FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 december werd in Assen weer een Ranglijsttoernooi gehouden. Op zaterdag kwamen de spelers met een B-licentie in actie en op zondag die met een C-licentie.
 
Namens Kampenion deden drie spelers mee: Ivan Hollander (junioren B), Robin Makkink (kadetten B) en Cristian van Eeden (junioren C). Vooral op zondag werd – ook – het C-toernooi getroffen door de barre weersomstandigheden. Van de 224 ingeschreven spelers wisten er slechts 101 Assen te bereiken. De organisatie moest dan ook compleet nieuwe schema’s in elkaar draaien. Complimenten aan de organisatie die de tegenslag prima het hoofd wist te bieden!
 
Op zaterdag was de toestand op de wegen nog vrij aardig. Chauffeur Marcel Makkink trok met de passagiers Ivan Hollander, Robin Makkink en Jentine Ringenier naar Assen. Jentine ging mee om tafeltennisvriendin Sharon Hasselt (TT Zwolle) op diens verzoek terzijde te staan.
 
Ivan kwam uit in een poule van slechts drie spelers. In zijn beide partijen had hij duidelijk winstkansen. Maar zoals ook al in de competitie bleek, mist Ivan nog het juiste wedstrijdritme om zijn partijen in de jeugdwedstrijden winnend af te sluiten. Beide partijen gingen over de volle vijf games waarin Ivan in de beslissende game een voorsprong pakte. Helaas verloor hij beide partijen toch nog waardoor hij werd ‘veroordeeld’ tot het Verliezerstoernooi.
In dat Verliezerstoernooi wist Ivan nog drie partijen mee te pakken. Eerst versloeg hij Sven van Beek (Valkenswaard), vervolgens Albert van Beek (Shot ’65). Ivan was toen gevorderd tot de kwartfinale. Hier was T. van Berkel (ZTTV) de tegenstander. Ivan wist ook deze wedstrijd te winnen en plaatste zich daarmee voor de halve finale, een leuke opsteker. In die halve finale moest hij aantreden tegen Petar Damjanovic (Wanzl Belcrum). Helaas ging deze wedstrijd verloren. Toch kan Ivan terugkijken op een redelijk toernooi waarin hij ritme in de jeugdwedstrijden kon opdoen.
 
Over Robin kan ik niet zo heel veel vermelden. Ook Robin wist zich niet te plaatsen voor het Hoofdtoernooi. En in het Verliezerstoernooi vond hij direct in zijn eerste wedstrijd zijn Waterloo. Martijn Wiltink (TVO) bleek een te groot obstakel. Deze Martijn werd pas in de halve finale uitgeschakeld. Geen slechte speler dus.
 
Cristian slaagde er zondag in om – samen met vader Herman - Assen te bereiken. En dat was al een prestatie op zich. Want zoals ik in de inleiding al aangaf, slaagde meer dan de helft van de ingeschreven spelers daar niet in. Verder wist Cristian heel knap het Hoofdtoernooi te bereiken. Dat is netjes, omdat Cristian ‘slechts’ 1e klasse speelt en op Ranglijsttoernooien bij de junioren meestal Hoofdklassers of Landelijk C-spelers meedoen.
In het Hoofdtoernooi verloor Cristian zijn eerste partij van R. Takke (Slagvaardig). En dat is geen schande; integendeel. Deze R. Takke speelde het afgelopen seizoen namelijk Landelijk B en kwam daarin tot een percentage van 58! Al met al een geslaagd toernooi voor Cristian waarin hij door een sterke tegenstander een ‘halt’ werd toegeroepen.
 
Aan het eind van de middag keerden de spelers met begeleiders weer op de plek van bestemming terug. Ik bedank Marcel Makkink en Herman van Eeden voor het rijden en de begeleiding / coaching.
 
Ik maak van de gelegenheid gebruik een ieder die dit leest gezegende Kerstdagen toe te wensen en een voorspoedige jaarwisseling. Wees voorzichtig met vuurwerk, want het is wel zo fijn als je bij het tafeltennissen twee ogen en ongeschonden handen kunt gebruiken.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar