FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In januari werd de speelzaal van Kampenion verbouwd, waardoor het niet mogelijk was om - zoals voorgaande jaren het geval was - de clubkampioenschappen voor aanvang van het voorjaarsseizoen te organiseren. Omdat Kampenion nu de beschikking heeft over minder speelruimte dan voorgaande jaren, is het ook niet meer mogelijk de clubkampioenschappen van de jeugd en van de senioren op een dag te houden. Om deze redenen werden de clubkampioenschappen jeugd georganiseerd op zaterdag 24 april en volgen de clubkampioenschappen senioren op zaterdag 19 juni. Afgelopen zaterdag gingen 16 jeugdspelers van Kampenion met elkaar de strijd aan om het clubkampioenschap dubbelspel (oftewel het clubdubbel) en 14 om het clubkampioenschap enkelspel.160508_075

Clubdubbel
's Morgens om 10.00 uur ving het clubdubbel aan, waarvoor zich acht dubbels hadden aangemeld. Landelijk A spelers Gertjan en Jeroen dubbelden allebei met een speler die uitkomt in de 1e klasse: Gertjan met Mattias en Jeroen met Cristian. Op papier waren zij de favorieten, voor Hoofdklassers Gert-Jan/Guido en Danny/Robin. Verder dubbelde Hoofdklassers Pascal samen met Stefan Sijbesma, die hoog 4e klasse speelt. 1e klasser Bertin vond als dubbelpartner Wim, die nog geen competitie speelt maar al een aardig balletje slaat. Danny en Lars, beiden uitkomend in de 4e klasse, vormen ook een dubbel. Het laatste dubbel was Thomas en Rick. Beiden spelen nog geen competitie en zijn nog niet zo heel lang lid.

Voorafgaand aan het toernooi wist Jeroen te melden dat hij last had van een spiertje in zijn schouder en daarom moeilijk voluit kon spelen. Om deze reden deed hij nog wel mee aan het dubbelspel, maar niet aan het enkelspel. Dubbelpartner Cristian vormde een goed duo met Jeroen: hij had nog steeds last van zijn knie. De acht deelnemende dubbels speelden een achtkamp tegen elkaar en zoals verwacht wist de 'top vier' ongeslagen de eerste vier rondes door te komen. Hierna troffen zij elkaar en bleek dat een Landelijk A-er in het dubbel geen garantie voor succes was: Gertjan en Mattias wisten nog wel te winnen van Robin en Danny, maar tegen Guido en Gert-Jan waren zij kansloos. Jeroen en Cristian gingen er zowel tegen Robin en Danny als tegen Guido en Gertjan met duidelijke cijfers af. In hun laatste wedstrijd speelden Danny en Robin tegen Guido en Gert-Jan: zij wonnen met 3-1 en beide dubbels waren afhankelijk van de uitslag tussen Jeroen/Cristian en Gertjan/Mattias, waar het inmiddels 2-2 stond. Bij winst voor Gertjan/Mattias, waren Guido/Gert-Jan clubkampioen en bij winst voor Jeroen/Cristian waren Danny en Robin clubkampioen. Overtuigend, met 11-4, ging de laatste game naar Jeroen en Cristian, waarmee zij de derde plek behaalden. Geen gekke prestatie voor dit 'kneusjesdubbel'. Gert-Jan en Guido mochten de tweede prijs in ontvangst nemen. Danny Visscher, die vorig jaar het clubdubbel won met Chiel, prolongeerde zijn titel. Ditmaal deed hij dat met de clubkampioen enkelspel van 2009: Robin Makkink.

De volledige uitslag:
 1. Robin Makkink / Danny Visscher
 2. Gert-Jan de Lange / Guido Wessels
 3. Cristian van Eeden / Jeroen Rotman
 4. Mattias Beimers / Gertjan Wessels
 5. Bertin Bos / Wim Tillema
 6. Pascal Bruins / Stefan Sijbesma
 7. Danny Bruins / Lars van Dijk
 8. Rick Boeve / Thomas Niemeyer
Clubkampioenschappen enkelspel
's Middags om 14.00 zou het clubkampioenschap enkelspel aanvangen, maar omdat tegen 12.00 uur het dubbelspel al was afgelopen en alle enkelspelers ook meededen met het dubbelspel en dus aanwezig waren, werd al rond 12.30 uur begonnen met het enkelspel. Zoals 'gezegd' deed Jeroen niet mee met het enkelspel, omdat hij last had van een spiertje in zijn schouder. Jammer, want dat betekende dat Gertjan als enige Landelijk A speler overbleef en de torenhoge favoriet werd voor het clubkampioenschap. De 14 jeugdspelers die deelnamen aan de clubkampioenschappen jeugd, werden onderverdeeld in een negenkamp (de A/B-poule) en een vijfkamp (de C-poule).

C-poule
Aan de C-poule namen Thomas en Rick deel, die allebei nog niet zo lang lid zijn maar al een leuk balletje slaan. Verder bestond de C-poule uit 4e klassers Stefan, Danny en Lars. Rick en Thomas hadden het moeilijk tegen de 4e klasse spelers, maar werden zeker niet wqeggespeeld. Zij vielen allebei buiten de prijzen, maar zijn dan ook een stukje korter lid dan de spelers uit de 4e klasse. Net binnen de prijzen, op de derde plaats, eindigde Lars van Dijk. Teamgenoot Danny Bruins eindigde een plekje hoger: in drie nipte games was hij Lars de baas en behaalde de tweede plaats. Beiden waren niet opgewassen tegen de clubkampioen in de C-poule: Stefan Sijbesma. Hij hoefde in het hele toernooi slechts een game af te staan.

De volledige uitslag:
 1. Stefan Sijbesma
 2. Danny Bruins
 3. Lars van Dijk
 4. Thomas Niemeyer
 5. Rick Boeve
A/B-poule
De overige negen jeugdleden namen deel in de A/B-poule. Dit was een gecombineerde A-poule en B-poule, omdat het verschil tussen Landelijk A en Hoofdklasse nogal groot is. Omdat er twee Landelijk A-spelers mee zouden doen, waren er twee prijzen gehaald voor de A-poule. De twee spelers die als hoogste eindigden in de A/B-poule, bemachtigden deze twee prijzen. De in totaal zeven Hoofdklassers en 1e klassers maakten tevens kans op de B-poule prijzen. Degenen die van hen als hoogste eindigde, werd clubkampioen in de B-poule. Mocht dus een deelnemer uit de Hoofdklasse of 1e klasse de A/B-poule winnen, dan was hij zowel winnaar van de A-poule als van de B-poule. Maar daar werd niet van uitgegaan.

Het 'wegvallen' van Jeroen zorgde wel voor grotere kansen voor de Hoofdklassers en 1e klassers om een A-poule prijs te bemachtigen. Door het geringe niveauverschil tussen de Hoofdklassers en 1e klassers, beloofde het een leuke middag te worden en dat werd het ook. Van de negen deelnemers eindigden maar twee spelers op de plek waar zij geplaatst waren. En regelmatig werden er spannende games gespeeld of had de wedstrijd vijf games nodig om een winnaar te bepalen. Het was uiteindelijk, zoals verwacht, Gertjan Wessels die clubkampioen werd. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: zijn laatste drie wedstrijden - tegen Robin, Pascal en Guido - had hij maarliefst de volle vijf games nodig om tot winst te komen. En tegen Robin en Pascal moest hij zelfs terugkomen van een 2-1 achterstand. Maar als je wint, dan maakt het niet uit hoeveel games je daarvoor nodig hebt en dus werd Gertjan Wessels de weliswaar verwachte, maar ook terechte clubkampioen jeugd 2010. Robin Makkink, vorig jaar nog clubkampioen, moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats en tevens de 1e plaats in de B-poule. Met zijn clubdubbeltitel, zijn tweede plaats in de A-poule en zijn eerste plaats in de B-poule ging hij met maarliefst drie bekers huiswaarts. De tweede plaats in de B-poule ging naar Pascal Bruins, die weliswaar evenveel punten had als Robin, maar op onderling resultaat een plek lager eindigde. Omdat Pascal dus als derde eindigde in de A-poule, mag hij eind juni - in een driekamp tegen de nummers 3 uit de A- en B-poule van de senioren - nog gaan strijden om de Adrie Weymer troffee. De derde en laatste prijs in de B-poule was voor de kleine broer van de grote winnaar van vandaag: Guido Wessels.

De volledige uitslag:
 1. Gertjan Wessels
 2. Robin Makkink
 3. Pascal Bruins
 4. Guido Wessels
 5. Cristian van Eeden
 6. Gert-Jan de Lange
 7. Danny Visscher
 8. Bertin Bos
 9. Mattias Beimers
Tot slot
Rond half vier waren de clubkampioenschappen afgelopen en hadden de meeste spelers vijftien wedstrijden gespeeld. Dat weerhield Bertin en Mattias er niet van om nog een tijdje door te spelen en Guido en Gert-Jan hadden zelfs nog energie over om met elkaar te gaan voetballen... Met de computergeneratie valt het bij Kampenion dus gelukkig nog wel mee. De geslaagde clubkampioenschappen jeugd waren natuurlijk niet zo geslaagd geweest als catering Ringenier niet voor de hapjes had gezorgd. Alice en Jentine hadden de meest uiteenlopende hapjes gehaald, waaronder spekjes, minicandybars, koek bastogne, sategehaktballetjes en coctailworstjes. De laatste twee hapjes werden op creatieve wijze warmgemaakt in de waterkoker of koffiepot.

Tot slot wil ik alle prijswinnaars feliciteren met hun behaalde prijs en hoop dat alle deelnemers een leuke dag hebben gehad. Voor degenen die niet in prijzen vielen: in januari 2011 zijn er nieuwe rondes, dus nieuwe kansen!


Ralph Trip

Reacties  

#5 Guest 26-04-2010 21:59
Ik moet zeggen dat de foto van dit stukje een beetje oud is :P

t was zeker een geslaagd CK, mooie wedstrijden gespeeld, volgend jaar weer (hoop ik).
Citeer
#4 Guest 26-04-2010 14:40
En @ Ralph, mooi stukje kerel
Citeer
#3 Guest 26-04-2010 14:36
@ GW, genialiteit springt erweer vanaf.

Ook ik heb wel genoten van het CK, leuke potten. Lijkt me prima om weer aan de slag te gaan met de jeugdige talenten, potjes spelen en tips geven! Zit aardig wat progressie in.

Verder was het weer prima georganiseerd, en was de deelname niet onaardig. Op naar het SCK. (Stichting Creatief Kanovaren)
Citeer
#2 Guest 26-04-2010 10:41
Nou snap ik waarom de koffie zo raar smaakte!
Citeer
#1 Guest 26-04-2010 09:00
Beste deelnemers aan de CK jeugd,

Ik heb afgelopen zaterdagmiddag genoten van de de Clubkampioensch appen Jeugd. 's Middags waren er in het enkelspel vele mooie en spannende partijen te zien. Er werd op een hoog niveau gespeeld. Alice, Ralph en Jentine - bedankt voor de organisatie. Het is allemaal prima verlopen!

Groet,
JaRi
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar