FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Als enige jeugdspeler van ttv Kampenion mocht Robin Makkink op zondag 13 december meedoen aan de 1/4-finale van de Nationale Jeugdmeerkampen (NJMK) in Almere. Vooraf wisten we al dat het een moeilijke opgave zou worden om de 1/2-finale te bereiken omdat ook alle spelers met een A-licentie aanwezig konden zijn.


In de eerste wedstrijd moest Robin het opnemen tegen Sander Spijkers (van Litac en 4e op de B-ranglijst). Robin speelde een goede wedstrijd maar moest toch de eer aan Sander laten: (6-11, 13-11, 11-5 en 12-10).

De volgende wedstrijd speelde Robin tegen Wouter Damen (van Scylla en 26e op de B-ranglijst). Omdat Robin 28e op de B-ranglijst staat, is dat een tegenstander zijn waar je kansen tegen moet hebben. Het tegendeel was waar: Robin verloor kansloos met 11-1, 11-5 en 11-6.

In de derde wedstrijd stond Carlos Hodge (van HTC en 7e op de A-ranglijst) aan de andere kant van de tafel. In de 1e game ging Robin er hard met 11-0 af.
Ook de volgende twee games gingen verloren en wel met 11-4 en 11-7. Geen schande gezien beide posities op de ranglijsten.

In de vierde wedstrijd was Luuk Pronk (van Shot-S en 8e op de B-ranglijst) de tegenstander. Het moraal van Robin was al eerder op de dag gebroken en helaas kon hij de knop niet omzetten. Hij ging in 4 games onderuit:
11-3, 11-9, 10-12 en 11-8.

De laatste tegenstander was een invaller waarvan me de naam en vereniging mij zijn ontschoten. Deze wedstrijd is ook niet meer gespeeld omdat er voor beide spelers niets meer op het spel stond; alleen de nummers 1 en 2 van de poules en de 4 beste nummers 3, gingen door naar de 1/2-finale die in februari in Zwolle gehouden zal worden.

Al met al een teleurstellende dag waar meer uit te halen was geweest als Robin met de juiste mentaliteit achter de tafel had gestaan. Een 1e of 2e plek zat er echt niet in maar misschien had er wel een 3e in gezeten.


Marcel Makkink

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar