FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Dit weekend werden o.a. bij Tafeltennis Zwolle meerkampen gehouden voor spelers met een D-licentie. Namens Kampenion en zichzelf natuurlijk deed Ton Ringenier hieraan mee. Op papier stond een pittige negenkamp op het programma waarvan de eerste vier spelers zich zouden plaatsen voor de volgende ronde. Een speler liet het deze dag afweten waardoor de negenkamp een achtkamp werd. Maar ook een achtkamp is een slijtageslag. Zeker gezien de temperaturen en de vrij hoge vochtigheidsgraad. Het kwam dan ook regelmatig voor dat de rubbers nat werden waardoor de bal dood van het batje viel. Maar goed, daar had iedereen last van.
 
De poule van Ton zag er als volgt uit:
Ronnie Gierveld - Blauw-Wit (3e divisie)
Lucien Halsema - GTTC Groningen (Noordelijke 1e divisie)
Dick Smit - GTC (1e klas Oost)
Bart van der Zanden - Trias (3e divisie)
Mark van der Horst - DTS (1e klas Oost)
Jarne Draayer - Wijk 16 (1e klas Oost)
Roelof Buschgens - TT Zwolle (1e klas Oost)
Ton Ringenier – Kampenion (1e divisie Oost)
 
Een pittig deelnemersveld dus. Ton startte de achtkamp tegen Mark van der Horst van DTS, een speler die bijna consequent alles of niets speelt. Lastig te bespelen dus. Ton speelde een gedegen wedstrijd en won overtuigend met 3 - 1.

In de tweede ronde moest hij aantreden tegen Bart van der Zanden (Trias), inderdaad de broer van Lars die bij Kampenion in jeugdteam 1 speelt. Bart debuteert dit seizoen in de 3e divisie en doet dat keurig; van de 6 partijen won hij er 3. Deze dag was Bart echter niet op dreef. In de openingspartij verloor hij kansloos van Dick Smit en ook tegen Ton liep het niet echt. Hoewel het zeker niet gemakkelijk ging won Ton de partij met 3 - 2.

In ronde drie speelde Ton tegen de bekende Roelof Buschgens van ‘buurman’ TT Zwolle. Hoewel Roelof prima stond te spelen, kon hij Ton niet van de zege afhouden. De 1e game ging nog naar Roelof, maar de drie volgende naar Ton: 3 - 1. En zo stond Ton keurig op drie uit drie.

In de vierde ronde moest Ton aantreden tegen Jarne Draayer die landelijk A jeugd bij Wijk 16 speelt en ook 1e klasse senioren bij die vereniging. Jarne speelt met lange noppen op de backhand. Hoewel Ton zeker geen lange noppencomplex heeft, had hij het lastig. Jarne speelde het spelletje slimmer dan Ton en trok uiteindelijk verdiend met 3 - 2 aan het langste eind.

In de vijfde ronde was Lucien Halsema (GTTC) de tegenstander, een speler met een lastig en vast spelletje. Het werd een spannende partij waarin het blok van Ton - een wapen dat hij normaal gesproken nauwelijks gebruikt - doorslaggevend bleek. Ton won de partij met 3 - 1 waardoor hij kansrijk bleef voor de eerste vier plaatsen.

In ronde zes stond de wedstrijd tegen Ronnie Gierveld van Blauw-Wit op het programma. Ronnie was nog ongeslagen en was al zeker van de volgende ronde. Ton speelde gedreven en bleef tegen deze 3e divisiespeler goed op de been. Met 3 - 1 boekte hij een knappe overwinning waardoor ook hij zeker was van de volgende ronde.

In de laatste partij moest Ton aan de bak tegen Dick Smit (GTC). Dick was gewaarschuwd, omdat Ton de twee laatste ontmoetingen had gewonnen. Vanaf het eerste punt zat Dick er dan ook bovenop. Ton kwam nauwelijks onder de druk uit en verloor dan ook verdiend met 1 - 3.

Omdat Ronnie Gierveld in zijn laatste partij ook nog verloor van Lucien Halsema, eindigde Dick Smit als eerste, voor Ton, Ronnie Gierveld en Jarne Draayer. Deze vier spelers plaatsten zich voor de volgende ronde die in het weekend van 10 oktober as. wordt gehouden. Een knappe prestatie van Ton.
Het is goed dat Ton dergelijke partijen met zware tegenstand moet afwerken. Daar heeft hij in de competitie in de 1e divisie Oost weer profijt van.
 
Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar