Op zaterdag 1 juni werd in Enschedé het 'Entac Open' gehouden. Aan dat toernooi deden acht Kampenionners mee: Jordy ten Have, Ivan Hollander, Gerard Palland, Jan Ringenier, Ton Ringenier, Jeroen Rotman, Ralph Trip en Danny Visscher. Hier volgt een kort verslag van de verrichtingen van de acht Musketiers.

 

 

De opzet van het 'Entac Open' is een leuke. Die opzet is enigszins vergelijkbaar met dat van het bekertoernooi. Spelers uit alle, verschillende klassen worden door elkaar 'gehutseld' waarbij de spelers met een lagere licentie - in de bekercompetitie is dat het geval bij spelers uit een lagere klasse - met een voorsprong aan iedere game beginnen. Het eerste licentieverschil levert drie punten voorsprong (of achterstand) op en voor iedere volgende licentie komt daar één punt bij, met een maximum van in totaal acht punten.

 

Het leuke van deze opzet is dat je heel andere spelers tegenkomt. Niet alleen spelers uit een andere regio of afdeling, maar dus ook uit andere klassen.

 

Van de acht Kamper Musketiers wisten Jordy ten Have, Jan Ringenier, Ton Ringenier en Ralph Trip zich te plaatsen voor de vervolgronde. Jordy deed dat als poulewinnaar en Jan, Ralph en Ton als tweede in de poule.

 

In de vervolgronde vonden Jan, Jordy en Ton vervolgens direct hun Waterloo.

Jordy verloor wat sneu van de sterke Tom Coenen die komend seizoen de Duitse competitie inruilt voor de Nederlandse; hij gaat bij Entac 1 in de 3e divisie landelijk spelen. Jordy verloor in vijf games.

Jan moest in vier games zijn meerdere erkennen in Jeroen Groenewoudt die bij Entac in de 2e klasse speelt.

Ton trof een Duitse tegenstander: Patrick Brouwer, op het oog niet direct een Duitse naam maar toch. Patrick profiteerde dankbaar van het feit dat hij een verhoudingsgewijs lage licentie had en daar kwam nog bij dat - zo bleek achteraf - een rekenfoutje was gemaakt bij het berekenen van de voorsprong waarmee Patrick aan iedere game mocht beginnen: 5 in plaats van 4 punten. Ton moest zijn tegenstander dan ook na drie games gratulieren. Sehr spätig!

 

Ralph wist de 1e vervolgronde wel te overleven; hij versloeg Evert de Vos (DTS) met nipt verschil. In de ronde daarna boekte Ralph een prima zege op een sterke Duitser waarvan ik de naam nicht sofort mitgekriegt habe. Maar op de site van Entac las ik dat onze Duitse vriend Victor Rech heet en bij TTC Münster speelt.

In de kwartfinale moest Ralph het opnemen tegen Ashwin Huiskes van Effekt '74. Ashwin heeft een lastig te bespelen spelletje; hij speelt met noppen op zijn forehand. Beide spelers ontliepen elkaar niet veel in de games, maar het was Ashwin die de game telkens in de finale naar zich wist toe te trekken. Ashwin won dan ook met 3 - 0, maar de verschillen waren klein. Ralph kan terugkijken op een prima toernooi.

Khalil Sayed (DTS) werd uiteindelijk heel knap toernooiwinnaar door in de finale Thomas Benen van TTC Münster in een spannende en hoogstaande wedstrijd te verslaan. Khalil was enkele jaren geleden in landelijk C en B nog tegenstander van Gert-Jan, Guido en Pascal!

 

Het Entac Open kende ook een dubbelspeltoernooi. Ook hier was gekozen voor een leuke opzet, want iedere speler kreeg een partner toegewezen, op tafeltennisgebied (voor alle duidelijkheid). En ook nu begonnen de koppels uit de lagere klassen met een voorsprong aan iedere game.

Je moest een beetje geluk hebben met de loting om ver in het toernooi te kunnen komen. Aan de andere kant, het was gewoon leuk om met een 'volslagen onbekende' te dubbelen.

De dubbels zagen het vanuit Kamper oogpunt als volgt uit:

Jordy ten Have/Paul Rouhof (Effect), Ivan Hollander/een Duitser, Gerard Palland/George Oudt (De Toekomst), Jan Ringenier/Jeroen Rakhorst (DTS), Ton Ringenier/Martin van Honk (Entac), Jeroen Rotman/???, Ralph Trip/Patrick Brouwer (Westfalia Epe) en Danny Visscher/???

 

Gerard, Ralph en Ton wisten zich met hun partners voor de vervolgronde te plaatsen en vervolgens ook nog eens ver in het toernooi te komen. In de kwartfinale troffen Gerard en George het duo Martin en Ton. In een spannende en fraaie partij trokken Gerard en George uiteindelijk in de 5e game met 12 - 10 aan het langste eind waardoor zij zich plaatsen voor de halve finale. In die halve finale verloren zij met 1 - 3 van Evert de Vos (DTS) en Duco Lieste (Hilversum).

Ralph en Patrick bleven ook lang in het toernooi en sloegen zich eveneens tot de halve finales, o.a. via een overtuigende zege op Saskia Evers (Entac) en Klaas Jongsma (Dokkum) in de kwartfinale. In de halve finale troffen Ralph en Patrick in Ashwin Huiskes (Effekt '74) - daar is hij al weer - en Marco Weusthof (Vitesse '35). En ook nu moest Ralph zich gewonnen geven, ondanks zijn Duitse partner. Aber beide haben ein tolles Toernier gespielt! Meine Komplimente!

Huiskes en Weusthof wonnen naderhand ook het toernooi door in ook al een spannende finale De Vos en Lieste te verslaan.

 

Complimenten aan de organisatie van het Entac Open. Het toernooi verliep prima op tijd waardoor de spelers niet met lange wachttijden te maken kregen. Op naar volgend jaar!

 

 


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris senioren
Kampenion