FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 2 mei werden in het Landstede Sportcentrum te Zwolle de Kampioenschappen van de Afdeling Oost gehouden. Hieraan deden 16 Kampenionners mee, een 17e deed namens een andere vereniging mee en juist hij zou in het enkelspel van zich doen spreken. Een kort overzicht van de ereplaatsen.


In totaal deden dus 16 Kampenionners mee: 12 bij de senioren en 4 bij de jeugd. Gert-Jan de Lange, Ton Ringenier, Jeroen Rotman en Gerben Wolterink (C/D-licentie), Ralph Trip en Guido Wessels (E-licentie), Jan Beks, Gerard Palland en Jan Ringenier (F-licentie), Freek Dekker, Alice Ringenier en Gerard Wesels (G-licentie).
Bij de jeugd deden Roderick van Braak en Ditmar van Dorp (Hoofdklasse), Bert Beks (1e klasse) en Jomar Schilder (3e klasse) mee.

De Kampioenschappen begonnen met het dubbelspel. De meeste koppels werden (vrij) snel uitgeschakeld. Twee vormden daarop een uitzondering: het echte seniorenkoppel Freek Dekker en Gerard Palland (F-licentie) en het koppel Roderick van Braak en Ditmar van Dorp (Hoofdklasse jeugd). Wat heet, beide koppels wisten de finale te bereiken en die vervolgens ook te winnen. Niet dat het allemaal van een leien dakje ging, maar dat maakte de eindzege des te fraaier en bevredigender. Felicitaties aan Freek, Gerard, Roderick en Ditmar!

In het enkelspel ging het - vooral bij de senioren - duidelijk moeizamer. Opvallend was het dat spelers waarvan je vooraf verwachtte dat zij lang in het toernooi zouden blijven, voortijdig werden uitgeschakeld en andersom. Zo sneuvelden Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier al (ruim) voordat om de prijzen werd gespeeld. Beiden waren al (ver)moe(id) toen het er eigenlijk om ging. Misschien een aandachtspuntje: tafeltennis is dus meer dan alleen trainen met bat en bal. Ook conditie en uithoudingsvermogen zijn belangrijk. 

Gerben Wolterink bleef wel lang in het toernooi en datzelfde kan worden gezegd en geschreven van Kampenionner Robin Lieftink die namens Emmeloord meedeed. Gerben moest pas in de halve finale in de beslissende 5e game het hoofd buigen voor Bart van der Zanden (8 - 11), de speler met het hoogste percentage in de Hoofdklasse! Complimenten voor Gerben!

Robin haalde ook die halve finale - onder meer via een zege op Ton Ringenier - en versloeg daarin Roy van Bedaf, teamgenoot van Bart bij het kampioensteam van Trias 1 in de Hoofdklasse. Robin bleek in vijf games nipt de betere en plaatste zich heel knap voor de finaledriekamp met diezelfde Bart van der Zanden en Gerben Otten die met De Toekomst 1 kampioen werd in de landelijke 3e divisie. Robin snoepte van beiden een game af en werd knap 3e. Proficiat!

Guido Wessels (E-licentie) sloeg zich keurig door het toernooi heen, overleefde als (nipte) nummer 1 een lastige poule met Onno Huisman, Harry Sellies en Mike de Volgel en verloor pas in de halve finale van Freek Borgman die dit seizoen ruim 70% in de Promotieklasse haalde. Al met al een goed toernooi voor Guido.

Freek Dekker (G-licentie) had een heel drukke dag. Eerst speelde hij 94 wedstrijden in het dubbel met maatje Gerard Palland - om die samen als winnaar af te sluiten bij de F-licentiespelers - en daarna moest onze kwieke zestiger nog vol aan de bak in het enkelspel. Weliswaar wat beneden zijn niveau - want G-licentie - maar toch. Freek wist uiteindelijk de finaledriekamp te bereiken waarin hij keurig als 2de eindigde. Knap Freek! Proficiat!

Alle overige spelers vonden al in de poule of vrij kort daarna hun Waterloo.

Bij de jeugd wist Jomar Schilder (3e klasse) knap de finale te bereiken waarin hij moest aantreden tegen een speler die op dat niveau werkelijk niets te zoeken heeft: Robin Sellies (Smash ’70). Het is mij een raadsel waarom Robin bij dit AK nog bij de jeugd heeft gespeeld. Bij de senioren werd hij namelijk met zijn team al kampioen in de 3e klasse! En om dan bij de jeugd in de 3e klasse te gaan meedoen ….. Jomar verloor de finale ‘uiteraard’, maar kan als ‘runner-op’ terugkijken op een sterk toernooi. Hij wordt tijd dat Jomar op een wat hoger niveau competitie gaat spelen.

Roderick van Braak sloeg zich op de van hem bekende wijze door het toernooi. Bijna verliezen van ‘mindere spelers’ (en dit met geluid en gebaren ‘ondertitelen’) en sterk spelen tegen sterkere spelers. Dat bracht hem uiteindelijk in de finaledriekamp met Emine Ernst (De Toekomst) en Colin Ligt (Swift (D). Hij won daarin nipt van Colin en verloor nipt van Emine. Omdat Emine ook van Colin won, eindigde Roderick - achter Emine - op een keurige 2e plaats. Proficiat!

We bedanken een ieder voor de deelname en de chauffeurs voor het feit dat zij ons veilig en wel op de plek van bestemming hebben gebracht en naderhand weer thuis of bij de zaal van Kampenion!

Namens Kampenion,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar