Kampenion organiseerde ook in 2013 weer het Tafeltennistoernooi voor scholieren van de basisscholen in de gemeente Kampen. De deelname bleef weer achter bij dat van afgelopen jaar. Maar zij die er wel waren maakten er een leuk, sportief en dus geslaagd toernooi van. Basisschool het Stroomdal legde beslag op de schoolbeker. Hier volgt een verslag.
 
 
 

 


Kampenion organiseert ieder jaar in de Kerstvakantie het Scholierentafeltennistoernooi. Dit jaar was het wat lastiger om geschikte data te vinden. Want omdat het toernooi in de eigen zaal wordt gehouden, zijn twee - liefst opeenvolgende - dagen nodig. En dit jaar was er eigenlijk maar één mogelijkheid: maandag 23 en dinsdag 24 december. Daarvoor is dan ook gekozen.
 
Helaas hadden zich dit jaar opnieuw minder deelnemers aangemeld. In 2011 telde het toernooi nog 127 deelnemers en in 2012 90, ditmaal schreven zich 77 scholieren voor het toernooi in. En ook nu liet een aantal op de dag zelf helaas weer verstek gaan.
 
De organisatie heeft nagedacht over de mogelijke redenen van het teruglopend deelnemersaantal. Het steekt de hand deels ook in eigen boezem. Zo is nu al besloten om volgend jaar wat meer aan PR en communicatie te gaan doen. Ook worden de speeldata van het toernooi sneller gecommuniceerd naar de basisscholen.
Daarnaast kan de organisatie zich ook niet aan de indruk onttrekken dat de medewerking van enkele scholen ‘voor verbetering vatbaar is’. Op sommige scholen wordt kennelijk gedacht dat heel veel van de onderwijzers wordt gevraagd; zowel in de voorbereiding als op de toernooidagen zelf. Niets is echter minder waar.
Het enige wat wordt gevraagd is om de desbetreffende scholieren actief - dus niet alleen een formulier op het prikbord hangen - in de gelegenheid te stellen zich aan te melden voor het Scholierentafeltennistoernooi en de kleine bijdrage van € 1,00 van een ieder in te zamelen.
Vrijwilligers van Kampenion doen de rest; zowel in de voorbereiding als op de toernooidagen zelf!
Ook daar hoopt de organisatie volgend jaar meer aandacht aan te besteden; desnoods moeten ouderraden, sportcommissies of de enthousiaste leraren gym maar worden benaderd.
 
Vooraf had de organisatie er al voor gekozen om de poules waarin werd gespeeld, wat groter te maken. Dan speelde een ieder immers in ieder geval een redelijk aantal wedstrijden. En dit bleek een goede keuze.
 
Eindigde vorig jaar basisschool Ichthus uit IJsselmuiden nog als 1e in het klassement om de Schoolbeker, dit jaar bleek het Stroomdal uit Kampen het sterkst. Het verzamelde de meeste punten. Iedere 1e plaats levert daarvoor 4 punten op, iedere 2e plaats 3, iedere 3e plaats 2 en iedere 4e plaats 1 punt. Het Stroomdal behaalde uiteindelijk 14 punten, 4 meer dan de achtervolgers (titelverdediger) Ichthus en de Morgenster die beide 10 punten hadden verzameld.
 
De volgende spelers en speelsters behaalden een ereprijs:
Meisjes 9 jaar: helaas verschenen de twee jongedames die zich hadden opgegeven niet
Meisjes 10 jaar: 1 Charelle Goudbeek, 2 Syl Goudbeek, 3 Lisa ?, 4 Denise Bos
Meisjes 11 jaar: 1 Thirza Scholten, 2 Liese Terpstra, 3 Manouk van Mierlo, 4 Gabrielle de Jong
Meisjes 12 jaar: 1 Inge Krol, 2 Lisanne Diender
 
Jongens 9 jaar: 1 Lars van den Berg, 2 Benjamin Fix, 3 Daan van den Beek, 4 Viggo Hardeman
Jongens 10 jaar: 1 Robin Flier, 2 Gijs van Enk, 3 Sem de Vries, 4 Matthias Hofstede
Jongens 11 jaar: 1 Jelte Steen, 2 Daan Felix, 3 Titus Okkema, 4 Mike Stoel
Jongens 12 jaar: 1 Arnoud Saaltink, 2 Rik Palland, 3 Evert Palland, 4 Lars Mulder
 
De Henk Krans wisselbeker werd gewonnen door Lars van den Berg en de Jan Spijker wisselbeker door Charelle Goudbeek. Beide ontvingen natuurlijk ook een blijvende beker ter hinnering. Deze wisselbekers zijn bedoeld als stimulering in de sport en worden jaarlijks toegekend aan de jongste winnaars van het toernooi: de 9-jarigen. Omdat we dit jaar geen deelnemers hadden bij de meisjes 9 jaar, ging de beker naar de 10-jarige Charelle.
 
Het toernooi verliep in een prima sfeer en er werd sportief gestreden voor de winst. Het feit dat een groot aantal wedstrijden werd geteld door vrijwilligers van Kampenion heeft daar mogelijk mede aan bijgedragen.
 
De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun sportieve bijdrage en hoop dat zij - voor zover zij nog mogen meedoen - volgend jaar ook weer van de partij zijn. De organisatie doet dan haar best om weer wat meer scholieren warm te maken voor het Scholierentafeltennistoernooi. Tenslotte, maar niet in de laatste plaats, een woord van dank aan de vrijwilligers die het toernooi mede in goede banen hebben geleid.
 
Engelina Rozendaal heeft de nodige foto’s gemaakt van het Scholierentafeltennistoernooi. Die foto’s kun je elders op deze website vinden.


Met sportieve groet,
Namens de organisatie,
 
Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat Kampenion