FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Gert-Jan GuidoOp zaterdag 04 september deden 12 Kampenionners - zeven jeugdleden en vijf seniorleden - namens Kampenion mee aan de Kampioenschappen van Avereest in Dedemsvaart. Een prima voorbereiding op de competitie, die een week later van start ging. Het toernooi in Avereest was ingedeeld op sterkte: bij de senioren waren er drie klasses (A, B en C). Evenzoveel klasses waren er ook bij de jeugd (klasses D, E en F). In de voorronde - die bestond uit een vier- of vijfkamp en aanving om 09.00 uur - werd gespeeld volgens het 'best of three' systeem: twee games waren er benodigd om de wedstrijd te winnen. In de vervolgpoule - die weer bestond uit een vierkamp en aanving om 13.30 uur - werd er gespeeld volgens het 'best of five' systeem en moesten er dus drie games worden gewonnen om de wedstrijd te winnen. Hierna volgde de knock-out fase. Tussendoor werd het dubbelspel gespeeld, waar alle wedstrijden moesten worden beslist in maximaal drie games. Enkel de winnaars van de poules in het dubbelspel gingen door naar de knock-out fase.

PascalPascal Bruins: klasse D
Pascal werd 1e in de voorronde, 1e in de hoofronde-poule en won vervolgens de halve finale. Hij verloor de finale nipt, maar hij kan terugkijken op een uitstekend toernooi bekroond met een mooie tweede plaats in het enkelspel.

Guido Wessels: klasse D
Guido werd 2e in de voorronde en vervolgens 3e in de hoofronde-poule. In de laatste hoofronde-poule wedstrijd won hij van teamgenoot Gert-Jan, maar beide spelers maakten toen al geen kans meer om door te gaan.

Gert-Jan de Lange: klasse D
Gert-Jan werd 1e in de voorronde en vervolgens 4e in hoofronde-poule. Zoals 'gezegd' verloor hij van teamgenoot Guido in de wedstrijd 'om des keizers baard'. Beide spelers waren na twee verliespartijen al uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Danny Visscher: klasse D
Danny miste net de hoofdronde door als 3e te eindigen in de voorronde. Hij ging door naar de troostronde, overleefde de poule en werd vervolgens uitgeschakeld in de halve finale.


Bertin Bos: klassePaul D
Voor Bertin was het niveau vaak net te hoog, maar daar kan hij alleen maar veel van leren. Hij werd 5e in de voorronde en vervolgens 4e in de troostronde-poule, maar bood pr
ima tegenspel en kan toch terugkijken op een goed toernooi.

Matthieu van den Berg: klasse F
Matthieu overleefde de voorronde niet, maar vervolgens de troostronde-poule wel en schopte het tot de halve finale. Hierin sneuvelde hij helaas.

Gert-JanRemco Stremmelaar: klasse F
Ook Remco ging door naar de troostronde-poule en eindigde hier als 3e: net niet hoog genoeg om de vervolgronde te bereiken.

Ralph Trip: klasse A

Ralph bereikte de hoofdronde door als tweede te eindigen in de voorronde. Hij versloeg Swen Arends (DTK '70) en John Warners (Assen) en verloor in een spannende wedstrijd van Michel Bols (Dedemsvaart). In de hoofronde-poule was Harry Kruizenga van Midstarst een maatje te groot en ook de wedstrijd tegen Yoran Tonnema ging verloren. De winstpartij tegen Dennis Sellies kon er geen verandering meer in brengen dat Ralph als 3e eindigde in de poule en uitgeschakeld was.

Gertjan WesselJentines: klasse A
Gertjan was duid
elijk niet in vorm na twee weken niet te hebben getafeltennist. Het spel in de voorronde was niet geweldig - en dan druk ik me nog zwak uit - maar gedurende het toernooi kwam zijn vorm terug. Het was niet genoeg om de hoofdronde te bereiken, maar wel genoeg om het troosttoernooi op zijn naam te schrijven!

GertjanPaul Kamstra: klasse A
Paul moest het in de voorronde afleggen tegen Harry Kruizenga en Jeroen Rotman (waar kennen we die van) en
eindigde - na een winstpartij op Harm Rekers - als 3e in de voorronde. Ook in het troosttoernooi kon Paul geen potten breken en eindigde wederom als 3e in de troostronde-poule, wat uitschakeling betekende.

Gerard Wessels: klasse C
Gerard eindigde op een keurige 2e plaats in de voorronde en ging door naar de hoofdronde. Hier eindigde hij als 4e (en laatste), maar won wel van de uiteindelijke winnaar van de hoofdronde-poule. De bal kan raar rollen, ehm, stuiteren.

Jentine Ringenier: klasse C
Jentine behaalde een 3e plaats in de voorronde en speelde verder in de troostronde. Hier was zij niet meer te stoppen, won alle wedstrijden en daar
mee ook het troosttoernooi in de F-klasse.

Dubbelspel: Gert-Jan, Guido en Paul in de prijzen
Alle deelnemers namen ook deel aan het dubbelspel. Ik beperkt me tot de prijswinnaars. Bij de jeugd waren Gert-Jan en Guido niet te verslaan in de voorronde: alle vier wedstrijden werden gewonnen, waarmee de finale bereikt werd. Helaas ging deze finale nipt verloren - 12-10 in de derde game - maar zij kunnen samen terugkijken op een uitstekend dubbeltoernooi. Zij mochten - naar eigen zeggen - al voor de vierde maal de medaille voor de 2e plaats in het dubbel in Avereest in ontvangst nemen. Paul behaalde met dubbelpartner Yoran de finale in het dubbelspel klasse A. Helaas verloren zij deze, maar legden wel beslag op een keurige 2e plaats.


Het werd een 'net niet toernooi' voor de Kampenionners met twee 2e prijzen in het dubbel, een 2e prijs in het enkelspel en weliswaar twee 1e prijzen, maar behaald in het troosttoernooi. Toch kan er door de meeste deelnemers worden teruggekeken op een prima toernooi en - minstens zo belangrijk - een leuke dag. Een pluim voor de organisatie van het toernooi, want die was - zoals vrijwel ieder jaar - prima. Tot slot wil ik de chauffeurs Gerard Wessels en Paul Kamstra (heen en terug), Allart Bruins (heen) en Wouter Beuzenberg (terug) bedanken voor het vervoeren van alle deelnemers van Kampenion van en naar Dedemsvaart.


Ralph Trip

Reacties  

#1 Guest 07-09-2010 09:52
Een mooi verslag, Ralph. Mijn complimenten. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar