FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdagavond 6 mei werd het Kip-kuikentoernooi georganiseerd. Het Kip-kuikentoernooi is een toernooi waarbij teams worden gevormd van een kip en een kuiken, oftewel een ouder lid en een jonger lid. 16 personen hadden zich aangemeld, maar helaas hadden twee kuikentjes besloten niet op te komen dagen. Jammer, want daardoor moest de indeling overhoop worden gegooid. Er was voor gekozen om vier rondes te spelen en voor alle rondes een verschillende indeling te maken. Alle kippen speelden dus viermaal met een ander kuiken en alle kuikens speelden viermaal met een andere kip. Met 14 deelnemers konder er zeven teams gemaakt worden, die iedere ronde willekeurig onderverdeeld werden in een vier- en een driekamp. Zowel in de vier- als in de driekamp speelden alle teams drie games tegen elkaar: twee enkelgames en een dubbelgame. De eerste twee rondes speelde de kip van het ene team een enkelgame tegen de kip van het andere team en de kuiken van het ene team een enkelgame tegen de kuiken van het andere team. In de derde en vierde ronde speelde juist de kip van het ene team een enkelgame tegen de kuiken van het andere team. Iedere gewonnen game leverde een team een punt op. En omdat er in een driekamp twee wedstrijden worden gespeeld (i.p.v. drie in een vierkamp), werden de behaalde punten in de driekamp maal anderhalf gedaan. Het team dat de meeste punten per ronde behaalde, kreeg een klein prijsje. De punten die iedere ronde met het team werden behaald, werden ook individueel behaald. De behaalde punten van alle vier rondes werden aan het eind bij elkaar opgeteld, waarna de top 3 een wat grotere prijs in ontvangst mocht nemen.
DSC06854
 • Door de wat magere opgave van jeugdleden, behoorden Jeroen en Mattias ook tot de kuikentjes. Het zorgde in de eerste ronde - door het niet op komen dagen van twee deelnemers - voor de wel erg sterke combinatie Gertjan/Jeroen. Zij behaalden 7,5 punten en dat waren er anderhalf meer dan de andere poulewinnaars - Alice en Gert-Jan - die 'slechts' 6 punten behaalden. Jeroen en Gertjan werden dus de eerste prijswinnaars van de avond.
 • In de tweede ronde vormden Jan en Guido een sterke combinatie, maar één verliesgame in een driekamp resulteerde erin dat niet zij - met 7,5 punten - de rondewinst behaalden maar Jordy en Gert-Jan met 8 punten.
 • Ook in de derde ronde bleek Jordy de sterkste, ditmaal samen met Mattias. In een driekamp bleven zij ongeslagen en behaalden het maximaal aantal punten van 9 met o.a. een overwinning van Mattias op Gertjan. Ralph en Stefan wonnen de andere poule, maar verloren een game.
 • In de laatste ronde bleek Mattias wederom van invloed op de rondewinst met een tweede overwinning op Gertjan. Hierdoor behaalde de combinatie Gertjan en broertje Guido geen 9, maar 'slechts' 7,5 punten. De rondewinst ging daardoor naar Ralph en Gert-Jan, die 8 punten behaalden.
De winnaar van het toernooi werd bepaald in de laatste game van de avond: de dubbelgame tussen Jordy/Jeroen en Ralph/Gert-Jan. Jordy had voorafgaand aan deze game - zo bleek later - 27 punten behaald, Gert-Jan 26, Jeroen 23,5 en Ralph 23. De winst ging naar Ralph en Gert-Jan, waardoor Gert-Jan onderling won van Jordy: hij verloor de enkelgame en won de dubbelgame en dus werd er naar het onderling teamresultaat gekeken, wat met de winst van Ralph op Jeroen in het voordeel van Gert-Jan was. Gert-Jan de Lange won het Kip-kuikentoernooi 2011 en mocht een taart in ontvangst nemen. Jordy ten Have werd tweede en won vier tompouches, die goed in de smaak vielen bij zijn ouders, broer en vriendin... Ralph Trip werd derde en won een zakje met candybars.

De volledige uitslag:
 1. Gert-Jan de Lange - 27 punten
 2. Jordy ten Have - 27 punten
 3. Ralph Trip - 24 punten
 4. Jeroen Rotman - 23,5 punten
 5. Gertjan Wessels - 23 punten
 6. Guido Wessels - 22 punten
 7. Stefan Sijbesma - 21 punten
 8. Mattias Beimers - 18,5 punten
 9. Alice Ringenier - 15 punten
 10. Jan Beks - 14 punten
 11. Martijn Haanappel - 13 punten
 12. Rense Beimers - 12 punten
 13. Bert Beks - 9 punten
 14. Roelard Bos - 7,5 punten
Engelina heeft de nodige foto's gemaakt van het Kip-kuikentoernooi, waarvoor dank. De foto's zijn hier (klik) te bewonderen.


Ralph Trip

Reacties  

#1 Guest 10-05-2011 09:00
Aan de foto's te zien, moet het die vrijdagavond een dolle boel zijn geweest. Leuk dat een 'kuiken' beslag wist te leggen op de 1e plaats.
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar