1Het weekend van 15 - 17 juni was voor tafeltennisvereniging Kampenion een van de sportieve hoogtepunten van het jaar. Elf spelers reisden af naar Pápa, de partnerstad van Kampen, in Hongarije. Zij deden zaterdag 16 juni mee aan de jaarlijkse Mini-Olympiade, waar nu voor het eerst spelers van alle leeftijden aan konden deelnemen. Voorheen was het toernooi alleen voor de jeugd toegankelijk. Deze nieuwe opzet betekende een behoorlijke versterking van de kwaliteit van het toernooi. Naast de Kampenaren waren er spelers uit Pápa en andere plaatsen in Hongarije, uit Slowakije, Roemenië en zelfs China. Er deden zes Chinese spelers met hun trainer/coach mee, afkomstig van de Zhejiang universiteit in de stad Hangzhou en de universiteit in Nantong, ongeveer 200 km van Sjanghai. Voordat de wedstrijden begonnen, gaven zij met hun trainer een demonstratie van hun training. En meteen werd al duidelijk dat de Chinese speelster en spelers een tikje te sterk waren voor de Kampenionners.

De competitie werd gespeeld in drie leeftijdsklassen: tot 16 jaar, 16 tot 25 jaar en boven de 25. Alleen in de oudere groep ging er een prijs mee naar Kampen. Ralph Trip was, ondanks de lange reis, in topvorm en wist de finale te bereiken. Ook in de finale speelde hij prima maar hij had weinig kans tegen de sympathieke Chinees Zheng Zhou van de universiteit in Zhejiang. Ralph kreeg als tweede prijs een prachtige vaas. De andere spelers van Kampenion (Ivan Hollander, Wim Tillema, Thomas Niemeijer, Gerard Wessels, Jan Ringenier, Jan Beks, Gert-Jan de Lange, Bert Beks, Arnold Hubach en Guido Wessels) kwamen ook tot goede prestaties maar bereikten niet het podium.

{yendifplayer videoid=6}

Dit tafeltennistoernooi, de Mark Banhidi Memorial, werd gehouden ter nagedachtenis van Mark Banhidi, die op 11 januari 2014 op 19-jarige leeftijd is omgekomen bij een auto-ongeluk. Zijn vader, wonend in Pápa, was een van de organisatoren. In 2009 deed Mark mee in Kampen aan het tafeltennistoernooi tijdens het sportevenement met de partnersteden.

Het was een geweldig weekend voor Kampenion. De reis werd gemaakt samen met jonge atleten van AV Isala '96 en hun begeleiders, alles onder leiding van Gert Nijkamp van de Stichting Kampen Internationaal. Het klikte prima met Isala, de reis verliep goed en het traditionele uitstapje op zondag was ook erg leuk. Voor Kampenion was het een weekend vol van sportiviteit, verbroedering en leuke contacten. Het was goed om te zien hoe de sporters kennis maakten met andere nationaliteiten en met de sport en cultuur in Hongarije. Kampenion bedankt de Stichting Kampen Internationaal en Gert Nijkamp voor deze mooie sportieve ontmoeting. Volgend jaar gaan er vast nog meer Kampenionners mee!

Gerard Wessels