FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdag 20 mei namen tien Kampenionners deel aan het Voorwerpentoernooi: een toernooi waarbij er gespeeld moest worden met een zelf meegebracht voorwerp. Niet alle deelnemers waren even creatief geweest, maar dat maakte het toernooi er niet minder leuk om.Hoofd

De deelnemers en hun slagvoorwerp op een rij (op plaatsing):
GertjanJordyRalphGert-JanGuidoNickDannyMartijnMattiasRoelard

De meeste toernooien in de afgelopen maanden werden gespeeld volgend een ingewikkeld systeem, maar ditmaal was het simpel gehouden: de tien deelnemers speelden een tienkamp en streden per wedstrijd om drie gewonnen games. En hoewel de resultaten bij dit toernooi duidelijk ondergeschikt waren aan het plezier, gingen de deelnemers wel voor de overwinning. De eerste ronde was meteen de meest spannende van het toernooi: Gertjan 'meter bier' Wessels ging met 2-3 ten onder tegen Roelard 'bakje' Bos, Nick 'bierflesje' Kuipers won nipt van Guido 'voetbal' Wessels en Ralph 'koekenpan' Trip trok in vijf games aan het langste eind tegen Martijn 'pannenonderzetter' Haanappel. In de overige rondes vlogen de 3-0's je om de oren, wat er uiteindelijk wel voor zorgde dat het toernooi eens op tijd was afgelopen. Mattias 'vliegenmepper' Beimers begon en eindigde het toernooi sterk met tweemaal drie overwinningen, maar moest tussendoor ook drie nederlagen incasseren. Danny 'bord' Visscher verdeelde zijn verlies- en winstpartijen over het hele toernooi, maar haalde uiteindelijk het podium niet. Jordy 'klok en nog een paar voorwerpen' ten Have had in het midden van het toernooi een sterke periode, maar had ook een matige start en een evenzo matige finish van het toernooi. Dat gold niet voor Gert-Jan 'pannenonderzetter' de Lange: hij bleef negenmaal ongeslagen. Alleen in de 'finale' tegen Ralph incasseerde hij twee verliesgames; de overige partijen werden met 3-0 gewonnen.

Na twee weken eerder al het Kip-kuikentoernooi op zijn te naam te hebben geschreven, won Gert-Jan de Lange ditmaal ook het Voorwerpentoernooi en ging alweer aan de taart. Ralph Trip eindigde als tweede en mocht ook een taart mee naar huis nemen. Martijn Haanappel - die evenpeel punten behaalde als Ralph, maar onderling verloor - eindigde op de derde stek en ging naar huis met een pak Bros. Ook Gertjan en Guido vielen met hun 'meter bier' en 'voetbal' in de prijzen, want zij wonnen beiden de originaliteitsprijs: een reep chocolade. Mattias, Danny, Jordy, Nick, Roelard, Guido en Gertjan eindigden in deze volgorde op de 4e tot en met de 10e plaats.

Martijn_derdeGert-Jan_eersteRalph_tweede
Martijn Haanappel - derde           Gert-Jan de Lange - eerste                             Ralph Trip - tweede

Engelina heeft weer een heel stel foto's gemaakt, die te bewonderen zijn in het fotoalbum (klik). Engelina, bedankt!
De volgende activiteit van de AC - en de laatste van het voorjaar 2011 - wordt de Afsluitdag op waarschijnlijk zaterdag 2 juli aanstaande. Meer informatie hierover volgt binnenkort.


Ralph Trip

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar