Zoals aangekondigd op (o.a.) deze website werd vrijdagavond 16 september jl. een Opwarmtoernooi gehouden. De naam zegt het al: een aantal wedstrijden spelen om ritme op de doen voor de competitie die de komende week van start gaat. Met liefst 32 deelnemers was het toernooi eigenlijk op voorhand al geslaagd.

 

 


Ralph Trip en ondergetekende hadden ervoor gekozen om de 32 spelers onder te verdelen in vier poules van 8. Daarbij had Ralph zoveel mogelijk de rating gevolgd, maar werden teamgenoten ‘uit elkaar gehouden’. Het toernooi werd op acht tafels gespeeld – zes links en twee rechts – en dat bleek goed te doen.

We hadden ervoor kunnen kiezen om de 4e en 5e klassers een apart toernooi te laten afwerken, maar dan spelen zij altijd tegen dezelfde tegenstanders. Door alles ‘op een hoop te gooien’ en de teamgenoten van elkaar te scheiden, speelde een ieder tegen tegenstanders waartegen hij / zij normaal gesproken niet vaak speelt.

De vier poules zagen er als volgt uit (tevens eindstand):
 

1

 

2

 

3

 

4

 

1

Ralph

7

Jordy

7

Bas (Smash-In)

7

Gertjan W

7

2

Ton

6

Jeroen R (Wezep)

5

Dennis (Wezep)

5

Ronald (Wezep)

6

3

Hermen (Wezep)

5

Paul (TTZ)

5

Roelof (TTZ)

5

Hans deV (Smash)

5

4

Hans S. (TTZ)

4

Frans (Smash-In)

4

Ivan

4

Wouter (GTC)

4

5

Gert-Jan de L

3

Guido

4

Nick

3

Arie

3

6

Marijke

2

Theo

2

Jan

2

Danny

1

7

Jentine

1

Rense

1

Gerard

2

Martijn

1

8

Hans vd B

0

Henny

0

Mattias

0

Jeroen H

1


De nummers 1 en 2 van iedere poule gingen door naar de kwartfinales. Leuk was het dat zich vier gasten tot die kwartfinale wisten te slaan: Jeroen Rotman, Dennis Sellies en Ronald van Unen (allen Wezep) en Bas de Vries (Smash-In). De Kampenionners Jordy ten Have, Ton Ringenier, Ralph Trip en Gertjan Wessels completeerden het achttal.
Verder was het goed om te zien dat de youngsters Gert-Jan en Guido zich prima in het ‘seniorengeweld’ staande wisten te houden. Beiden eindigden met een 5e plaats keurig in de middenmoot.

De uitslagen van die kwartfinales waren:
Ralph       - Jeroen R 0 – 3
Jordy       - Ton      2 – 3
Gertjan W   - Dennis   3 – 0
Bas         - Ronald   3 – 1

De halve finales verliepen als volgt:
Gertjan W   - Jeroen R 0 – 3
Bas         - Ton      0 – 3

De finale:
Jeroen R    - Ton      2 – 3

Jeroen nam via prima spel heel knap een 2 – 0 voorsprong, maar hij liet Ton toch nog ontsnappen. Niettemin liet Jeroen opnieuw zien dat hij erg goed bezig is.

Als vermeld, was het een zeer geslaagd toernooi. Op de avond zelf – zowel vooraf, tijdens als achteraf – heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord! Een aantal opperde zelfs om hier een traditie van te maken. Uiteraard houd ik dit in gedachten.
Alle 32 spelers hebben (tenminste) zeven wedstrijden gespeeld en hebben dus voldoende kunnen spelen. De competitie kan beginnen.
Dank aan de dames Alice en Anja Ringenier voor het bemensen van de bar.


Mede namens Ralph Trip,
Jan Ringenier