FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op woensdag 28 en donderdag 29 december 2011 organiseerde Kampenion het jaarlijkse Scholierentafeltennistoernooi. Dit jaar koos de organisatie ervoor om het toernooi in de eigen accommodatie te laten spelen, een goede keuze zo kan achteraf worden geconcludeerd. Vooraf hadden zich 127 leerlingen ingeschreven. Het toernooi verliep probleemloos. Na een spannende strijd was het uiteindelijk de Ichthusschool uit IJsselmuiden die de schoolbeker wist te winnen. Hierna lees je alle (individuele) prijswinnaars.

 

 


Als vermeld duurde het 41ste Scholierentafeltennistoernooi dit jaar twee dagen. Op woensdag 28 december kwamen de meisjes van 9 en 10 jaar in actie, evenals de jongens van 10 en 11 jaar. Een dag later was het de beurt aan de meisjes van 11 en 12 jaar en de jongens van 9 en 12 jaar.

De prijswinnaars zijn:

Meisjes 9 jaar:
1) Liese Terpstra (tevens winnaar Henk Kransbeker)
2) Monique Rigterink

Meisjes 10 jaar:
1) Vera Kops Hagendoorn
2) Jettie Schrijver

Meisjes 11 jaar:
1) Imke Steen
2) Inge de Vente

Meisjes 12 jaar:
1) Jenita Kops Hagendoorn
2) Esmee Horstman

Jongens 9 jaar:
1) Jelte Steen (tevens winnaar Jan Spijkerbokaal)
2) Gijs van Enk

Jongens 10 jaar:
1) Cris Westerkamp
2) Stef Makkink

Jongens 11 jaar:
1) Timo Hofland
2) Marnick van Bruggen

Jongens 12 jaar:
1) Stephan Bouma
2) Gido Kanis

NTTB-klasse (lid tafeltennisvereniging)
1) Bert Beks
2) Jomar Schilder


De foto's van het Scholierentafeltennistoernooi zijn te vinden op website www.mijnalbum.nl.
Met dank aan Gerard Wessels.

Tot de wedstrijden in de laatste categorie (jongens 12 jaar) stond de Rehobothschool uit IJsselmuiden – de winnaar van vorig jaar – in de strijd om de schoolbeker op de 1e plaats. Maar omdat drie leerlingen van de Ichthusschool uit IJsselmuiden zich plaatsten bij de laatste vier, wist die school uiteindelijk alsnog beslag te leggen op de 1e plaats.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd Scholierentoernooi 2011. Met een maximaal aantal van zeven tafels was het toernooi overzichtelijk en kon bovendien voor iedere tafel een scheidsrechter / teller worden geregeld. Het voordeel daarvan was dat er geen bemoeienis van ‘langs de kant’ nodig was. Weliswaar moesten de vrijwilligers nu (bijna) twee dagen in actie komen, maar dat bleek geen probleem. Een ander voordeel was dat er geen tafeltennistafels hoefden te worden verhuisd naar een sporthal.

Hoofdorganisator Henny Boxman kijkt dan ook met veel voldoening terug op het Scholierentafeltennistoernooi 2011. Aandachtspunt voor een volgend jaar is nog wel de communicatie met de scholen en dan vooral de communicatie binnen de scholen. Het zou de voorkeur verdienen als iedere school zou werken met (bijvoorbeeld) een ‘contactpersoon sportzaken’. Dat mag een onderwijzer of onderwijzeres zijn, maar het mag ook een ouder zijn. Het belangrijkste is dat hij of zij enthousiast is. En beste mensen: deelname van leerlingen van een school aan het Scholierentafeltennistoernooi betekent niet (automatisch) dat er een of meer leerkrachten bij dat toernooi aanwezig dienen te zijn. Er is voldoende begeleiding vanuit de vereniging Kampenion aanwezig.

Verder blijft het jammer dat een redelijk aantal scholieren zich wel aanmeldt voor het Scholierentoernooi, maar op de dag zelf niet verschijnt. Soms zelfs zonder zich af te melden. Vooral voor de scholieren die er wel zijn, is dat jammer. Zij spelen dan namelijk minder wedstrijden.

Maar het goede gevoel over het Scholierentoernooi 2011 overheerst heel duidelijk. Het was een in alle opzichten geslaagd toernooi! Op naar volgend jaar!

Dank aan alle leden die op – een van – beide dagen de handen uit de mouwen hebben gestoken en het toernooi mede tot een succes hebben gemaakt!!!


Namens de organisatie,
Jan Ringenier

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar