Op zaterdag 22 december werden bij Kampenion de Clubkampioenschappen voor de jeugd georganiseerd, zowel enkel- als dubbelspel. Tegen de middag werd er aangevangen met het dubbelspel. Alle deelnemers waren onderverdeeld in twee poules: de A- en de B-poule. De A-poule bestond uit alle spelers die 1e klasse of hoger speelden. De ‘overige’ deelnemers werden ingedeeld in de B-poule.samen

In de B-poule lag het niveau dicht bij elkaar en het was dan ook geen verrassing dat er veel spannende games en wedstrijden werden gespeeld. Matthias en Jomar haalden het meeste uit hun inschrijfgeld: zij speelden maarliefst vier ‘vijfgamers’ en wonnen deze allemaal. Ali-Imran en Orhan hadden iets minder geluk: zij verloren tweemaal in vijven: van Matthias en Jomar en – na een 2-0 voorsprong – van Roelard en Bert. Omdat zij de overige wedstrijden wel wisten te winnen, eindigden Orhan en Ali-Imran op de 3e plaats. Matthias en Jomar eindigenden als 2e. Het Clubdubbelkampioenschap werd gewonnen door Roelard en Bert: zij bleven ongeslagen. Buiten de prijzen eindigden in deze volgorde Stefan en Niels, Roderik en Rik en Jasper en Lucas.

In de A-poule – een vierkamp – was er minder spanning. Gert-Jan en Pascal kwamen zowel tegen Bertin en Eljakim als tegen Guido en Ditmar niet in de problemen. Datzelfde gold voor Wim en Wiebren, al moesten zij wel tweemaal een game afstaan. In de laatste ronde werden er dus twee heuse finales gespeeld: eentje om de derde prijzen en eentje om het clubdubbelkampioenschap. Hier werd het dan ook pas spannend: in vijven en met nipte gamestanden behaalden Bertin en Eljakim de 3e prijzen door te winnen van van Guido en Ditmar, die 4e werden. De finale was vooral de eerste twee games spannend (13-11 en 11-13), maar daarna kwamen Gert-Jan en Pascal niet meer in de problemen. Wim en Wiebren pakten keurig de 2e prijzen en Gert-Jan en Pascal werden clubdubbelkampioenen van Kampenion. Voor Gert-Jan was dit zijn derde achtereenvolgende clubdubbelkampioenschap op rij.

Na wat broodjes met knakworst – die er in overvloed waren omdat én de AC én Alice én Engelina deze hadden aangeschaft – werd er vanaf 14.00 uur verder gegaan met het enkelpel. De gecombineerde B- en C-poule bestond uit twee zeskampen. Alle spelers die aankomend seizoen 3e klasse gaan spelen, maakten alleen kans op de B-poule prijzen. Alle ‘4e en 5e klassers’ maakten ook kans op de C-poule prijzen, waarbij de eindstand bepalend was voor wie de prijzen in de C-poule pakten: de 4e of 5e klasser die boven alle andere 4e en 5e klassers eindigde, was de winnaar van de C-poule. De eindstand van de eerste poule in deze volgorde: Roelard, Orhan, Matthias, Jasper, Stefan en Jouke. En de eindstand in de tweede poule in deze volgorde: Roderik, Bert, Ali-Imran, Jomar, Lucas en Rik. Na de poules ‘kruisten’ de nummers 1 en 2 met elkaar. Datzelfde werd gedaan door de nummers 3 en 4 en door de nummers 5 en 6; om de C-poule prijzen te kunnen uitreiken, konden de nummers 3 t/m 6 niet afvallen na de poulefase. In de eerste halve finale won Bert met 3-0 van Roelard en plaatste zich daarmee voor de finale. Ook Roderik bereikte de finale: hij moest één game afstaan tegen Orhan. In de strijd om de 3e plaats ging de winst naar Roelard: hij won voor de tweede keer en met 3-0 van Orhan. De finale tussen Bert en Roderik – die het ook al een keer tegen elkaar hadden opgenomen in de poulefase – was eveneens niet al te spannend: waar Roderik in de poule van Bert won, was het ditmaal Bert die met 3-0 de wint naar zich toe trok. Roderik behaalde – toch heel erg knap – de 2e plaats. Bert mag zich een jaar lang clubkampioen van de B-poule noemen. Nummer 4 t/m 7 werden in deze volgorde Orhan, Jomar, Ali-Imran en Matthias. In de C-poule werd Jasper eerste. Stefan pakte de tweede prijs en Lucas werd derde. Rik en Jouke eindigden op de 4e en 5e plaats.

Tot zover gingen alle ‘clubkampioenschappen’ redelijk volgens verwachting. In de A-poule was dat anders. Dat ook de ‘underdog’ het clubkampioenschap kan winnen werd hier bewezen: Wiebren van de Schootbrugge – die over is gekomen van Wezep en aankomend seizoen voor jeugdteam 2 gaat uitkomen in Landelijk C – was als zevende geplaatst, maar won van iedereen en werd daarmee terecht de nieuwe clubkampioen. Het ‘podium’ werd compleet gemaakt door Guido en Pascal. Daarachter volgden Gert-Jan, Wim, Eljakim, Bertin, Stefan, Danny en Ditmar.