Volgens goed gebruik organiseerde de ttv Dedemsvaart in de aanloop naar het nieuwe tafeltennisseizoen weer de jaarlijkse Open Kampioenschappen van Avereest. Ditmaal op zaterdag 30 augustus 2014. Hieraan deden 14 Kampenionners mee. Hoewel slechts een enkeling in de prijzen viel, waren eigenlijk alle deelnemers winnaar. Immers, een ieder kende een mooie warming-up voor de nieuwe competitie.

De deelnemers namens Kampenion waren: Jordy ten Have, Ivan Hollander, Nick Kuipers, Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Ralph Trip kwamen in de sterkste (A-)klasse uit. Harm Bosman, Freek Dekker, Theo Hogenhorst, Gerard Palland, Alice Ringenier, Jan Ringenier en Gerard Wessels namen deel in de B-klasse. Anja en Jentine Ringenier en later ook Engelina Rozendaal waren als supporters aanwezig.
In beide klassen gingen de nummers 1 en 2 van iedere poule (van 5 of 6 spelers) door naar de Hoofdronde. Ook de andere spelers bleven in het toernooi, zij het in de Verliezersronde. Een ieder kon dus (meer dan) voldoende wedstrijden spelen.

In de A-klasse wisten Jordy, Ivan, Gert-Jan en Ton de Hoofdronde te bereiken, terwijl Nick, Jeroen en Ralph werden verwezen naar de Verliezersronde.
Freek, Gerard P. en Jan wisten zich in de B-klasse te plaatsen voor de Hoofdronde. Harm, Theo, Alice en Gerard W. gingen door in de Verliezersronde.

Ook in de vervolgronde werden de spelers weer in poules geplaatst van ditmaal 4 spelers. In de Hoofdronde gingen de nummers 1 en 2 weer door, terwijl in de Verliezersronde alleen de poulewinnaar verder ging.

Jordy en Ton wisten zich overtuigend als poulewinnaar te plaatsen voor de 1/8 finales, terwijl Gert-Jan dat als 2e deed. Gert-Jan, bij wie de krachten langzaam maar zeker wegvloeiden, moest zich daarin gewonnen geven tegen Annemarie Zijnstra. Jordy won zijn partij in de 1/8 finale, maar werd in de ¼ finale uitgeschakeld door Paul Sterken. Ton overleefde zowel de 1/8 finale als de ¼ finale. In de laatstgenoemde partij wist hij de ‘lastige’ Arnaud Hofman (Delta Impuls) nipt te verslaan. De ½ finale won Ton overtuigend met 3 – 0 van ? waardoor hij de finale wist te bereiken. Daarin was ‘recreant’ Jaap Kruizinga de tegenstander. Jaap heeft tot zo’n 7 jaar geleden op hoog landelijk niveau getafeltennist en dat was te zien. Ton verloor in drie nipte games: 8 – 11, 9 – 11 en 9 – 11 van de lepe Kruizinga.
Niettemin is een 2e plaats een knappe prestatie, gezien het sterke en uitgebreide deelnemersveld.

In de B-klasse wisten Freek, Gerard en Jan zich alle als 2e te plaatsen voor de 1/8 finales. Daarin vonden Gerard en Jan hun Waterloo, maar Freek hield het nog een ronde langer vol. Hij werd in de ¼ finale uitgeschakeld.

Van de spelers die in de Verliezersronde uitkwamen – zowel in de A-klasse als in de B-klasse – wist niemand in de buurt van de prijzen te komen. Alhoewel, ik zag een enkeling later in de kantine toch nog dicht bij het tafeltje staan waarop de prijzen stonden.

Naast het enkeltoernooi werd er ook een dubbeltoernooi afgewerkt. Hieraan namen de volgende koppels deel: Ton/Ralph, Jeroen/Gert-Jan, Ivan/Nick, Jordy/Freek (alle in de A-klasse) en Gerard P./Jan, Theo/Harm en Gerard W./Alice (in de B-klasse). In het dubbelspel ging alleen de poulewinnaar door naar de volgende ronde.
In de A-klasse wisten Jeroen en Gert-Jan de halve finales te bereiken waarin zij werden uitgeschakeld. De overige koppels eindigden alle als 2e in de poule.

In de B-klasse waren Gerard Palland en Jan aardig op dreef. Zij wonnen overtuigend hun poule en stoomden vervolgens door naar de finale. Daarin waren de dames Eline Gras en Yvette Gombert (Midstars) de tegenstanders. De vier maakten er een heel spannende wedstrijd van. Met 9 – 11 in de beslissende 5e game ging de winst uiteindelijk naar de dames uit Groningen.
De beide andere koppels werden in de poule uitgeschakeld.

Zoals al aangegeven, was het een nuttig toernooi. Een ieder heeft de nodige wedstrijdritme kunnen opdoen in de aanloop naar de competitie. Daarnaast kon weer eens worden bijgepraat met een aantal ‘oude bekenden’.
Ook nu was het toernooi weer goed georganiseerd. Weliswaar kon niet worden voorkomen dat de finales duidelijk later begonnen dan vooraf aangekondigd, maar daarover deed (bijna) niemand moeilijk. Applausje voor de organisatie. Voor meer informatie over het toernooi - waaronder foto's en video's - verwijs ik je naar de website van Dedemsvaart.

De competitie kan beginnen. En voor senioren 1 is dat as. vrijdag al het geval als het thuis Trias 1 uit Twello ontvangt.

Jan Ringenier,
Wedstrijdsecretaris
Kampenion