FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


 

Gerben Last – erelid van Kampenion – was één van de ijzers die de NTTB in het vuur had voor Paralympisch eremetaal. En hij stelde niet teleur. Nadat hij - als 4e geplaatst - in de halve finale op het nippetje verloor van de Oostenrijker Stanislaw Fraczyk (2 – 3), bleek Gerben in de strijd om de 3e plaats te sterk voor de Fransman Cedrik Cabestany (3 – 1).

Het was voor Gerben in die wedstrijd om de 3e plaats zaak om de halve finale uit het hoofd te zetten en daar slaagde hij heel knap in. Via de Social Media las ik dat Gerben vond dat hij in die halve finale een hoog niveau haalde en de beste wedstrijd van het seizoen speelde en dat de nederlaag dus niet aan zijn spelniveau is te wijten. Fraczyck is gewoon een heel sterke speler waarvan je kunt verliezen. Positieve berichten op diezelfde Social Media hebben hem een nieuwe boost gegeven om in de wedstrijd om de 3e plaats weer te vlammen.

In die wedstrijd behaalde Gerben niet helemaal het niveau van de halve finale, maar dat is meer dan begrijpelijk. De 1e game ging naar de Fransman met 8 – 11. In de 2e game bleek Gerben helemaal los, want hij won die met 11 – 3. De 3e en 4e game waren duidelijk spannender. In beide games was het telkens Gerben die in de finale van de game wist door te drukken: 11 – 9. Zo behaalde hij zijn eerste individuele medaille op de Paralympische Spelen. In 2004 won Gerben in Athene al goud in het landentoernooi.

Een prachtige prestatie van erelid Gerben Last. Namens de vereniging feliciteer ik hem van harte en wens ik hem veel succes toe bij het landentoernooi.

Het goud ging naar Ma Lin – niet te verwarren met zijn valide naamgenoot – die in de finale Stansilaw Fraczyk met 3 – 1 versloeg.

Namens het bestuur en de leden van Kampenion,
Jan Ringenier

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar