FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdagavond 16 oktober organiseerde de activiteitencomissie van Kampenion het Minibatjestoernooi. Op dit toernooi wordt, zoals de naam al doet vermoeden, met kleine batjes gespeeld: de minibatjes. Meestal wordt er een toernooi georganiseerd voor jeugd- en seniorspelers gezamelijk. Bij dit Minibatjestoernooi werd bewust gekozen om de jeugd- en seniorspelers gescheiden te laten deelnemen en de jeugd al te laten beginnen om 18.30 uur. Zo werd het niet te laat voor de jongere jeugdleden.

Jeugd
Zoals 'gezegd' ving de jeugd aan om 18.30 uur. Bij de jeugd waren er twaalf aanmeldingen, maar voorafgaand aan het toernooi meldden twee jeugdleden zich nog af. De tien jeugdleden die wel meededen, werden verdeeld over twee vijfkampen. De beste drie uit iedere vijfkamp gingen door naar de A-poule, de nummers 4 en 5 gingen door naar de B-poule. Er werd gespeeld om twee gewonnen games.

In poule 1 bleek Guido niet te kloppen: alle wedstrijden won hij overtuigend met 2-0. In poule 2 was ook duidelijk iemand de sterkste, al was dit wal wat verrassender: Bertin wist al zijn wedstrijden met 2-0 naar zich toe te trekken.

De volledige uitslag in poule 1 en 2

Poule 1 Poule 2
1.
Guido Wessels
1.
Bertin Bos
2.
Pascal Bruins
2.
Danny Visscher
3.
Danny Bruins
3.
Gert-Jan de Lange
4.
Remco Stremmelaar
4.
Wilhelm Daudeij
5.
Jaap van der Veen
5.
Matthieu van den BergDe B-poule bestond uit de nummers 4 en 5 uit poule 1 en 2. Zij streedden in de B-poule om een zak met spek en een zak met chocoladesnoepjes, maar dat was natuurlijk niet het voornaamste doel om voor te strijden. Wilhelm, Remco, Matthieu en Jaap maakten er leuke wedstrijden van. Jaap van der Veen, die in de poule nog als vijfde was geeindigd, bleek in de B-poule niet te verslaan: hij won het Minibatjestoernooi Jeugd in de B-poule. En dat is knap, want Jaap is pas twee maanden lid van Kampenion. Remco speelde twee spannende driesetters tegen Jaap en Wilhelm en werd tweede door de wedstrijd tegen Wilhelm te winnen. Wilhelm kwam dus net tekort voor de tweede plaats, maar kan terugkijken op een goed en vooral leuk toernooi. Datzelfde geldt voor Matthieu; hij eindigde op de vierde plaats.

De beste zes spelers speelden een zeskamp in de A-poule. Dat betekende dat alle spelers twee spelers tegen zouden komen, die ze ook in de voorronde al tegen waren gekomen. Danny Bruins speelt in de 4e klasse bij de jeugd en moest het opnemen tegen een hoofdklasser, drie 1e klassers en een 3e klasser. Dat hij de wedstrijden tegen naamgenoot Danny Visscher en broer Pascal Bruins nipt in drieen verloor en ook in de overige wedstrijden prima mee kon komen, is dan ook een nette prestatie. Hij eindigde als zesde, maar kan terugkijken op een leuk toernooi. Guido, in de poule ongeslagen, wist in de A-poule alleen Danny Bruins te verslaan en eindigde als vijfde. Pascal, in de poule tweede achter Guido, wist ditmaal wel van Guido te winnen, maar kwam tegen de andere tegenstaders te kort. Hij eindigde op de vierde plaats. En zo eindigden de beste drie spelers uit Poule 1 op de laatste drie plaatsen in de A-poule. Dat betekent automatisch dat de podiumplaatsen gingen naar de beste drie spelers uit Poule 2. Danny Visscher wist in de poule nog te winnen van Gert-Jan de Lange, maar moest de overwinning ditmaal nipt in drieen naar Gert-Jan laten gaan. Wellicht kreeg Gert-Jan met zijn aanvallende spel meer vertrouwen in zijn spel met het minibat. Hij won in ieder geval de juiste van de twee partijen tegen Danny, want deze overwinning leverde een tweede plaats en dus ook een prijs op. En dan blijft er een speler over: Bertin Bos. In de voorronde was hij niet te verslaan en won alles mer 2-0. In de A-poule ging het een stuk moeizamer, maar van 3e klasser Bertin mocht niet verwacht worden dat hij zijn tegenstanders uit de Hoofdklasse en 1e klasse zomaar even opzij zou zetten. Er mocht zelfs niet verwacht worden dat hij ze uberhaupt opzij zou zetten... maar dat deed hij wel: hij won alle wedstrijden, waarvan vier van de vijf met 2-1. Maar winst is winst en zo werd Bertin Bos de ongeslagen Minibatjeskampioen Jeugd van 2009! Grappig detail is dat later bleek dat de eerste wedstrijd in de A-poule tussen Bertin en Gert-Jan de finale was. Een ander grappig detail was dat de prijzen in de A-poule gingen naar de kleinste (lees: kortste) twee spelers.

De einduitslag

A-poule
B-poule
1.
Bertin Bos
1.
Jaap van der Veen
2. Gert-Jan de Lange 2. Remco Stremmelaar
3. Danny Visscher 3. Wilhelm Daudeij
4. Pascal Bruins 4. Matthieu van den Berg
5. Guido Wessels
6. Danny Bruins


Senioren
De senioren vingen anderhalf uur later dan de jeugd aan: zij begonnen om 20.00 uur. Bij de senioren deden 18 Kampenionners mee, verdeeld over twee negenkampen. Er werden twee games gespeeld, dus een wedstrijd kon ook eindigden in een 1-1 gelijkspel. De twee spelers met de meeste gamewinst gingen door naar de kruisfinales, waarna een finale en een wedstrijd om de 3e en 4e plaats volgde.

De volledige uitslag in de poule met daarachter de hoeveelheid gewonnen games

Poule 1 Poule 2
1. Arnaud van der Sluis 14 games 1. Sebastiaan Doorn 14 games
2. Ralph Trip 13 games
2. Ton Ringenier 14 games
3. Niels Alberts 11 games
3. Jordy ten Have 10 games
4. Jan Ringenier 11 games
4. Paul Kamstra 8 games
5. Ivan Hollander 9 games
5. Gertjan Wessels 7 games
6. Dick Hoekman 8 games
6. Marco Ilbrink 7 games
7. Martijn Haanappel 3 games
7. Harm Bosman 6 games
8. Gerard Wessels 2 games
8. Rense Beimers 3 games
9. Alice Ringenier 1 game
9. Jentine Ringenier 3 games


De halve finales gingen tussen Arnaud en Ton en tussen Sebastiaan en Ralph. Poule 2 leverde uiteindelijk beide finalisten, door de spelers uit poule 1 met 3-1 te verslaan. Sebastiaan en Ton speelden dus wederom tegen elkaar, evenals Arnaud en Ralph. In de poule hielden Arnaud en Ralph elkaar in evenwicht. Sebastiaan wist twee games nipt te winnen van Ton. Maar deze wedstrijden deden er nu niet meer toe. In de strijd om de 3e en 4e plaats trok Ralph met 3-1 aan het langste eind en ging naar huis met de roomsoesjes. Arnaud, winnaar van vorig jaar, eindigde dit jaar dus op de 4e plaats. In de finale liet Ton zien hoe je ook met een minibatje kunt spelen; ik denk dat menig 1e divisie oost speler het tegen Ton nog lastig zou hebben gehad met het gewone bat. Misschien overdrijf ik wat, maar feit was dat Ton vrijwel alles wist te raken en vaker dan Sebastiaan lief was soms ook eerst het net en dan pas de tafel. Ton won de finale met 3-1. En dat nadat hij vooraf had aangegeven eigenlijk niet zoveel zin te hebben in het Minibatjestoernooi, maar alleen meedeed voor de gezelligheid. Met de overwinning mag Ton zich een jaar lang 'King of the Minibat' noemen. Sebastiaan eindigde als tweede, maar de meervoudig Minibatkampioen zal volgend jaar ongetwijfeld terugkomen om revanche te nemen.

De einduitslag

1.
Ton Ringenier
2.
Sebastiaan Doorn
3.
Ralph Trip
4.
Arnaud van der Sluis


Ralph Trip
AC-lid

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar