FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het einde van de competitie komt langzaam maar zeker in zicht. In week 13 stond al weer de 7e speelronde op het programma. Alle tien teams kwamen in actie; zes in een thuiswedstrijd en vier ‘op verplaatsing’. De balans viel nipt positief uit met vijf zeges, een puntendeling en vier nederlagen. Ik neem de wedstrijden weer met je door. Wedstrijd van de week is die tussen DTV ’84 3 en Kampenion 5, respectievelijk de nummers 1 en 2 in de 2e klasse B.


Hoofdklasse: Kampenion 1 - DTS 1 7 - 3

‘The battle continues’ lees je soms bij bepaalde films. Die titel zou ook van toepassing kunnen zijn op de tweestrijd tussen team 1 en Trias 1. Dit weekend ontving team 1 nummer voorlaatst DTS 1, terwijl Trias 1 tegenstander DTV ’84 1 (derde) op bezoek kreeg. Op voorhand mogelijkheden om de voorspong te vergroten zou je denken.

Gert-Jan de Lange, Jeroen Rotman en Ton Ringenier namen het op tegen Robert Scheggetman, Koen Reuver en Ben Schukkink.

Na het dubbel stond team 1 op een 3 - 1 voorspong. Gert-Jan versloeg tegenstander Robert in drie games. Niet dik, maar toch. Daarna was Jeroen vrijwel kansloos tegen Koen die overtuigend in drie games won. Ton bracht zijn team weer op voorsprong door - ook al met 3 - 0 - kopman Ben te verslaan.
In het dubbel namen Gert-Jan en Ton het op tegen Koen en Robert. Ook deze partij had slechts drie games nodig om een winnaar aan te wijzen. Na twee nipt gewonnen games wisten Gert-Jan en Ton in de 3e game het verschil te maken.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Jeroen vond ook tegen Robert niet zijn eigen spel en het niveau dat bij hem past. Ook nu verloor Jeroen zonder een game te pakken. En dat is toch - met alle respect voor Robert - een tegenvaller. Gert-Jan moest daarna vol aan de bak tegen Ben. Via 1 - 0 en 1 - 2 vond Gert-Jan dan toch de sleutel tot succes; hij won de 4e en 5e game overtuigend. Ton had vervolgens weinig moeite met Koen die toch voor menige speler een lastige tegenstander is.

Van de laatste drie partijen wist team 1 er nog twee te winnen. Jeroen speelde tegen Ben weliswaar zijn beste partij van de avond, maar dat resulteerde helaas niet in een overwinning. Hij nam een 2 - 1 voorspong, maar zag Ben alsnog de 4e en 5e game overtuigend naar zich toetrekken. Ton bracht het verschil weer op drie via een overtuigende zege op Robert, opnieuw ‘in straight games’. In de laatste partij van de avond maakten Gert-Jan en Koen er een aantrekkelijke partij van. Na twee games stond het 1 - 1, maar daarna trok Gert-Jan de partij toch nog soeverein naar zich toe.

Zo won team 1 de wedstrijd dus met 7 - 3 van DTS 1. Het was jammer dat Jeroen een ‘offday’ had, want een Jeroen in goede doen had tenminste één partij gewonnen tegen dit DTS 1. Maar goed, zoiets kan gebeuren. Wat dat betreft is het knap dat dit ook de enige punten zijn gebleven die team 1 ‘heeft laten liggen’. Concurrent Trias 1 versloeg nummer 3 DTV ’84 1 met liefst 9 - 1. Dat betekent dat Trias 1 zelfs de 2 punten achterstand wist goed te maken in plaats dat team 1 zou uitlopen. Dat is toch een tegenvaller. Beide teams beginnen nu met evenveel punten aan de promotiegroep.

Scores:
Gert-Jan 3, Ton 3 en dubbel 1

Eindstand ‘1e ronde’:
Trias 1        7 - 52
Kampenion 1    7 - 52
TT Zwolle 2    7 - 38
DTV '84 1      7 - 37

Kampenion 2    7 - 32
Effekt '74 1   7 - 29
DTS 1          7 - 22
Blauw-Wit 2    7 - 18

Opmerking: Ik ben even nagegaan wat de uitslag van de wedstrijd tussen Kampenion 1 en Trias precies is geweest. En nu komt het: beide teams wonnen en verloren 5 sets, beide teams wonnen en verloren 20 games en beide games wonnen en verloren 374 punten. Kortom, beide teams zijn volmaakt in evenwicht. Het woord is nu aan de competitieleider. Volgens het competitiereglement namelijk moet nu ook worden gekeken naar de wedstrijden van beide teams tegen de andere teams in de poule!

Update: de competitieleider heeft inmiddels laten weten dat Kampenion 1 in totaliteit net wat beter heeft gepresteerd tegen de andere teams dan Trias 1. Op basis daarvan is het als 1e gerangschikt en blijft het schema zoals dat hierna vermeld staat gehandhaafd.

Team 1 speelt as. vrijdagavond een uitwedstrijd tegen DTV ’84 1, terwijl Trias 1 een dag later TT Zwolle 2 ontvangt. Op vrijdag 10 april gaat team 1 op bezoek bij TT Zwolle 2 (en Trias bij DTV ’84 1) en op zaterdag 18 april is het dan de finale Trias 1 - Kampenion 1 in Twello. 


Hoofdklasse: Kampenion 2 - Effekt ’74 1

Team 2 nam vorige week wat afstand van de plaatsen 7 en 8. Dat is helaas nog geen garantie voor klassebehoud, want de mogelijkheid bestaat dat er een versterkte degradatie noodzakelijk is als er twee teams uit Oost terugkomen uit de landelijke competitie; ik schreef daar vorige week al over. Deze week kon team 2 die afstand misschien nog wat vergroten. Zelf ontving het nummer 5 Effekt ’74 1, terwijl Blauw-Wit 2 (bij TT Zwolle 2) en DTS 1 (bij Kampenion 1) zware uitwedstrijden voor de kiezen hadden.

Namens team 2 kwamen Ivan Hollander, Jordy ten Have en Robin Lieftink in het enkelspel uit, terwijl Ralph Trip alleen dubbelde. Tegenstander Effekt ’74 1 verscheen met slechts twee spelers: Ramon Henning en Gert Jan Arends. Dat betekende dus dat team 2 met een 3 - 0 voorspong aan de wedstrijd begon.

In de openingswedstrijd nam Ivan het op tegen Ramon. Ivan nam een 1 - 0 voorspong in games, maar zag Ramon de 2e en 3e game winnen. Kennelijk is Ivan daarna goed gecoacht, want hij won vervolgens de 4e en 5e game met ruime cijfers. Jordy wist hierna Gert Jan drie games goed partij te bieden, maar kon niet voorkomen dat Gert Jan een 1 - 2 voorspong pakte. In de 4e game wist Gert Jan afstand te nemen.
In het dubbel speelden Ivan en Ralph zeker niet slecht tegen Gert Jan en Ramon, maar dat resulteerde niet in gamewinst. De gasten wonnen met 8 - 11, 8 - 11 en 7 - 11.
Zo stond het al met al 4 - 2 voor team 2.

Wat verder de volgorde van de partijen is geweest, weet ik niet. Maar feit is dat de resterende partijen alle naar team 2 gingen. Jordy versloeg in zijn tweede partij Ramon keurig in vier games. Robin was nog niet in actie gekomen en won heel knap zijn beide enkelpartijen. Eerst van kopman Gert Jan ‘in straight games’ en later in vijf games van Ramon na een 1 - 2 achterstand in games te hebben weggewerkt. Ivan versloeg tenslotte Gert Jan nog in een partij die close was. Ivan won weliswaar in vier games, maar wat te zeggen van de standen 12 - 10, 11 - 9, 9 - 11 en 13 - 11.

Team 2 boekte dus een keurige 8 - 2 zege op Effekt ’74 1. Natuurlijk, de tegenstander speelde met slechts twee spelers. Dat klopt. Maar van de zeven gespeelde partijen werden er liefst vijf gewonnen. Ivan speelt al vrijwel het hele seizoen goed - met uitzondering dan van de uitwedstrijd bij TT Zwolle 2 - Robin koppelt nu goed spel ook aan punten en Jordy is Jordy. Er zijn er maar weinigen die zonder training en zonder (veel) ritme rond de 50% in de Hoofdklasse staan te spelen.

Scores:
Ivan 2, Robin 2 en Jordy 1 (allen uit twee wedstrijden)

Team 2 gaat door deze overwinning over Effekt ’74 1 heen en beëindigt de 1e ronde knap als 5e. De voorsprong op nummer 7 DTS 1 bedraagt 10 punten en op nummer 8 Blauw-Wit 2 al 14 punten. Het gaatje naar Effekt ’74 1 bedraagt 3 punten.

Eindstand ‘1e ronde’:
Trias 1        7 - 52
Kampenion 1    7 - 52
TT Zwolle 2    7 - 38
DTV '84 1      7 - 37

Kampenion 2    7 - 32
Effekt '74 1   7 - 29
DTS 1          7 - 22
Blauw-Wit 2    7 - 18

Deze stand betekent dat team 2 as. vrijdag Blauw-Wit 2 ontvangt, op vrijdag 10 april naar DTS 1 moet en op zaterdag 18 april naar Effekt ’74 1. Maar voor die laatste wedstrijd is hopelijk al veel duidelijk over de situatie rond het aantal degraderende teams uit de landelijke 3e divisie naar de Hoofdklasse Oost. Je zou zeggen dat Effekt ’74 1 en team 2 al vrijwel veilig zijn in het geval er slechts één team uit de landelijke 3e divisie degradeert naar de Hoofdklasse.


Promotieklasse: De Brug 1 - Kampenion 3

Team 3 heeft het verre van gemakkelijk dit seizoen. In de zes wedstrijden dat het in actie kwam, won het slechts eenmaal en speelde het ook eenmaal gelijk. De overige vier wedstrijden gingen verloren. Een plek in de degradatiegroep is dan ook een logisch gevolg. Niet dat dit dramatisch is - handhaving is immers nog heel goed mogelijk - maar het is wel oppassen geblazen.

Afgelopen vrijdag ging team 3 op bezoek bij De Brug 1 dat dit seizoen versterking heeft gekregen in de persoon van Bas Wrekenhorst die overkwam van plaatsgenoot De Veluwe 2 dat het afgelopen seizoen in de 3e divisie landelijk speelde. Mede daardoor is De Brug 1 bezig aan een goed seizoen.

Dan treft het natuurlijk niet als van team 3 alleen Dick Hoekman en Gerben Wolterink beschikbaar zijn. Bas de Vries en Gertjan Wessels waren om uiteenlopende redenen afwezig. Maar in de persoon van ‘broertje’ Guido Wessels (team 4) - die bij zijn team uitviel - werd een invaller dichtbij huis gezocht. Gedrieën namen zij het op tegen Bas Wrekenhorst, Linda Stolk en Dick Rusch.

De start was voor het thuisteam. In de openingspartij wist Gerben één game mee te snoepen tegen kopman Bas, maar de overige games gingen vrij ruim verloren. De Kamper Dick kwam daarna tegen Linda knap van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2, maar zag zijn tegenstandster de beslissende game met 11 - 8 winnen. Guido was daarna kansloos tegen de Apeldoornse Dick; hij verloor drie games ruim.
In het dubbel hadden ook Dick en Gerben nauwelijks kans tegen Bas en Dick; alleen de 3e game was nog enigszins spannend.

Na het dubbel nam Gerben een 0 - 2 voorspong tegen Linda, maar dat bleek niet voldoende voor de eerste winstpartij. Linda kwam sterk terug en won drie games op rij. Guido kwam daarna ook tegen Bas niet in de buurt van een zege. Integendeel, Bas won ‘in straight games’. In de strijd tussen Dick en Dick won Dick, maar dat zal je niet verbazen. ‘Onze’ Dick won de 1e game met ruime cijfers, maar daarna nam de Apeldoornse Dick de regie over om drie games op rij te winnen. Zo stond het dus 7 - 0!

In de achtste partij was het de beurt aan Guido en Linda. En zie, het was Guido die dan eindelijk voor het eerste Kamper punt wist te zorgen. Hij versloeg Linda in drie games. Dat is knap. Gerben nam het vervolgens op tegen de Apeldoornse Dick. Dit werd een wisselvallige partij van twee kanten getuige de gamestanden 11 - 7, 5 - 11, 11 - 5 en 3 - 11. Helaas wist Gerben in de beslissende game niet door te drukken. Die game was veruit de spannendste waarin uiteindelijk Dick met 12 - 10 de gelukkigste bleek. In de laatste partij van de avond had ‘onze’ Dick geen kans tegen de sterke Bas; hij verloor met 3 - 0.

Team 3 leed dus een veelzeggende 9 - 1 nederlaag. Slechts één puntje erbij en dat kon team 3 niet gebruiken. De positie wordt er niet rooskleuriger op al heeft het nog geluk dat De Trefhoek 1 in eigen huis met 2 - 8 verloor van Emmeloord 1 en De Veluwe 2 met 3 - 7 van Blauw-Wit 3. Het gaat er steeds meer op lijken dat van het drietal De Veluwe 2, De Trefhoek 1 en Kampenion 3 er twee moeten degraderen. Dat gaat een spannende degradatiegroep worden!

Scores:
Guido 1

Eindstand ‘1e ronde’:
De Brug 1      7 - 46
De Toekomst 2  7 - 45
Emmeloord 1    7 - 41
Blauw-Wit 3    7 - 36

TT Zwolle 4    7 - 32
Kampenion 3    7 - 28
De Veluwe 2    7 - 27
De Trefhoek 1  7 - 25

Team 3 speelt op zaterdag 4 april uit bij De Veluwe 2. Op vrijdag 10 april moet het op bezoek bij De Trefhoek 1 in Almelo en op vrijdag 17 april ontvangt team 3 buurman TT Zwolle 4. Team 3 gaat spannende weken tegemoet in de degradatiegroep.


1e klasse: Kampenion 4 - Trias 3

Team 4 presteert naar de mogelijkheden. Het staat op een veilige 3e plaats en de afstand naar de degradatieplaatsen 5 en 6 is 8 punten. Met het resterende programma moet team 4 het karwei kunnen klaren. De eerste stap daartoe kon het afgelopen vrijdag al zetten toen Trias 3 op bezoek kwam. Dat team staat samen met De Spinners 1 op die beide degradatieplaatsen.

Natuurlijk moest team 4 het wel doen zonder kopman Guido Wessels die met team 3 op stap ging. Dus moesten Pascal Bruins, Bertin Bos en Nick Kuipers het karwei zien te klaren. Ronald Sommer, Marcel Haarman en Edwin Koers waren de tegenstanders.

Het werd een spannende wedstrijd waarin team 4 - als ik het wedstrijdformulier zo bekijk - wat te weinig kreeg. Beide teams deelden uiteindelijk de punten. De gasten wonnen alle drie gespeelde vijfpitters.

Na het dubbel stond het 2 - 2 en team 4 kwam zelfs op achterstand toen Bertin de partij na het dubbel met 12 - 14 in de 5e game van Ronald verloor. Gelukkig ging ‘de tweede helft’ met 3 - 2 naar team 4, zodat het uiteindelijk tegenstander Trias 3 op afstand wist te houden.

Omdat De Spinners 1 met 4 - 6 van TT Zwolle 6 verloor, blijven de verschillen vrijwel gehandhaafd. Team 4 liep zelfs nog een puntje uit op nummer laatst De Spinners 1.

Scores:
Nick 2, Pascal 2 en Bertin 1

Team 4 speelt op donderdag 2 april de uitwedstrijd bij titelkandidaat Bosman/Wezep 1.


2e klasse: DTV ’84 3 - Kampenion 5

Team 5 is hoe dan ook aan een gedenkwaardig seizoen bezig. In de zes wedstrijden dat het in actie kwam, moest het vijfmaal met een invaller aantreden. Toch doet het na speelronde zes nog steeds mee om de titel. DTV ’84 3 is de concurrent en dat was afgelopen maandag de tegenstander in Dalfsen. Daarom is dit ook de wedstrijd van de week.

Ook nu kon team 4 niet in de eigen samenstelling aantreden. Simon van der Woude was op de terugweg vanuit Namibië. We hebben nog even overwogen om hem boven Dalfsen met een parachute te laten droppen, maar zagen daar uiteindelijk vanaf. Jelmer van der Veen was op het laatste moment vanwege familieomstandigheden niet beschikbaar. Dat betekende dat Sebastian Holzapfel met twee invallers op pad moest: Gerard Palland en Jan Ringenier. Alhoewel (samen) op pad moest, Sebastian kwam rechtstreeks uit zijn werk met de trein vanuit Emmen, terwijl Gerard en Jan met de auto vanuit Kampen kwamen. Tegenstander DTV ’84 3 trad vrijwel in de sterkste samenstelling aan met Cees Lindenburg, Robin Agteres en Debbie Matenaar.

In de openingspartij nam Jan het op tegen Cees. Hoewel Jan niet slecht stond te spelen, had hij moeite om zijn blok op tafel te houden. En dat schiet tegen ‘spinner’ Cees natuurlijk niet op. Cees won dan ook eenvoudig en terecht in drieën: 1 - 0.

In de tweede partij was het de beurt aan Sebastian en Robin. Daar waar Sebastian in Kampen Robin nog prima partij wist te geven, daar kon hij er nu geen echte wedstrijd van maken. Of dat aan Sebastian lag, of aan het sterke spel van Robin, is moeilijk aan te geven. Feit is dat Robin eenvoudig en overtuigend in drieën won: 2 - 0.

Gerard wilde het liefst tegen een dame beginnen en daarom stond hij als ‘z’ opgesteld. Hij mocht zich bewijzen in zijn partij tegen Debbie. Achteraf gezien - maar dat is altijd makkelijk praten (en schrijven) - was Gerard misschien wat te gretig. Hij wilde te snel het punt scoren waardoor hij teveel fouten maakte op (vooral) de lange noppen van Debbie. Gerard wist alleen de 2e game te winnen, maar verloor de overige drie met vrij ruime cijfers: 3 - 0.

In het dubbel namen Gerard en Sebastian het op tegen Cees en Robin. In de eerste twee games waren beide dubbels aan elkaar gewaagd. Helaas voor Gerard en Sebastian stond het toen wel 2 - 0 voor de tegenstanders. In de 3e game haalden Gerard en Sebastian niet meer het niveau van de eerste twee games waardoor Cees en Robin eenvoudig wonnen: 4 - 0.

Na het dubbel mocht Jan aantreden tegen Robin. Tegen de (eigen) verwachtingen in wist Jan Robin prima partij te geven. Jan heeft natuurlijk niet zo’n open spelletje als bijvoorbeeld Sebastian en dat betekende dat Robin meer moeite had om de openingen te vinden. Jan bleef prima in het spoor en na vier games stond het zowaar 2 - 2. Ook in de beslissende game bleef Jan goed bij, maar het was uiteindelijk toch Robin die de game - en daarmee de partij - met 11 - 9 naar zich toetrok: 5 - 0.

Halverwege de wedstrijd stond het dus liefst 5 - 0 voor DTV ’84 3 en de wedstrijd leek voor team 5op een fiasco uit te draaien. En dat in de ‘kampioenswedstrijd’.

Het was nu de beurt aan Gerard en Cees. Gerard had ondanks de 5 - 0 tussenstand alle vertrouwen in een goede afloop, terwijl Cees er niet helemaal gerust op was. Beiden bleken een goed voorgevoel te hebben, want Gerard won de partij (verrassend) eenvoudig met driemaal 7 - 11. Hij haalde daarmee voor team 5 de ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier: 5 - 1.

Sebastian mocht toen proberen tegen Debbie aan de goede kant van de score te blijven. Met prima aanvallend spel won hij de 1e game overtuigend. De 2e game gaf aanvankelijk hetzelfde beeld te zien, maar in de finale van de game liet hij Debbie toch nog dichtbij komen. Uiteraard heb ik het nog steeds gewoon over tafeltennis. Uiteindelijk won hij de game nog nipt. De 3e game ging nipt naar Debbie, maar in de 4e game stond Sebastian er weer. Hij speelde met dezelfde overtuiging als in de 1e game en boekte ruime winst: 5 - 2.

Het was toen aan Gerard om zijn partij tegen Cees een goed vervolg te geven. Daarvan moest Robin dan het slachtoffer worden. Het werd een hoogstaande partij waarin beiden goed en aanvallend stonden te spelen. Na twee games stond het 1 - 1. Het aanvallende speltype kost echter de nodige energie en dat was ook te merken. Gerard, die niet 100% fit was, wist in de 3e game nog wel aan te haken, maar moest toezien hoe de sterk spelende Robin in de 4e game afstand nam: 6 - 2.

Nu was het de beurt aan Jan (korte nop) en Debbie (lange nop). In de 1e game stond Jan vrijwel voortdurend op voorspong, maar Debbie wist aan het eind te ontsnappen. De 2e en 3e game gingen naar Jan, maar de 4e weer naar Debbie. In de beslissende game nam Jan in het begin een voorspong die hij - mede omdat Debbie wat ging forceren - vervolgens wist uit te bouwen: 6 - 3.

In de laatste partij van de avond mocht Sebastian het opnemen tegen Cees. Gelet op de overtuigende zege van Gerard op Cees en de kwaliteiten van Sebastian hadden we vertrouwen in een goede afloop. Theorie en praktijk kwamen echter niet met elkaar overeen. Cees liet Sebastian in de 1e en 2e game kansloos. In de 3e game waren beiden aan elkaar gewaagd, maar het was uiteindelijk Cees die de gelukkigste was: 13 - 11.

DTV ’84 3 won de wedstrijd dus met 7 - 3 en op die zege valt weinig af te dingen. De Dalfsenaren worden de terechte kampioen, ook al hebben zij af en toe het geluk dat de tegenstanders (Smash ’70 4 en Dronten ’74 2) met invallers uit lagere klassen aantreden. Maar dat kun je DTV ’84 3 uiteraard niet verwijten. Team 5 heeft boven verwachting lang meegedaan, mede met dank aan de invallers uit team 6.

De 3e helft was - zoals we in Dalfsen gewend zijn - gezellig. Het was een leuke en leerzame avond. Voor herhaling vatbaar!

Scores:
Gerard 1, Jan 1 en Sebastian 1

Team 5 ontvangt op vrijdag 3 april Smash ’70 4.


2e klasse: TT Zwolle 7 - Kampenion 6

Ook team 6 blijft verbazen dit seizoen. Schatte ondergetekende het team in als één van de twee degradatiekandidaten, na zes wedstrijden staat het keurig op plaats 2 en is het D-spook in geen zalen of wegen te bekennen. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek op nummer laatst TT Zwolle 7.

Wim Tillema, Danny Bruins en Jan Ringenier moesten het voor team 6 doen. Gerard Palland was verre van fit en het leek hem - met zijn energieverslindende spel - niet wijs om te spelen. Gelukkig kon en wilde Wim hem vervangen. De Zwollenaren hebben - net als Kampenion 5 - het hele seizoen al personele problemen. Ook ditmaal moest het met een invaller aantreden in de persoon van Richard van der Sligte (team 10). Rick van Beek en Jos de Munnik bleken wel beschikbaar.

De Kampenaren namen de wedstrijd serieus. Het feit dat TT Zwolle 7 afgeslagen laatste stond, had geen gevolgen voor de wedstrijdopvatting van Wim, Danny en Jan. Na het dubbel stond team 6 op een 1 - 3 voorsprong. Twee partijen sprongen daarbij het meest in het oog. Eerst de enkelpartij tussen Danny en Jos waarin Danny - bij een voorsprong van 1 - 2 in games - in de 4e game een voorspong van 5 punten liet verdampen. Jos won die game alsnog. In de beslissende game stond Danny ook lang op voorspong, maar was het Jos die Houdini prima imiteerde. De tweede opvallende partij was het dubbel. Jos en Rick namen tegen Danny en Wim een 2 - 0 voorsprong, maar de youngsters kwamen sterk terug en wonnen drie games op rij.

In de resterende partijen hoefde team 6 nog maar één puntje af te staan. Jan moest in vijf games nipt zijn meerdere erkennen in Rick. Alle andere vijf partijen leverden winst op voor team 6; eenmaal in drie games en viermaal in vier games. Voor het mooiste punt van de avond was Wim verantwoordelijk. In zijn partij tegen Richard presteerde hij het om een bal vrij laag van de grond met de forehand langs het net op de tafel te slaan waarbij de bal ook nog eens 2x op de tafelhelft van Richard stuiterde. Dat leverde Wim applaus van zowel tegenstander Richard als allen die het punt zagen!

Team 6 boekte dus een keurige 2 - 8 zege op TT Zwolle 7. Het lijkt zich daarmee - mede gelet op de puntendeling tussen nummer 4 GTC 1 en nummer 5 Heino 2 - wel in veilige haven te hebben gespeeld. Dat team 6 na 7 wedstrijden als nummer twee nog meer met (voorkomen van) degradatie dan met een mogelijke titel bezig is, heeft vooral te maken met de doelstelling voor dit seizoen en met het feit dat Smash ’70 3 dit seizoen onklopbaar blijkt. De voorspong op plaats 5 bedraagt nu 14 punten, terwijl de achterstand op koploper Smash ’70 3 7 punten bedraagt.

Scores:
Wim 3, Danny 2, Jan 2 en dubbel 1

Team 6 ontvangt as. dinsdagavond al koploper Smash ’70 3 uit Hattem.


3e klasse: Kampenion 7 - Harderwijk 1

Ook dit seizoen staat team 7 weer keurig ‘bij de eerste drie’. Het geroutineerde team blijkt voor veel tegenstanders lastig te bestrijden. Misschien zit er zelfs nog meer in dan plaats 3 na zes wedstrijden. Het ontvangt namelijk achtereenvolgend nummer 2 Harderwijk 1 en koploper Smash ’70 8. Afgelopen dinsdagavond was het dus eerst de beurt aan Harderwijk 1.

Arie Hup, Theo Hogenhorst en Harm Bosman namen het op tegen Bert Monster, Henk Vlieger en Peter Willemsen. Zij mochten proberen revanche te nemen voor de 7 - 3 nederlaag in Harderwijk waarbij moet worden aangetekend dat team 7 toen alleen met Arie en Harm aantrad. Arie bleef toen heel knap ongeslagen.

Het werd een toch wel bijzondere wedstrijd met een aantal gedenkwaardige partijen. Zo speelde Arie twee marathonpartijen; eerst tegen Bert en vervolgens tegen Peter. Tegen Bert bleek Arie nog de gelukkigste met 11 - 9 in de 5e game. Tegen Peter lukte het Arie net niet om de partij in vier games naar zich toe te trekken: 11 - 9, 10 - 12, 12 - 10 en 15 - 17. Daarna was Arie - 79 jaren jong inmiddels - total loss en wist hij het niveau van de vorige games niet meer vast te houden. De veel jongere Peter profiteerde en won de 5e game ruim.

Theo won zijn drie partijen overtuigend. Hij liet Henk en Bert volmaakt kansloos en hoefde tegen Peter alleen de 2e game af te staan. Aan Harderwijker kant had Henk een totale offday. In goede doen is Henk toch wel goed voor twee punten tegen dit team, maar dinsdagavond bleef hij puntloos.

Uiteindelijk boekte team 7 een keurige 7 - 3 zege. Het gaat daarmee inderdaad over Harderwijk 1 heen. Koploper Smash ’70 8 won met 8 - 2 van Zwartsluis 2 waardoor de stand bovenin als volgt is:

Smash ’70 8    7 - 47
Kampenion 7    7 - 43
Harderwijk 1   7 - 40

Scores:
Theo 3, Arie 2, Harm 1 en dubbel 1

As. dinsdagavond ontvangt team 7 koploper Smash ’70 8.


3e klasse: Wijhe 1 - Kampenion 8

Over het geweldige seizoen van team 8 heb ik al vaak ‘moeten’ schrijven. Daar ontkom ik gewoon niet aan. Het is al lang duidelijk dat het niet de vraag is of het kampioen wordt, maar wanneer. Afgelopen maandag al ging het op bezoek bij Wijhe 1.

Jan Beks, Jackie van der Meulen en Hans van de Berg namen het op tegen Guus Bergevoet, André van der Klok en invaller Theo Hunnink (team 2).

Na het dubbel stond team 8 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij liet Jan tegen Guus een zeker lijkende zege glippen. Jan had bij een 0 - 2 voorsprong in de 3e game wedstrijdpunten, maar hij wist die niet te verzilveren. Guus profiteerde dankbaar, trok die game alsnog naar zich toe en won vervolgens ook de 4e en 5e game. Jackie versloeg vervolgens André overtuigend in drie games, waarna Hans tegen Theo alleen de 1e game nipt moest afstaan. Daarna stelde Hans orde op zaken.
In het dubbel moesten Jackie en Jan diep gaan in hun partij tegen André en Guus. Laatstgenoemden kwamen knap van een 0 - 2 achterstand terug, maar in de beslissende game wisten Jackie en Jan het verschil te maken.

In de resterende zes wedstrijden hoefde team 8 nog maar één puntje af te staan. En dat gebeurde al direct na het dubbel toen Jan tegen André zijn tweede partij verloor, opnieuw in vijf games. Daarna kwamen de Kampenaren nauwelijks nog in de problemen.

Voor het eerst dit seizoen wist een tegenstander dus meer dan één punt te pakken tegen team 8: 2 - 8. Ik denk overigens niet dat de spelers daar zenuwachtig van worden. Nummer 2 Batfighters 1 won met 7 - 3 van Vined 2 waardoor team 8 toch nog weer een puntje uitliep. De voorspong van team 8 bedraagt nu 24 punten.

Scores:
Hans 3, Jackie 3, Jan 1 en dubbel 1

As. vrijdag komt Batfighters 1 op bezoek. Team 8 heeft dan aan 3 punten genoeg om de titel al veilig te stellen. Niemand twijfelt eraan dat dit gaat gebeuren.


4e klasse: Kampenion 9 - Zwartsluis 3

Team 9 moet oppassen. Ondanks een gemiddelde van ruim 4 punten per wedstrijd bevindt het zich in de ‘gevarenzone’. Het moet dan ook punten gaan pakken. Afgelopen vrijdagavond kwam Zwartsluis 3 op bezoek. Dat team is - qua personele problemen - te vergelijken met Kampenion 5. Vanwege blessures moet het wekelijks met een invaller aantreden.

Bij team 9 was Mattias Beimers niet fit en daarom speelde Martijn Haanappel in zijn plaats. Alice Ringenier en Henny Boxman waren de andere spelers. Zwartsluis 3 verscheen zelfs met twee invallers: Harm Hageman (team 4) en Mark Smit (team 5). Alleen Chris Meijer was namens het eigen team van de partij.

Het werd een teleurstellende wedstrijd voor team 9. Na het dubbel stond het al op een 1 - 3 achterstand. Alleen Henny wist zijn partij tegen 6e klasser (!) Mark te winnen. Alice (kansloos tegen Chris) en Martijn (in vier games van Harm) verloren hun partijen.
In het dubbel waren Alice en Henny twee games gelijkaardig aan Chris en Harm (1 - 1), maar daarna wisten de gasten het verschil te maken.

Na het dubbel ging het niet beter. De trend van voor het dubbel werd exact voortgezet. Chris en Harm bleken te sterk voor de spelers van team 9, al was Henny in zijn partij tegen Harm nog dichtbij een vijfgameszege. Alleen tegen 6e klasser Mark wisten zij te scoren. Zo is de 3 - 7 nederlaag snel verklaard.

De positie is er dan ook niet rooskleuriger op geworden. De Sluzigers verschaffen zichzelf wat meer lucht - mede omdat zij de wedstrijd tegen aanstaand kampioen Swift ’64 1 al achter de rug hebben - en team 9 lijkt met Wham 2 en TT Zwolle 11 te gaan uitmaken welk team aan het eind van het seizoen degradeert. Daarbij hebben ook de Zwollenaren het voordeel dat zij - net als Zwartsluis 3 - de ontmoeting met Swift ’64 1 al achter de rug hebben.

Scores:
Alice 1, Henny 1 en Martijn 1

As. dinsdagavond al ontvangt team 9 concurrent Wham 2.


4e klasse: Kampenion 10 - ’s-Heerenbroek 2

De positie van team 10 is heel wat rooskleuriger dan die van team 9 en dat komt vooral doordat het een team in de poule heeft dat duidelijk minder punten pakt dan de overige. Dat speelt wel wat gemakkelijker.

Dat het afgelopen dinsdagavond niet gemakkelijk zou worden, stond vooraf al vast. Toen kwam namelijk koploper en aanstaand kampioen ’s-Heerenbroek 2 op bezoek voor een heuse gemeentederby.

Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Jeroen Heldoorn namen het op tegen Ronny Doornwaard, Hans Koersen en Erwin Knol.

Voor aanvallend ingestelde spelers van 4e klasniveau hebben de gasten een vervelend spelletje. Zij brengen voornamelijk veel ballen terug zonder veel aanvallende intenties. Voeg daarbij het feit dat zij - in ieder geval twee van de drie - met noppen spelen en dan kom je tot de conclusie dat je als speler van team 10 niet de avond van je leven hebt, qua tafeltennis dan. Want laat één ding duidelijk zijn, de sfeer was achter de tafel en in de kantine prima!

Om tegen dergelijke spelers te kunnen winnen, moet je gedoseerd aanvallen. Niet te snel het punt willen maken en de tweede bal eerst rustig terugleggen om de aanval opnieuw op te zetten. Dat bleek dinsdagavond teveel gevraagd. De ‘stadsen’ bleven of te lang mee schuiven, of kozen de verkeerde bal uit om op aan te vallen, of versloegen zich op de tweede bal. Dat is geen schande, want daarom spelen zij ook 4e klasse en geen 3e of 2e.

Feit is dat alleen Gerard een partij wist te winnen en wel tegen Hans. Drie partijen gingen in vijven verloren waarvan eigenlijk alleen Jeroen - in zijn partij tegen Erwin - aanspraak op de winst mocht maken. Jeroen verloor echter sneu met 9 - 11 in de beslissende game.

Team 10 verloor dus kansloos met 1 - 9 van ’s-Heerenbroek 2. De gasten worden dit seizoen simpel kampioen. Toch denk ik - met alle respect - dat zij het in de 3e klasse weer moeilijk gaan krijgen, omdat daar meer nodig is dan de bal op tafel te houden. Daar red je het niet met de tegenstander de fouten te laten maken. Omdat nummer laatst GTC 3 met maximale cijfers bij Emmeloord 3 verloor, is team 10 zelfs nog een puntje uitgelopen op plaats 5 die degradatie betekent. Ik bedoel maar.

Scores:
Gerard 1

Team 10 ontvangt as. dinsdag datzelfde Emmeloord 3.

Ook na zeven wedstrijden staat er geen enkel team op een degradatieplaats. De titelkansen van team 1 zijn nog aanwezig, zij het dat het moest toezien dat concurrent Trias 1 langszij kwam. Team 5 zag de titelkansen in Dalfsen in rook opgaan, maar dat kwam niet onverwacht. Team 7 mengt zich nog in de titelstrijd al blijft concurrent Smash ’70 8 de beste papieren houden. Team 8 gaat as. vrijdag de titel veilig stellen.

Het programma voor de komende week ziet er als volgt uit:
Dinsdag 31 maart:
Kampenion 6 - Smash ’70 3
Kampenion 7 - Smash ’70 8
Kampenion 9 - Wham 2
Kampenion 10 - Emmeloord 3

Donderdag 2 april:
Bosman/Wezep 1 - Kampenion 4

Vrijdag 3 april:
DTV ’84 1 - Kampenion 1
Kampenion 2 - Blauw-Wit 2
Kampenion 5 - Smash ’70 4
Kampenion 8 - Batfighters 4

Bovendien wordt dan ook de volgende wedstrijd in de thuishaven van Kampenion gespeeld:
Smash-In 1 - Dronten ’74 2

Zaterdag 4 april:
De Veluwe 2 - Kampenion 3

Ik hoop mij komend weekend weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar