FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Als mij iemand een jaar geleden had gezegd dat Gertjan Wessels op zondag 13 april 2014 de marathon van Rotterdam zou (uit)lopen, dan had ik waarschijnlijk 112 gebeld. Ik ben niet direct een ‘ongelovige Thomas’, maar we moeten ook niet overdrijven.IMG-20140413-WA0001 - kopie

Toch voltooide deze Gertjan Wessels heel knap zijn 1e marathon op zondag de 13e. Hij begon redelijk voorbereid aan de start, al kan het natuurlijk altijd beter. Van begin januari t/m eind maart verbleef hij in Guatemala om daar met enkele Charly’s (lees: Gertjans) Angels vrijwilligerswerk te doen. En in het warme, bergachtige Guatemala is het voor een Nederlander die in de buurt van de vlakke polder is opgegroeid niet eenvoudig om je kilometers te maken. Toch deed Gertjan dat. Professionals zullen zeggen dat Gertjan een hoogtestage heeft gedaan. Daar zal ik niets tegenin brengen.

Halverwege bedroeg de tussentijd precies 2:00:00. Dat betekent dat hij het in het tweede deel van de marathon lastiger heeft gehad, maar dat mag de pret niet drukken. Leuk om te vermelden is nog dat er (uiteraard) ook enkele Kampenionners deels getuige waren van de topprestatie van Gertjan. Jordy ten Have, Nick Kuipers, Jeroen Rotman en Danny Visscher - al dan niet toevallig allen ook joggers - waren van de partij! Gertjan koos tijdens de marathon voor een slimme tactiek. Daar waar andere lopers - met name de professionele wedstrijdlopers - ervoor kiezen om achter hazen (vaak ‘lelijke mannen’) aan te lopen die het tempo hoog houden, daar koos Gertjan ervoor om de eerder genoemde lieftallige Charly’s Angels enkele tientallen meters voor hem uit te laten fietsen. Dat gaf de benodigde motivatie. Vergelijk het maar met een race waarin hazewindhonden achter een worst aan moeten lopen. De winnaar krijgt uiteindelijk die worst.

Welke beloning Gertjan na afloop heeft gehad weet ik niet, maar feit is dat hij de 42.192 meter in 4:37:38 wist te volbrengen. Een heel knappe prestatie.

Kampenion heeft nu een heuse marathonman in haar gelederen. Gertjan zal als tafeltennisser vast nog wel wedstrijden verliezen: omdat een tegenstander beter is, omdat hij verkeerde keuzes maakt of omdat hij teveel op de grond ligt. Maar in ieder geval niet vanwege een gebrek aan conditie!

Chapeau Gertjan! Namens alle Kampenionners proficiat met deze topprestatie!

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

IMG-20140413-WA0001

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar