beslissende game: 8 - 11. Dick had daarna weinig in te brengen tegen de sterke Leon en hij verloor dan ook in drie games. Ook Bertin wist geen game te pakken in zijn partij tegen Oscar. Nadat hij in de 1e game billenkoek kreeg, wist hij zich daarna wel te herstellen, maar dat was uiteindelijk niet voldoende.

Dick nam daarna tegen Karin keurig een 0 - 2 voorsprong in games, maar nu was het Karin die ijzersterk counterde naar 2 - 2. De beslissende game was weer spannender, maar Dick wist Karin niet van de winst af te houden. Ralph bleef ook in zijn derde partij ongeslagen. Hij moest de 1e game nog wel aan Oscar laten, maar won daarna drie games op rij met ruim verschil. In de laatste partij van de avond ondervond ook Bertin de kracht van Leon. Hij snoepte nog wel een game mee, maar had nimmer uitzicht op meer.

Team 5 verloor dus met 7 - 3 van nummer 2 Swift (D) 2. Grote man aan Kamper kant was Ralph die de volledige productie voor zijn rekening nam. Wat is het toch jammer dat Ralph niet (vrijwel) wekelijks in competitieverband in actie komt. Hij kan een 1e klasteam op een wat hoger niveau brengen en het gat met team 3 wellicht wat verkleinen.

Team 5 heeft - net als TT Zwolle 5 - nog 7 punten voorsprong op Smash ’70 3 dat voorlaatste staat. In de twee resterende partijen treft team 5 de nummers laatst en voorlaatst nog. Als de Kampenaren die beide wedstrijden geconcentreerd tegemoet treden, moeten zij het degradatiespook op afstand kunnen houden.

Scores:
Ralph 3; Bertin 0, Dick 0 en dubbel 0

De stand na 8 wedstrijden:
Olst 1              8 - 58
Swift (D) 2         8 - 50
Kampenion 5         8 - 37
TT Zwolle 5         8 - 37
Smash '70 (H) 3     8 - 30
Wijk 16 1           8 - 28

Komende vrijdag gaat team 5 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 3.

 

2e klasse: Kampenion 6 - Vined 1

Team 6 heeft in het begin van het seizoen wat punten laten liggen door blessureperikelen. Dat is uiteraard jammer, maar daar doe je weinig aan. Zonder die perikelen had het wellicht iets dichter bij koploper Vined 1 gestaan, maar de waarheid gebiedt te schrijven dat dat team ook dan ruim op kop had gestaan. Afgelopen vrijdag kwam die koploper naar Kampen. Een mooie gelegenheid voor team 6 om te laten zien waartoe het in staat was en de achterstand van 13 punten (!) wat te verkleinen.

Gerard Palland, Simon van der Woude en Robin Makkink troffen Hans Speek, Eric van Leeuwen en Harm Rekers aan de andere kant van de tafel.

Na het dubbel stond team 6 op een keurige 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij nam Robin het op tegen Hans. Partijen tussen beiden zijn onvoorspelbaar zo is inmiddels gebleken sinds de rentree van Robin. Ditmaal was het Hans die verdiend in vier games won. Gerard bracht de stand meteen weer in evenwicht via een keurige 3 - 0 zege op de sterke Eric. Het spelletje van Eric ligt veel spelers niet, maar Gerard wel. Gerard won voor de derde maal binnen een half jaar, de bekercompetitie meegerekend. Simon en Harm waren daarna twee games aan elkaar gewaagd, maar na een 1 - 1 tussenstand in games wist Simon vervolgens het verschil te maken.
In het dubbel waren Gerard en Robin - die samen inmiddels een sterk (ingespeeld) duo vormen - in vier games te sterk voor Eric en Hans.

Drie partijen later stond het ineens 3 - 4. Gerard moest tegen Hans de 1e game met 14 - 16 aan de tegenstander laten. Daarna was het Hans die wist door te drukken en het verschil wist te maken. Robin en Harm waren vervolgens vrijwel gelijkwaardig aan elkaar. Robin won de 1e game met 14 - 12, maar zag de 2e met 9 - 11 naar Harm gaan. De partij bleef ook daarna in evenwicht, maar tafeltennis kent in individuele partijen nu eenmaal geen gelijkspel. Het uiteindelijk Harm die daar het minst rouwig om was na 9 - 11 en 9 - 11. Simon was vervolgens tegen Eric lange tijd de bovenliggende partij. Hij nam een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong. Daarna wist Eric zich langzaam maar zeker aan de druk van Simon te ontworstelen. Hij won de 4e game met 8 - 11 en maakte in de beslissende game het verschil.

Ook de laatste drie partijen gingen naar Vined 1. Gerard noest zich in drie games gewonnen geven tegen Harm die overigens meer trainingsuren maakt dan alle Kamper spelers bij elkaar. De verschillen waren niet groot, maar toch. Simon speelde tegen Hans zijn tweede opeenvolgende vijfpitter. Hij kwam tweemaal van een achterstand terug, maar zag de 5e toch weer naar Hans gaan: 8 - 11. In de laatste partij van de avond kwam Robin tekort tegen Eric. Na de ruim verloren 1e game wist hij wel beter in het spoor te blijven van Eric, maar hij wist daar niet uit te treden en verloor ‘in straight games’.

Team 6 slaagde er dus niet in om de afstand naar koploper Vined 1 te verkleinen. Integendeel, de gasten liepen nog eens 4 punten uit. Team 6 was als een sprinter die aan de 800 meter begon. Sterk uit de startblokken, maar tekort komend in het tweede deel van de loop. Het is niet anders. Het was toch al niet het seizoen van team 6. Daarvoor kende het teveel (blessure)perikelen. Mogelijk dat het zich komend seizoen nadrukkelijker in de titelstrijd kan mengen als het gevrijwaard blijft van die perikelen.

Scores:
Gerard P 1, Simon 1 en dubbel 1; Robin 0

De stand na 8 wedstrijden:
Vined 1             8 - 64
DTV '84 2           8 - 52
Kampenion 6         8 - 47
Smash '70 (H) 5     8 - 33
Hoonhorst 1         8 - 25
TT Zwolle 8         8 - 19

Komende vrijdag ontvangt team 6 Hoonhorst 1.

 

3e klasse: Kampenion 7 - Heino 7

Team 7 heeft vier wedstrijden meegedaan om de titel. Daarna haakte het in de onderlinge confrontatie met Harderwijk 2 voorlopig af en de wedstrijd erna - uit bij TT Zwolle 10 - vrijwel definitief. Maar daar zijn de spelers vast niet van in de war geraakt. De titel was namelijk van begin af aan al niet de doelstelling. De heren zijn al blij dat het degradatiespook op ruime afstand is gebleven. Afgelopen dinsdag kwam Heino 7 op bezoek. Dat is een vrij sterk team dat niettemin op (degradatie)plaats 5 staat.

Theo Hogenhorst, Harm Bosman en Sietse Wagteveld moesten zien Sip Hartman, Pieter Naterop en Ben Schoorlemmer op afstand te houden. Alleen bij een heel ruime nederlaag zou het voor team 7 nog kunnen spoken.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Theo verloor de 1e game ruim van Sip en zijn gezicht had toen veel weg van de voornaam van zijn tegenstander. Daarna fleurde dat overigens snel op, want Theo won de volgende drie games eenvoudig. Harm verloor tegen Pieter de 1e game ook al ruim. Daarna was er weliswaar balans tussen beide spelers, maar uiteindelijk liet die voor Harm toch een tekort zien. Hij verloor in vier games. Sietse stond er tegen Ben vanaf het begin. Dat dit een slokje op een blikje Red Bull scheelt werd al snel duidelijk. Sietse hoefde geen game af te staan.
Het dubbel loopt dit seizoen regelmatig niet bij team 7. Ook dinsdagavond niet. Harm en Theo waren vrijwel kansloos tegen Ben en Pieter en verloren dan ook ‘in straight games’.

Na het dubbel speelde Harm tegen Sip. Krachtsverschil tussen beide spelers was nauwelijks met het blote oog waar te nemen. Sip is brildragend en mogelijk dat dit het benodigde duwtje in de juiste richting gaf. Hoe dan ook. Harm verloor in vier games. Theo boekte daarna een regelmatige zege op Ben die dit seizoen zijn rentree maakt na seizoenen van blessureleed. Theo won in vier games. Sietse had het daarna lastig tegen Pieter. Hoewel Sietse nog niet zo lang competitie speelt, zijn beide spelers elkaar al eerder tegengekomen. Vorig seizoen won Sietse nipt in vijven. Dinsdagavond werd eenzelfde scenario gevolgd. Na 1 - 0, 1 - 2 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Sietse was daarin de gelukkigste na 12 - 10.

Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar team 7. Eerst verloor Harm ook zijn derde partij en wel tegen Ben. Hij verloor in vier games en op die nederlaag is niets af te dingen. Sietse bleef juist ongeslagen door in zijn derde partij Sip in vier games te verslaan. Net als Sietse had ook Theo zijn handen meer dan vol aan de lastig te bespelen Pieter. In een qua scoreverloop vreemde partij moest een 5e game de beslissing brengen na 9 - 11, 11 - 1, 12 - 14 en 15 - 13. In die beslissende game wist Theo wat afstand te nemen: 11 - 7.

Team 7 won de wedstrijd dus met 6 - 4. Het houdt de tegenstander daarmee op afstand en het heeft zich vrijwel definitief in veiligheid gespeeld. Jammer is het dat Harm een matig seizoen doormaakt waar zijn teamgenoten Sietse en Theo juist een sterk seizoen kennen. Oorzaken? Lastig om aan te geven. Wel weet ik dat Harm in beslissende stadia van de games juist te aanvallend speelt, daar waar veel anderen op dat moment juist wat conservatiever spelen. Dat kost hem nog wel eens een aantal punten en dus ook een aantal games en daarmee partijen.

Scores:
Sietse 3 en Theo 3; Harm 0 en dubbel 0

De stand na 8 wedstrijden:
Harderwijk 2        8 - 59
Kampenion 7         8 - 46
TT Zwolle 10        8 - 40
Zwartsluis 1        8 - 39
Heino 7             8 - 31
Wijhe 2             8 - 25

Op maandag 20 november al speelt team 7 de uitwedstrijd bij nummer laatst Wijhe 2.

 

3e klasse: Bosman/Wezep 3 - Kampenion 8

Team 8 is bezig aan een goed seizoen, maar het heeft de pech dat het is ingedeeld bij Bosman/Wezep 3. Dat team staat een straatlengte - want 17 punten - voor. In vrijwel iedere andere poule zou team 8 titelkansen hebben gehad. Afgelopen vrijdag ging team 8 op bezoek bij datzelfde Bosman/Wezep 3. Bij een zege van tenminste 7 - 3 zouden de Wezepers al beslag leggen op de titel en dat terwijl er na deze week nog twee wedstrijden moeten worden gespeeld.

Jomar Schilder is nog steeds geblesseerd en dus moesten Arnold Hubach, Guido Wessels en Simone Lieftink het weer voor team 8 doen. Jan Hertsenberg, Bert van Weeghel en Gert-Jan Doorneweerd waren de tegenstanders.

Na het dubbel stond team 8 op een keurige 2 - 2 tussenstand. In de openingspartij was Arnold in vier spannende games net ietsje sterker dan tegenstander Jan. Alle games werden met 2 punten verschil beslist. Guido trof daarna Bert die nog op een 100% score kon bogen. Guido wist hem daar niet van af te brengen, want hij verloor in vier games. Hier waren de verschillen in de games wat groter. Simone en Gert-Jan zorgden voor de eerste vijfpitter en dat werd ook hoog tijd. De wedstrijd in Kampen telde er namelijk liefst zeven! Simone toonde zich in die beslissende game de betere na 6 - 11.
In het dubbel wisten Arnold en Guido er tegen Bert en Jan helaas geen wedstrijd van te maken. Zij verloren kansloos in drieën.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Arnold pakte tegen Bert de 1e game na 15 - 17, maar Bert raakte daar niet van in de war. Hij herstelde zich snel en won drie games op rij met vrij ruim verschil. Simone moest daarna haar meerdere erkennen in Jan die in vier games won. Guido speelde daarna tegen Gert-Jan een sterke partij. Hij won verrassend eenvoudig ‘in straight games’.

Als Bosman/Wezep 3 de resterende drie partijen zou winnen, was de titel binnen. Zou dat gaan lukken?

In de achtste partij was Simone sterk op dreef tegen de sterke Bert. De 1e en de 2e game gingen nipt - beide met 11 - 9 - naar Bert, waarna Simone moest toezien dat Bert in de 3e game meer afstand nam. Arnold pakte hierna tegen Gert-Jan overtuigend de 1e game. De 2e ging echter nipt naar Gert-Jan die daarna ook de 3e en de 4e game won. In de laatste partij van de avond beslisten Guido en Jan over de vraag of de Wezepers vanavond al kampioen zouden worden. Het antwoord van Guido was heel duidelijk: NEE! Hij versloeg Jan overtuigend ‘in straight games’.

Team 8 verloor dus met 6 - 4 van aanstaand kampioen Bosman/Wezep 3. ‘Aanstaand’ inderdaad, want de Kampenaren wisten dat feestje nog een weekje uit te stellen. En als één team daar recht op had, dan was dat Kampenion 8. Het heeft Bosman/Wezep 3 dit seizoen namelijk ook de meeste tegenstand geboden.

Scores:
Guido 2, Arnold 1 en Simone 1; dubbel 0

De stand na 8 wedstrijden:
Bosman/Wezep 3      8 - 64
Kampenion 8         8 - 45
TT Zwolle 9         8 - 43
Dronten '74 2       8 - 41
Harderwijk 3        8 - 27
NTC Leogang 4       8 - 20

As. vrijdag gaat team 8 op bezoek bij Dronten ’74 2.

 

3e klasse: Heino 6 - Kampenion 9

Team 9 behaalde vorige week een noodzakelijke 8 - 2 zege op concurrent Smash ’70 8 waarmee het over de Hattemers heen wipte. Maar om degradatie te voorkomen, moet het nog een keer wippen. En wel over Heino 6 heen. Sorry voor het taalgebruik. En jawel, afgelopen vrijdag moest team 9 op bezoek bij datzelfde Heino 6. Ook die wedstrijd moest worden gewonnen en het liefst ruim.

Roelard Bos, Bertil Oving en Mattias Beimers moesten voor die punten gaan zorgen. Tegenstanders waren Francis van der Kamp, Natascha Godeschalk en Stef Veldman.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Roelard kwam in de openingspartij tegen Francis knap van een 1 - 0 en 2 - 1 achterstand terug om vervolgens de 4e en 5e game nog met ruim verschil te winnen. Bertil won daarna tegen Natascha nog wel nipt de 1e game, maar moest toen toestaan dat Natascha de regie overnam en drie games op rij won. Mattias nam tegen Stef juist een 0 - 2 voorsprong in games, maar zag de 3e game nipt naar Stef gaan. Die kreeg daar kennelijk zoveel moraal van dat hij in het vervolg van de partij niet meer in de problemen kwam.
In het dubbel verloren Bertil en Roelard in vier games van Francis en Stef. Zo stond team 9 dus op een 3 - 1 achterstand en was een zege - laat staan een ruime zege - ver weg.

Roelard versloeg na het dubbel Natascha in vier games en bracht zijn team daarmee ietsje dichterbij. Mattias boekte vervolgens een keurige zege op de sterke Francis. Mattias won ‘in straight games’. Bertil bracht zijn team voor de tweede maal deze avond op voorsprong: 3 - 4. Hij versloeg Stef in drie games.

Mattias en Natascha waren hierna verantwoordelijk voor een wisselvallige partij waarin Mattias net wat doortastender was. Hij won na 10 - 12, 11 - 6, 10 - 12 en 3 - 11. Het feit dat Mattias de laatste weken vaker een balletje slaat, werpt duidelijk vruchten af. Roelard zorgde zelfs voor een 3 - 6 voorsprong door Stef in drie games te verslaan. Gemakkelijk ging dat overigens niet getuige de cijfers 12 - 14, 6 - 11 en 11 - 13. In de laatste partij van de avond wist Bertil helaas niet de spreekwoordelijke kers op de taart te plaatsen. Tegenstander Francis bleek in vier games net wat sterker.

De 4 - 6 zege van team 9 op Heino 6 bezorgde de Kampenaren een dubbel gevoel. Aan de ene kant opluchting dat zij na een 3 - 1 achterstand de wedstrijd nog wisten te kantelen en alsnog met 4 - 6 wisten te winnen. Aan de andere kant toch ook de teleurstelling dat het slechts 2 punten was ingelopen op Heino 6. En dat terwijl team 9 nog een zwaar(der) programma af te werken heeft dan de Sallanders. Maar de Kampenaren geven zich pas gewonnen als de laatste bal op vrijdag 1 december is geslagen!

Scores:
Roelard 3, Mattias 2 en Bertil 1; dubbel 0

De stand na 8 wedstrijden:
Smash-in 1          8 - 66
DTV '84 3           8 - 53
Wijhe 1             8 - 34
Heino 6             8 - 31
Kampenion 9         8 - 30
Smash '70 (H) 8     8 - 26

Komende vrijdag gaat team 9 op bezoek bij nummer 2 DTV ’84 3 dat na afgelopen vrijdag de titel definitief aan Smash-In 1 moet laten.

 

4e klasse: Bosman/Wezep 4 - Kampenion 10

Ik heb het al vaker aangegeven: team 10 speelt in een knotsgekke poule. Na zeven wedstrijden staat het gedeeld 4e/5e, terwijl de achterstand op de koploper slechts 6 punten bedraagt. Team 10 kan in theorie dus nog kampioen worden, maar het kan ook nog degraderen. Het is in ieder geval zaak om punten te (blijven) pakken. Dat moest afgelopen vrijdag gebeuren op bezoek bij Bosman/Wezep 4 dat vooraf 4 punten meer had verzameld.

Rick Bolks, Benjamin Wichers en Robbert Dalsem moesten het voor team 10 doen. Lianne Puttenstein, Stefan Boer en Henk van Diepen waren de tegenstanders.

Om direct maar met de deur sporthal ‘De Kamphal’ in Wezep binnen te vallen: het was vrijdagavond niet de avond van Kampenion 10. In de openingspartij begon Rick tegen jeugdspeelster Lianne nog wel goed aan de partij; hij won de 1e en 2e game met ruim verschil. De 3e game ging echter nipt met 11 - 9 naar Lianne die daarna wist door te drukken. Rick kwam niet meer onder die druk uit en verloor alsnog in vijf games. Benjamin was hierna twee games kansloos tegen Stefan. In de 3e game bood hij duidelijk meer tegenstand, maar het was Stefan die de game nipt wist te winnen: 11 - 9. Robbert had daarna weinig kans tegen Henk die vrij overtuigend in drie games won en alle games met ruim verschil.
In het dubbel moesten Benjamin en Rick in de 1e game even zoeken tegen Henk en Stefan: 11 - 4. Daarna was er meer balans, maar ontsnapten de Wezepers tweemaal na 13 - 11 en 12 - 10.

Na het dubbel toonde Rick zich in vier games net wat sterker dan Stefan en plaatste hij zijn team op het wedstrijdformulier. Robbert ondervond daarna ook de kracht van de drukvol en met veel risico spelende Lianne. In de 1e game wist Robbert prima bij te blijven, maar dat was net niet genoeg voor de winst 14 - 12. In de 2e game demarreerde Lianne snel naar 11 - 5. In de 3e game was er weer meer evenwicht, maar ook ditmaal ontsnapte de thuisspeler: 11 - 9. Benjamin toonde zich vervolgens vrijwel gelijkwaardig aan Henk. Hij nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar wist die helaas niet vast te houden, laat staan te verzilveren. Henk counterde met tweemaal 11 - 8. Zo stond het dus al 6 - 1.

Robbert pakte daarna tegen Stefan overtuigend de 1e game, maar daarna stokte het. Stefan sleepte - daar is ie weer - de 2e game er met nipt verschil (11 - 9 ) uit en speelde daarna een gewonnen wedstrijd. Rick vond daarna onvoldoende antwoord op het spel van Henk. Na een van beide kanten wisselvallig gespeelde partij won Henk uiteindelijk in vier games. In de laatste partij van de avond moest Benjamin het opnemen tegen de deze avond nog ongeslagen Lianne. Benjamin speelde een prima partij, kwam via een 1 - 0 achterstand op een 1 - 2 voorsprong, maar zag Lianne de 4e game met ruime cijfers winnen. De beslissende game kon beide kanten op vallen maar deed dat - zoals vaker deze avond - met nipt verschil (12 - 10) in het voordeel van de Wezeper speler.

Zo leed team 10 een zeer ruime 9 - 1 nederlaag in Wezep. Het bewees zichzelf daarmee een heel slechte dienst, want het staat na vrijdagavond vast(er) op de 5e plaats. Weliswaar ontvangt het in de laatste wedstrijd nummer laatst Wham 2 nog, maar komende donderdag gaat het op bezoek bij medekoploper Heino 8. Ook daar moeten punten worden gepakt om nog kansen op handhaving te houden.

Scores:
Rick 1; Benjamin 0, Robbert 0 en dubbel 0

De stand na 8 wedstrijden:
Bosman/Wezep 4      8 - 50
Heino 8             8 - 50
Batfighters 2       8 - 46
TT Zwolle 11        8 - 44
Kampenion 10        8 - 38
Wham 2              8 - 12

Komende donderdag gaat team 10 dus op bezoek bij Heino 8.

 

5e klasse: Kampenion 11 - Harderwijk 5

Team 11 is er bijna, maar nog niet helemaal. Het staat ruim op kop en het is de verwachting dat het de titel op donderdag 23 november as. veilig stelt in de uitwedstrijd bij nummer 2 GTC 3. Maar eerst moest het dinsdagavond zien af te rekenen met Harderwijk 5 dat derde stond.

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman namen het op tegen Ruud Brugman, Jolanda van Schie en Paul Geurtsen. Opvallend dat bij Harderwijk 5 opnieuw de twee sterkste spelers van het team niet meededen. Maar ik heb de Kampenaren hier verder niet over horen klagen.

Team 11 kwam prima uit de startblokken, want na het dubbel stond het al op een 4 - 0 voorsprong. En alle vier partijen leverden ‘in straight games’ winst op. Jeroen had geen enkele moeite met Ruud, Gerard won na drie vrij spannende games van Jolanda en Henny bleek te sterk voor Paul.
In het dubbel was er meer spanning. Gerard en Jeroen hadden het namelijk lastig tegen Jolanda en Paul. De cijfers 12 - 10, 11 - 7 en 12 - 10 onderstrepen dit.

Na he dubbel veranderde er in eerste instantie niet zoveel, al boden de Harderwijkers langzaam maar zeker wat meer tegenstand. Toch gingen ook deze drie partijen naar team 11. Gerard was in drie games net wat sterker dan Ruud. Jeroen versloeg Paul in vier games en Henny wist bij een 2 - 1 voorsprong in games na 14 - 12 in de 4e game nipt een 5e game te voorkomen.

Het venijn zat voor team 11 echter in de staart. Eerst verloor Gerard in drie games van Paul. De 1e en 3e game gingen nipt verloren, maar toch. Henny versloeg Ruud in drie games en ook nu won hij de laatste game met 14 - 12. In de laatste partij van de avond zorgden Jeroen en Jolanda voor de spannendste partij. In een qua scoreverloop wisselvallige partij toonde Jolanda zich uiteindelijk de sterkste na 11 - 6, 3 - 11, 9 - 11, 11 - 5 en 4 - 11.

Toch kan team 11 met 8 - 2 opnieuw een ruime overwinning bijschrijven. Ik denk dan ook dat het venijn uit de staart met een Hertog Jan snel was weggespoeld. Grote man aan Kamper kant was dinsdagavond Henny die daarmee Jeroen weer afloste.

Scores:
Henny 3, Gerard W 2, Jeroen 2 en dubbel 1

De stand na 8 wedstrijden:
Kampenion 11        8 - 68
GTC 3               8 - 52
Harderwijk 5        8 - 42
Nevanco 1           8 - 30
Smash '70 (H) 10    8 - 29
TT Zwolle 16        8 - 19

Komende donderdag gaat team 11 dus in Genemuiden op bezoek bij GTC 3. Het stelt de titel veilig als het tenminste 3 punten weet te pakken.

 

5e klasse: Kampenion 12 - ’s-Heerenbroek 3

Team 12 moet het vrijwel het hele seizoen doen zonder Alies Hendriks en Anne van der Haar die respectievelijk 0x en 1x hebben meegedaan. En laat dat nu net de twee sterkste spelers van het team zijn. Gelukkig wist team 12 zich met invallers uit team 11 nog vrij goed staande te houden in de 5e klasse A; het staat 4e. Maar het is nog niet veilig. Afgelopen vrijdag kwam stadgenoot ’s-Heerenbroek 3 op bezoek dat laatste stond en 8 punten minder had verzameld. De uitwedstrijd ging destijds met 6 - 4 verloren. Het was zaak om de tegenstander niet te dichtbij te laten komen.

Alice Ringenier, Jentine Sikkema en Jantiene Ringenier namen het op tegen Marlies van Assen, Jan de Leeuw en Ben van der Kolk.

Na het dubbel was er nog evenwicht. In de openingspartij was Alice in drie games te sterk voor Marlies. Jantiene won daarna tegen Jan nog wel nipt de 1e game, maar daarna wist Jan het verschil te maken en drie games op rij te winnen. Jentine had vervolgens weinig vat op het spel van Ben. De 1e en 2e game gingen ruim verloren. In de 3e game was het spannender, maar het was Ben die nipt won.
In het dubbel namen Alice en Jentine het op tegen Marlies en Jan. In een partij waarin de krachtsverschillen klein waren, wisten Alice en Jentine in de beslissende 5e game dan toch het verschil te maken.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Jantiene won ook tegen Marlies de 1e game, maar daarna was Marlies net wat sterker en verloor Jantiene alsnog in vier games. Alice moest daarna na drie close games tegenstander Ben feliciteren. Jentine bracht haar team wat dichterbij via een overtuigende zege op Jan; zij won ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen wist team 12 er nog één te winnen. Jantiene was kansloos tegen Ben en verloor dan ook ruim. Jentine kwam niet in haar spel tegen Marlies en verloor in drie games. Alice wist in de laatste partij de stand een wat draaglijker aanzien te geven door Jan in vier games te verslaan.

Team 12 verloor dus opnieuw met 4 - 6 van ’s-Heerenbroek 3 en het wist daarmee de schade beperkt te houden. Het ziet de tegenstander van afgelopen vrijdag namelijk ’slechts’ 2 punten dichterbij komen. Omdat nummer 5 TT Zwolle 15 met 6 - 4 verloor van koploper Zwartsluis 4, blijft de voorsprong van 4 punten op de degradatiestreep gehandhaafd.

Scores:
Alice 2, Jentine 1 en dubbel 1; Jantiene 0

De stand na 8 wedstrijden:
Zwartsluis 4        8 - 54
Bosman/Wezep 5      8 - 45
Smash-in 3          8 - 40
Kampenion 12        8 - 37
TT Zwolle 15        8 - 33
's-Heerenbroek 3    8 - 31

Komende vrijdag ontvangt team 12 Smash-In 3 uit Ens.

 

Een matige week dus wat de resultaten van de seniorenteams betreft. Alleen de teams 7, 9 en 11 kwamen tot winst. Alle andere negen teams verloren. Wat het aantal te behalen titels betreft wordt het ook geen succesvol seizoen. Alleen team 11 wordt kampioen. Daarnaast zijn er wel enkele fraaie 2e plaatsen te noteren, maar in al die gevallen is de afstand naar de koploper (te) groot. Inmiddels is de degradatie van team 1 vrijwel zeker. Ook de teams 9 en 10 zijn op een degradatieplaats, al hebben zij nog wel de mogelijkheid om zich veilig te spelen. Tenslotte moeten de teams 4 en 12 nog oppassen. Zij staan momenteel nog niet op een degradatieplaats, maar moeten nog wel punten gaan / blijven pakken om handhaving veilig te stellen. We blijven het volgen.

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 20 november:
Wijhe 2 - Kampenion 7

Donderdag 23 november:
Heino 8 - Kampenion 10
GTC 3 - Kampenion 11

Vrijdag 24 november:
Kampenion 3 - TT Zwolle 2
Kampenion 4 - Smash ’70 2
Smash ’70 3 - Kampenion 5
Kampenion 6 - Hoonhorst 1
Dronten ’74 2 - Kampenion 8
DTV ’84 3 - Kampenion 9
Kampenion 12 - Smash-In 3

Zaterdag 25 november:
Kampenion 1 - Scylla 3

De Toekomst 2 - Kampenion 2

Ik hoop mij volgend weekend weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar