Op zaterdag 1 september 2012 stonden de Open Kampioenschappen van Avereest op het programma. Hieraan deden acht Kampenionners mee. Hoewel geen van allen in de prijzen viel, was het toch een geslaagd toernooi, omdat iedereen het nodige ritme kon opdoen voor de nakende competitie.

 

 


De acht spelers die meededen, waren Ivan Hollander, Nick Kuipers, Gerard Palland, Jan Ringenier, Ton Ringenier, Jeroen Rotman, Ralph Trip en Simon van der Woude. Alle spelers kwamen uit in de sterkste A-klasse waarin spelers met een C-licentie (laag), D-licentie en E-licentie de sportieve strijd met elkaar aanbonden.
In die klasse kwamen vooral spelers uit die in competitieverband 1e klasse of hoger spelen, maar Gerard, Jan en Simon stonden daar als 3e klassers heel eigenwijs tussen.

Van het achttal wisten Ivan, Jan (heel verrassend), Jeroen en Ton het Hoofdtoernooi te bereiken. Gerard, Nick, Ralph en Simon werden veroordeeld tot het Verliezerstoernooi. Jammer was het dat Ivan, Jeroen en Ton in de 2e ronde in één poule werden geplaatst, maar dat kwam nu eenmaal zo uit. De nummers 1 en 2 van de vier poules in het Hoofdtoernooi zouden zich plaatsen voor de kwartfinales.
Ton bleek in die ‘Kamper’ poule het sterkst. Leek na één speelronde de kans groot dat twee Kampenionners zich voor die kwartfinales zouden plaatsen, dit pakte toch anders uit. Arnaud Hofman van Delta Impuls bleek na Ton de meeste punten te hebben verzameld. Hij verloor zijn eerste wedstrijd kansloos van Ton, maar hij herstelde zich tegen eerst Ivan en vervolgens Jeroen. In een andere poule wist Jan niet voor een nieuwe stunt te zorgen, maar hij werd zeker niet weggeslagen. Hij kan terugkijken op een prima toernooi.

In de kwartfinale trof Ton in Ronnie Gierveld (Blauw-Wit) een oude bekende. Deze Gierveld bleek meestal een te groot obstakel, maar de laatste ontmoeting leverde winst op voor Ton. Ditmaal bleek Gierveld echter duidelijk te sterk. Hij speelde goed en slim en liet Ton niet in zijn spel komen. Zo werd Ton dus in de kwartfinale uitgeschakeld, maar op de nederlaag valt niets af te dingen. Het is alleen jammer dat hij in de kwartfinale zijn minst sterke wedstrijd speelde. Maar dat kan heel goed de verdienste van Gierveld zijn.

In de Verliezerstoernooi speelden Gerard, Nick, Ralph en Simon nog een paar leuke partijen, maar geen van hen wist de poule als 1e te beëindigen waardoor allen werden uitgeschakeld.

Voor het dubbelspel had Kampenion de koppels Jeroen/Ton, Ivan/Ralph, Gerard/Simon en Nick/Jan ingeschreven. Dat twee sterke individuele spelers nog geen goed duo hoeven te vormen, bewezen Jeroen en Ton. Na twee nederlagen hadden zij geen uitzicht meer op poulewinst. Ivan en Ralph speelden in een heel sterke poule waarin zij prima meekwamen. Maar de 1e plaats bleek te hoog gegrepen. Gerard en Simon beëindigden hun poulewedstrijden zonder winst. Nick en Jan tenslotte wisten twee van de vier partijen te winnen en voldeden daarmee ruimschoots aan de verwachtingen die – zeker bij Nick en Jan zelf – niet hoog gespannen waren.

Zo hebben de acht spelers van Kampenion – net als andere uiteraard – deze zaterdag de nodige wedstrijden gespeeld en hebben zij ritme kunnen opdoen voor de komende competitie. As. vrijdagavond volgt bij Kampenion zelf nog het Opwarmtoernooi en daarna mag de competitie beginnen.

Het toernooi verliep gladjes. Complimenten zijn dan ook op hun plaats aan de organisatie van de Open Kampioenschappen van Avereest!


Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion