FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


10996780 794541863965867 3476416541006118925 nOp vrijdag 13 februari 2015 werden in het VIA college de sportverkiezingen van Kampen georganiseerd. In elk van de vijf categoriën - die van sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en jeugdsportploeg van het jaar - waren er drie nominaties. Kampenion 1 - dat bestaat uit Gert-Jan de Lange, Guido Wessels en Bertin Bos - was genomineerd in de categorie 'jeugdsportploeg', samen met twee andere teams: twee Kanovaarsters van Skonenvaarder en vijf turners van RK DOS.
 
10377075 631326580328570 6873526646422708333 n
Twee jaar geleden was Kampenion 1 ook genomineerd. De geleverde prestatie was toen het kampioenschap in Landelijk B. Gezien het feit dat Landelijk B niet de hoogste landelijke klasse is, was het destijds niet verrassend dat Kampenion op de derde plaats eindigde. Wat dat betreft had jeugdteam 1 met de promotie naar de Kampioensgroep - uniek in de geschiedenis van Kampenion - dit jaar meer kans. Maar ook nu leek het bij voorbaat lastig te worden gezien de prestaties van de twee andere genomineerde jeugdteams. Zo waren de kanovaarsters op twee afstanden Nederlands kampioen geworden en veroverden zij goud op een internationaal toernooi. Hoewel dat laatste niet per se een bijzondere prestatie hoeft te zijn - zo hebben Kampenionners ook weleens goud gepakt op een internationaal toernooi in Hongarije... ;) - zijn de Nederlandse titels dat des te meer. Ook de turners zetten een bijzondere prestatie neer: zij pakten een tweede plaats tijdens de nationale teamcup, wat het NK voor clubteams is. Dat deden zij - naar ik begreep - bij het herenturnen!
 
P2160009 - kopieGeheel tegen de verwachting in oordeelde de jury echter dat de turners als derde eindigden en de kanoërs als tweede. Op dat moment was het natuurlijk al duidelijk: Kampenion 1 voegde nóg een hoofdstuk toe aan een succesvol 2014 door zich te laten kronen tot 'Jeugdsportploeg van het jaar 2014'. Naast en natuurlijk ook door alle nog niet eerder behaalde sportprestaties - een kampioenschap in Landelijk A in het voorjaar en promotie naar de Kampioensgroep met een tweede plek in het najaar - is dit wederom een unieke gebeurtenis. Het is immers niet eerder voorgekomen dat bij Kampenion behaalde prestaties bekroond werden met een dergelijke titel. Een bijzondere titel, want van álle jeugdsportploegen zette Kampenion 1 de meest bijzondere prestatie van Kampen neer in 2014!
 
bertWe kunnen deze titel simpelweg afdoen als een beloning voor het eerste jeugdteam, maar dan zouden we een hoop mensen tekort doen. De eerste stappen zijn jaren geleden al gezet met het maken van een technisch beleidsplan, dat door de jaren heen bijgeschaafd en verbeterd is. De trainingen zijn daardoor serieuzer en doelgerichter geworden. Ook worden de teams logisch ingedeeld en zo klein mogelijk gehouden zodat alle teams zo sterk mogelijk bezet zijn. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, waardoor we nu met z'n allen trots mogen zijn op een dergelijke titel en het als een verdiende waardering mogen zien.
 
Foto's, filmpjes en verslagen vind je onder onderstaande linkjes:
  • Foto's gemaakt door Engelina Rozendaal: klik hier
  • Een voorbeschouwingsfilmpje met daarin wat tafeltennisbeelden: klik hier
  • Een nabeschouwing met daarin de prijsuitreiking: klik hier
  • Een artikel op Brugmedia: klik hier
  • Jan Ringenier op RTV IJsselmond over o.a. de Sportverkiezingen: klik hier
  • Een foto van alle winnaars: klik hier

P2160001 - kopie

 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar