Afgelopen zaterdag vonden in Zwolle de Afdelingskampioenschappen tafeltennis plaats. Kampenion was met een flink aantal spelers vertegenwoordigd in Landstede Sportcentrum, waar maar liefst 80 tafels klaar stonden voor 353 spelers, 79 poules en 1.366 wedstrijden. De Afdelingskampioenschappen staan open voor alle klassen, zowel jeugd als senioren, van beginnende jeugdspelertjes tot senioren uitkomend in de landelijke competitie. Deelnemer Gerard Wessels was zo vriendelijk hierover een verslag te schrijven, mede omdat Jan Ringenier een weekendje weg was. Hartelijk dank, Gerard!

Het was flink druk in de drie grote zalen. Opvallend bij zo'n groot toernooi is toch ook weer de kameraadschap en sportiviteit bij de spelers die ook elkaars concurrent zijn. Ook op hoog niveau is tafeltennis een gezellige sport. Niettemin zetten de Kampenionners hun beste beentje voor om een beker mee naar huis te nemen. Als dat niet haalbaar is, is een verbetering van de prestatie van vorig jaar, het bereiken van de volgende ronde of een ander succesje ook al mooi. En successen waren er weer voor Kampenion!

Julian Plette werd tweede in het enkelspel klasse C/D; hij verloor de finale nipt in vijf games. Samen met Robin Lieftink werd hij ook tweede bij de dubbel C/D. Gerard Palland werd met een gelegenheidsdubbelpartner van De Veluwe derde in de klasse E. Guido Wessels werd in het enkelspel derde in klasse F. In de klasse G wist het dubbel Henny Boxman / Gerard Wessels de kwartfinale te bereiken, maar daar vonden zij hun Waterloo. Jan de Vries en Tromp Baarssen (klasse F) overleefden hun poule niet.

Bij de jeugd waren er successen voor de gebroeders Van de Broek: in de eerste klasse ging Ernst van den Broek met een beker naar huis, hij werd tweede. Jannick van de Broek eindigde op de derde plaats. Luuk Regterschot was content over zijn eigen spel maar hij viel niet in de prijzen, net als Bert Beks.

Interesse gewekt?

De goede resultaten bij de jeugdspelers kunnen gezien worden als een aanmoediging voor de jeugd in Kampen om ook te gaan tafeltennissen. Onderaan beginnen, kampioen worden en misschien later in de voetsporen van team 1 successen behalen. Maar wat bij Kampenion het belangrijkste is, is het plezier in het spel.

Kampenion heeft diverse trainingsgroepen. Van maandag- t/m donderdagavond wordt dagelijks training gegeven door goede en gedreven trainers. Een ieder krijgt training op haar / zijn niveau. Nieuwe jeugdleden kunnen terecht op de woensdagavond vanaf 18.30 uur en nieuwe seniorenleden op de maandagavond vanaf 19.30 uur. Nieuwelingen mogen eerst een keer of 3 á 4 komen sfeer proeven voordat zij de vraag krijgen of zij al dan niet lid willen worden. Wellicht mogen wij jou op maandag- of woensdagavond begroeten!

Gerard Wessels