Op vrijdagavond 8 februari werden de Kamper sportverkiezingen georganiseerd in het VIA college in Kampen. Kampenion 1 - dat afgelopen seizoen kampioen werd in Landelijk B en daarmee promoveerde naar Landelijk A - was genomineerd in de categorie "Jeugdsportploeg van het jaar 2012". Een bijzondere nominatie, want voor het eerst in de geschiedenis van Kampenion werd een team dat namens Kampenion aansprekende resultaten had geboekt, genomineerd. lol

Kampenion 1 nam het op tegen het acroteam van IJGV Wilhelmina, de kanoërs van KV Skonevaarder en de spring- en dressuurploeg van Deltaruiters IJsselmuiden. Jeugdteam 1 moest uiteindelijk met een (gedeelde) derde plaats genoegen nemen: tegen het acroteam (Nederlands kampioen en 9e op het WK) en de kanoërs (Nederlands kampioen op twee afstanden) was team 1 niet opgewassen. Van enige teleurstelling was echter geen sprake: Gert-Jan de Lange, Guido Wessels en Pascal Bruins waren bijzonder trots op hun nominatie, hun derde plek en het feit dat zij de eerste 'sportploeg' van Kampenion zijn die deze prijs in ontvangst mocht nemen. En zo hoort het ook.

Erelid van Kampenion Gerben Last - die op Paralympisch niveau aansprekende resultaten wist te boeken - pakte voor de 7e keer de titel "Sportman van het jaar". De tafeltennissport kwam hierdoor tweemaal in een positief daglicht te staan.

Zoals op onderstaande foto's te zien valt, pastte de prijs die jeugdteam 1 in ontvangst mocht nemen bij het thema 'Sporters in de spotlights'.
zijprijs