Op maandag 29 en dinsdag 30 december was het weer zover: Kampenion organiseerde haar jaarlijkse Scholierentafeltennistoernooi. Het ging daarbij om de 44ste editie! De deelname was aan de magere kant; in totaal meldden zich slechts 60 scholieren aan. Daarvan meldden zich vooraf nog enkelen af en daarnaast schitterde een enkeling door afwezigheid. Al met al hadden we weer zo’n 20 deelnemers minder dan vorig jaar. Die verdere afname was het duidelijkst te zien bij de categorie jongens 12 jaar waar zich slechts twee spelers hadden ingechreven.

Naar de oorzaken van de tegenvallende deelname kan de organisatie slechts gissen. Misschien is de keuze voor de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw minder gelukkig, omdat in deze dagen veel sportieve toernooien worden gehouden. Mogelijk is een keuze voor de dagen in de aanloop naar Kerst gunstiger, omdat het dan ‘rustiger’ is. Maar wellicht is de animo voor een paar uurtjes tafeltennis gewoon minder geworden. De organisatie gaat zich hierover buigen voor de komende editie.

Voordeel van een kleinere deelname is wel dat het toernooi overzichtelijk was, dat iedere wedstrijd een scheidsrechter en teller van Kampenion kon worden toegewezen en dat we op beide dagen voor 12.00 uur klaar waren. Het toernooi verliep dan ook probleemloos, al was de temperatuur op maandag eerst aan de lage kant, omdat de kachel ‘in de vakantiestand’ stond.

Tot zover de inleidende ‘beschietingen’. Dan volgt nu een overzicht van de prijswinnaars:

Meisjes 9 jaar
1e Maud Zwakenberg, 2e Jiska van Keulen, 3e Diane de Wilder

Meisjes 10 jaar
1e Nathalie Palland, 2e Lotte Doorn, 3e Linda van Dieren

Meisjes 11 / 12 jaar
1e Charelle Goudbeek, 2e Mérisa de Korte, 3e Syl Goudbeek

Jongens 9 jaar
1e Rick van der Kolk, 2e Jules van Weeghel, 3e Lund Renkema

Jongens 10 jaar
1e Tim Hoekman, 2e Bram Roetman, 3e David van Eekeren

Jongens 11 jaar
1e Sem de Vries, 2e Gijs van Enk, 3e Danny Beks

Jongens 12 jaar
1e Gerrit Fix, 2e Ruben Klijnsma

Dan wordt ieder jaar ook de Henk Kransbeker en de Jan Spijkerbeker uitgereikt aan respectievelijk de jongste winnaar bij de meisjes en de jongste winnaar bij de jongens. Dit jaar mocht Maud Zwakenberg de Henk Kransbeker in ontvangst nemen en kreeg Rick van der Kolk de Jan Spijkerbeker overhandigd.

Voor de winnaar van de Schoolbeker was enig puzzelwerk nodig. Wat bleek namelijk, de Regenboogschool uit Wilsum en de Ichthussschool uit IJsselmuiden hadden beide 16 punten verzameld. Beide scholen leverden evenveel winnaars, maar omdat de Regenboogschool tweemaal beslag legde op een 2e prijs tegen de Ichtusschool eenmaal, mocht de Regenboogschool uit Wilsum zich winnaar van de Schoolbeker noemen. Leuk dat ook eens een school uit een Kamper kern - Wilsum - de Schoolbeker weet te bemachtigen.
Felicitaties aan alle prijswinnaars en uiteraard aan de Regenboogschool!

Gerard Wessels heeft op beide dagen foto's gemaakt, o.a. van de prijswinnaars. De foto's zijn hier te bekijken.

De organisatie bedankt de jeugdspelers van Kampenion die op één of beide ochtenden hebben geteld: Bert Beks, Roderick van Braak, Danny Bruins, Wim Tillema en Guido Wessels. Ook de seniorleden die hebben geholpen, worden vriendelijk bedankt.

Een bijzonder woord van dank aan hoofdorganisator Henny Boxman en Alice Ringenier die de papieren naar de scholen hebben gebracht en ook weer opgehaald!

De organisatie hoopt in 2015 meer deelnemers te kunnen begroeten en denkt voordien nog na over hoe dit het beste kan worden aangepakt!

Met sportieve groet,
Namens de ttv Kampenion,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris