Op zaterdag 3 september jl. werden in Dedemsvaart de Open Kampioenschappen van Avereest gehouden. Dit toernooi is jaarlijks een prima ‘opwarmer’ voor de competitie die kort daarna begint. Zo ook dit jaar. Aan het toernooi deden zes Kampenionners mee.

 

 De spelers die namens Kampenion deelnamen waren: Paul Kamstra, Jan Ringenier, Ton Ringenier, Ralph Trip, Gertjan Wessels en Simon van der Woude. Alle zes kwamen in de (hoogste) A-klasse uit, de combinatieklasse voor spelers met een C-, D- of E-licentie.
 
Jan, Paul, Ralph en Simon werden na de poule – die uit zes spelers bestond – verwezen naar de Verliezersronde waarin zij niet echt potten konden breken. Gertjan en Ton plaatsten zich voor de Winnaarsronde waarin beiden in een poule van vier uitkwamen. De eerste twee zouden zich plaatsen voor de kwartfinales. Gertjan werd derde in de poule en was dus uitgeschakeld. Ton eindigde als tweede en ging daarmee door naar de kwartfinales waarin hij moest aantreden tegen Bob Eldering. Net als enkele jaren geleden bleek Bob te sterk. Ton had al moeite om diens service (acceptabel) terug te brengen en dan wordt het natuurlijk een moeilijk verhaal.
Al met al was het een heel nuttig toernooi. Alle zes deden op een leuke manier ritme op voor het komend seizoen.
 
In het dubbelspel slaagden alleen Paul en Ralph erin om de volgende ronde te behalen. Vervolgens vonden zij hun ‘waterloo’ tegen de latere winnaars: Patrick Roordink en Jos Reuvekamp (Blauw-Wit). Gertjan en Ton en Jan en Simon werden in de poule uitgeschakeld al verloren beide laatstgenoemden op punten.
 
Het toernooi verliep verder prima. De wachttijden bleven binnen de perken en je had ruim de gelegenheid om wat te eten en te drinken. 
Ook al deden de Kampenionners niet mee om de prijzen, zij kunnen toch terug kijken op een geslaagde en nuttige dag!
 
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion