Op vrijdagavond 12 november werd het Handicaptoernooi georganiseerd: 20 Kampenionners namen het tegen elkaar op op tafels die in een andere opstelling waren neergezet dan normaal het geval is. Zo was er een tafel met een hoog net, een twee keer zo lange tafel, een halve tafel en een tafel in 'puntvorm'.

tafelstafels2

Er was voor gekozen om het toernooi te spelen volgens het 'lopende band systeem': 20 deelnemers werden verdeeld over twee poules en alle deelnemers schoven na een gespeelde game door naar links. Om de vier games werd er gewisseld van poule en omdat het lopende band systeem alleen werkt als er een oneven aantal deelnemers per poule is, deed knuffeldier Pierre ook mee. De deelnemers noteerden op een eigen papiertje of zij gewonnen of verloren hadden. Hadden zij verloren, dan vermeldden zij ook het aantal behaalde punten. Er was voor dit systeem gekozen omdat op deze manier alle deelnemers in een poule eenmaal tegen elkaar en tweemaal op alle tafels speelden. Bovendien leek het systeem simpel en overzichtelijk, wat het snel doorspelen bevorderde. Helaas was dit niet helemaal waar: het systeem veroorzaakte juist veel chaos. Vooraf had vermeld moeten worden dat de poule die aan het spelen was bij de tafels moest blijven staan en de andere poule bij de tafels weg moest blijven. Doordat mensen en poules door elkaar gingen lopen, werd het overzicht kwijtgeraakt en ook 'de stoel' en knuffeldier Pierre werkten niet mee aan het overzicht. Helaas duurde het dus allemaal iets langer dan verwacht, waardoor om 22.00 uur pas de helft van het toernooi gespeeld was.

Omdat gelukkig de andere helft een herhaling van de eerste helft was met als enige verschil een andere poule-indeling, werd besloten om de tweede helft van het toernooi niet meer te spelen en meteen over te gaan op de prijsuitreiking. De troostprijs - een reep chocolade - ging naar Stefan van Unen, die niet tot winnen kwam maar wel 37 punten bij elkaar speelde. Voor de nummers 1, 2 en 3 waren er drie hoofdprijzen: twee taarten en een pak slagroomsoesjes: niet goed voor de slanke lijn, maar daar hoeven de drie prijswinnaars zich niet druk over te maken. Wim Tillema won zeven wedstrijden en 15 punten. Hij eindigde daarmee op de derde plaats. Ivan Hollander won eveneens zeven wedstrijden, maar pakte 17 punten in zijn verliespartijen en eindigde op de tweede positie. De winnaar van het toernooi werd Gert-Jan de Lange: hij won achtmaal en pakte 8 punten in zijn verliespartij en won daarmee de taart die hij zelf 's middags in de supermarkt had uitgezocht.

StefanWimIvanGert-Jan
Stefan krijgt de troostprijs                        Wim wint de slagroomsoesjes: 3e!                  Ivan eindigt als 2e                          Gert-Jan wint het Handicaptoernooi 2010!

Tot slot een speciaal woordje van dank aan de nieuwe AC-leden Gert-Jan en Bertin die met veel enthousiasme hebben meegeholpen met de organisatie van het toernooi.


Ralph Trip