FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 12 december jl. deed een achttal Kampenionners mee aan het Poldertoernooi in Emmeloord. Alle Kampenionners namen ook deel aan het dubbelspel.

Dubbelspel

Het dubbelspel ving aan om 09.30 uur. Onderstaand de deelnemers van Kampenion op een rij. Robin kwam uit voor t.t.v. Emmeloord en Paul voor Tafeltennis Zwolle, evenals zijn dubbelpartner Yoran.


Heren D Heren E Heren F
Jordy ten Have/Robin Lieftink Marijke Kramer/Gertjan Wessels Niels Alberts/onbekend
Paul Kamstra/Yoran Tonnema

Ton Ringenier/Ralph Trip


In de Heren D-klasse werden tien dubbels onderverdeeld in twee driekampen en een vierkamp. Alleen de winnaars gingen door naar de vervolgronde, waarbij de winnaars van de vierkamp zich direct plaasten voor de finale. De winnaars uit de beide driekampen speelden een tussenronde, waarna de winnaar van deze tussenronde zich plaatste voor de finale. Het dubbelspel werd voor Kampenion weinig succesvol. Robin en Jordy wisten de driekamp waarin zij ingedeeld waren, niet te 'overleven'. Paul/Yoran troffen in de andere driekamp Ton/Ralph. Het derde dubbel in deze driekamp was het dubbel Wouter Beuzenberg/Marc Noorda. Paul en Yoran wisten knap te winnen van het laatstgenoemde dubbel, zij het met minimaal verschil in een spannende vijfgamer. Ton en Ralph slaagden hier niet in en verloren met 3-1 van Marc en Wouter. Een 3-0 overwinning op Paul en Yoran was nodig om toch nog de poule te winnen en door te gaan naar de tussenronde, ofwel de halve finale. Ook Paul en Yoran hadden een overwinning nodig, maar mochten wel twee games verspelen. Ton en Ralph leken lang in hun missie te slagen, kwamen met 2-0 en 10-5 voor, maar wisten het vervolgens niet af te maken en verloren de derde game met 12-14. Toen zij eveneens de vierde game verloren en op een kleine achterstand kwamen in de vijfde game, was nu de halve finale voor Paul en Yoran ineens dichtbij. Maar Ton en Ralph herpakten zich en wisten toch nog de wedstrijd te winnen met 11-9. Uiteindeliijk eindigde het dus voor beide 'Kampenion'-dubbels in tranen en waren Marc en de in Kampen woonachtige Wouter de lachende derden. Zij werden vervolgens in de halve finale uitgeschakeld. Evenals de Heren D-dubbels, wisten de andere dubbels van Kampenion helaas de poulefase niet door te komen.
Enkelspel
Het enkelspel ving aan om 12.30 uur. Onderstaand de deelnemers van Kampenion op een rij.

Heren D Heren E Heren F
Jordy ten Have Marijke Kramer Niels Alberts
Paul Kamstra Ralph Trip
Robin Lieftink Gertjan Wessels
Ton Ringenier


Hoewel Jordy, Paul en Robin in het bezit zijn van een E-licentie, hadden zij zich aangemeld in de Heren D-klasse. De toernooiorganisatie keurde dit goed. Van dit drietal kwam Robin het meest in de buurt van de kwartfinales: hij werd derde in zijn poule. Jordy en Paul wisten minder te overtuigen en kwamen niet in de buurt van de eerste twee plaatsen in de poule. Ton was de enige deelnemer van Kampenion die wel in het bezit was van een D-licentie. Van hem mocht dan ook meer verwacht worden dan van de andere drie spelers in de Heren D. Ton maakte deze verwachtingen waar: hij werd eerste in zijn poule, hoewel dit niet altijd even gemakkelijk ging. Opmerkelijk was zijn verliespartij tegen Hans Speek, die als laatste eindigde in de poule. In de kwart finale kwam Ton Hans Vlig tegen, die afgelopen seizoen uitkwam in de 1e klasse en tegenstander was van team 2. Hans kan echter een hoger niveau aan en heeft enkele seizoenen Hoofdklasse gespeeld, waar hij ongeveer de helft van zijn wedstrijden won. Ton had echter weinig moeite met Hans en versloeg hem met 3-0, waardoor hij de halve finale bereikte. De halve finale bleek het eindstation: Ton verloor met 3-1. Wel wist hij de 3e plaats te pakken door te winnen van Michel Bols.

In de Heren E was alleen Gertjan door naar de vervolgrondes. Omdat hij op de eerste plaats eindigde in zijn poule, hoefde hij geen tussenronde te spelen, maar stond hij gelijk in de halve finale. Hier trof hij een verdediger, waarvan hij de vorige editie van het Poldertoernooi met 3-0 won in de finale. Ditmaal ging het niet zo eenvoudig, maar uiteindelijk trok Gertjan wel aan het langste eind en verzekerde zich van een finaleplek. In de finale trof hij Arnout Kok, wederom een verdedigend ingestelde speler. Net als vorig jaar was Gertjan goed op weg om de titel in de E-klasse te winnen en bij een 2-1 en 10-6 voorsprong leek het bijna niet meer mis te kunnen gaan. Maar je wint pas als je 11 punten hebt behaald en helaas wist Gertjan dit elfde punt niet te maken: hij verloor de vierde game met 10-12. In de vijfde game had hij op 10-9 een vijfde championship point, maar wist ook deze niet te verzilveren. Hij verloor wederom met 10-12 en pakte door dit resultaat de tweede plaats in de Heren E.

Omdat Niels in de Heren F ook niet de poulefase doorkwam, bleef het aantal prijzen steken op twee: een derde plaats in de Heren D voor Ton Ringenier en een tweede plaats in de Heren E voor Gertjan Wessels. Terugkijkend had er hier en daar wat meer in kunnen zitten, maar met had en als kom je er niet en terugkijken heeft alleen zin als je er wat van opsteekt. Met verschillende inschrijvingen op een hoger niveau mogen we niet ontevreden zijn met de twee behaalde prijzen.

Tot slot
Helaas had de organisatie weinig geleerd als het gaat om de poule-indeling in het dubbelspel. Met tien aanmeldingen in de Heren D, zou je toch twee poules van vijf dubbels verwachten. Maar, zoals bovenstaand al vermeld en net als vorig jaar, had de organisatie gekozen voor drie poules: twee poules van drie dubbels en eentje van vier dubbels. Als je nagaat dat er op veel tafels niet werd gespeeld tijdens het dubbelspel en na het dubbelspel anderhalf uur moest worden gewacht (door de in de poules uitgeschakelde spelers) voordat het enkelspel begon, vraag je je toch af waarom voor deze indeling is gekozen. Verder was de organisatie prima en liep het toernooi niet uit, hoewel dat met deze indelingen ook geen verrassing mag worden genoemd. Net zoals ieder jaar, was er ook dit jaar weer een heuse Emmeloordse verloting. Het leukste aan de verloting was om aan het eind van de dag verschillende gelukszoekers verongelijkt met een gewonnen tuinplant rond te zien lopen. Ik wil Paul (heen en terug), Marijke (heen) en Yoran (terug) bedanken voor het vervoeren van alle Kampenionners naar en van de Bosbadhal in Emmeloord.

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar