FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het is inmiddels een mooie traditie: de jaarlijks terugkerende Mini-Olympiade in Pápa in Hongarije. Pápa is één van de partnersteden van Kampen en die stad nodigt ieder jaar sporters uit haar partnersteden in Duitsland, Italië, Roemenië, Slowakije en dus ook Nederland uit om in verschillende sportdisciplines de krachten met elkaar te meten. Dat gebeurt altijd op een leuke, ongedwongen en sportieve manier. Ook dit jaar staan weer verschillende sporten op het programma. Tafeltennis is daar één van. Kampenion geeft graag gehoor aan de uitnodiging om ook dit jaar weer sporters te leveren. Ook zwem- en waterpolovereniging De Steur en twee judoverenigingen uit Kampen en IJsselmuiden geven acte de presence. Ondanks dat er maar drie verenigingen meegaan, bestaat de Kamper delegatie toch uit ruim 50 personen.

 

 


Nieuw is dit jaar dat ook iets oudere - of beter minder jonge - tafeltennissers kunnen meedoen. Lag die grens voorheen meestal bij 1 januari van het jaar waarin je 18 jaar wordt, nu ligt die grens bij 1 januari 1991. Spelers die na die datum zijn geboren (of uit de schutting zijn gezaagd) mogen nog deelnemen.

Namens Kampenion komen dit jaar Pascal Bruins, Gert-Jan de Lange, Anja Ringenier, Jeroen Rotman, Gertjan Wessels en Guido Wessels in actie. En mogelijk komt daar Stefan Sijbesma nog bij als hij op woensdag 13 juni as. goede berichten ontvangt over de afgelegde examens. Ik ben benieuwd of Stefan weet te slagen, want hij brengt - na ons aller Ralph - ongeveer het meeste aantal uren door in de zaal van Kampenion. En volgens mij had hij dan nooit studieboeken bij zich.

Als begeleider staan Ralph Trip, Simon van der Woude en Jan Ringenier te boek, terwijl Gerard Wessels hoofdbegeleider is. En omdat die taak voor de heren bijna ondraaglijk zwaar is, gaan Martijn Haanappel, Jordy ten Have en Alice Ringenier als achtervang mee. Zelf denken zij dat als toerist staan ingeschreven, maar de praktijk is dus een andere.
Je begrijpt dat het nogal wat inspanning kost om die jonge gasten in het gareel te houden en te begeleiden!

Het vertrek staat gepland voor donderdagavond 14 juni as. rond 19.00 uur vanaf het Burg. Berghuisplein. De aankomst in Pápa wordt in de loop van vrijdagmorgen 15 juni verwacht. De rest van dag kan dan grotendeels naar eigen goeddunken worden besteed. De begeleiders hebben echter in de namiddag al een 'technische bespreking' over het verloop van het tafeltennistoernooi. Dan hopen wij onze Hongaarse vriendin Dudas Eszter weer te ontmoeten die naast Hongaars (heel knap) ook Engels, Duits en Nederlands spreekt. Eszter is de dochter van de toernooileider tafeltennis.

Dat tafeltennistoernooi vindt op zaterdag 16 juni as. plaats. Maar voordien wordt de Mini-Olympiade 's morgens in de plaatselijke sporthal geopend. Daarbij ontbreken vast de 'dansmariekes' niet. En dus geef ik hierbij vast de gratis tip aan hoofdbegeleider Gerard om een tiental geheugenkaartjes en batterijen aan te schaffen voor zijn digitale camera.

Na het toernooi kan de dag weer naar eigen goeddunken worden doorgebracht. De één neemt dan een appelsapje op een terras, anderen houden dan een supermarktentocht (niet te verwarren met de kroegentocht die we in Nederland kennen), weer een ander fotografeert voordeuren of Hongaarse (vrouwelijke) senioren van 75+ of brengt een bezoek aan de culturele activiteiten en / of en monumentale panden (ik heb het hier niet over de hiervoor genoemde Hongaarse dames van 75+). Ook een bezoek aan het zwembad en de plaatselijke kermis behoort tot de mogelijkheden.
En aangezien de komende weken het Europees Kampioenschap voetbal plaatsvindt, is het de verwachting dat sportcafé Arena regelmatig met een bezoek wordt vereerd om het nuttige met het aangename te verenigen.

Op zondag 17 juni is er weer de mogelijkheid om met de bus een bezoek te brengen aan Siofok dat aan de zuidkant van het zeer bekende - en toeristische - Balatonmeer ligt. Omdat de chauffeurs een bepaald aantal uren rust moeten hebben voordat zij weer achter het stuur mogen plaatsnemen, keert de groep al in de loop van de zondagmiddag terug naar het internaat waar we overnachten. Dit laatste moet u niet TE letterlijk nemen, want sommigen zien hun bed net zo weinig als een bedoeïenstam in de Sahara een pak sneeuw van 30 cm.
Hoofdleider Gerard Wessels heeft inmiddels het onzalige bericht verspreid dat dat internaat ongeveer tweemaal zover verwijderd ligt van het centrum dan het internaat waar we afgelopen twee jaren verbleven. Je zult begrijpen dat hij daarmee niet de populariteitsprijs in de wacht heeft gesleept. Zelf maalt Gerard niet zo om die (dubbele) afstand, want - zo vertelde hij ondergetekende stiekem - hij neemt zijn onafscheidenlijke step mee in de rugzak.

Op maandag 18 juni as. vertrekt de delegatie van Kampenion weer in alle vroegte - 5.00 uur AM - richting het Nederlandse Kampen. We zijn benieuwd of Gerard het tempo op zijn step kan bijhouden.

Tot zover de vooruitblik op de trip (kleine letter) naar Pápa. Mogelijk dat erna nog een verslag van die trip op deze website komt te staan, maar dat is nog niet helemaal zeker.


Namens de Pápagangers,
Jan Ringenier

Reacties  

#5 Gerard W. 10-06-2012 13:48
Dag Jan,
Hulde voor je zeer lezenswaardige info! Eén ding moet mij van het hart: degene die mooie voordeuren fotografeert, herken ik wel. Dat is vooral zondagavond na 20.45 uur een mooie bezigheid. Maar het fotograferen van Hongaarse (vrouwelijke) 75plussers roept bij mij toch de nodige vraagtekens op. Zo iemand vraagt om moeilijkheden. Deze fotograaf zal van mij geen concurrentie hoeven vrezen; ik beperk mij tot de categorie 18-40. En wat foto's van jou achter 2 Gösser. Schüss, Gerard.
Citeer
#4 MetalenTon 07-06-2012 21:55
Weer zal ook vast beter zijn dan hier!
Citeer
#3 Jordy 07-06-2012 17:25
We hebben wel weer voordeel dat we in een andere buurt zitten, nieuwe supermarkten.
Dat weinig slaap zou ook vast wel weer goed komen en de Arena onveilig maken ook wel 8)

Ik heb er wel weer zin in :lol:
Citeer
#2 Gertjan 07-06-2012 17:14
HAHAHAH Jan, onze supermarkttocht staat inderdaad weer gepland hoor:) Voor tips kan je Jordy en mij altijd raadplegen hoor!!
Citeer
#1 MetalenTon 07-06-2012 13:15
hahahahha :lol: episch stukje tekst
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar