Op zaterdag 15 januari werden de Clubkampioenschappen voor de jeugdleden van Kampenion georganiseerd. 14 jeugdleden namen deel aan de Clubkampioenschappen enkelspel. Aan het Clubkampioenschap dubbelspel - ook wel het Clubdubbel genoemdKampioenen - namens acht jeugdleden deel, die samen vier dubbels vormden. Een overzicht van de gespeelde Clubkampioenschappen en de prijswinnaars in de diverse poules.

Clubdubbel

's Middags om 12.00 uur ving het Clubdubbel aan, waarvoor zich vier dubbels hadden aangemeld. Favoriet waren Gert-Jan en Guido, die aankomend seizoen allebei uitkomen in Landelijk B. Outsiders voor de titel waren Pascal (Landelijk B) en Bertin (Landelijk C). Verder namen Mattias en Stefan deel, die aankomend seizoen uitkomen in de 1e klasse. Het vierde dubbel werd gevormd door Thomas en Pjotr, die het in het voorjaar van 2011 gaan proberen in de 3e klasse. Omdat zich slechts vier dubbels hadden aangemeld voor het Clubdubbel werd het dubbel gespeeld op een tafel. De eerste vier wedstrijden kenden weinig spanning: de dubbels Gert-Jan/Guido en Pascal/Bertin kwamen tegen de dubbels Mattias/Stefan en Thomas/Pjotr nauwelijks in de problemen. Alleen Mattias en Stefan wisten nog een game af te snoepen van Pascal en Bertin. In de een a laatste wedstrijd van het Clubdubbel namen Mattias/Stefan en Thomas/Pjotr het op tegen elkaar. Deze wedstrijd kende meer spanning: in vier nipte games ging de winst naar Mattias en Stefan, waardoor zij als 3e eindigden en Thomas en Pjotr als 4e. De finale werd gespeeld tussen Gert-Jan/Guido en Pascal/Bertin. In de eerste game ging het gelijk op en namen Pascal en Bertin zelfs een kleine voorsprong van 7-9. Gert-Jan en Guido kwamen echter nog langszij, waarna op 10-9 de game werd beslist met een bal op het randje in het voordeel van Guido en Gert-Jan. Hierna kwamen zij niet meer in de problemen: game 2 en 3 gingen met 11-5 en 11-3 naar Guido en Gert-Jan, waardoor Pascal en Bertin eindigden op de tweede plaats. Gert-Jan en Guido mogen zich een jaar lang Clubdubbelkampioen van Kampenion noemen.

De volledige uitslag:
 1. Gert-Jan de Lange / Guido Wessels
 2. Pascal Bruins / Bertin Bos
 3. Mattias Beimers / Stefan Sijbesma
 4. Thomas Niemeijer / Pjotr van Spelden

Clubkampioenschappen enkelspel

's Middags om 14.00 vingen de Clubkampioenchappen enkelspel aan. Net als vorig jaar namen er 14 jeugdspelers deel aan deze Clubkampioenschappen. En eveneens net als vorig jaar, werden zij onderverdeeld in een negenkamp (de A/B-poule) en een vijfkamp (de C-poule).

C-poule
De C-poule bestond uit vijf jeugdleden die nog niet zo heel lang lid zijn en bovendien allemaal nog nooit competitie hebben gespeeld. Voor Niels en Roelard komt daar binnenkort verandering in: zij gaan aankomend seizoen 5e klasse spelen. Ditmar, Bert en Stefan houden het (vooralsnog?) alleen bij trainen. Hoewel er twee tafels beschikbaar waren, werd er voor gekozen om de vijfkamp op een tafel te laten spelen. Daardoor duurde het toernooi voor de spelers uit de C-poule net zo lang als voor de spelers uit de A/B-poule. De drie spelers die geen wedstrijd speelden, vermaakten zich prima: eentje telde de wedstrijd en de andere twee gingen met elkaar vrij spelen. De vijf jeugdspelers maakten er een leuk toernooi van. Het niveau lag soms dicht bij elkaar en dat resulteerde af en toe in een wedstrijd die ging over de volle vijf games. Niels kwam deze middag niet tot scoren, maar verloor wel veel games nipt met twee punten verschil. Bert - pas een paar weken lid - eindigde als 4e door van Niels te winnen. Stefan eindigde net buiten de prijzen op de 3e plaats met 2 winstpartijen en Roelard wist driemaal te winnen en pakte daarmee de tweede prijs. De Clubkampioen in de C-poule werd Ditmar van Dorp: hij bleef ongeslagen en hoefde slechts een game - tegen Bert - af te staan.

De volledige uitslag:
 1. Ditmar van Dorp
 2. Roelard Bos
 3. Stefan van Unen
 4. Bert Beks
 5. Niels Wijshake
A/B-poule
De overige negen jeugdleden namen deel in de A/B-poule: een gecombineerde A-poule en B-poule. Alle spelers streden voor de prijzen in de A-poule en de spelers die aankomend seizoen in de regionale competitie uitkomen, streden tevens voor de prijzen in de B-poule. Degene die van hen als hoogste eindigde, werd clubkampioen in de B-poule.

Ook de negen jeugdspelers uit de A/B-poule maakten er een leuke middag van met soms spannende wedstrijden. Zoals bij iedere Clubkampioenschappen was er een aantal verrassende overwinningen. De sterkere speler kan acht van de tien keer winnen van de minder sterke speler, maar net die ene keer dat hij verliest, kan dat gebeuren op de Clubkampioenschappen. Dat is niet erg, want dat maakt de Clubkampioenschappen juist leuker, omdat er niet te voorspellen valt wie er in de prijzen valt. Zo wisten Mattias en Bertin van Cristian te winnen, won Bertin van Gert-Jan, won Cristian van Pascal en won Thomas van Stefan. Uiteindelijk gingen Thomas (tweede) en Mattias (eerste) er met de prijzen in de B-poule vandoor. Mattias eindigde zelfs een plekje hoger dan A-poule speler Cristian. Bij de jeugd eindigden Gert-Jan en Bertin gelijk, maar werd Bertin op onderling resultaat tweede. Gert-Jan eindigde als derde en mag na de Clubkampioenschappen van de senioren gaan strijden om de Adrie Weymer trofee tegen de nummers drie van de A- en B-poule van de senioren. De Clubkampioen jeugd van 2011 werd Guido Wessels: hij bleef heel knap ongeslagen.

De volledige uitslag:
 1. Guido Wessels
 2. Bertin Bos
 3. Gert-Jan de Lange
 4. Pascal Bruins
 5. Mattias Beimers
 6. Cristian van Eeden
 7. Thomas Niemeijer
 8. Stefan Sijbesma
 9. Pjotr van Spelden

Tot slot

Door de fotografen zijn weer de nodige foto's gemaakt.
Klik hier voor de foto's van Engelina.
Klik hier voor de foto's van Ralph, waarvan de meeste zijn genomen door Jentine.

Tot slot wil ik alle prijswinnaars feliciteren met hun behaalde prijs en hoop dat alle deelnemers een leuke dag hebben gehad. Voor degenen die niet in prijzen vielen: in januari 2012 zijn er nieuwe rondes, dus nieuwe kansen!


Ralph Trip