In de week van maandag 19 september as. is het zover. Dan gaat de seniorencompetitie in de Afdeling Oost van start. Ter voorbereiding op die competitie organiseert Kampenion op vrijdag 16 september as. een ‘opwarmtoernooi’ voor 'eigen' leden die in de seniorencompetitie uitkomen. Maar ook de teamgenoten van 'eigen' leden die bij een andere vereniging spelen, zijn van harte welkom!

De inschrijftermijn is verstreken. Nu de kruitdampen zijn opgetrokken, kunnen we constateren dat zich liefst 32 personen hebben aangemeld. Dat wordt volle bak as. vrijdag en bovendien kunnen de spelers vol aan de bak. Een ieder wordt dringend verzocht op tijd aanwezig te zijn, want het toernooi begint daadwerkelijk om 19.45 uur.

 

 Je hebt competitiespelers die na de laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie het batje ‘in de mottenballen leggen’ en het er pas uithalen voor de eerste competitiewedstrijd in de najaarscompetitie. Zij doen dus pas tijdens de competitie speelritme op.
Je hebt ook competitiespelers die nauwelijks (tafeltennis)vakantie hebben gehad en alleen hebben stilgelegen in de weken dat men echt met vakantie was.
Hoe dan ook, het leek ondergetekende een aardig idee om op de laatste vrijdag voor de start van de competitie voor alle competitiespelers ‘iets’ te organiseren: of een aantal oefenwedstrijden, of een toernooitje.
Omdat niet alle spelers van teams interesse hebben in het spelen van een oefenwedstrijd en de termijn bovendien al vrij krap was, heb ik besloten – samen met Ralph Trip – een ‘opwarmtoernooi’ te organiseren en wel op vrijdag 16 september as. vanaf 19.45 uur.
Omdat we vrijdag volle bak hebben, is het echt nodig om op dit tijdstip te beginnen.


Behalve speelritme is er niets te winnen, maar daar staat tegenover dat er ook geen inschrijfgeld is verschuldigd.

Aan dat toernooi mogen alle Kampenionners meedoen die in de seniorencompetitie uitkomen. Daarnaast telt Kampenion enkele leden die bij een andere vereniging/team tafeltennissen, namelijk bij Bosman Wezep 1, GTC 1, Smash-In 1 en TT Zwolle 6. Ook de teamgenoten van deze leden zijn van harte welkom.

De term ‘opwarmtoernooi’ spreekt volgens mij wel voor zich. Alle deelnemers doen door dat toernooi ritme op voor de komende competitie. Een ieder die dat wil, hoeft dus niet onvoorbereid aan de competitie te beginnen.

De opzet van het toernooi is als volgt.
Alle deelnemers worden op basis van hun rating (afgelopen voorjaarscompetitie) in poules ingedeeld. Dat betekent dus dat bijvoorbeeld een 2e divisie Oostspeler tegen een 5e klasser kan komen te spelen.
Na de poulewedstrijden gaan de nummers 1 en 2 door naar de Hoofdronde (A) en de overige spelers naar de Verliezersronde (B en wellicht ook C) en worden de spelers opnieuw in poules ingedeeld. Dan speel je dus normaliter tegen spelers van een vergelijkbare sterkte.
Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt in de tweede ronde op twee of drie niveaus verder gespeeld: A, B (en mogelijk C).
Hoe het toernooi na die tweede ronde verder gaat, is op dit moment nog niet bekend. Dat hangt eveneens van het aantal deelnemers af.

Al met al speelt een ieder ongeveer evenveel wedstrijden waarbij dat aantal te spelen wedstrijden toch al gauw acht  bedraagt. Goed voor het speelritme dus.

Er hebbenzich uiteindelijk 31 personen opgegeven.

Alle Kampenionners – en spelers van de teams Bosman Wezep 1, GTC 1, Smash-In 1 en TT Zwolle 6 – kunnen zich nog tot en met woensdag 14 september as. opgeven bij ondergetekende.

Op donderdag 15 september maakt Ralph Trip de indeling.

Ik reken op een mooi aantal deelnemers en een leuk en nuttig toernooi!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion