FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het leek allemaal zo mooi. Voor Jordy ten Have en Robin Lieftink - die vanwege hun leeftijd bij de jeugd moesten stoppen - kon Lars van der Zanden (Trias) worden begroet. En een team bestaande uit Ivan Hollander, Gertjan Wessels en Lars van der Zanden misstaat zeker niet in landelijk A. Sterker nog, met een beetje geluk zou het zich kunnen mengen in de strijd om de plaatsen 1 en 2 die aan het eind van het seizoen recht geven op een plek in de kampioensklasse. Maar nog voordat het seizoen begon, kregen Ivan en zijn teamgenoten een domper te verwerken: Ivan raakte gebleseerd aan zijn knie bij een partijtje voetbal. Ook voor de najaarscompetitie 2008 raakte Ivan geblesseerd aan de knie; de andere. Hij is toen zo'n zes weken uit de roulatie geweest. Zijn afwezigheid werd toen opgevangen door Robin Lieftink (ttv Emmeloord), die overigens nog steeds lid is van Kampenion.

Ditmaal kwam Ivan als keeper op zijn knie te vallen en al snel was duidelijk dat het (opnieuw) foute boel was. Let wel, we hebben het nu over omstreeks 20 augustus jl. Inmiddels is het ruim een maand later en weet Ivan nog steeds niet wat er precies aan zijn knie scheelt. Ik moet een beetje voorzichtig zijn met wat ik schrijf, maar laat ik volstaan met te 'zeggen' dat het de medici ontbrak aan een doortastende aanpak. Pas op woensdag 16 september jl. is dan eindelijk een MRI-scan gemaakt en hiervan zou Ivan een week later - deze week dus - de uitslag ontvangen.
Gisteren - maandag 21 september - kreeg Ivan telefonisch te horen dat hij een maand (!) op de uitslag moet wachten, omdat zijn huisarts niet beschikbaar is.
Dat is toch te belachelijk voor woorden. Als een huisarts met vakantie is, kun je bij gezondheidsklachten terecht bij één van zijn collega's. Maar moet je voor een uitslag van een MRI-scan wachten tot die beste man of vrouw terug is van vakantie? Ongelooflijk. Wat dat betreft kun je beter beroepsvoetballer zijn. Dan word je met voorrang behandeld. Ik hoop dat Ivan en zijn ouders alles in het werk stellen om die uitslag snel(ler) te verkrijgen, want laten we eerlijk zijn: we hebben het alleen nog maar over een uitslag. Vervolgens wordt pas duidelijk wat er moet gebeuren: een ingreep, rust, medicatie of een combinatie daarvan.

Al met al is al wel duidelijk dat Ivan voorlopig niet in actie kan komen. Dat is in de eerste plaats sneu voor Ivan zelf. Hij had zich veel van dt seizoen voorgesteld; zowel in landelijk A jeugd als in de 1e klasse senioren. Daarnaast is het ook vervelend voor Gertjan en Lars. Ook zij hadden zich een ander seizoen voorgesteld. Begrijp me goed, hiermee wil ik de invallers zeker niet tekort doen. Integendeel. Ik ben blij dat we met elkaar kunnen voorkomen dat team 1 onvolledig op pad moet gaan. Maar als je zoveel moeite hebt gedaan om een landelijk A-waardig team op de been te kunnen krijgen - wat met de komst van Lars prima is gelukt - dan is het zuur dat dit alsnog doorkruist wordt. Zeker als we kijken naar de uitslagen van de wedstrijden en de stand in groep 4 van landelijk A. Zo staat team 1 met 9 punten uit twee wedstrijden op een gedeeld derde plaats met slechts vier punten achterstand op koploper Middelburg.

In seniorenteam 2 (1e klasse) is de absentie van Ivan wat gemakkelijker op te vangen; dat team bestaat namelijk uit vier spelers waarvan de overige spelers - onvoorziene omstandigheden daargelaten - wekelijks kunnen spelen. In 'noodgevallen' moet een beroep op een invaller uit de 3e klasteams 3, 4 of 5 worden gedaan.

Natuurlijk 'hep elk nadeel zijn voordeel', zoals de onnavolgbare Johan Cruijff zo mooi zegt. Wekelijks krijgen nu namelijk spelers uit de teams 2, 3 en 4 de kans om te ruiken aan het hoge(re) niveau. Zo vielen bijvoorbeeld Cristian van Eeden (team 3, 1e klasse) en Robin Makkink (team 2, Hoofdklasse) al verdienstelijk in. Zij wisten weliswaar geen punt te pakken, maar dat mocht ook niet van hen worden verwacht. Zij verkochten hun huid duur. Klasse! As. zaterdag valt Guido Wessels (team 4, 1e klasse) in. En zo krijgt ook hij de gelegenheid om samen met broer Gertjan en Lars op stap te gaan en een wedstrijd op het hoogste niveau bij de jeugd te spelen. En dan ook nog eens tegen een aansprekende tegenstander: Westa uit Wessem; dat team werd het afgelopen seizoen namelijk Nederlands kampioen! Het won de finale van Tanaka, een ander team uit de groep 4 van landelijk A. Vader Gerard Wessels rijdt het team en onderweg wordt Lars opgepikt.

Als wedstrijdsecretaris JEUGD en als vereniging zitten wij dan ook niet bij de pakken neer. We maken van de nood een deugd. We hopen dat de spelers uit de teams 2, 3 en 4 positief geprikkeld worden door de invalbeurten bij team 1. En wie weet steken zij er wel wat van op, zodat zij daar in het eigen team weer baat bij hebben.

Voor Gertjan en Lars blijft het natuurlijk jammer. Een plaats bij de eerste twee is nu vrijwel onmogelijk, tenzij Ivan wonderbaarlijk snel herstelt en de achterstand op de nummers 1 en 2 op dat moment nog niet te groot is. Ivan kennende zit hij namelijk vrij snel weer op een prima niveau.
Gertjan, Lars en de invallers, ik wens jullie de komende weken veel plezier en veel succes toe.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar