FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In januari werd de speelzaal van Kampenion verbouwd, waardoor het niet mogelijk was om - zoals voorgaande jaren het geval was - de clubkampioenschappen voor aanvang van het voorjaarsseizoen te organiseren. Omdat Kampenion nu de beschikking heeft over minder speelruimte dan voorgaande jaren, is het ook niet meer mogelijk de clubkampioenschappen van de jeugd en van de senioren op een dag te houden. Om deze redenen werden de clubkampioenschappen jeugd georganiseerd op zaterdag 24 april en waren op zaterdag 26 juni de senioren aan de beurt. 16 seniorleden van Kampenion gingen met elkaar de strijd aan om het clubkampioenschap dubbelspel (oftewel het clubdubbel) en 21 leden om het clubkampioenschap enkelspel. Van deze 21 deelnemers deden dat er zes in de B-poule.Jordy

Clubdubbel
's Morgens om 10.00 uur ving het clubdubbel aan, waarvoor zich acht dubbels hadden aangemeld. Favoriet waren Gerben en Ton, die al twee jaar op rij de clubdubbeltitel hadden gepakt. Ook Jordy en Gertjan, als tweede geplaatst, waren kanshebbers voor de titel of in ieder geval het podium. Datzelfde gold voor Jeroen en Ralph, die als derde waren geplaatst. Verder namen - op volgorde van plaatsing -  de volgende dubbels deel: Marcel/Jan, Niels/Nick, Harm/Marco, Anne/Guido en Gerard/Alice. Guido, die als jeugdspeler eigenlijk niet mee zou mogen doen, verving op het laatste moment Martijn die zich vergist had in de tijd.

De eerste ronde kende meteen een spannende wedstrijd: Marcel en Jan waren gewaagd aan Nick en Niels, maar pakten in de vijfde game met 11-8 de overwinning. Na de tweede, derde en vierde ronde, waarin alle wedstrijden de verwachte winnaar opleverden en eindigden in 3-0 of 3-1, begonnen de beslissende wedstrijden in ronde vijf. Ton en Gerben hadden de grootste moeite met Marcel en Jan, die met 8-11 en 9-11 een 0-2 voorsprong pakten. Maar Gerben en Ton vochten zich terug en wisten met 11-9, 11-8 en 11-9 toch nog de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Eveneens in ronde vijf pakten Jeroen en Ralph een 0-1 voorsprong tegen Gertjan en Jordy, die er vandaag niet zo heel veel zin in leken te hebben. Ondanks dat wisten Gertjan en Jordy nog een 2-1 voorsprong te pakken. De laatste twee games gingen echter weer naar Jeroen en Ralph, waarmee zij de overwinning veilig stelden. De zesde ronde kende even spannende wedstrijden. Zo beslisten Nick/Niels en Anne/Guido alle vijf games die zij tegen elkaar speelden met twee punten verschil. De gelukkigste waren uiteindelijk Nick en Niels. Marcel en Jan mochten aantreden tegen Gertjan en Jordy. De winnaar was vrijwel zeker van een podiumplaats. Net als tegen Jeroen en Ralph pakten Gertjan en Jordy een 2-1 voorsprong, maar het waren Jan en Marcel die de wedstrijd in hun voordeel beslisten. Eveneens in ronde zes speelden Ton en Gerben - die een ronde eerder door het oog van de naald waren gegaan - tegen Jeroen en Ralph. Net als Marcel en Jan een ronde eerder pakten Jeroen en Ralph met 9-11 en 6-11 een 0-2 voorspong. En eveneens net als een ronde eerder kwamen Ton en Gerben sterk terug en brachten met 11-3 en 11-5 de stand weer in evenwicht. De laatste game was spannend, maar het waren Jeroen en Ralph die de favorieten met 9-11 versloegen en de voornaamste kandidaat werden voor de clubdubbeltitel. Hiervoor moesten nog wel Marcel en Jan worden verslagen, die bij winst ook nog een goede kans maakten op de clubdubbeltitel. Zo ver kwam het niet: met 11-7, 11-6 en 13-11 wisten Jeroen en Ralph ook hun laatste wedstrijd te winnen en werden clubdubbelkampioen 2010. Ton en Gerben boekten een eenvoudige overwinning op Gertjan en Jordy en pakten de tweede plaats. Marcel en Jan werden knap derde.

De volledige uitslag:
 1. Ralph Trip / Jeroen Rotman
 2. Ton Ringenier / Gerben Wolterink
 3. Marcel Makkink / Jan Ringenier
 4. Gertjan Wessels / Jordy ten Have
 5. Harm Bosman / Marco Ilbrink
 6. Niels Alberts / Nick Kuipers
 7. Guido Wessels / Anne van der Haar
 8. Gerard Wessels / Alice Ringenier
Clubkampioenschappen enkelspel
's Middags om 14.00 ving het clubkampioenschap enkelspel aan. De 21 seniorspelers die deelnamen aan de clubkampioenschappen senioren, werden onderverdeeld in een acht- en een zevenkamp (de A-poule) en een zeskamp (de B-poule).

B-poule
Degenen die deelnamen in de B-poule, hadden hier bewust voor gekozen. Iedereen mag namelijk meedoen in de A-poule, maar spelers die onder de 50% 4e klasse spelen, mogen er ook voor kiezen om in de B-poule uit te komen. De B-poule was een leuke poule, want de spelers waren gewaagd aan elkaar. De eerste ronde kende nog weinig spanning, maar in de tweede ronde werden twee wedstrijden met twee punten verschil in de vijfde game beslist: Jeroen won nipt van Alice en Rense verraste Gerard. Rense hield het spannend: een ronde later speelde hij alweer een vijfsetter en wederom trok hij - ditmaal tegen Martijn - aan het langste eind. Alsof het nog niet genoeg was, ging Rense ook in ronde vier vrolijk door met een vijfsetter. Verstandig, want ook Jeroen werd verslagen. Ook de overige partijen in de vierde ronde leverden pas in de vijfde game een winnaar op: Anne speelde zijn enige moeizame partij van de dag, maar won na een 1-2 achterstand toch nog van Gerard, en Alice wist - eveneens na een 1-2 achterstand - van Martijn te winnen. In de laatste ronde waren de partijen weer wat minder spannend. Anne won ook zijn laatste wedstrijd van de middag - ditmaal was de tegenstander Jeroen - en legde beslag op het Clubkampioenschap in de B-poule. Rense verloor in de laatste ronde van Alice en eindige met drie punten op gelijke hoogte met Jeroen. Maar omdat hij onderling van Jeroen had gewonnen, eindigde Rense - die als zesde en laatste geplaatst was - op de tweede plaats. Jeroen greep net naast de prijzen en eindigde als derde. Wel mag hij terugkomen om samen met Gertjan Wessels (nummer 3 van de A-poule) en Pascal Bruins (nummer 3 van de Clubkampioenschappen jeugd) te strijden om de Adrie Weymer trofee. Meer informatie hierover vind hier.

De volledige uitslag:
 1. Anne van der Haar
 2. Rense Beimers
 3. Jeroen Heldoorn
 4. Alice Ringenier
 5. Martijn Haanappel
 6. Gerard Wessels
A-poule
De overige 15 Kampenionners namen deel in den A-poule, die onderverdeeld was in een zevenkamp en een achtkamp. De beste spelers uit beide meerkampen gingen door naar de kruisfinales, waarna de finale en een wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd gespeeld.

Afwezig was dit jaar de clubkampioen van de voorgaande vier jaar: Harmen Kramer. Dat bood grotere kansen aan de overige Kampenionners, waarvan Ton de grootste favoriet was voor de titel. Samen met Gerben, Jordy, Ralph, Jackie, Simon en Jan zat hij in de eerste A-poule. De tweede A-poule bestond uit Robin L. - die als tweede geplaatst was -, Gertjan, Paul, Dick, Jeroen R., Niels, Nick en Marco. A-poule 1 kende de grootste verrassing: met 10-12 in de vijfde game verloor Ton van Jordy en met 11-13 in de vijfde game van Gerben. Hierdoor was Gerben poulewinnaar en ging Jordy als tweede door naar de kruisfinales. In A-poule 2 waren Robin, Gertjan en Jeroen goed op dreef: zij wonnen van iedereen en ook van elkaar, waardoor zij alle drie slechts een wedstrijd verloren. Na het tellen van games bleek Jeroen als derde te zijn
geëindigd en dus was hij uitgeschakeld. Robin eindigde als tweede in de poule en trof Gerben. Gertjan werd eerste in A-poule 2 en trof de nummer 2 van A-poule 1: Jordy. Het speltype van Gerben ligt Robin goed: eenvoudig kwam hij met 4-11 en 6-11 op een 0-2 voorsprong. Gerben deed in de derde game iets terug en won met 11-8, maar het was Robin die de vierde game met 8-11 naar zich toe wist te trekken en hiermee een plek in de finale veroverde. In de andere kruisfinale waren Jordy en Gertjan gewaagd aan elkaar. Hoewel, de eerste vier games gingen ruim naar een kant: 5-11, 11-7, 3-11, en 11-6. Na een kleine achterstand, wist Jordy deze om te buigen in een voorsprong en won de laatste game met 9-11. Voor Gertjan was de derde plaats nog het hoogt haalbare en dat deed hij dan ook: hij versloeg Gerben en mag nog gaan strijden om de Adrie Weymer trofee. Robin en Jordy troffen elkaar in de finale, die weliswaar wat eentonig, maar wel bijzonder spannend was: 12-10, 7-11, 11-9, 10-12 en 9-6. 9-6? Inderdaad, dat was de voorsprong die Robin had in de laatste game. Jordy kwam met vijf punten op rij langszij, won de vijfde game met 9-11 en mag zich minimaal tot januari 2011 Clubkampioen senioren noemen.

De volledige uitslag:
 1. Jordy ten Have
 2. Robin Lieftink
 3. Gertjan Wessels
 4. Gerben Wolterink
Tot slot
Tot slot een bedankje naar Alice en Jentine voor het halen van de prijzen en het verzorgen van de hapjes. Verder wil ik alle prijswinnaars feliciteren met hun behaalde prijs en hoop dat alle deelnemers een leuke dag hebben gehad. Voor degenen die niet in prijzen zijn gevallen: probeer het over een dik half jaar nog eens.


Ralph Trip

Reacties  

#2 Guest 04-07-2010 13:08
In de B-poule heb ik niet verloren van Gerard in de 5e wedstrijd,maar was Alice degene die mij versloeg


Edit [censored]maste r: gecorrigeerd.
Citeer
#1 Guest 30-06-2010 18:13
Ik doe mijn petje af voor Jeroen, Ralph en Jordy. Mooi stukje en ondanks dat ik de favorietenrol had, was het een geslaagd toernooi met mooie potten het enige nadeel was dat het wel erg warm was kwam niet helemaal ten goede van het spel, en dat gold dan voor iedereen het is geen excuus
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar