Zoals wellicht bekend kent Kampen vier partnersteden: Eilat (Israël), Pápa (Hongarije), Meinerzhagen en Soest (beide Duitsland). Al sinds de jaren negentig van de vorige eeuw organiseert Pápa jaarlijks een Mini-Olympiade waarin sporters uit verschillende sporten hun krachten meten. Als een soort van tegenprestatie organiseren de Stichting Kampen Internationaal en een aantal andere enthousiastelingen dit jaar een Internationaal Sporttreffen op zaterdag 12 september as.
 
 
 
Uiteraard ontbreekt ook tafeltennis niet. Immers Kampenion is vrijwel vanaf het eerste jaar deelnemer aan de Mini-Olympiade in Pápa.
 
Via het clubblad en email zijn de eigen jeugdleden geïnformeerd over het internationaal tafeltennistoernooi op zaterdag 12 september as. Tot op dit moment hebben zich 7 jeugdleden aangemeld, op zich een ietwat teleurstellend aantal. Jeugdleden die nog willen meedoen, kunnen zich opgeven t/m zondag 16 augustus as. De organisatie - er komt namelijk meer bij kijken dan het organiseren van een toernooitje - wil namelijk begin volgende week (week 34) de aantallen deelnemers weten. Eind deze week wordt bekend hoeveel deelnemers uit de partnersteden zich hebben aangemeld. Bekend is al dat vanuit Pápa 6 spelers en 1 begeleider komen. Nog niet bekend is hoeveel spelers uit de beide Duitse plaatsen komen. Eilat heeft de organisatie laten weten helaas niet te kunnen deelnemen, omdat het internationaal sporttreffen op zaterdag (Sabat) plaatsvindt.
 
Nu wil het geval dat de tafeltenniscompetitie juist op zaterdag 12 september as. van start gaat. En dat is een lastig gegeven. Zo kon bijvoorbeeld de thuiswedstrijd van team 1 tegen TTCV/Herwaarden 1 niet worden verzet. De wedstrijden van de teams van Kampenion die een thuiswedstrijd hebben op zaterdag 12 september, zijn een week vervroegd. Dit geldt voor de teams 2, 3 en 4. De teams 5, 6 en 7 hebben een uitwedstrijd op zaterdag 12 september. Ik neem contact op met de wedstrijdsecretarissen van de betrokken verenigingen met de vraag of de wedstrijden kunnen worden verzet naar zaterdag 5 september. Let wel, die wedstrijdsecretarissen kunnen daartoe niet worden verplicht! Het kan dus zijn dat je NIET kunt deelnemen aan het tafeltennistoernooi. Daar moet je rekening mee houden.
 
Het tafeltennistoernooi begint op zaterdag 12 september 's morgens om 10.00 uur. De spelers van team 1 zouden kunnen overwegen om ook aan het toernooi mee te doen en die wedstrijden te gebruiken als 'opwarmer' voor de competitiewedstrijd van diezelfde middag. Feit is wel dat nog niet kan worden aangegeven tot hoe laat het toernooi duurt. Dit hangt uiteraard af van het totale aantal deelnemers.
 
Natuurlijk moeten de buitenlandse spelers worden ondergebracht. De Hongaren arriveren op vrijdag 11 september en vertrekken weer op zondag 13 september. Daarom heb ik een aantal malen - ook weer via clubblad en email - verzocht of gezinnen als gastgezin kunnen / willen fungeren. Uiteindelijk hebben 5 gezinnen zich hiervoor aangemeld en in totaal 9 plaatsen beschikbaar gesteld. Deze gastgezinnen krijgen binnenkort schriftelijk informatie.
 
Later op de dag - ongeveer om 18.30 á 19.00 uur - wordt de sportontmoeting afgesloten met een barbecue voor in ieder geval de sporters en de organisatoren. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de deelname. Ook voor deelname aan het tafeltennistoernooi wordt een bijdrage gevraagd. Over de hoogte van de bijdragen volgt later meer informatie.
 
Namens Kampenion zitten Gerard Wessels en Jan Ringenier in het organisatiecomité. Verder hebben Ralph Trip en Ton Ringenier laten weten beschikbaar te zijn om te helpen rond en op zaterdag 12 september as.
 
Gerard Wessels heeft inmiddels een website gemaakt waarop de nodige informatie vermeld staat. Die website wordt regelmatig geactualiseerd. Het adres is: http://www.kampen12september2009.tk. Neem daar gerust eens een kijkje.
 
Laten we er met elkaar een leuke en sportieve dag van maken.
 
Jan Ringenier