FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdagavond 25 februari werd het Minibatjestoernooi georganiseerd voor alle leden van Kampenion. Het Minibatjestoernooi is een toernooi met kleine batjes: de zogenaamde minibatjes. Opvallend was het grote aantal deelnemende jeugdleden: van de 23 deelnemers namen er maarliefst 16 jeugdleden deel. Tien van deze jeugdleden trainen in één van de jeugd basis groepen en deze tien jeugdleden werden bij elkaar in een aparte poule geplaatst. De overige 13 deelnemers werden verdeeld over een zes- en een zevenkamp. Deze zes- en zevenkamp speelden per poule op twee tafels. De deelnemers speelden eerst twee enkelgames, waarna samen met de tegenstander twee dubbelgames werden gespeeld tegen de twee spelers die het net tegen elkaar op hadden genomen op de andere tafel. Met iedere tegenstander in de poule werd dus een keer gedubbeld en per ronde konden er maximaal vier punten worden behaald door zowel twee enkelgames als twee dubbelgames te winnen. In de tienkamp werd volgens hetzelfde systeem gespeeld, alleen werden er niet twee, maar werd er één enkel- en dubbelgame gespeeld.minibatjesopelkaar

Jeugd basis poule

De zogenaamde 'Jeugd basis poule' bestond zoals 'gezegd' uit tien jeugdleden die trainen in één van de twee jeugd basis groepen. Omdat zij 45 wedstrijden speelden, werd er gespeeld op vier tafels. Zoals verwacht waren de deelnemers gelijkwaardig aan elkaar, want veel games werden met nipt verschil gewonnen. De winnaar behaalde uiteindelijk 12 van de 20 te behalen punten: Tim Stappenbelt werd de Minibatjeskampioen 2011 van de jeugd basis groepen. Roelard eindigde met eveneens 12 punten op de tweede plaats - hij verloor onderling van Tim - en Stefan van Unen - die samen met nog drie spelers 10 punten behaalde, maar onderling de beste was - werd derde.

lalaDe volledige uitslag:Tim

 1. Tim Stappenbelt - 12 punten
 2. Roelard Bos - 12 punten
 3. Stefan van Unen - 10 punten
 4. Jesper Sleurink - 10 punten
 5. Niels van der Vegt - 10 punten
 6. Leroy de Groot - 10 punten
 7. Matthias van der Molen - 9 punten
 8. Dion Leurink - 8 punten
 9. Niels Wijshake - 6 punten
 10. David Pap - 6 punten
De 'A-poule'
Zevenkamp

Zoals 'gezegd' werden de overige deelnemers verdeeld over een zeven- en een zeskamp, die enigszins op rating waren ingedeeld. Maar dan Zevenkampwel op de rating van dit saampiesseizoen, die over twee of drie wedstrijden niet zo'n heel goed beeld gaf. Met minibatjes maakt dat echter niet zo heel veel uit. Toch is de 'minibatjesspecialist' een beetje verdwenen, want waar 'vroeger' altijd gedacht werd dat je alleen een beetje kunt leggen en contra spelen met een minibatje - en dus de spelers die met het gewone bat zo'n speltype hadden in het voordeel waren - wordt tegenwoordig - en met name door de jeugdige spelers - 'gewoon' topspin gespeeld. Ook in deze zevenkamp werd dat veelvuldig gedaan en niet zonder succes. Uiteindelijk waren Ralph, Gert-Jan en Jan met nog twee wedstrijden te gaan de grootste kanshebbers voor de winst in de poule met respectievelijk 12, 11 en 11 punten. Gert-Jan hield in ronde 6 Jan op afstand door beide games te winnen en pakte vervolgens samen met Jan nog eens twee punten in het dubbelspel. Ook Ralph won twee games in het enkelspel tegen Guido, maar verloor samen met Guido één van de twee dubbelgames. En dus speelden Ralph en Gert-Jan een heuse 'finale', want beiden hadden zij 15 punten verzameld. De eerste game ging gelijk op en op 9-10 had Gert-Jan een gamepoint. Maar Ralph kwam nog lanszij en won de eerste game met 12-10. Ook in de tweede game ging het lang gelijk op, maar in de finale van de game stelde Ralph de winst in de poule veilig door met 11-8 te winnen. Omdat ook Jan met 2-0 van Guido had gewonnen, had Gert-Jan nog wel winst in één van de twee dubbelgames tegen Jan en Guido nodig om zijn tweede plaats veilig te stellen. Dat gebeurde ook, hetzij nipt met 11-9 en 13-11. Jan behaalde de derde plaats, voor Wim, Martijn, Thomas en Guido.

Zeskamp
Dat ook het ´leg- en drukspel' nog prima werkt met een minibatje, werd in de zeskamp bewezen. Dick won vrijwel alle enkelgames overtuigend, maar moest het in het Dick en Hennyzozodubbel vaak afleggen, waardoor hij als tweede eindigde. Bertin - de Minibatjeskampioen jeugd van 2009 - was de enige die een enkelgame van Dick afsnoepte en eindigde met evenveel punten als Dick - 12 stuks - op de derde plaats; Dick had onderling net iets meer punten behaald. Met 11 punten eindigde Nick net buiten het podium en Stefan behaalde de vijfde plaats met 8 punten. Henny moest het vooral hebben van het dubbelspel en was vier dubbelgames succesvol, waarmee hij als zesde eindigde. Winst was er, toch wel verrassend, voor Mattias Beimers: met 13 punten bezorgde hij zichzelf een plek in de 'grote finale'.

Le grande finale
Hoewel bij een ludiek toernooitje als een Minibatjestoernooi er niet per se één winnaar hoeft te zijn, is dit toch wel leuk. Er werd daarom nog één wedstrijd om twee gewonnen games gespeeld tussen de winnaars van beide poules: Ralph en Mattias. Ralph bleek uiteindelijk een maatje te groot, al kwam Mattias in de tweede game nog knap terug van 8-2 tot 8-8. Uiteindelijk ging - na 11-5 winst in de eerste game - de tweede game met 11-8 naar Ralph Trip, waardoor hij zich minimaal een jaar lang 'The King of the Minibat' mag noemen.

De volledige uitslag van beide poules samen:
( punten in de zeskamp zijn maal 1,16 gedaan )
 1. Ralph Trip - 19 puntenRalphgroep
 2. Gert-Jan de Lange - 17 punten
 3. Mattias Beimers - 15,2 punten
 4. Jan Ringenier - 15 punten
 5. Dick Hoekman - 14 punten
 6. Bertin Bos - 14 punten
 7. Nick Kuipers - 12,8 punten
 8. Wim Tillema - 11 punten
 9. Stefan Sijbesma - 9,3 punten
 10. Martijn Haanappel - 9 punten
 11. Thomas Niemeijer - 8 punten
 12. Guido Wessels - 5 punten
 13. Henny Boxman - 4,6 punten
Tot slot
In alle meerkampen waren er prijzen voor de drie hoogst geeindigde deelnemers: een zak spekjes, een reep chocolade en een zak met minicandybars. Voor de winnaar was er een slagroomtaart en ik heb vernomen dat deze prima
Ralph smaakte. AC-er Jentine hield 's avonds een oogje in het zeil bij de 'basisgroepjeugd' Gert-Janen AC-ers Gert-Jan en Bertin waren 's middags al op stap geweest om hapjes en prijsjes te halen en Mattiasde zaal klaar te zetten, waarvoor dank. Fotografe Engelina heeft weer een heel stel foto's Jangemaakt die je kunt bewonderen in het fotoalbum (klik),Bertin waarvoor eveneens dank.Stefan

Pas op 6 mei staat het volgende toernooi gepland, omdat in tussentijd er geen vrije vrijdagavonden meer zijn i.v.m. seniorencompetitie. Het Kip-kuikentoernooi wordt dan georganiseerd en we hopen natuurlijk weer op (minimaal net zo) veel deelname. T
egen die tijd zal per e-mail meer informatie worden verstrekt over dit toernooi en tot die tijd kunnen we terugkijken op een geslaagd Minibatjestoernooi 2011!

Gert-Jan concentratiesamensaampies
Ralph Trip

Reacties  

#3 E&BE group 5+6 10-03-2017 11:23
Het was een fantastische dag! Genoten van al het spannende tafeltennis. Mijn favoriet was natuurlijk het fenomeen Andries van Unen. Geweldige techniek en dan heb ik t nog niet eens over zijn fenomenale inzicht gehad. Jammer dat hij zijn carrière vergooit heeft. Hij zou echt een topper kunnen worden met zijn kwaliteit.
Hij zou het niveau van Lionel Messi kunnen behalen in de tafeltennis wereld.
Dat hij op dit toernooi maar 3e geworden is lag puur aan zijn medespeler. De beste man kan beter zijn ''talenten" ergens anders gaan gebruiken (koekenbakker).
Dit wilde ik even benadrukken, verder een prachtig verslag.

#poarneemn
Citeer
#2 Jan Ringenier 01-03-2011 19:36
Helemaal mee eens: een mooi verslag en leuke foto's! Complimenten aan Ralph en Engelina.
Citeer
#1 Martijn Haanappel 28-02-2011 16:22
Leuk verslag Ralph :D :roll:
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar