FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Zaterdag 27 juni werd de Afsluitdag georganiseerd. 's Middags werd er gevoetbald, 's avonds werd er afgesloten met een barbecue. Met 16 deelnemende voetballers en 18 barbecueliefhebbers werd het een geslaagde dag.
The Masters, The Jackson 4, De Vliegende Hollanders en The Moonwalkers (later omgedoopt tot The Moonwokkers): 4 voetbalteams van 4 spelers hadden op de Afsluitdag van Kampenion het doel als doel.
Vier kampioenen, drie toernooiwinnaars
Vier kampioenen, drie toernooiwinnaars

Er werden wedstrijden van 15 minuten gespeeld. Vóór ieder doel was een vak gemaakt, waar de spelers de bal niet in aan mochten raken. Dit had als doel het verdedigen niet te eenvoudig te maken door een mannetje (of vrouwtje) voor het doel te positioneren. Werd de bal in het vak aangeraakt door de verdedigende partij, dan kreeg de tegenstander een 'penalty': er mocht vanaf de middenlijn op een leeg doel worden geschoten.
The Moonwalkers, met Jordy, Hans, Martijn en Ralph zonder twijfel het zwaarste team, bleken inderdaad beter in achteruit lopen. Met name Hans kwam nogal eens dicht bij zijn eigen doel, wat in de eerste wedstrijd driemaal een penalty opleverde voor de tegenstander. De wedstrijd werd met drie doelpunten verschil verloren: 2-5...
Hanne en Hans demonstreren de Moonwalk aan het hooggeplaatste publiek
Hanne en Hans demonstreren de Moonwalk aan het hooggeplaatste publiek
Verantwoordelijk voor deze nederlaag waren De Vliegende Hollanders met captain Ivan Hollander en verder Jelmer, Cristian en Ruud. Het bleek ook hun enige overwinning: enkel een gelijkspel bracht hen nog een extra punt, al behaalden zij deze wel in de wedstrijd van de dag. De Vliegende Hollanders kwamen met 3-0 voor, lieten de tegenstanders terugkomen tot 3-2 en werden in de laatste seconden van de wedstrijd twee punten afhandig gemaakt: 3-3.

De veroorzakers van deze comeback: The Masters. Op voorhand een ietwat arrogante naam voor lichtgewichten Gert-Jan de Lange, Paul Kamstra, Marijke Kramer en topscorer van het toernooi Guido Wessels, maar achteraf zeker terecht: The Masters werden de Masters met 7 punten uit 3 wedstrijden. Blijkbaar sloeg het tafeltennissucces over op dit team, want drie van de vier spelers werden afgelopen seizoen kampioen met hun tafeltennisteam.
Hans kan de Moonwalk ook met bal...
Hans kan de Moonwalk ook met bal...
Aan het succes van de Masters konden The Jackson 4, met Harmen, Sebastiaan, Bertin en Hanne, niets veranderen, al deden zij het met 6 punten (2 overwinningen) niet onverdienstelijk. Sebastiaan blonk uit in de weg naar het doel versperren, al moest hij tegen de Masters wel drie keer vissen. Nou is dat niet helemaal waar, want er werd gebruik gemaakt van de tafels uit de kantine als doel. Ergens was het verwonderlijk dat dit team het toernooi niet op zijn naam schreef, want met brute verdediger Sebastiaan 'Jaap Stam' Doorn, controlerende en uiterst beweeglijke middenvelder Harmen, snelle spits Bertin en vrolijke noot Hanne was dit toch een behoorlijk uitgebalanceerd team.

Er werd na het eerste toernooi nog een tweede toernooi gespeeld, maar de belangstelling nam gaandeweg dit toernooi af en het toernooi werd niet afgespeeld. Dit resulteerde wel in doelpuntenfestijnen waar Scoren voor Gezondheid jaloers op zou zijn en een hoofdrol (bijna letterlijk) voor Hans van den Berg: met een doelpunt met de hak en met name met een doelpunt via het hoofd na een voorzet uit het achterveld, maakte hij de mooiste doelpunten van de middag. Jammer dat zijn team deze wedstrijd wel met iets van 16-3 verloor, maar dat mocht de pret niet drukken.
Harmen besluipt de bal...
Harmen besluipt de bal...
Gepland om 18.00 uur stond de barbecue, maar na dagen van zonnig weer kregen de bloemetjes van zes tot half negen water: exact de twee en een half uur waarop de barbecue onder de partytent zijn werk deed. Of beter gezegd 'zou moeten doen' (maar niet onder de partytent), want er werd pas begonnen met barbecueën tegen half acht. En zachtjes tikte de regen op het zolderr..., ehm, de partytent...

Engelina heeft foto's gemaakt van het voetbaltoernooi, waarvoor dank. De foto's zijn hier te vinden. Eveneens gaat mijn dank uit naar Dick en Slagerij Norg die samen de barbecue tot in de puntjes hebben verzorgd.
Na regen komt zonnenschijn... en na zonneschijn komt regen
Na regen komt zonnenschijn... en na zonneschijn komt regen
Ralph Trip

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar