FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zondag 22 november jl. was de 3e ronde van de Nationale  D-Meerkampen Heren. Omdat Ton de derde ronde gehaald had, mocht hij hier aan meedoen. Het was even afwachten waar hij moest spelen. Een paar dagen voor het toernooi kreeg hij bericht dat hij naar Etten-leur moest!! Dat was voor hem een eind rijden. Hij heeft Freek Dekker (prima coach) gebeld en gevraagd of hij mee wou naar het verre Etten-leur. Freek heeft ja gezegd en kwam om 5 voor 8 aan de Ballade voorrijden. Ondergetekende (Jentine) ging mee.Ton_Ringenier
 
 
 
Om 5 voor 8 stapten we dus in de auto voor de trip naar Etten-leur. We hebben gezellig gekletst en zijn langs vele steden gegaan. Om 10 uur waren we dan eindelijk in Etten-leur en we waren blij dat we de auto uit mochten, want zo lang zitten is niet zo fijn voor je spieren. Ton had zich omgekleed en moest wachten tot het toernooi dan eindelijk zou beginnen.
 

Hij zat in een poule van 8, maar er kwam er 1 niet opdagen.
Hij moest spelen tegen de volgende spelers:
  • Patrick Heppner - HTC
  • Willy Zetsen -  Westa
  • Hilair Bislip – De Salamanders
  • Bob Koch – TTV Cevelum
  • Matthijs v/d Heiden – Steeds Hoger/TSB
  • John Kossen – TTV Rapidity
 
De eerste wedstrijd mocht Ton aantreden tegen Patrick Heppner van HTC. Hij heeft als eens vaker tegen deze jongen gespeeld. Ton moest er de eerste set nog eventjes inkomen en verloor de 1e set met 9-11. De 2e set was het spannend, want ze waren echt aan elkaar gewaagd. Toch won Ton deze set met 12-10. De 3e set was Patrick weer sterker en Ton verloor deze set dan ook met 7-11. Het lijkt wel stuivertje wisselen, want de 4e set was Ton weer sterker en won deze set met 11-6. Een 5e set moest uitmaken wie er nou met de winst vandoor ging. Dat bleek Ton te zijn. Hij won de 5e set met 11-5 in. Een mooie winst!
 

In de 2e partij mocht Ton spelen tegen Willy Zetsen van Westa, een jonge jongen die 3e divisie speelt! In de vorige ronde moest Ton ook al tegen hem spelen en verloor toen in de 5e set van hem. Zou het hem dan nu wel lukken om van hem te winnen? Ja dat is gelukt! Hij won van Willy in 5 sets met : 11-5, 6-11, 7-11, 11-9, 13-11!! Een hele knappe prestatie van Ton. Hij had zelf ook niet verwacht dat hij van hem zou winnen en was erg blij met het resultaat.
 

Ton speelde zijn 3e partij tegen Hilair Bislip van De Salamanders. Deze man was iets te goed voor Ton. Hij verloor in 3en, maar wel telkens met 2 punten verschil. Hij zat er dus elke keer dichtbij maar Hilair was op de belangrijkste momenten te sterk. Het werd 9-11, 11-13, 9-11. Jammer maar helaas!
 

Na zijn verlies moest Ton de knop omzetten en zich richten op de volgende wedstrijd tegen een anti speler. Daar is hij later achter gekomen. Ton moest spelen tegen Bob Koch van TTV Cevelum. Ton begon heel goed en won de 1e set met 11-4, maar daarna was het gedaan. De andere 3 sets gingen naar Bob met 12-10, 11-6 en nog een keer 11-6. Jammer voor Ton, maar Bob was slimmer en gebruikte zijn anti rubber goed op belangrijke momenten.
 
 

Matthijs v/d Heiden van Steeds Hoger/TSB was zijn volgende tegenstander. Een jongen die veel terug brengt en net als Ton behoorlijk lang is. Ton verloor de 1e 2 sets van Matthijs met 5-11, 6-11. Het was aan Ton te zien dat hij al behoorlijk uitgeput was en Freek moest hem moed in spreken dat er nog niks aan de hand was. Met een paar goede tips in het achterhoofd begon Ton aan de 3e set. Deze won hij met 11-8. Maar daarna was het gedaan. Ton verloor de 4e set met 7-11 van Matthijs. Op dat moment had Ton er dus 2 gewonnen en 3 verloren.
 
 

In zijn laatste partij speelde Ton tegen John Kossen van TTV Rapidity. Ton was veel beter dan John en won dan ook in 3-0 van hem met 11-5, 11-4 en 11-7. Zo had Ton er dus  3 gewonnen en 3 verloren.
 

Nu was het afwachten of Ton door zou gaan naar de finale of dat hij net 4e zou worden. Want de 1e 3 zouden naar de finale gaan. Na een poosje kwam de uitslag. Ton was net 4e geworden en was dus net niet door naar de finale. Heel erg jammer, maar hij hoeft zich echt niet te schamen. Hij is heel ver gekomen en mag tevreden zijn over zijn spel. Ook coach Freek Dekker was tevreden. En ik natuurlijk ook!

Ik heb hele mooie partijen gezien. Mooie rally’s en mooie punten. Zo gingen wij om kwart over 3 richting auto om naar huis te gaan. Moe maar voldaan kwamen we tegen 5 uur in Kampen aan.


 
 
 
Jentine Ringenier

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar