FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op donderdag 27 en vrijdag 28 december organiseerde Kampenion het Scholierentafeltennistoernooi van 2012. Het aantal deelnemers lag opnieuw duidelijk lager dan vorig jaar. Hadden zich toen vooraf 127 deelnemers aangemeld, dit jaar lag dat aantal rond de 90. Toch was het toernooi ook dit jaar weer een succes. De deelnemers streden sportief om de individuele prijzen en de Schoolbeker.
 
 
 

 


Voor de 2e keer op rij heeft basisschool Ichthus uit IJsselmuiden de Schoolbeker van het 42e tafeltennistoernooi voor scholieren voor de basisscholen in de gemeente Kampen gewonnen. Was het vorig jaar nog een nek aan nek race met de Morgenster, nu kreeg het Ichthus met drie winnaars in de finale’s meer dan genoeg punten om met ruime voorsprong de beker in ontvangst te kunnen nemen. De tweede plaats was opnieuw voor de Morgenster, terwijl het Stroomdal op de 3e plek is geëindigd.
 
Het toernooi is voorspoedig verlopen toernooi. De volgende spelers en speelsters vielen dit jaar in de prijzen:
 
Meisjes 9 jaar: 1e Syl Goudbeek, 2e Merysa de Korte, 3e Lotte van den Berg
Meisjes 10 jaar: 1e Liese Terpstra, 2e Manouk van Mierlo, 3e Thirza Scholten
Meisjes 11 jaar: 1e Vera Kops Hagedoorn, 2e Sabine van de Kolk, 3e Lisa Prins
Meisjes 12 jaar: 1e Joanne Klooster, 2e Ruth Goudbek, 3e Melissa Pleijsier
 
Jongens 9 jaar: 1e Gijs van Enk, 2e Robin Flier, 3e Milan ten Hove
Jongens 10 jaar: 1e Jelte Steen, 2e Dennis Plette, Hylke van der Stouwe
Jongens 11 jaar: 1e Owen Dillen, 2e Wouter Karsten, 3e Patrick van Dijk
Jongens 12 jaar: 1e Levi Abma, 2e Rik Kops Hagendoorn, 3e Niek Hengstmengel


Vermeldenswaard is verder nog dat we bij de meisjes 11 jaar een 'paralympische' deelneemster hadden: Gwendolynn van Eunen. Zij was beperkt in haar bewegingsmogelijkheden, maar het plezier straalde ervan af en zij was dan ook een voorbeeld voor velen. En het was ook goed om te zien hoe leuk haar 'tegenstanders' met haar omgingen. Complimenten!
Henny Boxman - zichtbaar en hoorbaar aangedaan - verontschuldigde zich voor het feit dat hij geen prijs had gehaald voor de beste 'paralympische' deelnemer, maar beloofde daar alsnog voor te zorgen en de prijs persoonlijk bij haar thuis te bezorgen.

De vereniging zorgde ervoor dat bij de wedstrijden tussen de jongsten en bij de (halve) finales officiële tellers aanwezig waren. Dat werkte prima.
 
Voor de leden van de tafeltennisvereniging werd een aparte poule gehouden. Hier was de uitslag als volgt:
1e Mattias van der Molen, 2e Bert Beks en 3e Lucas van Langen.
 
De Henk Krans wisselbeker is gewonnen door Gijs van Enk en de Jan Spijkerbeker door Syl Goudbeek. Deze wisselbekers zijn bedoeld als stimulering in de sport en worden jaarlijks toegekend aan de jongste winnaars van het toernooi: de 9-jarigen.
 
De foto's van het Scholierentafeltennistoernooi 2012 zijn te benaderen via de volgende links:
YouTube donderdag (Gerard Wessels)
O YouTube vrijdag (Gerard Wessels)
O Picasaweb donderdag (Engelina Rozendaal)
O Picasaweb vrijdag (Engelina Rozendaal).
 
Hoofdorganisator Henny Boxman – die samen met Alice Ringenier de scholen in december een aantal malen heeft bezocht – kijkt terug op een goed en sportief verlopen toernooi.
 
Helaas was het ook dit jaar weer zo dat een aantal spelers en speelsters of niet kwam opdagen, of op het laatste moment moest afbellen. Vooral het niet komen opdagen is heel vervelend. Niet alleen voor de organisatie omdat de toernooischema's al zijn gemaakt, maar ook voor de spelers en speelsters die er wel zijn, omdat zij minder wedstrijden kunnen spelen.
 
De vereniging Kampenion bedankt diezelfde Henny Boxman en alle andere vrijwilligers die het toernooi mede tot een succes hebben gemaakt. Het gaat hier dan om het barpersoneel, de mensen van de organisatie, de tellers, de fotografen en zij die morele steun gaven.
 
Hopelijk kunnen we volgend jaar weer wat deelnemers begroeten. Intern binnen de vereniging moeten we maar eens bekijken of – en zo ja hoe – we meer en / of eerder aandacht aan het toernooi kunnen besteden. Verder blijkt het zo te zijn dat in een tijdsbestek van slechts enkele weken drie á vier sporttoernooien voor scholieren worden gehouden. Misschien is het mogelijk om dit op de één of andere manier wat meer te stroomlijnen en / of te coördineren. Het is maar een idee. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat scholieren minder snel zijn te porren voor een paar uurtjes tafeltennis.

Volgend jaar hoopt Kampenion gewoon weer het Scholierentafeltennistoernooi te organiseren. Tot dan!
 
 
Met sportieve groet,
Namens Kampenion,
Jan Ringenier
 

Reacties  

#3 jentine 26-01-2013 23:15
Ook goed :-*
Citeer
#2 Jan Ringenier 30-12-2012 14:33
Correctie: twee geslaagde dagen! :lol:
Citeer
#1 Jentine 30-12-2012 13:51
Een geslaagde dag dus. Top! :lol:
Citeer

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar