FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 47 - tijdens al weer de voorlaatste speelronde - kwamen alle twaalf seniorenteams in actie. Het was zaak om beter te presteren dan afgelopen week, want met deze week meegerekend stonden er nog slechts twee wedstrijden op het programma. Gelukkig kwamen de meeste teams beter voor de dag dan vorige week. De twaalf wedstrijden leverden zeven zeges, één puntendeling en vier nederlagen op. Ik neem de wedstrijden weer met je door en vermeld daarbij opnieuw de standen na deze speelronde.

 

2e divisie: Kampenion 1 - Scylla 3

Team 1 speelt nog twee wedstrijden in het avontuur dat 2e divisie heet en het doet dat ook nog eens tweemaal thuis. Het zijn wel twee nogal verschillende wedstrijden. Zaterdag 25 november ontvangt het namelijk nummer laatst Scylla 3 en op zaterdag 2 december titelkandidaat Disnierats 2. Maar allereerst dus Scylla 3 waartegen team 1 dit seizoen de eerste en enige zege behaalde.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier mochten het opnemen tegen Esmee van Marwijk, Robbert van Dijk en Osama Almak.

Beide teams maakten er een leuke, onderhoudende wedstrijd van. Het bijzondere deze middag was dat er geen enkele vijfpitter werd gespeeld. Dat was volgens mij voor het eerst dit seizoen.

In de openingspartij was Ivan net wat sterker dan Esmee die overigens (ook) goed stond te spelen. Maar de backhand klap van Ivan - ik vind het woordje ‘tik’ de waarheid teveel geweld aandoen - kwam regelmatig door. Hij won in vier games: 1 - 0.

Gert-Jan en Robbert maakten er ook een boeiende partij van. Beiden dwongen elkaar regelmatig tot het uiterste en dat zorgde voor mooie rally’s. Uiteindelijk was GJ de iets completere van de twee. Hij won dan ook in drie vrij nipte games: 2 - 0.

Ton nam het daarna op tegen Osama die niet zo vaak in actie komt, maar wel over een hoge(re) rating beschikt. Ton speelde een puike partij en gaf zijn tegenstander niet of nauwelijks kans. Hij won overtuigend ’in straight games’: 3 - 0.

Gert-Jan en Ivan enerzijds en Esmee en Robbert anderzijds zorgden voor een mooie dubbelpartij. Lang was er nauwelijks krachtsverschil getuige de gamestanden 13 - 11, 13 - 11 en 14 - 16. In de 4e game wisten de Kampenaren dan toch een gaatje te slaan: 11 - 7. Zij wonnen daarmee samen de vijfde dubbelpartij in negen wedstrijden. Dat is knap. Zo stond het dus liefst 4 - 0, een ongekende weelde.

Na het dubbel nam Gert-Jan het op tegen Esmee. De 1e game was spannend, maar het was uiteindelijk GJ die deze uit het vuur wist te slepen: 12 - 10. Daarna schakelde hij nog een tandje bij en was er sprake van een ongelijke strijd: 5 - 0.

Toen was het de beurt aan Ivan en Osama. In de 1e en 2e game was ook hier nauwelijks krachtsverschil waar te nemen. Het was echter Osama die beide games met 9 - 11 wist te winnen. Daarna won Ivan nog wel de 3e game, maar in de 4e kon hij niet meer brengen wat hij in zijn eerste partij op tafel legde. Osama won vrij ruim: 5 - 1.

Ton trof vervolgens Robbert, een linkshandige speler met - net als Ton - veel balgevoel. In de 1e en 2e game maakte Robbert in de finale van de game het verschil en dat leverde hem een 0 - 2 voorsprong in games op. In de 3e game speelde Ton met veel power een soort van ‘alles of niets spelletje’ en dat had resultaat. Hij won die game ruim. Hij wist die lijn echter niet door te trekken in de 4e game; hij ging meer fouten maken en Robbert profiteerde: 5 - 2.

Gert-Jan had daarna ook zijn handen meer dan vol aan Osama. Over het geheel genomen was GJ de completere van de twee en zo bekeken was een nipte driegames zege een correcte afspiegeling van de match. Gemakkelijk ging het echter niet, maar dat maakt de voldoening des te groter: 6 - 2.

In de voorlaatste partij nam Ton het op tegen Esmee. Ook hier waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Na twee games stond het 1 - 1 en daar viel niets op af te dingen. Daarna was er nog steeds weinig krachtsverschil te zien, maar het was Ton die de 3e en 4e game met nipt verschil won: 7 - 2.

In de laatste partij van de middag nam Ivan tegen Robbert overtuigend een 1 - 0 voorsprong. Daarna was er meer balans, maar het was Robbert die de 2e game won. De 3e game kon beide kanten opvallen, maar zij deed dat na enig aarzelen in het voordeel van Robbert: 11 - 13. In de 4e game kon Ivan niet meer voluit gaan en daar profiteerde Robbert prima van: 7 - 3.

Maar de Kampenaren mogen tevreden zijn met de 7 - 3 zege op Scylla 3. Natuurlijk, de tegenstander stond onderaan. Maar het beschikt met o.a. Esmee, Robbert en Osama over ‘alleraardigste’ spelers. Ik ben dan ook van mening dat team 1 een prima zege behaalde.

Het was meteen de grootste zege van een team van Kampenion in de 2e divisie, al kon dat natuurlijk ook al snel. Een andere primeur was dat Gert-Jan als eerste speler van team 1 drie enkelpartijen op dit niveau won! Chapeau!

Scores:
Gert-Jan 3, Ton 2, Ivan 1 en dubbel 1

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Disnierats 2        9 - 59
US 1                9 - 57
FTTC 1              9 - 50
GTTC Groningen 1    9 - 49
Kampenion 1         9 - 34 D
Scylla 3            9 - 21 D

Ondanks de zege is de rol van team 1 zelf uitgespeeld, maar het speelt nog wel een rol in de titelstrijd tussen Disnierats 2 en US 1. Het verschil tussen die beide teams bedraagt slechts 2 punten in het voordeel van Disnierats 2, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van US. Beide teams spelen komend weekend een uitwedstrijd. US 1 gaat in Franeker op bezoek bij FTTC 1, terwijl Dinsierats 2 op bezoek gaat bij … Kampenion 1. Natuurlijk willen de Kampenaren hun sportieve plicht doen en een zo goed mogelijk resultaat behalen.

 

Hoofdklasse: De Toekomst 2 - Kampenion 2

Op ruime afstand van koploper De Toekomst 2 is team 2 ‘the best of the rest’. Zaterdag moest het in Lochem op bezoek bij datzelfde De Toekomst 2. Dat team had in de onderlinge wedstrijd aan 2 punten voldoende om de titel veilig te stellen. Dat dit zou gebeuren en ook nog eens snel, daaraan twijfelde niemand. In beide kampen (kleine letter) niet.

Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink moesten het opnemen tegen Erik Ernst, Kim Hergelink en Tom Bleumink.

In de openingspartij was Jordy kansloos tegen de sterke en geroutineerde Erik die zijn team eenvoudig op een 1 - 0 voorsprong bracht. In de tweede partij was er nauwelijks krachtsverschil tussen Thomas en tegenstander Kim te bespeuren. Toch ging Thomas er met 3 - 0 af. Maar de cijfers 11 - 9, 11 - 9 en 12 - 10 tonen aan dat Thomas er heel dichtbij zat. Soms is tafeltennis echter een onrechtvaardige sport. Door de zege bezorgde Kim haar team de meer dan verdiende titel. Daar is helemaal niets onrechtvaardig aan. Felicitaties aan de spelers van De Toekomst 2!

Nadat de felicitaties waren uitgewisseld, moesten er nog liefst acht (!) partijen worden gespeeld. Robin speelde een goede partij tegen verdediger Tom, maar kwam helaas net tekort in de beslissende 5e game: 11 - 9.
In het dubbel namen Jordy en Thomas het op tegen Kim en Erik. De Kampenaren boden ook nu meer dan prima tegenstand, maar verloren in vier nipte games: 11 - 9, 9 - 11, 11 - 8 en 11 - 9.

Na het dubbel wist Jordy zijn team op het wedstrijdformulier te zetten via een viergames zege op Kim. Verloor hij in Kampen nog in vijf games, ditmaal toonde Jordy zich de betere. Robin was daarna kansloos tegen kopman Erik die ook nu geen moment in de problemen kwam en in drie games won. Thomas vond onvoldoende antwoord op het spel van verdediger Tom en verloor in vier games. Thomas valt het liefst aan en dat valt te prijzen. Maar hij doet dat nog steeds teveel in één hoog tempo. Het is zaak om (te leren) af te wisselen. En … je krijgt echt geen schok van 220 volt als je eens een bal steekt of teruglegt.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog één te winnen. Robin was in Kampen nog de meerdere van Kim, maar moest haar nu na vier game feliciteren. Jordy was hierna net als zijn teamgenoten ook niet in staat om een antwoord te vinden op het spel van Tom. Hij won weliswaar een game, maar Tom won er vier. In de laatste partij van de wedstrijd nam Thomas het op tegen Erik. Laatstgenoemde won de 1e game ruim met 11 - 5, maar ondervond vervolgens teveel hinder van zijn knie om er nog een wedstrijd van te kunnen maken. Hij hees de witte vlag en Thomas won in vier games. Hij deed daarmee goede zaken voor zijn ELO rating.

Team 2 verloor dus met 8 - 2 bij De Toekomst 2. Dat is geen schande, want ik ben ervan overtuigd dat dit team komend seizoen direct bovenin meedraait in de 3e divisie. Mark my words … Niettemin blijft team 2 stevig op plaats 2 staan.

Scores:
Jordy 1 en Thomas 1; Robin 0 en dubbel 0

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
De Toekomst 2       9 - 75 K
Kampenion 2         9 - 51
TT Zwolle 3         9 - 44
ENTAC 2             9 - 43
Swift (D) 1         9 - 30
Blauw-Wit 2         9 - 27

Komende vrijdag sluit team 2 het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen de buren van TT Zwolle 3 dat derde staat. De voorsprong van team 2 bedraagt 7 punten en dus moet het wel gek lopen willen de Kampenaren de 2e plaats nog uit handen geven.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 2

Team 3 kan de competitie ‘heerlijk’ uit spelen. Het heeft zich als promovendus al keurig veilig gespeeld. In de voorlaatste wedstrijd kwamen de buren van TT Zwolle 2 op bezoek. De uitwedstrijd ging destijds met 6 - 4 verloren.

Wim Tillema, Bas de Vries en Gerben Wolterink namen het op tegen René Ebeling, Hilko Appels en invaller Stefan van der Lelie (team 3).

Na het dubbel was er nog balans tussen beide teams. In de openingspartij boekte Wim een keurige driegames zege op René, ‘onze sympathieke Zwolse Limburger’. Bas volgde dat prima voorbeeld door Hilko in evenveel games - en met dezelfde cijfers, maar in andere volgorde - te verslaan. Gerben en Stefan waren daarna aan de beurt. Dat zijn vaak partijen waarbij de term ‘tijdregel’ door je hoofd schiet. Zo ook vrijdagavond. Na 11 - 9, 9 - 11, 11 - 7 en 7 - 11 moest er ook nu weer een 5e game aan te pas komen. Die ging met vrij ruime cijfers naar Stefan. De teller had tijdens de wedstrijd drie koppen koffie en twee gevulde koeken naar binnen gewerkt.
In het dubbel waren de duo’s Bas/Wim en Hilko/René aan elkaar gewaagd. Toch werd het geen vijfpitter, want de gasten wonnen in vier games. Alle games gingen met 2 punten verschil naar de winnaars.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Bas begon tegen René nog wel heel overtuigend aan de partij, maar zag die ijzersterk counteren en de regie overnemen. René won in vier games. Wim moest het toen opnemen tegen Stefan. Dit werd een spannend ‘potje’. Wat te zeggen van de cijfers 15 - 13, 13 - 15, 11 - 9 en 8 - 11? Ook hier moest dus een beslissende 5e game worden gespeeld en ook die was spannend. Uiteindelijk was Wim na 11 - 9 de gelukkigste van de twee. Gerben en Hilko ‘schopten’ het daarna ook al tot een vijfpitter, maar hier was het scoreverloop en waren de gamestanden - vooral in het begin - duidelijk afwijkend: 5 - 11, 3 - 11, 11 - 4 en 11 - 9. Gerben kwam dus knap van een 0 - 2 achterstand terug. De 5e game was de spannendste en die ging uiteindelijk met 12 - 14 naar Hilko.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog slechts één te winnen. Bas was niet veel minder dan tegenstander Stefan, maar moest hem na vier games wel feliciteren. Partijen tussen beiden kunnen ‘alle’ kanten opvallen. Ditmaal was Stefan dus de winnaar. Gerben ondervond hierna ook al dat René in vorm was. René was op hoogtestage geweest op de Vijlerberg. Na twee games stond het 1 - 1, maar daarna trok René de partij naar zich toe. In de laatste partij van de avond was het aan kopman Wim om de score tegen Hilko een wat draaglijker aanzien te geven. Hilko werkte echter niet enthousiast mee. En zo kwam het tot de vierde vijfpitter van de avond: 7 - 11, 11 - 7, 11 - 6 en 9 - 11. In de beslissende game wist Wim dan toch nog een gaatje te slaan: 11 - 7. Hij bleef daarmee keurig ongeslagen.

Team 3 verloor dus voor de tweede maal dit seizoen met de cijfers 4 - 6 van de buren van TT Zwolle 2. Op die score valt ook weinig af te dingen; de vier vijfpitters werden keurig verdeeld. Grote man aan Kamper kant was niet voor het eerst dit seizoen Wim die dan ook aan een heel sterk seizoen bezig is.

Scores:
Wim 3 en Bas 1; Gerben 0 en dubbel 0

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Blauw-Wit 1         9 - 59
Effekt '74 1        9 - 58
DTV '84 1           9 - 43
Kampenion 3         9 - 42
TT Zwolle 2         9 - 40
DTS 1               9 - 28 D

As. vrijdag sluit team 3 de competitie af met een uitwedstrijd naar titelkandidaat Blauw-Wit 1 in Almelo. Dat team zag buurman Effekt ’74 1 (wierden) zaterdag tot op 1 punt naderen na de 7 - 3 nederlaag in de onderlinge wedstrijd. Effekt ’74 1 ontvangt een dag later nummer laatst DTS 1 dat al gedegradeerd is. Team 3 kan dus nog een (belangrijke) rol in die titelstrijd spelen. Hoe het ook zij, de Kampenaren en Utrechter Gertjan gaan in ieder geval hun sportieve plicht vervullen.

 

1e klasse: Kampenion 4 - Smash ’70 2

Team 4 speelde lange tijd een ontspannen en geruisloos seizoen. Het was als een bootje dat over rustige wateren voer. Maar langzaam maar zeker nam de wind wat toe en werd het water onrustiger. En zo moet het - met nog twee wedstrijden te gaan - alle zeilen bijzetten om de haven veilig binnen te varen.

De stand na 8 wedstrijden zag er namelijk als volgt uit:
TT Zwolle 4         8 - 63
Smash '70 (H) 2     8 - 44
Kampenion 4         8 - 42
Dronten '74 1       8 - 41
Heino 2             8 - 39
Torenstad 2         8 - 11 

En in de negende speelronde zag het programma er als volgt uit:
Dronten ’74 1 - Torenstad 1
Heino 2 - TT Zwolle 4
Kampenion 4 - Smash ’70 2

Als je daar met een timmermansoog naar kijkt, dan verwacht je dat Dronten heel ruim van Torenstad wint en dat TT Zwolle Heino wel met een zege zal verlaten. Maar hoe ruim vallen die beide zeges uit? En wat doet team 4 thuis tegen Smash ’70 2?
Aan het eind van de avond was er duidelijkheid.

Hans de Vries, Danny Bruins en Jackie van der Meulen namen het op tegen invaller Joop van Weeghel (team 5), Martin de Roos en Harry Sellies.

Na het dubbel stond team 4 op een zwaarbevochten 3 - 1 voorsprong. In de openingspartij kwam Hans tegen invaller Joop met 0 - 2 in games achter. Maar Hans geeft zich pas gewonnen als de haren nat zijn. Van het douchen welteverstaan. Langzaam maar zeker kwam hij wat beter in zijn spel en wist hij drie games op rij te winnen. Hij pakte zo een heel belangrijk punt voor zijn team. Danny boekte daarna een regelmatige driegames zege op Martin, wiens speel Danny wel ligt. Andersom geldt dat minder. Jackie nam het vervolgens op tegen kopman Harry die met antitopspin op de backhand speelt. Jackie kon daar vrij goed mee uit de voeten en - niet onbelangrijk - de armen, met name de rechter. Na vier games stond het 2 - 2, maar het was Jackie die de beslissende game met vrij ruim verschil wist te winnen.
In het dubbel leden Danny en Jackie een - ietwat onverwachte - 1 - 3 nederlaag tegen Joop en Martin.

Drie partijen later stond het zomaar 6 - 1. Danny had het ook heel lastig tegen de met halflange noppen op (meestal) de backhand spelende Joop. Er was nauwelijks krachtsverschil te bespeuren tussen beiden. Toch ging de winst in vier games naar de meer aanvallend ingestelde Danny na 13 - 11, 11 - 13, 11 - 9 en 11 - 8. Het was toen aan Hans om de krachten te meten met Harry. Hans heeft een heel ander speltype dan Jackie. Hij heeft niet dat ‘katachtige’, dat flitsende in zijn slagen. Maar Hans heeft andere kwaliteiten. Hij doet meestal geen gekke dingen en is zo taai als leer. Vooral in het begin van de partij was er weinig krachtsverschil tussen beiden, maar Hans stond na drie games wel met 2 - 1 voor. In de 4e game wist hij (meer) afstand te nemen. Jackie nam vervolgens tegen Martijn heel overtuigend een 1 - 0 voorsprong in games. Daarna was er (meer) balans tussen beiden. Maar - ik heb het vaker geschreven - tafeltennis kent nu eenmaal geen puntendelingen in individuele partijen. Het was Jackie die in vier games won na 11 - 5, 9 - 11, 12 - 10 en 16 - 14.

In de achtste partij was het de beurt aan Danny om het op te nemen tegen Harry van wie hij nog nooit gewonnen had. Ditmaal wist Danny Harry prima partij te bieden. Na vier games stond het - jawel - 2 - 2: 13 - 11, 8 - 11, 11 - 7 en 6 - 11. De beslissende game was spannend en ook nu was het de Kamper speler die die game eruit wist te slepen na ruim achter te hebben gestaan: 11 - 9. Jackie trad hierna aan tegen Joop. Nadat Jackie de 1e game nipt met 12 - 10 had gewonnen, gaf Joop op en kwam Jackie goedkoop aan de zege. In de laatste partij van de avond zette Hans tegen Martin de spreekwoordelijk kers op de taart. Nadat hij de 1e game op de wenkbrauwen wist te winnen (14 - 12), wist Hans in het vervolg van de partij meer afstand te nemen en de partij toch nog vrij eenvoudig naar zich toe te trekken.

Zo boekte team 4 een verrassend ruime - maar zeer welkome - 9 - 1 zege op Smash ’70 2. Het heeft zich daarmee direct in veiligheid gespeeld, want nummer 5 Heino 2 verloor in eigen huis met dezelfde cijfers van kampioen TT Zwolle 4. Felicitaties aan de Zwollenaren met de zeer overtuigend behaalde titel. Om helemaal compleet te zijn: Dronten ’74 1 won inderdaad vrij ruim van nummer laatst Torenstad 2. Het werd 10 - 0.

Scores:
Danny 3, Hans 3 en Jackie 3; dubbel 0

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
TT Zwolle 4         9 - 72 K
Dronten '74 1       9 - 51
Kampenion 4         9 - 51
Smash '70 (H) 2     9 - 45
Heino 2             9 - 40
Torenstad 2         9 - 11 D

Dat team 4 zich nu al veilig heeft gespeeld, is wel zo prettig want het speelt zelf de laatste wedstrijd bij kampioen TT Zwolle 4. Daar zijn immers normaal gesproken niet veel punten te behalen. Smash ’70 2 heeft in de uitwedstrijd bij nummer laatst Torenstad 2 aan 5 punten voldoende om het 1e klassenschap veilig te stellen. Heino 2 en Dronten ’74 2 spelen een wedstrijd om de bekende baard.

 

1e klasse: Smash ’70 3 - Kampenion 5

De situatie van team 5 was - gek genoeg - rooskleuriger dan die van team 4, terwijl het minder punten bijeen had geslagen (37 tegen 42). Om in diezelfde watersporttermen te blijven: daar waar de concurrentie een ongunstiger route koos, daar zeilde team 5 vrijwel continue voor de wind. Wel ontmoet team 5 in de resterende twee wedstrijden de nummers voorlaatst en laatst nog. Het moet er dan ook voor waken dat het nog wordt geënterd.

Afgelopen vrijdag ging team 5 in Hattem op bezoek bij Smash ’70 3 dat voorlaatste stond. Wegens trieste familieomstandigheden moest Dick Hoekman de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Zijn vader overleed deze week. Namens Kampenion condoleer ik de familie Hoekman en wens ik hen veel sterkte toe !!!

Omdat team 6 deze avond zelf speelde, werd bij team 7 voor een invaller aangeklopt. Sietse Wagteveld deed open. Hij wilde het team wel uit de brand helpen, aan de zijde van Bertin Bos en Nick Kuipers. De tegenstanders speelden met Ivo Tijssen, Bert Mensink en invaller Bastian Evers (team 4).

De spelers van team 5 verweerden zich meer dan dapper in Hattem. Na het dubbel stonden zij op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij was Bertin in drie games te sterk voor Ivo die er ditmaal geen echte wedstrijd van wist te maken. Nick en Bert maakten er - zoals mocht worden verwacht - wel een echte wedstrijd van. In Kampen waren zij al verantwoordelijk voor een spannende vijfpitter en ook nu was het volle aantal van vijf games nodig om een winnaar ‘aan te wijzen’. De wijsvinger wees na de wedstrijd in de richting van Nick; hij won de beslissende game met 5 - 11. Het was toen de beurt aan de beide invallers: Sietse en Bastian. Opvallend genoeg wist ook Sietse er een echte wedstrijd van te maken. Hij verloor de 1e en 2e game nipt met 11 - 9, maar counterde daarna keurig naar 2 - 2 via 6 - 11 en 9 - 11. Helaas bleef de echte beloning uit, want Bastian won de beslissende game met 11 - 8. Niettemin een prima partij van Sietse.
In het dubbel toonden Bertin en Nick zich sterker dan Bastian en Bert. Dat was vooral in de 1e en 2e game het geval. De 3e was spannend en de Kampenaren wisten met 14 - 16 op het nippertje te voorkomen dat een 4e - en wellicht 5e - game moest worden gespeeld.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Bertin nam tegen Bert heel knap een 0 - 2 voorsprong in games. Maar Bert vocht zich terug tot 2 - 2. De beslissende game was bloedstollend. Mogelijk dat Bert bloedverdunners als pepermuntjes kauwt, want hij was het uiteindelijk die met 18 - 16 won. Sietse bleef ook in zijn tweede partij - die tegen Ivo - prima overeind. Wat heet! Opnieuw ‘schopte’ hij het tot een vijfpitter en nu wist hij zelfs in de beslissende game het verschil te maken: 6 - 11. Hij pakte daarmee heel knap een puntje mee in de 1e klasse. Lekker voor de ELO rating. Nick had vervolgens tegen Bastian weinig moeite om de voorsprong uit te breiden naar 2 - 5. Hij won ‘in straight games’.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er nog twee te winnen. In de achtste partij verloor Sietse in drie games van kopman Bert, maar dat is geen schande. Bertin zag daarna tegenstander Bastian ‘doodleuk’ van een 2 - 0 achterstand terugkomen tot 2 - 2. In de beslissende game was Bertin weer bij de les. Hij won die met 8 - 11. In de laatste partij van de avond zorgden Nick en Ivo voor een waardige afsluiting. Inderdaad, er stond weer een vijfpitter op het menu. Maar waar je - sorry Ivo - zou mogen verwachten dat Nick die partij wel zou binnenhalen, daar was het Ivo die in die beslissende game afstand wist te nemen: 11 - 5 (sorry Nick)!

Niettemin boekte team 5 een nuttige 4 - 6 overwinning op Smash ’70 3. Alleen in theorie is het nu nog te achterhalen door Smash ’70 3, maar daar houdt alleen de grootste Hattemer optimist nog rekening mee. Ook het onderlinge resultaat is namelijk in het voordeel van de Kampenaren.

Scores:
Bertin 2, Nick 2, Sietse 1 en dubbel 1

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Olst 1              9 - 66 K
Swift (D) 2         9 - 52
TT Zwolle 5         9 - 45
Kampenion 5         9 - 43
Smash '70 (H) 3     9 - 34
Wijk 16 1           9 - 30 D

Komende vrijdag sluit team 5 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Wijk 16 1, terwijl Smash ’70 3 de dag ervoor op bezoek gaat bij kampioen Olst 1. Felicitaties aan de spelers van Olst!

 

2e klasse: Kampenion 6 - Hoonhorst 1

Voor team 6 zit het seizoen er na de 3 - 7 nederlaag vorige week tegen Vined 1 op. In ieder geval wat ‘het meedoen om de titel’ betreft. Maar er moeten natuurlijk nog wel gewoon twee wedstrijden worden gespeeld, te beginnen met afgelopen vrijdagavond. Thuis tegen Hoonhorst 1.

Gerard Palland, Robin Makkink en Simon van der Woude mochten het weer doen. André-Jan Oldenkamp, Brenda de Vries en Marscha Hulsman waren de tegenstanders.

Het venijn zat nu eens niet in de staart, maar in de ‘kop’. Voor tegenstander Hoonhorst dan. De eerste drie enkelpartijen gingen namelijk alle in vijven naar team 6. Gerard kwam tegen AJ van een 0 - 2 achterstand keurig terug tot 2 - 2 en was in de beslissende game na 12 - 10 de gelukkigste. Robin had daarna zijn handen vol aan Brenda die zowel goed kan schuiven als kan beuken. Ook hier moest een 5e game dus de beslissing brengen en die ging met 11 - 8 naar Robin. Simon moest tegen Marscha ook al tot het uiterste gaan. Hij kwam met 0 - 1 en 1 - 2 achter, maar wist daarna wat meer afstand te nemen.
In het dubbel leden Gerard en Robin een - zeldzame - nederlaag tegen Brenda en Marscha: ladypower !!! Het dubbel is vaak sterk in Hoonhorst en zo ook nu.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Robin won heel keurig in vier games van AJ. In de 1e en 2e game was hij heer en meester. Daarna was er meer evenwicht, maar het was Robin die de 4e game nipt won na de 3e game nipt te hebben verloren. Gerard vond daarna (wel) de juiste tactiek om Marscha aan de kant te zetten. En - belangrijker nog - hij wist die ook uit te voeren. Hij won ‘in straight games’. Simon won vervolgens tegen Brenda nog wel nipt de 1e game, maar het was Brenda - traditioneel een lastige tegenstander voor Simon - die de partij daarna in vier games naar zich toe wist te trekken.

In de achtste partij had Robin het heel, heel lastig tegen Marscha. Laatstgenoemde nam een 0 - 2 voorsprong in games. Daarna ging Robin wat beter / iets anders spelen en won hij de 3e en 4e game. De beslissende game was bloedstollend. Uiteindelijk was Robin na 16 - 14 de gelukkigste. Simon boekte daarna een keurige driegames zege op AJ. Opvallend genoeg ligt het spelletje van AJ veel beter dan dat van Brenda. Hij heeft niet zoveel moeite met de service van AJ en was in de rally de betere. In de laatste partij van de avond had ook Gerard het lastig tegen diezelfde Brenda. Niettemin wist Gerard de partij in vier games te winnen. Het ging niet vanzelf, maar dat is niet erg. Dan moet je 5e klas gaan spelen.

Team 6 boekte dus een ruime 8 - 2 zege op Hoonhorst 1. Vined 1 is inmiddels - de terechte - kampioen geworden. Felicitaties aan de spelers uit Heerde en wijde omstreken.

Scores:
Gerard P 3, Robin M 3 en Simon 2; dubbel 0

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Vined 1             9 - 72 K
DTV '84 2           9 - 60
Kampenion 6         9 - 55
Smash '70 (H) 5     9 - 35
Hoonhorst 1         9 - 27
TT Zwolle 8         9 - 21 D

Team 6 sluit de competitie volgende week vrijdag af met een uitwedstrijd bij Smash ’70 5. Dat team heeft nog een paar punten nodig om zich in veiligheid te spelen.

 

3e klasse: Wijhe 2 - Kampenion 7

Voor team 7 is de competitie (ook) gespeeld. Als het in de twee resterende wedstrijden tot een acceptabel niveau komt, eindigt het op een 2e plaats. En dat is netjes achter de sterke koploper Harderwijk 2. Afgelopen maandag al ging het op bezoek bij nummer laatst Wijhe 2. Dat team komt dit seizoen wat tekort nadat kopman Jan Heideman is afgehaakt.

Sietse Wagteveld, Theo Hogenhorst en Harm Bosman namen het op tegen Guus Bergevoet, Ceaser Abdulwahed en Adri de Koning.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De Kampenaren (b)leken in de eerste vier partijen over de langste adem te beschikken, maar aan het eind van de avond was juist het tegendeel waar. Het waarom wordt hierna wel duidelijk.

Na het dubbel stond team 7 op een fraaie 0 - 4 voorsprong, maar dat was een heel zwaar bevochten voorsprong. Alle vier partijen gingen namelijk over de volle vijf games. In drie van die vier partijen ging die beslissende game overigens met heel ruime cijfers naar de Kamper speler.
In de openingspartij rekende Sietse in de beslissende game af met tegenstander Guus: 5 - 11. Theo gaf tegenstander Caeser in de beslissende game geen kans meer: 2 - 11 en Harm was tegen Adri daarentegen de gelukkigste na 16 - 18 in de beslissende game.
In het dubbel maakten Harm en Sietse enerzijds en Adrie en Guus anderzijds er ook al een boeiende partij van. De gastheren namen een 2 - 0 voorsprong, maar Harm en Sietse counterden knap naar 2 - 2 om in de beslissende game dan toch nog afstand te nemen: 3 - 11.

Na het dubbel boekte ‘megablokker’ Sietse een overtuigende driegames zege op aanvaller Caeser. Maar toen was de Kamper brok ook ongeveer opgesoupeerd. Harm verloor in vier games van Guus, waarna Theo in zijn partij tegen Adri na drie gespeelde games - bij een 2 - 1 achterstand - moest opgeven. Waarschijnlijk speelde de slijmbeursontsteking de kop weer op. Heel sneu en jammer. Zo stond het dus 2 - 5 of eigenlijk al 3 - 5 omdat Theo niet meer in actie kwam.

De beide resterende partijen gingen ook naar Wijhe 2. Harm nam tegen Caeser een 0 - 2 voorsprong, maar nadat die de 3e game in de verlenging naar zich wist toe te trekken, was het pleit te snel beslecht. Caeser pakte de 4e en 5e game overtuigend. Sietse won daarna tegen Adri nog wel de 1e game, maar kennelijk had hij daarna teveel last van het materiaal van Adri. Bovendien heeft Adri een minder actief spelletje dan Caeser en Guus en daar heeft Sietse het (nog) lastiger mee. Sietse verloor in vier games.

Zo deelden beide teams dan toch nog de punten nadat team 7 halverwege op een 0 - 5 voorsprong stond. Uiteraard mede doordat Theo moest opgeven. Maar ach, ook met een eventuele 3 - 7 zege hadden de Kampenaren Harderwijk 2 deze week niet van de titel kunnen afhouden. Dus zo bekeken … Felicitaties aan de spelers van Harderwijk 2 met de verdiend behaalde titel.

Scores:
Sietse 2, Harm 1, Theo 1 (uit 2) en dubbel 1

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Harderwijk 2        9 - 65 K
Kampenion 7         9 - 51
TT Zwolle 10        9 - 48
Zwartsluis 1        9 - 41
Heino 7             9 - 35
Wijhe 2             9 - 30 D

Op vrijdag 1 december sluit team 7 de competitie af met een uitwedstrijd bij kampioen Harderwijk 2. Het mag 3 punten ‘verspelen’ ten opzichte van TT Zwolle 10 dat nummer voorlaatst Heino 7 ontvangt om 2e te blijven.

 

3e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 8

Team 8 staat (ook) al vrijwel het hele seizoen 2e. En dat is netjes in een heel sterke poule (B) in de 3e klasse. De poule telt namelijk drie teams - waaronder team 8 zelf - die vorig seizoen in de 2e klasse speelden. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij nummer 4 Dronten ’74 2 en dat is toch wel een bijzondere wedstrijd, omdat ene Jan Ringenier (Kampenionner) daar speelt.

Arnold Hubach, Simone Lieftink en Guido Wessels namen het op tegen Peter Mourits, Gerard Soede en (jawel) Jan Ringenier.

Na het dubbel was de stand in evenwicht. Arnold vergat zichzelf in de openingspartij tegen Peter te belonen voor het bij vlagen prima spel. Bij een voorsprong ging hij teveel nadenken, terwijl hij bij een achterstand ‘van nature’ de juiste dingen deed. Hij liet tegenstander Peter daardoor ‘in leven’ en die wist daardoor in de 5e game met 11 - 9 te ontsnappen. Simone was in de 1e game tegen Gerard even zoekende, maar toen zij de juiste speelwijze had gevonden bleek zij te sterk voor Gerard. Zij won ‘in straight games’. Toen was het de beurt aan Guido en Jan. De 1e game ging nipt naar Jan die de 2e met verrassend ruime cijfers won. De 3e game was heel spannend. Jan wist die uiteindelijk met 16 - 14 te winnen en daarmee een 4e (en eventueel 5e) game nip te voorkomen.
Het dubbel was een leuke partij tussen Simone en Arnold en Peter en Jan. De verschillen waren niet groot, maar het waren Simone en Arnold die in vier (nipte) games wonnen.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Arnold had niet veel moeite met Gerard zolang hij geconcentreerd bleef spelen. In de 2e game liet hij de teugels wat vieren en daar profiteerde Gerard bijna van (10 - 12). De 1e en 3e game gingen met heel ruime cijfers naar Arnold. Guido kwam tegen Peter sneu weg in de 1e game: 12 - 10. Guido ging daarna bepaald niet beter spelen en kreeg steeds meer last van de (korte) noppen van Peter die de 2e en 3e game dan ook vrij eenvoudig won. Simone mocht het toen tegen Jan opnemen. De verschillen waren klein, maar het was Jan die in drie vrij nipte games wist te winnen.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog slechts één te winnen. En dat gebeurde al in de achtste partij. Guido had verrassend veel moeite met Gerard, wellicht omdat die dezelfde voornaam heeft als zijn vader? Ik klets maar wat natuurlijk. Feit was in ieder geval dat Guido in vier games won en dat de verschillen klein waren. Arnold mocht toen proberen verenigingsgenoot Jan poot of armpje te lichten. Het werd een mooie, spannende partij. Na 12 - 10, 12 - 14, 11 - 7 en 10 - 12 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarbij moet worden aangetekend dat Arnold de zege in de 1e game uit zijn handen liet glippen. In de beslissende game nam Jan al snel een voorsprong en die stond hij niet meer af: 11 - 8. In de laatste partij van de avond nam Simone tegen Peter overtuigend een 0 - 2 voorsprong. De 3e game bleek vervolgens (achteraf) cruciaal. Simone wist enkele wedstrijdpunten niet te verzilveren waardoor Peter met 16 - 14 wist te ontsnappen. Daarna zag je het zelfvertrouwen bij Simone langzaam maar zeker wegebben. Peter won de 4e en 5e game nog vrij overtuigend.

Team 8 verloor dus met 6 - 4 bij Dronten ’74 2. Het zag de drie vijfpitters alle naar de tegenstanders gaan. Bovendien gingen teveel (belangrijke) games met slechts 2 punten verschil naar Dronten ’74 2. Team 8 staat nog steeds 2e en met de thuiswedstrijd tegen nummer laatst NTC Leogang 4 nog voor de boeg moet het die 2e plaats ook kunnen behouden. Bosman/Wezep 3 werd al in het begin van de wedstrijd tegen TT Zwolle 9 kampioen en dat is uiteraard meer dan terecht. Felicitaties aan de buren van Bosman/Wezep 3!

Scores:
Arnold 1, Guido 1, Simone 1 en dubbel 1

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Bosman/Wezep 3      9 - 71 K
Kampenion 8         9 - 49
Dronten '74 2       9 - 47
TT Zwolle 9         9 - 46
Harderwijk 3        9 - 33 D
NTC Leogang 4       9 - 24 D

Zoals aangegeven, ontvangt team 8 komende vrijdag NTC Leogang 4. TT Zwolle 9 en Dronten ’74 2 ontmoeten elkaar in Zwolle.

 

3e klasse: DTV ’84 3 - Kampenion 9

Team 9 beleeft als promovendus een heel moeizaam seizoen. Ondanks dat het werd versterkt met Roelard Bos en Bertil Oving. Mede doordat het af en toe wat personele problemen had, vinden we het team na acht wedstrijden terug op de voorlaatste plaats. Maar het heeft in de twee resterende wedstrijden nog ontmoetingen met de nummers 2 en 1 op het programma staan. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij DTV ’84 3 in Dalfsen.

Bertil Oving, Mattias Beimers en Martijn Haanappel namen het op tegen Jerry Wormmeester, Jos van der Vegt en Marinka Mittelmeijer.

Het werd niet de avond van team 9. Zonder kopman Roelard Bos wist het de tegenstanders niet moeilijk genoeg te maken. Daarvoor waren die gewoonweg te sterk. En dan is het ook geen schande om te verliezen. Hoe hoog die uitslag ook uitvalt.

Na het dubbel stond team 9 op een 4 - 0 achterstand. En daar viel ook weinig op af te dingen. Bertil verloor de openingspartij in vier games van Jerry en Mattias overkwam hetzelfde tegen Jos. Martijn - deze week voor de 3e maal papa worden (proficiat!) - wist zelfs geen game te pakken tegen Marinka.
In het dubbel wisten Martijn en Mattias tegen Marinka en Jos een game mee te snoepen, maar daar bleef het ook bij.

Drie partijen later stond het 7 - 0. Bertil verloor in drie nipte games van Jos. Mattias won tegen Jerry knap de 1e game, maar zag zijn tegenstander daarna de regie overnemen en drie games op rij winnen. Martijn bood vervolgens Marinka twee games goed partij, maar bij een 1 - 1 tussenstand wist zij het verschil te maken.

Ook de laatste drie partijen gingen naar DTV ’84 3. Mattias wist het tegen Jos weliswaar keurig tot een vijfpitter te ‘schoppen’, maar kwam in de beslissende game net tekort: 11 - 8. Bertil speelde vervolgens tegen Marinka een soortgelijke partij. Ook hij wist bij een 2 - 1 achterstand de 4e game te winnen, maar wist helaas niet door te drukken: 11 - 7. In de laatste partij van de avond was Martijn volmaakt kansloos tegen de jonge Jerry. Om het zelfvertrouwen van papa Martijn geen enorme deuk te geven, laat ik hier de gamestanden maar achterwege.

Zo leed team 9 een maximale 10 - 0 nederlaag in Dalfsen. De twee vijfpitters aan het eind van de wedstrijd gingen verloren, maar al met al valt er op de nederlaag helaas weinig af te dingen. Het moet nu wel heel raar lopen wil team 9 zijn huid nog weten te redden.

Scores:
Bertil 0, Martijn 0, Mattias 0 en dubbel 0

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Smash-in 1          9 - 70
DTV '84 3           9 - 63
Wijhe 1             9 - 40
Heino 6             9 - 38
Kampenion 9         9 - 30
Smash '70 (H) 8     9 - 29

Team 9 neemt het komende vrijdag in de laatste wedstrijd van het seizoen op tegen aanstaand kampioen Smash-In 1. Heino 6 ontvangt dan Wijhe 1 en we mogen aannemen dat die beide teams voldoende punten tegen elkaar weten te pakken om Kampenion 9 achter zich te houden.

 

4e klasse: Heino 8 - Kampenion 10

Als je de verslagen op de website een beetje hebt gevolgd, dan weet je dat team 10 in een bizarre poule uitkomt. Met uitzondering van nummer laatst Wham 2 kan elk team van elkaar winnen. En regelmatig telt de poule een nieuwe koploper. De verschillen tussen de eerste vijf teams zijn niet groot. En team 10 staat - na de 9 - 1 zeperd van vorige week bij buurman Bosman/Wezep 4 - na acht wedstrijden op de 5e plaats. Afgelopen donderdag ging het op bezoek bij Heino 8 dat (jawel) met Bosman/Wezep 4 gedeeld eerste stond.

Robbert Dalsem, Rick Bolks en Gerard Regterschot moesten voor team 10 punten zien te pakken. Coen Bosch, Martin Weustink en Hennie Bruggeman waren de tegenstanders.

De wedstrijd paste weer helemaal in het beeld van dit gekke seizoen. Team 10 speelde namelijk een sterke wedstrijd tegen de koploper. Niettemin werd het een wedstrijd met wisselende kansen, maar ook dat past wel weer bij dit seizoen. Team 10 won de eerste drie enkelpartijen in vier games. Robbert was net wat sterker dan Coen en sleepte de 4e game er met 9 - 11 uit. Rick was voor de tweede maal dit seizoen te sterk voor kopman Martin. Hij won de 1e en 4e game ruim; de spanning zat in de 2e en 3e game. Beiden won er één met nipt verschil. Gerard droeg bij aan de feestvreugde door Hennie te verslaan. Bij een 1 - 1 tussenstand wist Gerard in de 3e en 4e game duidelijk afstand te nemen.
In het dubbel namen Rick en Robbert het op tegen Coen en Martin. In het begin was er nauwelijks krachtsverschil en beide duo’s wonnen een game met nipt verschil. Daarna wisten de gastheren echter door te drukken en het verschil te maken. Zo stond het 1 - 3.

Na het dubbel herstelde Robbert zich tegen Martin na een ruim verloren 1e game. Hij pakte de 2e game met nipt verschil. Daarna bleef er weinig krachtsverschil tussen beiden. Toch was het Martin die tweemaal met klein verschil won. Gerard moest daarna zijn meerdere erkennen in Coen die vooral in het begin van de partij het verschil wist te maken. In de 3e game bleef Gerard prima bij, maar hij vergat zichzelf te belonen: 11 - 9. Rick bracht zijn team weer op voorsprong via een overtuigende driegames zege op Hennie. Rick gaf zijn tegenstander geen kans. Zo stond het dus 3 - 4.

Gerard bood kopman Martin in de achtste partij prima tegenstand, maar toen de 1e en 2e game met klein verschil naar Martin gingen knapte er iets bij Gerard en moest hij het hoofd buigen. En het speelt heel lastig hoor met gebogen hoofd. Robbert kwam daarna tegen Hennie prima uit de startbokken. Maar dat is niet zo gek als je weet dat motor rijden de andere hobby van Robbert is. Daarna was er weliswaar meer balans, maar het was Robbert die ook de 2e en de 3e game - zij het met nipt verschil - wist te winnen. In de laatste partij van de avond was het aan Rick en Coen om te bepalen of de wedstrijd al dan niet een winnaar kreeg. In de 1e game duurde het even voordat de winnaar bekend was. Uiteindelijk was het Rick die deze naar zich toetrok: 12 - 14. Daarna ging Rick gemakkelijker spelen en kwam hij eigenlijk niet meer in de problemen.

Zo won team 10 dus keurig met 4 - 6 bij koploper Heino 8. Het verbeterde daarmee zijn positie weliswaar enigszins, maar het blijft op de 5e plaats staan. Medekoploper Bosman/Wezep 4 versloeg Batfighters 2 in Elburg met 3 - 7, terwijl TT Zwolle 11 de grootste moeite had om nummer laatst Wham 2 te verslaan: 6 - 4.

Scores:
Rick 3, Robbert 2 en Gerard R 1; dubbel 0

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Bosman/Wezep 4       9 - 57
Heino 8              9 - 54
TT Zwolle 11         9 - 50
Batfighters 2        9 - 49
Kampenion 10         9 - 44
Wham 2               9 - 16 D

In de laatste wedstrijd ontvangt team 10 nummer laatst Wham 2, gaat TT Zwolle 11 op bezoek bij Bosman/Wezep 4 en ontvangt Batfighters 2 Heino 8. Team 10 zou de 5e plaats nog kunnen verlaten, maar het moet dan om te beginnen zelf ruim winnen. Aan de andere kant is het toch van de gekke dat je met bijna 5 punten gemiddeld op een degradatieplaats staat?

 

5e klasse: GTC 3 - Kampenion 11

Voor team 11 moest het op donderdag 23 november gebeuren. Dan kon het de titel pakken bij achtervolger GTC 3 in Genemuiden. Het had aan 3 punten voldoende. En dan te bedenken dat de ‘minst goede uitslag’ dit seizoen een 6 - 4 zege op datzelfde GTC 3 was.

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman namen het op tegen Hans Hilberts, Heinz Verspey en Mariusz Hamling.

In de openingspartij zorgde Jeroen voor een verrassing door kopman Hans in drie games te verslaan. Hans stond tot vanavond op een 100% score: 18 uit 18. Een knappe overwinning voor Jeroen. Gerard nam het hierna op tegen Heinz en beiden maakten er een wisselvallige partij van. Wat te zeggen van de cijfers 6 - 11, 11 - 9, 9 - 11 en 11 - 0? In de beslissende 5e game wist Gerard revanche te nemen voor de ‘zeperd’ in de 4e game. Hij won die met 3 - 11. Henny had daarna de kans om de titel al in de derde partij weinig te stellen. Dat moest dan gebeuren tegen Mariusz die ook nog op 100% stond, zij het op 6 uit 6. Ook dit werd een spannende partij. Henny nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar zag Mariusz in de 4e game ontsnappen: 12 - 10. In de beslissende game wist Mariusz het verschil te maken: 11 - 3.
In het dubbel namen Gerard en Jeroen het op tegen Heinz en Mariusz. De Kampenaren namen een 0 - 2 voorsprong, maar misschien dat het zicht op de titel hen toen parten begon te spelen. De 3e en 4e game gingen namelijk naar GTC 3. In de beslissende 5e game waren het dan toch Gerard en Jeroen die de game en daarmee de partij op hun naam wisten te schrijven. De titel was daarmee een feit! Felicitaties aan Gerard, Henny, Jeroen en Marco !!! Zij zijn daarmee weer terug op het niveau waar zij thuishoren: de 4e klasse.

Nadat de felicitaties waren uitgewisseld, moesten nog liefst zes partijen worden gespeeld. Na het dubbel rekende Jeroen in vier games af met Heinz. Ondanks het gameverlies kwam de zege vrij eenvoudig tot stand. Henny verloor daarna voor de tweede maal dit seizoen van de sterke Hans. Ditmaal gunde Hans Henny geen game. Gerard zorgde vervolgens voor een nieuwe surprise door Mariusz - die dus ook nog op 100% stond - aan de zegekar te binden. Gerard won keurig in vier games. Zo stond het 2 - 5.

Ook de laatste drie partijen gingen naar team 11. Eerst wist Henny zichzelf ook op het wedstrijdformulier te plaatsen na een zwaarbevochten zege op Heinz. Henny kwam van een 2 - 1 achterstand terug tot 2 - 2 en toonde zich in de beslissende game de sterkste. Jeroen bracht hierna Mariusz de tweede nederlaag van de avond - en het seizoen - toe. Jeroen verloor de 1e game nog nipt, maar won daarna drie games op rij. Gerard kopieerde dit (prima) resultaat in zijn partij tegen kopman Hans. Ook hij verloor de 1e game, maar ook hij won vervolgens drie games op rij en zo liep ook Hans tegen zijn tweede nederlaag van de avond en van dit seizoen aan. Een knappe zege van Gerard.

Team 11 liet er afgelopen donderdagavond in Genemuiden dus geen misverstand over bestaan welk team het meeste aanspraak op de titel mocht maken. Het wees GTC 3 in eigen huis met liefst 2 - 8 terug. Een heel knappe zege.

Scores:
Gerard W 3, Jeroen 3, Henny 1 en dubbel 1

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Kampenion 11        9 - 76 K
GTC 3               9 - 54
Harderwijk 5        9 - 50
Smash '70 (H) 10    9 - 35
Nevanco 1           9 - 34
TT Zwolle 16        9 - 21 D

Team 11 sluit het fraaie seizoen komende vrijdag af met een uitwedstrijd bij nummer laatst TT Zwolle 16.

 

5e klasse: Kampenion 12 - Smash-In 3

En dan last but not least team 12. Dat team is met afstand het meest ‘ongelukkige’ seniorenteam van Kampenion. Want de nummers 1 en 2 van het team - Anne van der Haar en Alies Hendriks - kwamen door gezondheidsproblemen respectievelijk 1x en 0x in actie. Dat is zwaar balen. In de eerste plaats voor henzelf natuurlijk, maar vervolgens ook voor het team. Gelukkig konden die problemen met behulp van reserve Rense Beimers en team 11 het hoofd worden geboden. En verder kwam ‘Groninger’ Jentine Sikkema wat vaker over uit het hoge noorden. Er gaat immers niks boven Kampen(ion) niet waar?

Na acht wedstrijden stond team 12 op een ‘veilige’ 4e plaats en het is zaak om die plaats in de resterende twee wedstrijden te behouden. Afgelopen vrijdag kwam nummer drie Smash-In 3 op bezoek dat vooraf 3 punten meer had verzameld.

Alice Ringenier, Jentine Sikkema en Rense Beimers namen het op tegen Ronald Schutte, Taeke van der Meulen en André de Gorter.

Na het dubbel was de wedstrijd in balans. In de openingspartij was Alice te sterk voor Ronald. Na de nipt gewonnen 1e game (12 - 10) kreeg Alice de wind in de zeilen, al moest zij de 3e game nog aan Ronald laten. In de 4e game echter stond zij er weer en won zij met ruim verschil. Jentine verloor tegen Taeke juist de 1e game met nipt verschil (10 - 12) en dat was niet bevorderlijk voor de rest van de partij. Taeke won ook de 2e en 3e game. Rense moest daarna zijn meerdere erkennen in tegenstander André. Hij sleepte de 3e game er nog wel uit, maar was in de 4e game kansloos.
In het dubbel kwamen Alice en (dochter) Jentine tegen Ronald en Taeke knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2. En in de beslissende game waren zij net wat gelukkiger dan de tegenstanders: 11 - 9.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Jentine boekte een overtuigende driegames zege op Ronald. Zij kwam geen moment in de problemen. Alice ondervond daarna ook de kracht van André. In een partij met nauwelijks krachtsverschil won André in vier games na 12 - 10, 9 - 11, 10 - 12 en 9 - 11. Rense verloor vervolgens de 1e game ruim van Taeke, maar wist de 2e en 3e game met nipt verschil naar zich toe te trekken. Dat gaf hem kennelijk zoveel moraal dat hij in de 4e game afstand wist te nemen: 11 - 3.

Van de laatste drie partijen wist team 12 er nog twee te winnen. Jentine wist André ook geen nederlaag toe te brengen. Zij verloor in vier games en had geen moment uitzicht op winst. Rense werd door tegenstander Ronald tot een vijfpitter gedwongen. In die spannende partij wist hij in de beslissende game het verschil te maken. In de laatste partij van de avond moest Alice de 1e game aan tegenstander Teake laten. Maar daar raakte zij niet van in de war. Zij herstelde zich keurig en won vervolgens drie games op rij.

Team 12 pakte vrijdagavond dus 6 belangrijke punten, mede gelet op de uitslagen in de beide andere wedstrijden. De nummers 5 (TT Zwolle 15) en 5 (’s-Heerenbroek 4) verloren beide en dus heeft team 12 zijn positie weten te versterken. De voorsprong op nummer 5 TT Zwolle 15 bedraagt nu 7 punten en waar team 12 maandag al op bezoek gaat bij kampioen Zwartsluis 4, daar ontvangen de Zwollenaren Smash-In 3. Omdat ook het onderlinge resultaat in Kamper voordeel is, zou je zeggen dat de Zwollenaren degradatie nauwelijks nog kunnen ontlopen. Felicitaties aan de kampioenen van Zwartsluis 4.

Scores:
Alice 2, Rense 2, Jentine 1 en dubbel 1

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan:
Zwartsluis 4        9 - 64 K
Bosman/Wezep 5      9 - 52
Smash-in 3          9 - 44
Kampenion 12        9 - 43
TT Zwolle 15        9 - 36
's-Heerenbroek 3    9 - 31 D

Als vermeld gaat team 12 as. maandag op bezoek bij Zwartsluis 4.

 

Met nog één speelronde te gaan, is de situatie voor de meeste teams al wel duidelijk. Team 1 is officieel gedegradeerd en team 11 behaalde heel overtuigend de titel. De teams 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8 zijn (meer dan) veilig. Team 9 heeft een wonder nodig om niet te degraderen, team 10 vooral een ruime zege en team 12 tenslotte nog een paar puntjes. Voor drie teams wordt het komende week dus nog (enigszins) spannend.

Het programma voor de laatste speelronde ziet er als volgt uit:

Maandag 27 november:
Zwartsluis 4 - Kampenion 12

Vrijdag 1 december:
Kampenion 2 - TT Zwolle 3
Blauw-Wit 1 - Kampenion 3
TT Zwolle 4 - Kampenion 4
Kampenion 5 - Wijk 16 1
Smash ’70 5 - Kampenion 6
Harderwijk 2 - Kampenion 7
Kampenion 8 - NTC Leogang 4
Kampenion 9 - Smash-In 1
Kampenion 10 - Wham 2
TT Zwolle 16 - Kampenion 11

Zaterdag 2 december:
Kampenion 1 - Disnierats 2

Ik hoop mij komend weekend nog eenmaal te melden !

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar