FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zondag 25 oktober werden (o.a.) in Lochem de 2e rondes van de Nationale Jeugdmeerkampen (NJMK) gehouden. Van onze vereniging nam Robin Makkink daaraan deel. In de 1e ronde (op zaterdag 4 oktober) was hij vrijgeloot, omdat hij over een B-licentie beschikt. Cristian van Eeden deed toen wel mee, maar hij wist zich in een sterk deelnemersveld helaas niet te plaatsen voor de 2e ronde. Robin kwam dus voor het eerst in actie bij de NJMK.


Robin speelde een goed NJMK. Hij won al zijn vier partijen en liet daarmee – net als tijdens de landelijke ranglijsttoernooien – zien dat hij tegen leeftijdsgenoten meer dan goed kan meekomen. En dat is een prettige constatering en wetenschap.

In zijn eerste partij versloeg hij 2e klasser J. Lin (Twekkelerveld 3) met 3 – 1. Natuurlijk is dat geen opzienbarend nieuws, maar Robin wil het zichzelf nog wel eens onnodig lastig maken tegen spelers die lager spelen. Ditmaal stond hij één game af.

In partij twee was R. Goudt (DTS 1) de tegenstander. Goudt is een gemiddelde 1e klasser en was onlangs op het ranglijst C-toernooi in Hoorn nog (verliezend) tegenstander van Guido Wessels. Robin moest vol aan de bak getuige de nipte 3 – 2 overwinning, maar de winst was binnen.

De derde partij was die tegen de bekende Th. van den Eijkel (Heino 1) die in de 1e klasse heel weinig partijen verliest. Ook nu moest de partij in een vijfde game worden beslist en ook nu was het Robin die knap wist te winnen. Een goede overwinning van Robin.

In de vierde partij was D. Kamma (Wijk 16 2) de tegenstander. Het toeval wilde dat Robin de dag ervoor in de competitie tegen broer K. Kamma (De Toekomst 1) had gespeeld. Toen wist het Robin de partij – de laatste van de middag – te winnen. Zondagmorgen won Robin met 3 – 1 van D. Kamma, de jongere en betere van de twee. Dylan speelt namelijk landelijk C en kwam tot en met afgelopen zaterdag tot een percentage van 60. Een prima overwinning dus van Robin.

Dus gaat Robin ongeslagen door naar de kwartfinales van de NJMK. Proficiat Robin!Vanaf nu krijgen die meerkampen ook een meer nationaal karakter. De kwartfinales worden op zondag 13 december as. in Almere gehouden. We gaan het volgen.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar